Oglumun tacize ugradigini soyluyo

bunu taciz olarak görmek yerine çocukların televizyonlarda ya da evlerinde gördüğü şeyleri tekrarlaması olarak görebiliriz. yani sizin evde görüyor demiyorum tabii ki ama 6 yaşındaki çocuk bunları görüp sizin çocuğunuzla yapıyor olabilir. kızarak, bağırarak halledemezsiniz bunu.. o yaşlardaki çocuklar bunlardan ne anlar demeyin, çocuklar 3-4 yaşlarında mastürbasyon yapmaya başlayabiliyorlar, bu dürtüsel bir şey.. bu sitede de bir çok insan küçük yaştaki çocuğum mastürbasyon yapıyor bundan nasıl vazgeçirmeliyim diye konu bile açıyor.. siz çocuğunuzu bu çocuktan biraz uzak tutun derim ya da sizin gözetiminizde oynasınlar, bir süre sonra unuturlar zaten.. bunu bir oyun olarak bile görüyor olabilir. kendi kuzenlerimden örnek vereyim biri 5 biri 7 yaşındayken uyumaları için kapatılan oda da soyunup birbirlerine dokunurken yengemle beraber yakaladık onları.. sorduğumuzda evcilik oynadıklarını karı koca olduklarını söylediler, üstelik ikisi de kız çocuklarıydı.. bir süre görüşmediler, bu tarz oyunlar oynamamaları anlatıldı, dikkatlerini başka yöne çekecek oyunlar oynandı onlarla, şimdi 17 ve 19 yaşındalar bunları hatırlamıyorlar bile.. sizde bu durumu güzelce atlatırsınız umarım..

Duruma cok uzuldum. Allah sabir versin oncelikle. Gercekten cok zor bir durum.

Akrabaniz ya da arkadasiniz sizi uyarmis. Suphelenmesi bile yeter uyarmasi icin. Iyi ki de uyarmis ve soylemis, yapilmasi gerekeni yapmis. Ona neden kiziyorsunuz ki? Sizin icinizin aciyip acimamasi mi daha onemli, gercekleri gorup olabilecek kotu seyleri engellemek mi?

Cocugu dovmek te nedir? Dovmekle akillanacagini mi saniyorsunuz? Daha kucucuk bir cocuk o. Dovun de bidaha bidaha, baska cocuklara daha da beterini yapsin. Bu soylediginize de inanamiyorum.

Cocuk gercekten boyle birsey yapmis olabilir. Bundan sonra cocugunuzu o cocuktan uzat tutun bence ve mumkunse cocugun ailesine durumu anlatin. O cocuk ta taciz edilmis/ediliyor olabilir. Olmaya da bilir, ama o yaslarda taciz/tecavuze kalkisan cocuklar, daha bebekliklerinde ya da hala tacize ugrayan cocuklar da olabiliyorlar. Belki ona da bikac sene once baska bi cocuk aynisi yapti ve o da ogrendigini sizin cocugunuza yapiyor. Soylemesi cok kotu, umarim boyle birsey yoktur ama kacmak bu durumda yapilacak en kotu sey. Durumun vahim oldugunu anlarsaniz bence kesinlikle kendi cocugunuzu da bir psikologa gosterin. 3 yasinda cocuk anlatamaz zaten demeyin, size anlatamaz ama belki psikolog onu anlamanin bi yolunu bulabilir.

6 yasinda bi cocugun boyle birsey yapamayacagini soyleyenlere/dusunenlere ise sasiyorum, biraz okuyun lutfen. 6 yasinda adam olduren, tecavuz eden, cocuk dolusuyla var. Hem de cocuk olduklarindan gayet sogukkanli bi sekilde yapiyorlar bunlari. Cocuk mu suclu hayir, onu bu psikolojiye sokan, eziyet eden (belki de anne babasi bile olabilir) suclu. Bu yuzden de cocugun annesiyle konusmanizi oneririm. Hatta insanlik namina konusmak zorundasiniz bence.

Dediklerinizde haklisiniz. Lakin 5 ve 7 yasindaki 2 cocugun, ikisinin de istegiyle oyun oynamasi-deneyim yasamasi ile, 6 yasinda bir cocugun daha henuz konusmaya baslamis, kendini bilemeycek yasta bi cocugu kendi oyununa alet etmesi ayni sey degildir. Anlatmaya calistigim sey, kuzenlerinizinki tamamen meraktan kaynaklanan zararsiz hatta dogal bir olayken, 6 yasindaki oteki cocuk tehlikeli, zarar verici bir cocuk olabilir. Psikolojisi bozuk olabilir. Kucukken cocuklarin kiz kiza. erkek erkege olsun, erkek-kiz olsun boyle seyler yapmalari cok goruluyor. Kardesler, kuzenler, arkadaslar. Ama bi cocugun diger cocuga istegi disi ya da belli etmeden kadirarak birsey yapmasi farkli bi durum.

