Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

Arkadaşım ben burda annesini savunmuyorum benim düşüncem çocuğun isteklerine önem versinler. Tabiki annesi büyük hata yapmış ama çocuk gormek istiyorsa görsün mutlu olsun olacaksa. Benim düşüncem çocuğun mutluluğu iyiliği. Kafasındaki soru işaretlerini gidersin içindeki boşluğu Doldurmaya çalışsın derdim çocuğun isteği annesi degil yani. Ha kotu bir anneyşe çocuk da bir süre sonra birakir gorusmez ama konu sahibine engel olmaya kalkarsa çocuk bu sefer de ona düşman olabilir anladın mi. Soyle birsey de var o çocuk gormek istedikten sonra buna kimse engel olamaz gizli yapar ama yinede görüşür istedikten sonra ok

Dun gece egitim kocunu ve okul mudurunu bilgilendirdim servise dahi bindirilmedi bugun bizzat ben gidip aldim.. siz avukat misiniz?
Hukuk mezunuyum ama aktif avukatlık yapmıyorum. Çocuğunuzun sosyal medya hesaplarını da belli etmeden kontrol etmeye çalışın. Adını soyadını yazınca ulaşmak isteyebilir kadın.
Bence pedagog gorusturun bile dese, mahkeme kararı çıkmadan ben olsam gorusturmezdim. Karar çıkana kadar 2 3 yıl geçer. Büyük ihtimalle görüşme karari verilir ama ayda 1 2 günle sınırlı olacaktır. Ve çocuk istemezse buna bile izin verilmez.
Kadının ayda 2 gun gorme ihtimali yok, yurtdışında yaşadığı için. Bu yuzden, bir ihtimal, her yaz 1 ay annesinin yanina gitmesi gibi uzun süreli bir görüş kararı da alınabilir. Bu ihtimali avukatinizla görüşün.

Ben babasini aldim onu bana hediye verdiler derim hep gercektende oyle dogurmadan anne yapti beni cok sey ogretti.. gecmiste o bana soruyordu sence neden gitti?baska cocugu var midir?saclari senin gibi mi falan diye. biraz zorlandi devamli terapiye gittik.. kardesi dogunca bunlari sormayi birakti, gitmek istemiyor ama merak ediyor zira gorusmelerini kisitlamak degil derdim ama vermem veremem o hanima hic guvenmiyorum

Konu sahibi gördüğünüz gibi gayet bilincli. Evlenirken de pedagogdan yardim almislar. 8 yasinda çocuk elbet konu sahibinin annesi olmadigini biliyor ama anne demeyi tercih etmis! Çocuk bir aile kurmus, kardesi olmuş, annesi babasi var.
11 sene hic aramamis ve cocugu gorse bile tanimayacak biri sirf doğurdu diye, çocuk bu kadınla neden mutlu olsun ki? Böyle bir travmayi kim kabul edebilir

Sosyal medya icin yasi kucuk ve kullanmasina izin vermiyoruz.. gorusmesine izin vermezsek ve kisitlarsak daha buyuk hata yapariz diye korkuyorum. Tesekkur ederim yorumlariniza icimi rahatlattinuz

Nerden biliyorsun arkadaşım simdilik velayet çocuğun elini kolunu bağlar hicbirsey yapamaz Evet gidemez bulundugu yerde anne babaya verilir simdulik bu sekilde engel oldular diyelim peki 18 inde sonra illede gormek istiyorsa bu cçocuk iste 18 inden sonrda buna ne hukuk engel olabilir nede anne babasi 18 ini doldurduğu için istediği yere gider

O yasa geldikten sonra secimlerinin sonuclarini alabilecek pozisyonda olacagi icin icim rahat olur emin olun

Sosyal medya icin yasi kucuk ve kullanmasina izin vermiyoruz.. gorusmesine izin vermezsek ve kisitlarsak daha buyuk hata yapariz diye korkuyorum. Tesekkur ederim yorumlariniza icimi rahatlattinuz

Sizin kisitlamaniz 18e kadar işe yarar zaten sizin gozetiminizde gormesi daha makul. Saklarsaniz cocugun size guveni kırılır. Ama bir anne olarak düşününce de, gerçekten karşıdaki kadını parçalamak istiyorum
Bizim meslekte görülmemiş hic birsey yoktur. O yuzden dile getirmek istemiyorum ama aklima da geliyor. Sizden para koparmak niyetinde olabilir mi? Sezdiniz mi böyle birşey? 11 sene sonra dönmeyi bir türlü evlat sevgisine benzetemiyorum

