Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Tanıdığım biri vardı. Adam çok zengin diye evlendi. Yaşı da ondan büyüktü. Adam vefat ediyor. Kadın gencecik yaşta 3 çocuğu ile bekar kalıp ailesinin yanına dönüyor. Yani geleceğe yönelik çok planlar yapmak akıl işi değil. Siz seviyorsanız çevreyi takmayın. Şu dünyada ne kadarlık ömrümüz var ki

Kucuk bır ılcede yasayınca ıkı secenegın oluyor. Ya kpss ya ucretlı o da herkese cıkmıyor. Ama takdır ettım azmınızı.

Türkiyede sizin gibi kaç tane peki? İzmirde cebinde 5 tl ile intihar eden coğrafya öğretmeninin haberini okudunuz mu? Kimya öğrt. Mezunu fabrikada çalışırken makinada sıkışan öğrrtmenin haberini okudunuz mu? Kaç kişi şuan sizin gibi işyeri açmış? Lütfen genelleme yapmayın. Asıl genelleme şuan her yıl kpss ye giren 600 bin adayda malesef bu büyük bir toplumsal sorun siz yapmışsınız ne güzel bir öğretmen olarak sizi tebrik ediyorum. Ama malesef herkes sizin gibi olamıyor çoğu asgari ücretle ücretli öğretmenlik yapıyor bende burda birsürü örneğini sayarım . Bizzat arkadaşlarım var ve geçinemiyorlar.

Bir tanıdığım var eşi de kendi de öğretmen..Evi kadın geçindirirdi çocuk bakıcısı maaşından kirasına kadar..Kocası kendi parasını hiç ederdi hesap vermezdi..Kadında çok güzel ve bakımlı bir kadın olmasına rağmen kocası onu küçümserdi..
İnsanlık başka birşey.. Bu arada kimle evlenirseniz evlenin anne babası yaşıyorsa yeri geldiğinde el atmak zorundasınız..Bu garson yada mühendis koca ailesi olunca değişmiyor..

insanlarin degil senin ne dusundugun onemli.ilerde para acisindan sikinti cekecek kadar seviyor musun.mesela ben olsam evlenmem belki bazilarina kotu biri gibi gelirim ama napim prensip meselesi.bende ogretmenim unide bi sevgilim vardi oda lise mezunu.okul bitmeden ayrildik baska sebeplerden.simdi evlenince anladim ki iyiki olmamis ben yapamazmisim.sevgi herseyi cozer halleder laflarina inanmayin yaparim diyosaniz evlenin ama cok iyi dusunun

Atanamadığınız sürece sizin de öğretmenliğinizin bir anlamı olmıcak malesef, en iyi ihtimal özel bir kurumda max. 2800-3000 lira bir ücretle çalışıyor olucaksınız.
Bırakın insanları eskidenmiş o öğretmenmiş mühendismiş vs. Anlaşıyor ve sevildiğinizi değer verildiğinizi düşünüyorsanız devam edin.

Tabii ki olmuyor ama daha geçen gün bir öğrencime rica minnet iş ayarladım.Kendisi halkla ilişkiler mezunu. Asgari ücret teklif edildi. Büyük bir inşaat firmasında çalışacaktı. Gelen müşterileri falan karşılayacak ve telefonlara bakacaktı. Ben milletin telefonlarına bakmam dedi. Diğer konuya gelirsek bu ülkede kimse hakkettiği yerde değil ki. Ekmek maalesef aslanın ağzında da değil. İlk çalıştığım yerde derse girmeden tuvalet de temizledim ve asla gocunmadım. Allah bütün gençlerin yardımcısı olsun.

Ben tarih öğretmeniyim eşimde esnaf çok şükür iyiyiz. Üstelik eşimde 2 yaş küçük benden. 3 bucuk yaşında çocugumuz var ve 5 yıllık da evliyiz.dSeviyor ve güveniyor isen kimseye kulak verme. Evlilik hayatında elbette zorluklar sıkıntılar olur. Önemli olan mutlu ve huzurlu olmakdır. Siz bunu başarırsanız sorun olmaz. Emin ol sevdiğin adam senin gibi okumuş biride olsa hayatında tıkandıgın ve zorlandıgın anların olacakdır o yüzden karar senin kimsenin değil.

Canım belki haklısın ama abisi farklı şehirde zaten. Anne babayla kalmayı onlar istiyor zaten şöyleki : Abisi ve yengesi amca çocukları. Akrabalar yani ve kalabalık yaşamayı seviyorlar.
Yani evlenince kayınvalide ,kayınpeder,kaynin ve yenge gelip sende 2 ay eşinle hasret giderdiklerinde çok mutlu olacaklar !! Kalabalık yaşamayı seven herkesin kendi evinde kalabalık yaşadığını mi sanıyorsun sen?

