- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
Muhandısle avukatın o paraya calıstıgına emın mısınızKonu nasıl da abartılmış. Konu sahibi nişanlımın restaurantı var. Yanında çalışan garsonlar en aşağı 3bin kazanıyorlar he bir de buna bahşişleri ekleyince aylık 3,5 ve üstü kazanıyorlar. E siz de atanınca en fazla ne alacaksınız ki ? Sanki böyle 10-15 bin kazanacak gibi yazmışsınız. Alt tarafı siz de öğretmensiniz. Ülkemizde mühendisler -avukatlar da 2500 e çalışıyorlar . Bilginize.
Hanımlar size detay vermemiştim konuda ama şöyle diyeyim : Sevgilimin ailesi kalabalık bir aile 9 kardeşler ve sevgilim hariç hepsi evli ve memleketlerinde. Sevgilimin annesi ve babası da memleketlerine dönecek tabi ki geleceği bilemem hiçbir şey hakkında kesin konuşamam ama zaten çok yaşlılar. Ve tatile gelecek vs sağlıkları durumları vs yok Ben biraz da bundan dolayı kafaya takmamıştım . Çok mu safım bilemiyorum
Ben de öğretmenim ve evet atanamadım( kpss'ye de girmiyorum artık) ama evde boş durmadım. Üniversiteden mezun olur olmaz gece saat 10'lara kadar çalıştım. Kurs yerlerinde çalıştım, özel dersler verdim, çevremi genişlettim ve biriktirdiğim paralarla kendi iş yerimi açtım. Diplomamı şimdi iş yerime asmışım çok şükür, evde saklamıyorum. Her şey emekle olur ve evet eğitim fakültesinde öğrenim görmüş her insan öğretmendir.Tamam ögretmen ama işsiz bende ögretmenım 80 puan aldım atanmadıktan sonra bır onemı yok ucretlı yaparm dese torpıl. Kurs yerınde calıssa buyuk sehırde olması lazım özel ders verse brans onemlı edebıyatcıyım gerek yok kımse ders ıstemıyor. Uc ay ne kemırecekler bu arada. Dıplomayı eve asmakla olmuyor artık.
Buna da asla katılmıyorum.Bence çevren haklı, erkekler evlendikten sonra aşağılık kompleksine giriyorlar, yani işinden veya kazancından dolayı değil, sana karşı aşağılık kompleksine gireceği için hayatı zindan edecek.. Bizzat denenmiş, onaylanmıştır.. Boşanıyorum şu an..
Özelden bahsettim :) atanmak ne kadar zor biliyorsunuzdur. Arkadaşların hukuk bürolarındalar aldıkları paralar aynen böyle.Muhandısle avukatın o paraya calıstıgına emın mısınızkamuda. Özelde de en asagı 4-4.5 alır
Ben de devlette öğretmenim. Ekders ve nöbetle birlikte 5 bin tl den aşağısını hiç almadımMuhandısle avukatın o paraya calıstıgına emın mısınızkamuda. Özelde de en asagı 4-4.5 alır
Mezun olan ögretmen herkes bu meslegı yapmaya hak kazanır eve sız sanslıymıssınız kı buyuk sehırde yasamıssınız. Ayrıca sadece ögretmenlıkten kazandıgınız para ıle ıs yere acagınza ınanmamı beklemeyın ek derste versen kurstada calıssa. Asgarı ucret verıyorlar cogu onla anca gecınıyor. Ayrıca emekle oluyorsa atanırsınızdaBen de öğretmenim ve evet atanamadım( kpss'ye de girmiyorum artık) ama evde boş durmadım. Üniversiteden mezun olur olmaz gece saat 10'lara kadar çalıştım. Kurs yerlerinde çalıştım, özel dersler verdim, çevremi genişlettim ve biriktirdiğim paralarla kendi iş yerimi açtım. Diplomamı şimdi iş yerime asmışım çok şükür, evde saklamıyorum. Her şey emekle olur ve evet eğitim fakültesinde öğrenim görmüş her insan öğretmendir.
2.5 alan avukat gormedım muhendıste en asagı belırtgım rakamları alıyor. Ögretmenler asgarıden bıraz fazla alıyor ama dıger ıkısı ıcın gecerlı degıl.Özelden bahsettim :) atanmak ne kadar zor biliyorsunuzdur. Arkadaşların hukuk bürolarındalar aldıkları paralar aynen böyle.