Abartiyor olabilirim, cocuk belki sadece oynuyordu, ama oynamiyor da olabilir, her durumu dusunmek lazim bence.

Daha once akrabalardan birinin her iki kizinada tokat atti sonrasda birini o,zaman 9 yaslarinda onu saclarindan surukledi tayt giymis bacaklarini acmia diye o zaman patlak verdi bilmiyoeum degisik biri bi cogumuzdan kendisinin cocugu yok henuz buarada

sizin o komşu çatlak..keçiler şunu okuduktan sonra anladım.o yüzden dediklerini kaale almayın.
O akrabalardan biri ben olacağım ve benim kızımı tayt giydirdim diye dövecek biri.var ya feleğini şaşırtırım ona.

abartmadınız mı? 6 yaşında bir çocuk kime nasıl tecavüz edebilir? dolusuyla olan bu çocukların haberlerini paylaşır mısınız madem, merak ettim. çünkü okuyorum ben normalde ama hiç denk gelmedim böyle haberlere, siz nerde okudunuz?
asıl ben sizin bu şekilde düşünmenize çok şaşırdım, sadece yaptıklarını taklit eden ve meraktan dolayı kendince oyunlar oynayan çocukları nasıl tacizci olarak nitelendirebiliyorsunuz. evet belki oynadıkları oyunlar cinsel olarak onlarda travma yaratabilir, yaptıkları da yanlış. ama bunu düzgün bi şekilde anlatarak o çocuklara öğretilebilir, bilinçli ve zarar vermek amacıyla yapmıyorlar sonuçta. kendilerini keşfetmeye çalışıyorlar.

Tacız oldugunu dusunmuyorum .. Çocuk gelsıımı mezunuyum ve anaokulunda 36/72 aylık cocuklarla calıstım bu surecte cocuklar kendılerını tanımaya basladıkları ıcın bu tarz seyler yapablıyorlar , ayrıca bunu sıze soyleyen kadının da normal oldgunu dusunmedım okuduklarımdan sonra ıcınızı ferah tutun ve bırdaha yanlız brakmayın cocugunuzu

Kesinlikle 6 yaşındaki bir çocuk bunu yapar.
Ben staj dönemlerinde çok gördüm.
Henüz yeni yeni keşfetikleri için, merak içerisindeler ve denemekdende cekinmezler.

Konu sayibi arkadaşım daha dikkatlı davransaniz iyi olur.
Acımanızı anlaya bilirim, ama çocuğunuzun psikolojisi daha önemli!
Küçük yaşlarda zaten yaşadıkları nedenler yüzünde, ilerde sorunlar yaşamıyorlarmi bazıları?
Bence bir daha görüştürme, zaten 3 yaşındaki çocuk nerde, 6 yaşındaki çocuk nerde?
Kendi yaş grubunda biri ile oynamasi daha güvenirli!:)

ilk mesajınızı okudum oda oldukça karışık geldi anladığım kadarı ile yazayım,

6 yaşındaki bir çocukta cinsel dürtüler vardır,sürtündüğü zaman zevk aldıysa bunu devam ettirmiştir..çocuklar 3-4 yaşından sonra mastürbasyonun bilincine varıyorlar.

ama 6 yaşındaki bir çocuk için yaptığı şey kendince gayet normaldir,zannetmiyorum ki kendi gibi 6 yaşındaki arkadaşlarıyla arabacılık oynarken vayy biliyormusun ben dün 3 yaşında bir çocuğu taciz ettim desin..

evladınız için yapabileceğiniz en güzel şey yaşıda gelmiş onun anlayabileceği dilde cinsel eğitim vermeye başlamaktır..

bakın benimde 6 yaşına yaklaşan bir kızım var,idrar yolları enfeksiyonundan ötürü akıntısı var,dün çişini yaparken akıntısını görmüş ve pipim çıktı zannederek korkup babaannesini çağırmış,çocukların hayal dünyası daha bu kadar sınırlı..

