Bende 28 yasindayim. Babaannemin elinde buyudum sayilir. Ne annemden ne babaannemden boyle sey gormedim. Dogru bildigimi dilim dondugunce anlatmaya calistim ama olmuyor, cabalamanin anlami yok. En iyisi gormezden gelmek sanirim. Bende elendim, diger arkadaşlara basarilar diliyorumAynen, tapusu hanımefendiye ait evin kirasını alan oğluyla alakalı bir mevzuya ölen gelinim rahatlıktan şişti yazmak konuyla ne alaka, ayrıca çok ayıp, 64 yaşındaymış ben de genç değilim 50 yaşında kadınım, benzer örflerle yetiştirildiğimizi sanıyorum ama demek ki yetiştirilirken sadece örf yetmiyormuş, biz ölen kötü de olsa ölmüş gitmiş, onun hesabı artık dünyalık değil, ölenin arkasından konuşup gıybet ederek günaha girmeyin diye büyütüldük, herkesin defteri kendine.
Mesele ev ama maşallah biraz daha sorarsak rahmetlinin anne babası da konuya dahil olacak, ben topikten çıkıyorum zira evle alakalı verecebileceğim tavsiyeyi verdim, benim günahım bana yeter fazlasını yüklenmek istemiyorum.
Bir şey yapmayacak, bir şey yapacağı vardıysa önceden yapardı. 15 yıl önce oğlu yakarım keserim diye zorla kadına evini sattırmış güya. 15 yılda ne değişmiş olabilir ki? Tehditle zorla evini sattırdığında hiçbir şey yapmamış, şimdi mi yapacak?Cocuk bu, oyun oynamislardir. Cocuklar birbirlerine sen annesin, sen cocuksun, sen dedesin seklinde roller vererek oyun oynar. Teyze daha gunaha girme. Senin meselen oglun. Karakola git, durumu anlat bakalim en azindan fikir alirsin. Onlar savciliga gideceksen vs fikir veriyor
Gasp etmemiş ki elinle vermişsin. 40 yıl yediren anam babam şimdi niye yedirmesin diyor, anlam veremiyor. Rahata alıştıran sizsiniz karı koca. Şimdi ne oldu? Neden bu tantana?Kızlarım benden birşey istemiyor emir baki baskı yapmıyor.ben bu malları onlar için yaptım.saygisizlik var burada oğlumdan sağ iken evimi gaps ediyor ne ariyor ne soruyor.işim olduğunda komşu oğulları yardıma geliyor
Bende 28 yasindayim. Babaannemin elinde buyudum sayilir. Ne annemden ne babaannemden boyle sey gormedim. Dogru bildigimi dilim dondugunce anlatmaya calistim ama olmuyor, cabalamanin anlami yok. En iyisi gormezden gelmek sanirim. Bende elendim, diger arkadaşlara basarilar diliyorum
Bir şey yapmayacak, bir şey yapacağı vardıysa önceden yapardı. 15 yıl önce oğlu yakarım keserim diye zorla kadına evini sattırmış güya. 15 yılda ne değişmiş olabilir ki? Tehditle zorla evini sattırdığında hiçbir şey yapmamış, şimdi mi yapacak?
Belki gamdan şişmiştir, yıllardır bi gidip bakmamışsınız ne yapıyorlar ne yaşıyorlar 4 duvar arasında.Rahmetli gelinim rahattan şişti.karışan yok hizmet isteyen yok evlerine gitmiyorum.
Siz kendinizi benim yerime koyun hanımlar.kayinvalideniz annemizin mahallesinde ev alsın size bide arada ay da yılda bir gelsin karışmasın etmesin hep sussun
Ben mi suçlu oldum şimdi
Bence de öyle. 18 yaşında gariban kıza oda vermelerine bile içerlemiş. Nasıl bir kinse, anlamıyorum. Ayrıca kim bilir eski gelinine neler çektirdi, oğlu bu yüzden uzaklaşmış olabilir. Tehdit etme kısmı tamamen yalan da olabilir yani...Esasında yeni gelini begenmedi diye bu kadar huzursuz. Gelini begenseydi problem olmayacakti. Aba altindan sopa gösteriyor, evi bahane ederek huzursuzluk cikartiyor. Anlamiyoruz sanki
Yani siz karisabilmek icin mi evi veriyorsunuz. Veya karsiliginda tam olarak ne beklediniz?
konuyu okudum falan ama aklım bir şeye ermedi arkadaşlar konu sahibi profiline yaşını 37 yazmış
41 yaşında ölen gelini varmış gelini öldüğünde 12 yaşında çocuğu varmış nasıl oluyo
Aha ben demistim. Evi ortaya atsan da ayiramazsin. Kadina bir tabak yemek verip bir cay koymussun arkasindan demedigin kalmadi.Tek istediğim saygı oğlumdan da rahmetli gelinim den de şimdiki gelin den de artık üzülmek istemiyorum.
Ondan da çok çektim rahattan şişti demeyi biliyorsun ama teyze64 yaşındayım onu duzeltemedim baktım.yapamadim buradan bile tam herkesi okuyamadım ölmüş gitmiş Allah ile onun arasında hesaplaşma lütfen eskiyi kapatalım.
64 yaşındayım onu duzeltemedim baktım.yapamadim buradan bile tam herkesi okuyamadım ölmüş gitmiş Allah ile onun arasında hesaplaşma lütfen eskiyi kapatalım.
Günah artık ama ya. Vefat etmiş hâlâ arkasından konuşuyorsunuz.41 yaşın da idi sigara içiyor du.çok kilosu vardı.
oğlunuza o evi otursun diye almışsınız kiraya vermesi çok yanlış, sizinde sırf istemediğiniz biriyle evlendi diye oğlunuzu cezalandırmak istemeniz yıkıcı bir davranış. bu şekilde çözüm olmaz, daha ılımlı yapıcı şekilde çocuğunuzla konuşmayı deneyin. oğlunuzla konuşurken sakın karısıyla ilgili birşey söylemeyin ki iş inada binmesin . ben o evi sen otur diye aldım kiraya ver diye değil ,ya otur yoksa da evimi istiyorum diyebilirsiniz . yalnız neden kiraya veriyorlar ondan da emin olun iş değişikliği oldu işe taşınmak zorunda kaldılar da o yüzden mi neden ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?