Depresyonu bitmis yuksek lisans yapmis isini evini halletmis yurt disinda guzel bir hayat kurmus ve oglumda bu imkanlarla oz annesiyle yasasin istiyorum uvey anne elinde buyumesin diyor
O da güzelmiş ya. esya gibi sen şunu bir tut ben bi hayatımı yaşayıp geleyim. tamam simdi canım bir de anne olmak istedi hadi geri ver. saçma sapan bir durum. evet her çocuk annesiyle olmalıdır ama anne sadece doğuran değildir. ayirmamissiniz çocukları oğlum kızım diyorsunuz. çocuğa yazik 2 gun sonra ya ben sıkıldım anne olmak istemiyorum yorucu derse ne olacakmış. nasıl güvence verecek .gerekirse mahkeme kararı ile uzaklaştırma kararı çıkarın.

Üzgünüm ama bencillik ediyorsunuz. Öz annesi iyi yapmış veya haklı demiyorum. Çok yakin tanıdığım biri var. 3 günlükken evlat ediniliyor. 20 yaşında öz ailesini buluyor. Biyolojik bagim olan insanlarla ben cok farkli bir ahenk yakaladim diyip kendisini buyuten aileden uzaklasiyor.
Buyudugu ailede prensler gibi yasamis biri bu arada. Oz ailesi baya zor yoksul durumda...
Sizin durum farkli. Cocuk oz babasi ve kardesiyle evet. Ama onun oz annesiyle yakalayacagi farkli bir uyum var. Onu bundan mahrum etmek de cok dogru degil. Iyilik kotuluk meselesi degil bu.
Bebek dogunca ne diyorlar? "Annesinde susar." Annesi belki ilk kez bebek goruyor. Cok amator. Iyi bakamiyor. Yanlarinda belki 3 belki 5 bebek buyutmus aile buyukleri... bebegin derdini cok iyi anliyor. Cok iyi bakiyorlar bebege. Ama bebek annesinde susuyor. Gercekten sizi kirmak istemem ama bu boyle bir sey.

Dava açması gerekir önce. Pedegog raporu alınır. Biyolojik annenin sağlayabileceği şartlara bakılır. Biyolojik anne-baba olmak velayet hakkı vermez. Velayetin babaaneye verildiği durumlar bile var. Çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişimi için en uygun şartları sağlayan tarafa verilir. Şansınız çok yüksek. Ama annesinin çocuğuyla kişisel ilişki kurma hakkı var, bunu kazanır. Belki eski kararda yazılıdır görüşme günleri, ona uyulması istenebilir.

Çocuğunuzla bu durumu konuşmalısınız herşeyden önce onun duyguları önemli. Bence de sizinle yaşamalı ama annesini tanımak onun hakkı. Çocuğu sizden alamaz ama siz olgunlukla ikisi arasında düzenli bi iletişim sağlayabilirsiniz. Şimdi değilse de bi zaman sonra yani biraz daha büyüdüğünde tatillerde annesiyle vakit geçirmesi onun için güzel olur.

Canim benim ya ne digim bilemedm ama seni tebrik ederim ki oz cocugun gb sahiplenip sevmissin yavruyu. Bu durumu acaba bir uzmana mi danissaniz?

Ağlamaklı oldum. Cennet senin ayakların altında. Seni yürekten tebrik ediyorum. Senin oğluna merhamet etmen gibi Allah da sana merhamet etsin..

Ben anlamadım çocuğun sormadan öz annesiyle görüştürmeyen insanlar var. Tamam çocuk için iyi değil diye düşünmüşler diyelim pedagoga soralım demiş olabilirler diyelim. Ama ya çocuk için iyi olacaksa? Herkes öz annesini tanımak ister. Kadının ne yaşadığını da bilmiyoruz o kocayla nasıl ayrıldı parası işi var mıydı? En son yüksek lisans yapıyor diye biliyorum demekle olmuyor o işler. Kulaktan dolma bilgi de olabilir. Demem o ki babası bile olsa görüştürmem diyemez ki kaldı ki konu sahibi...Vicdanlı mı tartışılır bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…