bunu taciz olarak görmek yerine çocukların televizyonlarda ya da evlerinde gördüğü şeyleri tekrarlaması olarak görebiliriz. yani sizin evde görüyor demiyorum tabii ki ama 6 yaşındaki çocuk bunları görüp sizin çocuğunuzla yapıyor olabilir. kızarak, bağırarak halledemezsiniz bunu.. o yaşlardaki çocuklar bunlardan ne anlar demeyin, çocuklar 3-4 yaşlarında mastürbasyon yapmaya başlayabiliyorlar, bu dürtüsel bir şey.. bu sitede de bir çok insan küçük yaştaki çocuğum mastürbasyon yapıyor bundan nasıl vazgeçirmeliyim diye konu bile açıyor.. siz çocuğunuzu bu çocuktan biraz uzak tutun derim ya da sizin gözetiminizde oynasınlar, bir süre sonra unuturlar zaten.. bunu bir oyun olarak bile görüyor olabilir. kendi kuzenlerimden örnek vereyim biri 5 biri 7 yaşındayken uyumaları için kapatılan oda da soyunup birbirlerine dokunurken yengemle beraber yakaladık onları.. sorduğumuzda evcilik oynadıklarını karı koca olduklarını söylediler, üstelik ikisi de kız çocuklarıydı.. bir süre görüşmediler, bu tarz oyunlar oynamamaları anlatıldı, dikkatlerini başka yöne çekecek oyunlar oynandı onlarla, şimdi 17 ve 19 yaşındalar bunları hatırlamıyorlar bile.. sizde bu durumu güzelce atlatırsınız umarım..
Duruma cok uzuldum. Allah sabir versin oncelikle. Gercekten cok zor bir durum.
Akrabaniz ya da arkadasiniz sizi uyarmis. Suphelenmesi bile yeter uyarmasi icin. Iyi ki de uyarmis ve soylemis, yapilmasi gerekeni yapmis. Ona neden kiziyorsunuz ki? Sizin icinizin aciyip acimamasi mi daha onemli, gercekleri gorup olabilecek kotu seyleri engellemek mi?
Cocugu dovmek te nedir? Dovmekle akillanacagini mi saniyorsunuz? Daha kucucuk bir cocuk o. Dovun de bidaha bidaha, baska cocuklara daha da beterini yapsin. Bu soylediginize de inanamiyorum.
Cocuk gercekten boyle birsey yapmis olabilir. Bundan sonra cocugunuzu o cocuktan uzat tutun bence ve mumkunse cocugun ailesine durumu anlatin. O cocuk ta taciz edilmis/ediliyor olabilir. Olmaya da bilir, ama o yaslarda taciz/tecavuze kalkisan cocuklar, daha bebekliklerinde ya da hala tacize ugrayan cocuklar da olabiliyorlar. Belki ona da bikac sene once baska bi cocuk aynisi yapti ve o da ogrendigini sizin cocugunuza yapiyor. Soylemesi cok kotu, umarim boyle birsey yoktur ama kacmak bu durumda yapilacak en kotu sey. Durumun vahim oldugunu anlarsaniz bence kesinlikle kendi cocugunuzu da bir psikologa gosterin. 3 yasinda cocuk anlatamaz zaten demeyin, size anlatamaz ama belki psikolog onu anlamanin bi yolunu bulabilir.
6 yasinda bi cocugun boyle birsey yapamayacagini soyleyenlere/dusunenlere ise sasiyorum, biraz okuyun lutfen. 6 yasinda adam olduren, tecavuz eden, cocuk dolusuyla var. Hem de cocuk olduklarindan gayet sogukkanli bi sekilde yapiyorlar bunlari. Cocuk mu suclu hayir, onu bu psikolojiye sokan, eziyet eden (belki de anne babasi bile olabilir) suclu. Bu yuzden de cocugun annesiyle konusmanizi oneririm. Hatta insanlik namina konusmak zorundasiniz bence.
6 yaşındaki bir çocuk o dönemde böyle bir şeyi keşfedebilir yani cinsel organına dokunduğu zaman hoşuna gidebilir bazı çocuklar bunu erken öğreniyorlar o yuzden 6 yaşında olması komşunun saçmaladığı anlamına gelmiyor çocuğunuzu o 6 yaşındakinden uzak tutun ne dövün ne birşey deyin ama kesinlikle birdaha görüştürmeyin.
Ekol Psikolojik ve Pedagojik Danmanlk ve Eitim Merkezi
bu sayfadaki makaleye bakarsanız okul öncesi dönemdeki çocukların bunu keşfettiklerini anlayabilirsiniz.
Son durum kiz 1.45 gibi mesaj atmis bana cok ozur dilerim x canini siktim ama gordum soykemem lazim di oylemi degilmi bilmiyorum o anda anlamis olsam tepki verirdim neden vermiyeyim kusura bakma bende cok kotuyum agliyorun cok uzuldum yalan soylemiyorumki siz genede dikkat edin yalniz birakmayin o cocukla demis
Sabah kahvaltiyi bahcemizde yaptik yani olayin yan bahcesi hemen ogkum illada kalmak istedi ama yukari cikardik birazdan o cocuk disari cikar bizimkide onu bize cagirmak iater diye dusunuyorum bilmiyorum bakicam bakalim oglum bu gece iki kere,cisini yatagina kacirdi arada oluyodu zateb ama bi acaba oluyorum
Buarada ben yurt disindan geldim buraya uc ay turkiyede uc ay memleketimde kalarak okul hayatim surdu turkcem bozuk degil aslinda ama duzensiz cumle kurdigumu soyleyen arkadsslarim oluyor
Belkide tel deb girdigim icin cumleye nasil basladigimi unuttugum icin boyle oldu bilmiyorum
Kusura bakmayin karisiklik icin
Son durum kiz 1.45 gibi mesaj atmis bana cok ozur dilerim x canini siktim ama gordum soykemem lazim di oylemi degilmi bilmiyorum o anda anlamis olsam tepki verirdim neden vermiyeyim kusura bakma bende cok kotuyum agliyorun cok uzuldum yalan soylemiyorumki siz genede dikkat edin yalniz birakmayin o cocukla demis
Sabah kahvaltiyi bahcemizde yaptik yani olayin yan bahcesi hemen ogkum illada kalmak istedi ama yukari cikardik birazdan o cocuk disari cikar bizimkide onu bize cagirmak iater diye dusunuyorum bilmiyorum bakicam bakalim oglum bu gece iki kere,cisini yatagina kacirdi arada oluyodu zateb ama bi acaba oluyorum
Buarada ben yurt disindan geldim buraya uc ay turkiyede uc ay memleketimde kalarak okul hayatim surdu turkcem bozuk degil aslinda ama duzensiz cumle kurdigumu soyleyen arkadsslarim oluyor
Belkide tel deb girdigim icin cumleye nasil basladigimi unuttugum icin boyle oldu bilmiyorum
Kusura bakmayin karisiklik icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?