Oğlumu öz annesi geri istiyor :(

cocugu sahiplenip oz evladinizdan ayirt etmeden buyutmenizi taktir ettim. ama neredeyse tamamen siz dogurmus gibi bi sahiplenisi de anormal buldum. òz annesi siz degilsiniz. 3 sene beraber gecirdiginiz o cocugun gercek oz mu oz bi annesi var iyi veya kotu. cocuktn bu hakki kimse alamaz.eger istiyorsa annesini gormeyi. öbur tarafin anneligini sorgulamiyorm. bu durumu degistirmez

Işte bu bebek annesinde susamamis annesi terk etmis onu çünkü. Keske acemi olsaydı, keşke yanlış baksaydi ama emzirseydi, kokusunu verseydi. Sonra da kocasiyla insan gibi boşanıp gitseydi. Zaman zaman arasaydi, imkani oldukca gelseydi. O zaman cocugi üstünde hak iddia edebilirdi.
Kadin doğurmuş bırakmış ve kaçmış. Adam bosanirken bile göbeği çatlamış, kadını bulamamış. Düşünün boşanmak için bile.. Yani 11 sene hic aramamis ve habersizce gitmemiş olsaydi, belki dediklerinizde hakliydiniz. Ama bu durumda degilsiniz..

Konu sahibi gorusturmem demiyor, annesini tanimasin demiyor.
Biyolojik anne çocuğu komple alıp yaşadığı ulkeye götürmek istiyor. Velayet istiyor. Çocuğumu goreyim, ziyaret edeyim demiyor ki. Verin benim olsun diyor

Oyyyy kiz sen ne guzel bir insansin hatta muhtesemsin.obur kadin dogurmus evet ama anne olmak icin dogurmak yetmez .bence karari cocuga birakmalisin cocuk seni istiyorsa savasmalisin cunku sen de annesisin.

Mesajınız içimi yaraladı ne güzel insansınız siz Allah gönlünüze göre versin. Tabiki vermek zorunda değilsiniz velayeti ama annesine göstermelisiniz ve onunla vakit geçirebilmeli o farklı bir duygu anne baba sevgisini birtek onlar doldurur yine büyüklük sizde kalsın. Annemden biliyorum hayattaki en zor zamanlarında yanında olmayan anne babasını 60 yaşına geldi hala özlüyor hemde cok

Bu konuda yorum yapmak isterdim ama yapamayacagim galiba. Ancak tek bildigim bir kadin mutlu ise yuvasinda kolay kolay o yuvayi terk etmez. Kadinin neler cektigini bilmiyoruz. Kapali kapilar ardinda iki kisinin ne yasadigini bilmiyoruz. Kadinin ailesi belki cocugu birakip gelirse kabul edecegini de soylemis olabilir, hicbirsey bilmiyoruz. Tamam hic kimse ozellikle de bir anne cocugunu birakamaz ama on yargili olmamak da gerekir. Kadin belki de evliliginde dayanamayacagi sinira geldi ve esiniz cocugu vermemek sartiyla bosanmayi kabul etmis de olabilir. Hersey olabilir. Tek tarafli dinlememek lazim. O yuzden yoruma acik.
Cocugu oz annesinden esirgemek de dogru degil bence. Cocugunu gorebilmeli. Anne oz annesini bilmeli.
Ote taraftan cocugun 3 yildir sizinle beraber mutlu bir aile ortaminda evlat ayirimi yapilmadan yasamasi da cok guzel ancak sanirim bu konunun esas sahibi baba ve cocuk olmali. Sizin ustunuze duseni yapmaniz takdiresayan. Boyle birseyi belki cogu kadin yapamaz. Ancak bu mesele baba ve ogulun cozmesi gereken bir mesele bence. Uzgunum ama sanirim en uygunu bu olmali. Bunun kararini baba ogul vermeliler.

