- 25 Şubat 2018
- 13.063
- 75.478
- 548
- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
Birde karakter önemli ama herşey değil, çok iyidir sessiz sakin bir insandır, hakkını savunamaz, ne yapayım öyle iyiliği? Pasif bir iyiliktense biraz zorlayan bir karakterde aktif bir insanı tercih ederim ben her kosulda.Niye garson ama iyi karakterli adamın karşılığı meslek sahibi ama kötü karakterli adam oluyor? Meslek sahibi iyi karakterli adamlar yok sanki ortada. Ya meslek sahibi olacak ya karakterli olacak, iki özellik birden olmuyo heralde.
Niye garson ama iyi karakterli adamın karşılığı meslek sahibi ama kötü karakterli adam oluyor? Meslek sahibi iyi karakterli adamlar yok sanki ortada. Ya meslek sahibi olacak ya karakterli olacak, iki özellik birden olmuyo heralde.
karma.
adamı sırf garson diye terk ederse, karşısına iyi mesleği olan kötü bir adam çıkacak
mesela ailesi için terk ederse de karşısına ailesi kendine yeten ve çok elit ama döven bir eş çıkacak.
çünkü karma
Aynen bu tür özellikler bazen erkeği cazip kılıyor. Ne merhametli, becerikli, Çalışkan adam d yip hayran oluyorsun. . Ama evlilikte her hane ayrı bir dünya olmalıdır. Büyüklere anne babalık çok zor olabiliyorBu arada ben de beş senelik büyük bir aşk ve flört dönemi sonucunda hemde kendi mesleğimde olan biriyle evlendim.. tabi o da ailesine baba rolünü üstlenmişti göremedim gözlerim kör olmuştu. Sonuç boşanıyorum
Üzgünüm ama aileniz haklı tabiki insan siniflamiyorum am bı de çocuk eklenince işin içine maddi sıkıntılar alır yürür bunalim sebebidir siz atanacakmisiniz o da meçhul yani eş diyeceginiz kişinin garanti bir işi olduğu zaman rahat edersiniz eşiniz size yetecegim diye çalışıp kendini yıpratacak ve zamanla o da bunalıma girecek evde tartışmalar başlayacak tatlım cidden inşan sınıflama için konuşmuyorum kötü niyetim yok ama ailen sonuna kadar haklı o iyi insan dediklerimiz geçim sıkıntısından kendini kaybediyor emin ol. Bak güzel kardeşim aşıkken evlilik yapılmaz aşıkken insanın gözüne perde iner hele bir de etrafinizda onaylamayan insan sayısı artınca cazip hale gelir insana ama aslında o perde olmasa gerçekleri siz de görebilirsiniz evlilik için acele etmeyin bırakın o aşık haliniz bir kaybolsun yerini sevgi saygı alsın o perde bir kalksın gozunuzden önce. Annenizi dinleyin ailenizi dinleyin mantıklı hareket edin evlilik aşk ile yürümüyor bu zamanda. Aman kuzum aman diyim onlar bu konuda hiç de geri kafalı değiller .Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... "Sen öğretmen olacaksın bir garsonla mı evleneceksin?", "Milletin okumayan kızları öğretmenlerle mühendislerle avukatlarla evlensin sen bunca yıl oku da git bir garson parçasına!", "O sünepe beş kuruşsuz çulsuzu nerden buldun?" Hanımlar bunlar benim ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Birde karakter önemli ama herşey değil, çok iyidir sessiz sakin bir insandır, hakkını savunamaz, ne yapayım öyle iyiliği? Pasif bir iyiliktense biraz zorlayan bir karakterde aktif bir insanı tercih ederim ben her kosulda.
Aynen her cümlesine katılıyorum bu yazının, siz eğitim dersleri aldınız ben de meslektasiniz olarak şöyle söyleyeyim hicbir zaman aynı pencereden bakamayacaksiniz.Yavrum,evladım henüz çok genç ve evlilik için toysunuz,bu satırlarınızdan da belli oluyor.
Sevgi bir ilişkiye-evliliğe başlamak için gerek şart olmakla birlikte yeter şart değil.
Sizin yaşlarınızdayken ben de 'aşk her şeyi çözer' diyordum ama o iş öyle olmuyor.
Evliliğin sürmesine veya bitmesine etki eden o kadar çok faktör var ki.
Kişilerin ailesi,yetişme tarzı,hayata bakışı,
yaşam kültürü,sosyo-kültürel ve ekonomik seviyesi,sosyal çevresi,hobileri gibi daha aklıma gelmeyen bir çok faktör etkili evlilikte.
Ben bir meslektaşınız olarak her mesleğin saygıdeğer olduğunu düşünüyorum.
Mesleğin iyisi-kötüsü olmaz.
Özellikle de biz öğretmenler bu konuda doğru bir bakış açısı yakalamalıyız ki öğrencilerimize de bunu aktarabilelim.
Meslek ayrımı yapan ve bunu etrafına yansıtan bir öğretmen,bence yanlış bakış açısına sahip bir öğretmendir.
Kişisel olarak ben 'Hizmet sektöründe çalışan insanlara' ayrı bir sempati ve saygı duyuyorum.
Bununla birlikte belli ki sizin aileniz ve yakın çevreniz bu konuda farklı düşünüyor.
Sizin durumuzda ikinizin meslekleri dışında daha önemli bir husus var o da aileleriniz.
Özellikle de eş adayınızın ailesinin maddi anlamda yetersiz ve çocuklarına bağımlı oluşu ciddi bir sorun.
Sizin ailenizin mesleğe,statüye ve 'elalem ne der'e verdiği orantısız değer de diğer en önemli sorun.
Açıkcası dört yıllık fakülte bitirmiş,
iyi-kötü eğitim psikolojisi dersi almış bir genç kız olarak durumu sağlıklı değerlendiremeyişiniz,
dört yıllık ilişkinizin arkasında duramayışınız ve meseleye,
bu kadar yanlış yerden ve dramatik bakmanız üzücü.
Size tavsiyem meseleye daha geniş bakmaya çalışmanız ve romantik ilişkilerle ve evliliğe dair kendinizi geliştirmeniz.
Bu noktada Doğan Cüceloğlu hocamızın 'Evlenmeden Önce' adlı kitabını ve Psikiyatrist Dr.Gülcan Özer'in başta 'Herkes Kendi Hayatının Kahramanı' olmak üzere diğer kitaplarını tavsiye ederim.
Her şey gönlünüzce olsun.
Diploma ile ilgilide alakası olduğunu düşünüyorum erkeklik gururlarına yediremiyorlar evlendikleri kişinin herhangi bi konuda üstün olmaları. Böylece çatışma yaratıyorlarÖğretmen bi kadınım, lise mezunu esnaf ile evlendim. Pişman mıyım? Hem de ölesiye ama bunun eşimin karakteriyle ilgisi var diplomasıyla değil...
Eski sevgilimi kıskançlığı yüzünden terk etmiştim, eşim kıskanç değil ama dayak yer miyim acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?