Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Birde karakter önemli ama herşey değil, çok iyidir sessiz sakin bir insandır, hakkını savunamaz, ne yapayım öyle iyiliği? Pasif bir iyiliktense biraz zorlayan bir karakterde aktif bir insanı tercih ederim ben her kosulda.

karma.
adamı sırf garson diye terk ederse, karşısına iyi mesleği olan kötü bir adam çıkacak
mesela ailesi için terk ederse de karşısına ailesi kendine yeten ve çok elit ama döven bir eş çıkacak.
çünkü karma

O da açıktan okusun bir şeyler başarsın. En azından ünv mezunu olsun bi şekilde. Ben de öğretmenim eşim özel sektörde geçen yıl çalışmadım onun eline baktım statümüzün hiçbir anlamı kalmadı. Şimdi çalışıyorum yine aynı maaşı alıyoruz hemen hemen ee ne fark var? Çok iyi, merhametli birisi. Bazı anlaşmazlıklarımız olsa da bana hep sen bana anlat ben kendimi düzeltmeye çalışırım der. Belki bu sene atanıcam Allah nasip ederse o zaman bir maaş farkı olacak aramızda e olsun, bi süre de ben sana bakarım dedim. Önemli olan onun azmini görmek, sevgisini görmek. Sorumsuz, anlayışsız, kaba biri olduktan sonra isterse uzaya çıksın evinde huzur olur mu?

Eski sevgilimi kıskançlığı yüzünden terk etmiştim, eşim kıskanç değil ama dayak yer miyim acaba?

Yavrum,evladım henüz çok genç ve evlilik için toysunuz,bu satırlarınızdan da belli oluyor.
Sevgi bir ilişkiye-evliliğe başlamak için gerek şart olmakla birlikte yeter şart değil.
Sizin yaşlarınızdayken ben de 'aşk her şeyi çözer' diyordum ama o iş öyle olmuyor.
Evliliğin sürmesine veya bitmesine etki eden o kadar çok faktör var ki.
Kişilerin ailesi,yetişme tarzı,hayata bakışı,
yaşam kültürü,sosyo-kültürel ve ekonomik seviyesi,sosyal çevresi,hobileri gibi daha aklıma gelmeyen bir çok faktör etkili evlilikte.

Ben bir meslektaşınız olarak her mesleğin saygıdeğer olduğunu düşünüyorum.
Mesleğin iyisi-kötüsü olmaz.
Özellikle de biz öğretmenler bu konuda doğru bir bakış açısı yakalamalıyız ki öğrencilerimize de bunu aktarabilelim.
Meslek ayrımı yapan ve bunu etrafına yansıtan bir öğretmen,bence yanlış bakış açısına sahip bir öğretmendir.
Kişisel olarak ben 'Hizmet sektöründe çalışan insanlara' ayrı bir sempati ve saygı duyuyorum.
Bununla birlikte belli ki sizin aileniz ve yakın çevreniz bu konuda farklı düşünüyor.

Sizin durumuzda ikinizin meslekleri dışında daha önemli bir husus var o da aileleriniz.
Özellikle de eş adayınızın ailesinin maddi anlamda yetersiz ve çocuklarına bağımlı oluşu ciddi bir sorun.
Sizin ailenizin mesleğe,statüye ve 'elalem ne der'e verdiği orantısız değer de diğer en önemli sorun.

Açıkcası dört yıllık fakülte bitirmiş,
iyi-kötü eğitim psikolojisi dersi almış bir genç kız olarak durumu sağlıklı değerlendiremeyişiniz,
dört yıllık ilişkinizin arkasında duramayışınız ve meseleye,
bu kadar yanlış yerden ve dramatik bakmanız üzücü.

Size tavsiyem meseleye daha geniş bakmaya çalışmanız,romantik ilişkilere ve evliliğe dair kendinizi geliştirmeniz.
Bu noktada Doğan Cüceloğlu hocamızın 'Evlenmeden Önce' adlı kitabını ve Psikiyatrist Dr.Gülcan Özer'in başta 'Herkes Kendi Hayatının Kahramanı' olmak üzere diğer kitaplarını tavsiye ederim.
Her şey gönlünüzce olsun.

Son düzenleme:
Aynen bu tür özellikler bazen erkeği cazip kılıyor. Ne merhametli, becerikli, Çalışkan adam d yip hayran oluyorsun. . Ama evlilikte her hane ayrı bir dünya olmalıdır. Büyüklere anne babalık çok zor olabiliyor

Üzgünüm ama aileniz haklı tabiki insan siniflamiyorum am bı de çocuk eklenince işin içine maddi sıkıntılar alır yürür bunalim sebebidir siz atanacakmisiniz o da meçhul yani eş diyeceginiz kişinin garanti bir işi olduğu zaman rahat edersiniz eşiniz size yetecegim diye çalışıp kendini yıpratacak ve zamanla o da bunalıma girecek evde tartışmalar başlayacak tatlım cidden inşan sınıflama için konuşmuyorum kötü niyetim yok ama ailen sonuna kadar haklı o iyi insan dediklerimiz geçim sıkıntısından kendini kaybediyor emin ol. Bak güzel kardeşim aşıkken evlilik yapılmaz aşıkken insanın gözüne perde iner hele bir de etrafinizda onaylamayan insan sayısı artınca cazip hale gelir insana ama aslında o perde olmasa gerçekleri siz de görebilirsiniz evlilik için acele etmeyin bırakın o aşık haliniz bir kaybolsun yerini sevgi saygı alsın o perde bir kalksın gozunuzden önce. Annenizi dinleyin ailenizi dinleyin mantıklı hareket edin evlilik aşk ile yürümüyor bu zamanda. Aman kuzum aman diyim onlar bu konuda hiç de geri kafalı değiller .