6 yaş cinsel organların ve kimliğin farkedildiği dönem , 'taciz' adı altında yapıldığını zannetmiyorum , çocuğunuzu görüştürmeyin yeter , kesinlikle uzak tutun..Çocukluk döneminde cinsel istismarın etkileri yetişkinlik döneminde çok fazla görülüyo..komşunuz da çok iyi yapmış,hemen size bildirerek..sizinde fazla evhamlanmanıza gerek yok görüştürmeyin olsun bitsin..

sen burada bir tek kendi çocuğunu düşünüyorsun da zarar vermeye aklı erene kadar her çocuk bizim çocuğumuzdur bence. 6 yaşında bir çocuk henüz bunu ne akıl edebilir ne de vucudu refleks verir. çocuğu eve çağırıp dövmek ne kadar bencilce bir çözüm ve bilmiyorsun de neler olduğunu. peki o çocuk özendi, gördü, meraktan ya da izleyen yanlış anladı hatta belki kendi tacize uğradı taklit ediyor. hepsi birer olasılık ama henüz 6 yaşında. annesiyle konuşmayı düşündün mü hiç? belki bir faydan da ona dokunur ama sen savunmasız bir çocuğu kapalı kapılar ardında hem de kandırarak evine alıp, dövmeyi düşünüyorsan önce kendin sağlıklı düşün, sonra olayı ele al derim.

Son durum kiz 1.45 gibi mesaj atmis bana cok ozur dilerim x canini siktim ama gordum soykemem lazim di oylemi degilmi bilmiyorum o anda anlamis olsam tepki verirdim neden vermiyeyim kusura bakma bende cok kotuyum agliyorun cok uzuldum yalan soylemiyorumki siz genede dikkat edin yalniz birakmayin o cocukla demis
Sabah kahvaltiyi bahcemizde yaptik yani olayin yan bahcesi hemen ogkum illada kalmak istedi ama yukari cikardik birazdan o cocuk disari cikar bizimkide onu bize cagirmak iater diye dusunuyorum bilmiyorum bakicam bakalim oglum bu gece iki kere,cisini yatagina kacirdi arada oluyodu zateb ama bi acaba oluyorum
Buarada ben yurt disindan geldim buraya uc ay turkiyede uc ay memleketimde kalarak okul hayatim surdu turkcem bozuk degil aslinda ama duzensiz cumle kurdigumu soyleyen arkadsslarim oluyor
Belkide tel deb girdigim icin cumleye nasil basladigimi unuttugum icin boyle oldu bilmiyorum
Kusura bakmayin karisiklik icin

izlesene biraz çocukların durumunu. ayrıca bu çocuğun annesi yok mu? ailesi yok mu? önce gözlemle, emin olmadığınız bir durumdan dolayı küçücük çocuğa neredeyse sapık diyeceksiniz. doktorlar bile teşhis koymadan önce izleme yoluna gidiyorlar.çok basit bir yöntem uzaktan izle neler yapacağını düşüneceğine.

Ben seni gayet iyi anladim.
Türkçede ciddi bir bozukluk yok; )
Zaten genelde şikayet edenlerin sayfasına bir göz atarsan, asıl hataları onlar yapıyor:)

Neyse, bence o komşunu ciddiye al.
6 yaşındaki küçük bir çocuğa iftira atacak değil.
Bu şekilde bir birileri ile arkadaşlık yapmaları doğru değil.
Senin çocuğunda 6 yaşına gelince, bunu kendisinden küçük bir çocuğa denemek ister.

Ayrıca 6 yaşındaki bir çocuk, 3 yaşındaki bir oyun arkadaşindan çabuk sıkılır.
Madem emin değilsin, gözünün önünde oynasinlar ve sen onları beli etmeden izle.

6 yaşındaki çocuk ne yaşadığına bağlı olarak bu tarz hareketler yapabilir.
Birilerinden öğrendiyse ya da biri ona benzer şeyler uyguladıysa o da gücü yetene yapabilir.
Oğlunuza çok zarar veremese bile masum dünyasında anlam veremeyeceği şeyler yaşayabilir.
Hiç tahmin edemeyeceğimiz derece de hasta ruhlu insanlar yaşıyor ülkemizde, dünyada.
Her ne olursa olsun. Siz oğlunuza kimsenin kucağına oturmaması gerektiğini oyunlarla, sakin telkinlerle öğretin.
Mahrem yerlerine kimsenin bakamayacağını, dokunamayacağını evde doğal ortamında öğretmeye çalışın.
" Oğlum içerde giyinelim, ki özel bölgelerimiz görünmesin." gibi.

Örnek vermek için anlatıyorum.
Ablam 3 yaşında olan yeğenimle bu kuralları içeren oyunlar oynuyor.
Ablam yabancı adam oluyor taklitle, onu kucağına çağırıyor, şeker vermek için sesleniyor.
Yeğenim " olmaz, ben annemin kucağına otururum." diyor.
Sonra rolleri değişiyorlar.
Doğru davranışta onun doğruluğunu vurgulayacak güzel bir şeyler veriyor...