Kirdiysam ozur dilerim ama sunu ilave etmek istiyorum. Belki ayni sey degil ama oglum 7 yasindayken babasi terk etti ve bosandik. Babasi mutlu mutlu gezerken ben oglumu psikologlara goturuyordum. Ogluma hem annelik hem de babalik yapiyorum. Ilk zamanlar oglunu umursamayan baba sonradan baba oldugunu hatirladi ve mahkemenin belirledigi gunler dahilinde oglumu gormeye geliyor. Hatta ogluma biraz daha buyu seni alacagim bile demis. Ben hic esirgemedim ondan. Oglum babayla gorusecegi gunleri iple cekiyor. O onun babasi. Ilerde babasi alir mi bilmiyorum ama eger velayeti isterse bu biliyorum ki oglumun karari ne yonde olursa o yonde olur bunu engelleyemem.

Konu sahibi gorusturmem demiyor zaten biyolojik anne alip temelli goturmek istiyormus cocugu.Piskin piskin 11 yil babayla kaldi 11 yil da benle kalsin diyormus.

Son düzenleme:
Önemli olan çocuğun ne istediği. Bir yetişkin bu olaya " bu zamana kadar nerdeymiş" öfkesiyle bakarken, bu çocuk şu yaşına kadar annesiz gelmenin, bunu içindeki boslukla bir de çocuk olmanın verdiği bir şeyle daha olumlu bakabilir. Anlıyorum, öz olmasa da çocuğunuz yerine koymuşsunuz, ama sonuçta bu çocuğun hayatına 8 yaşında girmişsiniz, 8e kadar babaannesi annelik yapmış. Çocuk her şeyin farkında olarak büyümüş ve öz annenin eksikliğini hep çekmiş. O yüzden annesiz büyümüş diyorum. Öz annesini görmek çocuğa iyi gelebilir. Ben olsam değil 11 sene, 31 sene sonra da karşıma çıksa merak ederdim biyolojik annemi. Öyle unut gitsin, boşver, gözüm görmesin denilecek bir insan değil ki bu. Seni doğuran kadın yani, kim olsa merak eder. Çocuğa sorulmalı, herkesten önce kararı o vermeli.

kadının hiçbir hakkı yok ya. siz bakıp büyütmüşsünüz, aradaki sevgi açığını siz kapatmışsınız. şimdi mi aklına geldi bir çocuğu olduğu, bahaneleri de çok çiğ ayrıca. küçücük çocuğun aklını bulandıracak ortaya çıkıp.

Bence uzman eşliğinde çocuğa anlatın ve istiyorsa , uzman da uygun görürse hemen annesiyle görüşsün. Bir kadın tanıyorum , zamanında 5 çocuğunu bırakıp başka adama kaçmış , çocukları şuan onunla görüşüyor mesela. Hesap sorulacaksa çocuk sorar, nefret edilecekse de çocuk eder.
Sonuçta terkedilen o. Babası ve siz yönlendirmeyin bence çocuğu. İnşallah o kadın da bir daha acı çektirmez bu çocuğa.

Bunun bir örneğini geçen sene bakıcı ararken gördüm. Bir anneanne vardı arkadaşımın. Kadin 70 civarı yastaydı ve çocuk bakıyordu. Ben bir çok konuda anlaşamadım ve baktirmadim çocuğuma. Ama anlattığı bir şey beni çok üzmüştü. Bir kadının çocuğuna bakmış 4-5 yıl önce. Bebeği 2 aylıkken vermiş bu yaşlı bakıcı teyzeye ve 3 yaşındayken geri almış. Kendisi çalışıyormuş ve yıl da bir iki gün görmeye gelirmiş çocuğu. Il il gezerek çalışrmış kadın. 3 yaşındayken de almış çocuğu ve aradan 5-6 ay geçtikten sonra karşılaşmışlar bir yerde. Bakıcı teyze sormuş benim oğlum nerde nasıl diye. Kadın "senin oğlun dört ay önce balkondan düşüp öldü " demiş annesi.
Bakıcı kadın nasıl üzülerek anlattı. Bakamayacagini bilseydim ben ömür boyu bakardım para da istemezdim demişti.
Yargılamak istemiyorum ama ne anneler var demekten kendimi alamıyorum.
Bu arada yorumların bir çoğunu okudum. Kk de ne kadar kalbi güzel kadın varmış dedim. Iyi ki iyi ınsanlar var.
Senin o tanıdığın insana da Rabbim gerçek anneliği versin. Ne diyeyim

