- 11 Ocak 2016
- 865
- 898
- 103
- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
Kucuk bır ılcede yasayınca ıkı secenegın oluyor. Ya kpss ya ucretlı o da herkese cıkmıyor. Ama takdır ettım azmınızı.Hatay'da yaşıyorum hanımefendi, İstanbul'da değil. Öğrencilerin yurtdışı okullarını ayarlıyorum, yabancı ülkede çalışmak isteyenlerin iş başvurularını yapıyorum ve kabul gören öğrencileri sınava hazırlıyorum. 3 tane de yabancı dil biliyorum. Kpss'ye girmiyorum yazmışım. İstesem zaten girerim, size mi vereceğim hesabını. Kurs yerleri asgari ücret+ sigorta sağlıyor ki özel ders verdiğimi de yazmışım. Deyim yerindeyse hayvan gibi çalıştım. Gayet de paramı biriktirdim. Öyle yılarca evde oturup, atama beklemedim. 2013 mezunuyum iş yerimi 2018 de açtım.
Türkiyede sizin gibi kaç tane peki? İzmirde cebinde 5 tl ile intihar eden coğrafya öğretmeninin haberini okudunuz mu? Kimya öğrt. Mezunu fabrikada çalışırken makinada sıkışan öğrrtmenin haberini okudunuz mu? Kaç kişi şuan sizin gibi işyeri açmış? Lütfen genelleme yapmayın. Asıl genelleme şuan her yıl kpss ye giren 600 bin adayda malesef bu büyük bir toplumsal sorun siz yapmışsınız ne güzel bir öğretmen olarak sizi tebrik ediyorum. Ama malesef herkes sizin gibi olamıyor çoğu asgari ücretle ücretli öğretmenlik yapıyor bende burda birsürü örneğini sayarım . Bizzat arkadaşlarım var ve geçinemiyorlar.Hatay'da yaşıyorum hanımefendi, İstanbul'da değil. Öğrencilerin yurtdışı okullarını ayarlıyorum, yabancı ülkede çalışmak isteyenlerin iş başvurularını yapıyorum ve kabul gören öğrencileri sınava hazırlıyorum. 3 tane de yabancı dil biliyorum. Kpss'ye girmiyorum yazmışım. İstesem zaten girerim, size mi vereceğim hesabını. Kurs yerleri asgari ücret+ sigorta sağlıyor ki özel ders verdiğimi de yazmışım. Deyim yerindeyse hayvan gibi çalıştım. Gayet de paramı biriktirdim. Öyle yılarca evde oturup, atama beklemedim. 2013 mezunuyum iş yerimi 2018 de açtım.
Tabii ki olmuyor ama daha geçen gün bir öğrencime rica minnet iş ayarladım.Kendisi halkla ilişkiler mezunu. Asgari ücret teklif edildi. Büyük bir inşaat firmasında çalışacaktı. Gelen müşterileri falan karşılayacak ve telefonlara bakacaktı. Ben milletin telefonlarına bakmam dedi. Diğer konuya gelirsek bu ülkede kimse hakkettiği yerde değil ki. Ekmek maalesef aslanın ağzında da değil. İlk çalıştığım yerde derse girmeden tuvalet de temizledim ve asla gocunmadım. Allah bütün gençlerin yardımcısı olsun.Türkiyede sizin gibi kaç tane peki? İzmirde cebinde 5 tl ile intihar eden coğrafya öğretmeninin haberini okudunuz mu? Kimya öğrt. Mezunu fabrikada çalışırken makinada sıkışan öğrrtmenin haberini okudunuz mu? Kaç kişi şuan sizin gibi işyeri açmış? Lütfen genelleme yapmayın. Asıl genelleme şuan her yıl kpss ye giren 600 bin adayda malesef bu büyük bir toplumsal sorun siz yapmışsınız ne güzel bir öğretmen olarak sizi tebrik ediyorum. Ama malesef herkes sizin gibi olamıyor çoğu asgari ücretle ücretli öğretmenlik yapıyor bende burda birsürü örneğini sayarım . Bizzat arkadaşlarım var ve geçinemiyorlar.
Yani evlenince kayınvalide ,kayınpeder,kaynin ve yenge gelip sende 2 ay eşinle hasret giderdiklerinde çok mutlu olacaklar !! Kalabalık yaşamayı seven herkesin kendi evinde kalabalık yaşadığını mi sanıyorsun sen?Canım belki haklısın ama abisi farklı şehirde zaten. Anne babayla kalmayı onlar istiyor zaten şöyleki : Abisi ve yengesi amca çocukları. Akrabalar yani ve kalabalık yaşamayı seviyorlar.
Canım lise mezunu deyip kenara cekilmemeli imkanszlktn okuyamams olablr ama açıköğretim de olsa bir bolum mutlaka kazanıp okumalı. Siz okurken aslında ona destek olup bu fikri asilamlydnz ona. Sonra güvenlik belgesi alır derken ekmeğini tastan çıkaran çocuksa bunları yapar.Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... "Sen öğretmen olacaksın bir garsonla mı evleneceksin?", "Milletin okumayan kızları öğretmenlerle mühendislerle avukatlarla evlensin sen bunca yıl oku da git bir garson parçasına!", "O sünepe beş kuruşsuz çulsuzu nerden buldun?" Hanımlar bunlar benim ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Bu konuda bir sıkıntı yok. O böyle şeyleri umursamaz. Asıl sorun çevremin tepkilerinin beni kırması... Şöyle söyleyeyim tek başıma yaşasaydım bu hayatta gözümü kırpmadan evlenirdim ama bu durumda endişeleniyorum..Burada önemli olan gelecekte siz atanınca sevgiliniz aşağılık kompleksine kapılır mı? Çevreden gelen bu tepkilere nasıl tepki verecek? Eğer bu durumu kaldıramazsa sizi aşağı çekmek için elinden geleni yapabilir. Bu da sizin psikolojinizi mahveder.
Eşinden para kalmadı mı yani, artık gariban mı??Tanıdığım biri vardı. Adam çok zengin diye evlendi. Yaşı da ondan büyüktü. Adam vefat ediyor. Kadın gencecik yaşta 3 çocuğu ile bekar kalıp ailesinin yanına dönüyor. Yani geleceğe yönelik çok planlar yapmak akıl işi değil. Siz seviyorsanız çevreyi takmayın. Şu dünyada ne kadarlık ömrümüz var ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?