6 yaşındaki çocuk tacizi bilinçli yapmaz belki bir yerlerden gördüğünü taklit ediyordur bence siz bir müddet çocukları gözlemleyin ne yaptıklarını izleyin sakin olmakta fayda var ayrıca çocuğunu da uyaabilirsin kimsenin kucağına oturma sana şöyle yapılmasına izin verme gibisinden konuşabilirsin

Son düzenleme:
Komşunuz doğru söylüyor olabilir, 6 yaşında bir çocuk bunu taciz niyetiyle yapmıyordur ama belki gördüğü bir şeyleri taklit ediyordur. Bu uyarıyı ciddiye alın bence, gözlemleyin. Ancak şu da bir gerçek ki 3 yaşında bir çocuk, sizin gözünüzden kaçabilecek bir şekilde sokakta oynamamalı. Onu bu şekilde dışarıda bırakmayın, konunun muhatabı 6 yaşında bir çocuk ama daha büyük biri de olabilirdi. Kendiniz çıkarabildiğiniz kadar dışarı çıkarın, aklı başına gelip bir şeyleri ayırt edebilecek yaşa geldiğinde kendi başına oynasın. Bu ülkede akıl almaz şeyler yaşanıyor o yüzden çocuğunuzu asla yalnız bırakmayın, oyun özgürlüğü, sosyalleşmesi güzel bir şey ama yaşadığımız ortam maalesef bunun için yeterince güvenli değil.

Konunun tamamını okumadım sadece ilk ve son sayfayı okudum. Arada neler konuşuldu bilemem. Ama 6 yaşındaki bir çocuk kesinlikşe sapık olamaz. Lütfen o çocuğa bu şekilde yaklaşmayın. Kaldı ki bu durum pipilerimizi birbirine gösterelim gibi basit bir şey değil. Birbirlerinin kucağına oturuyorlar diyorsunuz. 6 yaşındaki bir çocuk nereden bilsin bunları. Bence o çocuk birinden taciz görüyor. Ailesiyle konuşun gerekirse polise haber verin hem o çocuk hem sizin çocuğunuz büyük risk altında. Eğer o çocuk birinin tacizine uğruyorsa belli ki bu kişi yaşadığınız yerde ve oradaki bütün çocuklar tehlike altında.

Ayrıca dövmek ne demek. 6 yaşındaki çocuğa sen nasıl benim oğlumu taciz edersin dediğinizde ne diyebilir şeytana uydum kusura bakmayın mı? O durumun farkında değil ki ufacık daha. Çok zor vallahi işiniz. Sadece kendi oğlunuzu kurtarmaya bakmayın. O çocuğa da yardım edin. Siz bugün oğlunuzun böyle bir şeye maruz kalmasını engelleyebilirsiniz ama bu vakaların üstüne gidilmediği sürece yarın torununuz o ilgilenmediğiniz kişiler tarafından tacize uğrar. O çocuğun ailesiyle konuşmayı ihmal etmeyin.

Bende sadece ilk ve son sayfayı okudum, okumak sayılırsa. yazdıklarınızdan hiç ama hiç birşey anlaşılmıyor. bir kere kelimeleri düzgün yazmıyorsunuz, ne nokta ne virgül var. bunun sonucunda da hiçbir şey anlaşılmıyor yazdıklarınızdan.
Ama sonuç itibariyle 3 yaşındaki oğlunuza 6 yaşındaki bir çocuğun tacizi olduğu size söylenmiş.
Bir kere 6 yaşındaki bir çocuk bunu ya bir yerden gördü yapıyor, ya da bazı şeyleri keşfetme yaşı olduğu için zevk aldığı için yapıyor
Sonuç ne olursa olsun, çocuğu evime çağırıp döveyim mi? diye sormuşsunuz, daha 6 yaşındaki bir çocuğu bu nedenle dövmek kadar kötü birşey olamaz. sizin çocuğunuzda ileride aynı şeyi başka bir çocuğa yapabilir, bunlar çocuk daha akılları ermiyor. siz de tutmuş döveyim mi diyorsunuz.
Bence tek yapmanız gereken daha 3 yaşında olan çocuğunuzu başıboş bırakmamak ve sürekli takip etmektir.
Söyleyen kişiye de kızmak yerine tşk edin derim.

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Arkadaslar nokta vurgul diyosunuz da ben telefondan yaziyorum harf hatalarida hizli yazimdan oluyor galiba
Bu bahsettigim kizla baya bi olay oldu baya bi agladi kus degiliz bende kendimi ifade ettim esim ve abim onu cok sikistirdi arkani donup nasil gidebiliyosun diye biraz laf cevirdi mesela ben evwt oyleymis demisim biliyo gibu davranmisim birde ssst sst demis bunu bugun soyledi eb azindan bir daha bu tip olaylara sirtini donup gidemeyecegini anladi
Simdi oglen yemegi icin asaya iniyorum bu cocukta disarda kahve filan icerken oglumuda salicam bakalim nasil oynuyolar vs gozlemlicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…