Yok ben yorum yaptım ona ama bu arkadasın yazdıgına yakıldım bıraz kucumsemek gıbı olmusBen de devlette öğretmenim. Ekders ve nöbetle birlikte 5 bin tl den aşağısını hiç almadımama konu o değil para değil aslında. Konu sahibesi kesinlikle buna değil aile yapısına takılmalı. Ama farkında değil
İnanın benin zerre kadar umrumda değil insanlar ne okumuş ne kadar kazanıyor hiç umrumda değil. Karakterine dürüstlüğüne bakarım. Ama toplum baskısı bu da olsa gerek. Psikolojimi bozdularTeşekkür ederim yorumunuz için
Siz görmediniz diye yok değil emin olun. Daha 2 gün evvel bir mühendis arkadaşımla görüşüyorduk 3,800 yeni almaya başlamış 2 sene sonunda. Ve kendisi metro yapımında çalışıyor. Emin olun o dediğiniz rakamları başlangıçta almak imkansız. Kendim de daha evvel bir şirkette çalışıyordum. Bilgisayar mühendisleri vardı en fazla alan 4 alıyordu o da 3-5 yıllık elemandı.2.5 alan avukat gormedım muhendıste en asagı belırtgım rakamları alıyor. Ögretmenler asgarıden bıraz fazla alıyor ama dıger ıkısı ıcın gecerlı degıl.
Haklısınız biraz da bilinçsizlikten sanırım okuma..Ya bu daha kötü aslında. Dokuz kardeş arasında anne babanın yükü şu an neden sadece senin sevgilinde?
Onu da bir tarafa bırak bu dokuz kardeşten biri bile okumamış anladığım kadarıyla. Bu maddi yetersizliklerden değil, eğitime önem vermemelerinden kaynaklanıyor bence. Sen de o aileye girdiğinde seni ezmeye çalışma ihtimalleri yüksek. Bu aile yapısının içine girmek istediğine emin misin?
Haklısınız güncelleme yapıp kaldıracağım o cümleleri aslında beni çok kırdığı için yazdım oraya ama kaldırmalıyımTamam aileniz bunları diyor da buraya da açık açık yazmayın arkadaşım garson parçasına diye. Hırsızlık mı yapıyor gasp mi ediyor. Helaliyle para kazanıyor. Beğenmiyorsan iz evlenmezsiniz. Zaten emin olun cok emin olsaydınız buraya konu acmazdiniz
Sanırım kendi de bunu bahane ediyor ama aileden de kaynaklanıyor. Ailem benim arkamda olmasaydı ben de okuyamazdım belki de.. Ama o biz dört senedir sevgiliyiz bunları hiç umursamadıkÖğretmenim daha önce lise mezunu bir esnafla tanışmıştım az çok kendini geliştirmiş bir insandı. memleketlerimiz baya uzaktı kültürel farklılıklar vardı.bu konu üzerine sorun olabilir mi diye konuşurken o, ben üniversite mezunu değilim bunu mu demek istiyorsun diyordu.konuştuğumuz bircok konu bu şekilde bitiyordu.baktım olacak gibi değil bitirdim.bence kadınlar sorun etmese bile bircok erkek bunu sorun ediyor komplekse girebiliyor.sevgilin kompleks yapmıyorsa kendisini her anlamda yetiştirmiş bir insansa olabilir zaten işi değise de bilir.ama maddi imkansızlıktan okuyamadı kısmı bana saçma geliyor kimler kimler okudu bu ülkede.birçoğumuz yokluk içinde okuduk.açıköğretimden bile güzel bir bölüm okuyabilirdi.
Hatay'da yaşıyorum hanımefendi, İstanbul'da değil. Öğrencilerin yurtdışı okullarını ayarlıyorum, yabancı ülkede çalışmak isteyenlerin iş başvurularını yapıyorum ve kabul gören öğrencileri sınava hazırlıyorum. 3 tane de yabancı dil biliyorum. Kpss'ye girmiyorum yazmışım. İstesem zaten girerim, size mi vereceğim hesabını. Kurs yerleri asgari ücret+ sigorta sağlıyor ki özel ders verdiğimi de yazmışım. Deyim yerindeyse hayvan gibi çalıştım. Gayet de paramı biriktirdim. Öyle yılarca evde oturup, atama beklemedim. 2013 mezunuyum iş yerimi 2018 de açtım.Mezun olan ögretmen herkes bu meslegı yapmaya hak kazanır eve sız sanslıymıssınız kı buyuk sehırde yasamıssınız. Ayrıca sadece ögretmenlıkten kazandıgınız para ıle ıs yere acagınza ınanmamı beklemeyın ek derste versen kurstada calıssa. Asgarı ucret verıyorlar cogu onla anca gecınıyor. Ayrıca emekle oluyorsa atanırsınızdabazen emek versende olmuyor. Ona da kader dıyoruz ıste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?