Oğluna Regl Olduğunu Söylemek.

Şimdi Freud un psikososyal kuramindan yola çıkarak buraya çoook şey yazardım ama neyse........
Kesin taslanirim gerek yok..

yaz yaz bunlarin hepsi bozuk psikolojiden ileri geliyor zaten her ne kadar bazilari kabul etmesede.... Birde sozlusunun yaninda tovbe tovbe, kizinda zaten tek bilmek istedigi kv sinin menstrual dongusuydu..

Bence hangi ortamda nasil soylendigine bagli yinede, ortada fol yok yumurta yokken muhabbetin ortasinda aa cocuklar bende adet oldum demek cok sacma ve anlamsiz. Ama kadin gelmistir benzi solgun, yada iki buklum kivranarak yada hani bir sikintisi oldugu bellidir, yada disari cikalim demislerdir yok gelemem demistir, oglu yada gelini aa anne nasilsin hasta gibisin soylesin boylesin diye konu acmistir o zaman kadin tabiki soyler bunda utanilacak seyde yok saklayacak seyde o zaman siz haklisiniz, biri oglu biri gelini/kizi..
Yinede ortam ve soyleme sekli onemli...

aynen öyle.benim de 32 yaşında bir oğlum var.o ortaokula,liseye giderken,birkaç kez söylemek zorunda kalmışımdır yani.çünkü,hasta oluyorsunuz,karnınız ağrıyor,çocukta telaş yapıyor haliyle.kadınsal durumlar diyince,çocuk anlıyor zaten.

ama durduk yere,ben de bugün regl oldum diye,kimseye söylenmez ki,en fazla eşin bilir,senin periyodik dönemde olduğunu.diğer türlü,kime ne senin özel gününden.

Benim kayinvalidem de oglunun yaninda menopoza girdiğini söyledi hemde annemin yaninda söyledi. Annem de öyle konularda aşırı hassastir epey garipsemisti
her ailenin algisi farkli ne yapalim

Benim kayinvalidem de oglunun yaninda menopoza girdiğini söyledi hemde annemin yaninda söyledi. Annem de öyle konularda aşırı hassastir epey garipsemisti
her ailenin algisi farkli ne yapalim
bizim kv dede erken girmiş menopoza, eşim ikide bir takılır, hadi bana kardeş yapın diye

Ayıp bir şey mi regl olmak? Gerekiyorsa oğluma da söylerim, babama da söylerim, söyledim de hep.

Bazı ailelerde bu tür konuların konuşulması ayıp gibi görünse de. Bence gayet normal bir şey bizim ailede de herkes herşeyi bilirdi. Ağrısı olabilir bişey olabilir belki bi problemi vardır kistik oğlunun bildiği. Babam mesela evlenmeden önce deniz tatiline gideceğimizde senin dönemine denk gelmiyor dimi diye sorardı. Bunda bir şey yok bence çok normal.

Bir erkek çocuğunun annesinin cinsel organından kan gelmekte olduğunu bilmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Kadın o esnada kanamadan ölecektir, yanlarında da başkası yoktur anlarım. Bunun dışında seviyesiz ve gereksiz diyaloglar...

bukadar gizli bir şey mi bu ne olacak ki oglu sonuçta.kızlar erkek arkadaşlarına söylerken hiç ayıp olmuyor,ya da sen sözlüne söylemiyormusunhiç? annesi ogluna söyleyince yerin dibine sokuluyor.bukadar gizli bir şey değil bu kaçıncı yüzyıldayız artık.

Belki gereksiz bir bilgi vermis kadin ama edepsizlikte yapmamis oldu olacak kadini taşlayin ya. Bende bazen erkek arkadasima soyluyorum utanmiyor da bu beni edepsiz yapmiyor kisinin bakis acisina gore degisir. Adet oldugunu soyleynce neden edepsiz olunsun ya ayip bir sey mi hayret birsey.

Ben kayınvalide adayının durup dururken söylediğini düşünmüyorum, bir şey için ısrar edildiyse söylemek zorunda kalmış olabilir. Konu nasıl oraya geldi de söyledi bilmiyoruz. Alakasız biçimde, öyle dümdük pat diye söylediyse bence de garipserdim ama üzerinde de durmazdım.
Söylediyse de söylemiş, niye bu erkek annelerinin her yaptığı batıyor bu kadar yahu? Ay kız anneleri hep en kibar, en bilgili, görgülü, erkek anaları hep en kaba, en görgüsüz, en cahil... Belki sizin ailenizin de karşı tarafın hoşuna gitmeyen davranışları, absürtlükleri vardır ama bu kadar takıntılı ve art niyetli olmadıkları için dile getirmiyorlardır.

Aile yapısı toplum yapısı farkı bu demek ki

Halamın eşi beden eğitimcidir

Bir öğrencisi yetenek sınavına gitmişti

İşte regl oldum sabah performansım düştü demiş

Eve geldi anlattı halam, 20 yaş civarında ben, benimle yaşıt oğlu, 18 yaşında kızı vardı ortamda

Halam da beden eğitimci o da performans etkilenmez öncesi daha kötü olur olmuş kurtarmış dedi bu konu hakkında konuştuk 10-15 dakika kadar

Olay 15-16 yıl önce oldu şimdi aklıma geldi o zaman da garip gelmemişti hala da garip gelmiyor bu konuşma

Bu kişiden kişiye değişiyor, benim babam bilir mesela ramazanda sahura kalkmam ama özellikle de ben adet oldum diyemem, ama erkek kardeşimin ramazanda bile anlamasından utanıyorum çünkü birkaç defa yemek yerken görüp alay etmişti başkalarının yanında söylüycem diye, nitekim pat diye milletin içinde söyledi sanki oruç tuttun dedi teyzelerim adet olur küçük dayım bilir evli barklı adam yani hala onun yanında rahatça konuşurlar. Aynı evin içinde anlaşılması başka bir şey dilinle söylemek başka. Benim eşimin annesi yanımda eşime söylese ben rahatsız olurum ama bir şey diyemem diyalogları rahat olabilir

Regl olmak ayıp değil elbette.
Ama durduk yere de koskoca oğluna "ben regl oldum" dediyse bu çok saçma ve evet ayıp..

Nasıl bir sohbet vardı bilemiyorum ama.. Misal, kadın sancı çekiyodur, beti benzi atmıştır, o zaman söyler, bu normal olurdu

Utanılacak bir şey değil ama ulu orta söylemek de garip bir o kadar da gereksiz bana göre.
Kim merak ediyor ki onun regl olup olmamasını? Densiz bir laf etmiş bence.
Bazı insanların ayarı yoktur. Senin kv adayı da onlardan sanırım.
Bence bu sana örnek olsun kendinle ilgili özel şeyleri paylaşma. Ulu orta yayabilir.

Sizin KV yine kendininkini söylemiş
Benim kv bekar kayinlarimin yanında benimkini söyledi

Sen namaz kıldin mi dedi
Sanki onu ne ilgilendiriyorsa
Sonra da haa doğru ya sen adet olmustun değil mi dedi
Dusuncesiz insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…