Öff bi tutturulmuş mühendis avukat bla bla bla
Sanki 10 15 binler kazanıyor hepsi
Tanıdığım bi mühendis 5 bin kazanıyor avukat 4bin küsur
Ne çok büyütülüyor bunlar
Önemli olan ev ekonomisini bilmek
Para için birbirinizi kırmamak
2nizin maaşı 5 bin olsun varsın
Millet tek maaşla hayat sürdürüyor
Evet devir zor bi devir ama millet de zengin koca manyağı olmuş resmen

Canım senin atanacağın ne malum atanamayıp ev hanımı da olabilirsin o Zaman çevren ne diyecek bunun sonu yok o zaman keşke garson sevgilimle evlenseydim diyeceksin bende üniversite mezunuyum o kadar iş baktım bulamadım memur masa başı işi olsun derdim karşıma çıkanlarda ama baktım onlarda da bir hava bir caka hem en güzel kız olsun diyorlar hemde kendi memursa öğretmen hemşire arıyorlar çift maaş yani bunun için çabalıyorlar istisnalar vardır elbet birşey diyemem eşim orta okul terk fabrikada işçi kültürü çok kendince kendini geliştirmiş girişken çabalayan merhametli biri hem ben okumuş etmiş sünepe tipleride gördüm ben kendini birşey sanan balonları da onlardan bir cacık olmaz emin ol hem bugün az kazanır yarın çok bilinmez rızkı veren Allah’tır sana sen memur olacaksın kocan garson diyenlerin mantığını ben sana söyleyim para para para evde huzur var mı yaşlandığında hastalandığında sana bakacakmı nasıl bir baba olur bunları düşünmezler tamam para iyidir birçok sorunu çözer ama mutluluk huzur sevgi ilgi getirmez

seni biraz realiteye davet ediyorum.
kusura bakma ama erkek arkadaşın biraz tembel 4 yıllık ilişkide (ciddi düşünülüyorsa) en azından bir ön lisans bölümlerden okuyup tekniker vs. olabilirdi şimdikinden daha prestijli bir mesleği olabilirdi.
gecesini gündüzüne katıp çalışsa ne kadar kazanabilir ki? sonuçta garson, proje üretmiyor.
normalde maddiyata ya da mesleğe takılmazdım ama en basitinden soğanın patatesin fiyatı belli.
kayın ailesini de hiç dillendirmiyorum bile.
üzgünüm ailen üslup olarak hatalı ama bu işin olmayacağı konusunda haklılar.

Son düzenleme:
Eğer atanamazsaniz, ataması çok olmayan bir branşınız varmış, sevgilinizle yakın maaşlar alacaksınız muhtemelen.

Aile kısmını hiç düşünmemişsiniz ama meslekler kadar önemli diğer arkadaşların da dediği gibi. Sizin aile yapınız nasıl? Ben her sene eşimin memleketine gidiyorum 15-20 gün arasında kalıyorum, eşimin anne ve babası da her sene aynı şekilde gelip bizimle kalırlar. Beni rahatsız eden bir durum yok bunda çünkü yetiştiğim aile yapisı da buna benzer.

Yetiştiğiniz aile, kültür, hayata bakışı dert edin eğer farklıysanız.

Son düzenleme:
Canım lise mezunu deyip kenara cekilmemeli imkanszlktn okuyamams olablr ama açıköğretim de olsa bir bolum mutlaka kazanıp okumalı. Siz okurken aslında ona destek olup bu fikri asilamlydnz ona. Sonra güvenlik belgesi alır derken ekmeğini tastan çıkaran çocuksa bunları yapar.
Şu da var ailesini o gecndryr anladm bu konuya çok dikkat et sonra ailesini sende bakma durumunda kalma. Yoksa öğretmen ve asgari ücret olan eşler çok rahat geçinir ama birde onun ailesi ihtycli ise sevglne baskı kurarlarsa ve sevgilinde yılladır böyle alismssa evinde huzurun kalmaz canım.
Ailesine söz nisandan önce girmeye çalış bu durumlarını gözlemle bakalim

Burada önemli olan gelecekte siz atanınca sevgiliniz aşağılık kompleksine kapılır mı? Çevreden gelen bu tepkilere nasıl tepki verecek? Eğer bu durumu kaldıramazsa sizi aşağı çekmek için elinden geleni yapabilir. Bu da sizin psikolojinizi mahveder.

Bu konuda bir sıkıntı yok. O böyle şeyleri umursamaz. Asıl sorun çevremin tepkilerinin beni kırması... Şöyle söyleyeyim tek başıma yaşasaydım bu hayatta gözümü kırpmadan evlenirdim ama bu durumda endişeleniyorum..

bi an sizi halamın kızı sandım halamın kızı öğretmen , eşi(evlendiler) garson.gittikleri kahvecide tanışmışlar.evde kavgalar kıyametler koptu lise mezunu garsonla senin işin ne diye.ama evlendiler her şeye rağmen.şimdi o zamanlar o lafları söyleyenlerin hepsi hala çocuğu görünce utanıp yüzü kızarıyor.nazar değmesin çok da mutlular hiç de bu konuda bir problem yaşamadılar 10 sene oldu.

Eşinden para kalmadı mı yani, artık gariban mı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…