Öncelikle sizi tebrik ederim durusunuzdan dolayı fakat çocukla konusmalisiniz görüşmek istiyormu öncelikle ona sormalisiniz seninle birşey konusmak istiyorum öz anneni tanımak istermisın oglum sen tamam dersen gorusture bilirim tarzinda soru sorsanız ve ona göre hareket etseniz siz mükemmel bir anne olabilişiniz fakat bu onun içinde yaşadığı anne merakını gidermeye yetmez defterine anne diye yazmis çocuk belliki içinde anne özlemi yaşıyo ve bu berbat bi duyguu çok net bilirim annem babam ayrıldığında annemle gorusturmedi babam abim ablam gider gelirdi hep dua ederdim bende buyusemde anneme gitsem görsem diye abim 2 sefer telefonda konusturdu anne demeye çekindim insan annesine anne demeye cekinirmi en fazla 30 saniye surerdi tuvalete gider ağlardım konusamadim anne diye soyleyemedim diye şimdi her gün en az yarım saat konuşurum annemle iple çektiğim günler geldi çok şükür ya o çocuğunda iple çektiği gün annesiyle tanışmaksa ve siz buna engel oluyorsanız size hak veriyorm ama lütfen çocuğun yerine koyun kendinizi ve ona göre karar verin umarım hiç birinizin uzulmeyecegi ortak bi kararda bulusursunuz

Merhaba tabi ki böyle bir hakka sahip değiliz ne ben ne de eşim.. Görüşmelerinde sakınca yok ama kalıcı olarak vermemiz mümkün değil

Sizin yorumlariniz bazen benim içimi çiz ettiriyor. Benim bir kuzenim var. Onun eski eşi olacak pis senelerce kızını ne aradı ne sordu. Bir de borç takmıştı boşanınca ödemedi. Ablam boşandıktan sonra devlette memur oldu çok şükür. Borçları kapadı sanırım veya çok az bir şey kaldı. Ama en güzeli pırlanta gibi bir abi ile evlendi. Abinin ilk evliliği. Şimdi ondan da bebisleri oldu. İki çocuklu mutlu bir aile. Kızı öz babasından daha çok seviyor abiye baba diyor . Öz babası arasa da hiç konuşmuyor en son arama demiş zaten istemiyorum seni demiş ufacık kız. Allah ıslah etsin öyle vicdansız insanları. Bilmiyorum yeni bir evlilik istiyor musunuz ama Allah size de ablamın yeni eşi gibi birini nasip etsin inşallah sonradan gürlük versin derler bizim burada. Yani başta acı çekmiş sonradan yüzü gülmüş manasında öyle olsun inşallah çekilen acının mükafatı bol olsun size

Annesinin parası, işi her türlü imkanı varmış gittiğinde hala da var yazdım tekrar yazayım evlilik ve çocuk sorumluluğu fazla gelmiş, hayatla ilgili yapmak istedikleri yarım kalmış, yaptım ve geldim çocuğumu istiyorum diyor. Söylediğim her şeyi kendisi söyledi ben uydurmuyorum kulaktan dolma bir konu yok. Eşim dövse sövse mecbur kalıp çocuğunu da bırakıp kaçsa bir nebze hak verebilirdim. Görüştürmemek söz konusu değil ama damdan düşer gibi al bu senin annen öp elini de diyemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…