Yani bence de. İyi karakter demek sesini yükseltmeyen, her denilene peki diyen kişilik özelliğindeki insan değil bence. İyi karakter benim için belli çizgileri, bakış açısı, duruşu olan, sadece eşine değil herkese değer veren ve saygı duymasa bile gösterebilen, nerede ne konuşacağını ve nasıl davranacağını bilen insan demek.

Aynen her cümlesine katılıyorum bu yazının, siz eğitim dersleri aldınız ben de meslektasiniz olarak şöyle söyleyeyim hicbir zaman aynı pencereden bakamayacaksiniz.

Aileyle beraber yaşamak zorunda olmak veya onların geçimlerini sağlamak zorunda olmak,evlilikte sorun olabilir.Şimdi abiyle yaşıyorsalar bile,evlendikten sonra aynı şeyler, belki daha fazlası sizden bekleniyor olacak.Anne baba atılacak değil,mecbur bakıma ve desteğe ihtiyaçları varsa yapılacak.Evlenince ailelerinde çocuklarından beklentileri artabiliyor.Evli olmakla,sevgili olmak çok başka.Evlilik başlı başına iki ayrı dünyanın bir araya gelmesi ve sorumlulukları fazla.Önce evlenmeye her bakımdan hazır olmalısınız.Bence her olasılığı düşünüp,konuşup,ona göre yol almalı,öncelikle kendi durumunuzu netleştirmelisiniz.Evlilik kaçmıyor.Kendi fikirim olarakta şunu söyleyebilirim;sosyal,kültürel,ekonomik,hayata bakış açısı,velhasıl her türlü açıdan tarafların birbirine denk veya buna yakın olmasından yanayım.

Mesleğini bilemem , diplomasını önemsemem ama yanınıza yakışması , fikirlerinizin uyması karakteri önemli , garson ama kara cahil mi ? Bunlara bakın .maddiyatta elbette önemli . Aşk bir zaman sonra zaten bitiyor. Geriye elektrik , su faturaları , aidatlar kalıyor.

Herkes çok romantik konuşup yazıyor ama öğretmen arkadaş pişman olacaksın. Evlenmeden de böyle diyenleri anlamayacaksın. Neresini nasıl anlatsam bilemiyorum ama aileni dinle. Dilemem ama pişman olacaksın

Calisiyor mu? Calisiyor. Rektör, profesör olup karaktersiz olacağına, temiz dürüst olsun ne iş olursa yapsın..
Ama şimdi şöyle de birşey var, maddi durum evliliği çok etkileyen bir olay. İki gönül birken her zaman samanlık seyran olmuyor. Bu gerçeği de göz ardı etmemek gerek

Bilmiyorum ben biraz daha mantık ile bakıyorum bu işe. İlerde sizde, erkek arkadaşınız da bunu sorun olarak görebilir. Evlilik birbirine denk kişiler arasında yapılmalı diye düşünüyorum. Zamanla sizinde gözünüze varabilir bu durum. Ki ailesinin durumu da iyi değilmiş, sadece sizin maaşınız ile geçinip eşinizin maaşı da ailesine gidebilir.

Öğretmen bi kadınım, lise mezunu esnaf ile evlendim. Pişman mıyım? Hem de ölesiye ama bunun eşimin karakteriyle ilgisi var diplomasıyla değil...
Diploma ile ilgilide alakası olduğunu düşünüyorum erkeklik gururlarına yediremiyorlar evlendikleri kişinin herhangi bi konuda üstün olmaları. Böylece çatışma yaratıyorlar

çok üzüldüm ya 4 yılınıza yazık. siz evlenince ailesine kim bakacak düğün için birikim varmı ailesi yardım edebilecekmi bunlarda önemli

Eski sevgilimi kıskançlığı yüzünden terk etmiştim, eşim kıskanç değil ama dayak yer miyim acaba?

ben bu daha kötüsü olmasın diye razı gelme halini anlamıyorum zaten.
olsun.
gerekirse kötüsü olsun.
bile bile kıskanç adamla evlenmektense, kendine uygun gördüğünle evlen, sonra kazık yersen, en azından bilmiyordum dersin

Aşagılık kompleksi olmayan ve kıskanç olmayan (çünkü bazen öğretmen arkadaşlar la iş birliği içinde Olcan durumlar törenler ya da yemekler vb olcak) biri ise evlen ama atan öyle evlen çünkü diğer türkügeçim skntısı çok zor bende atanamayan bir öğretmenim eşim atandı öğretmen maddi olarak çok kolay olmuyor canım çocuklar filanda olunca. Ücretlide karın doyurmuyor ona güvenme o çerez parası.inşallah daha iyi bir iş bulur birde sen atanın a senle gelmesi gerekcek belki 7 yıl kımıldayamıcan atandıgın yerde. Senle gelmeyi kabul ediyor mu misal Hakkari Şırnak o yan çizmesi sonra.

Şu dünyada gerçekçi olmak lazım. Aileniz ters yoldan söylemiş olsa bile haklı tarafları olduğuna inanıyorum..
Maalesef ki aşkla karın doymuyor..
Aynı eve girip belli bi zaman geçince, maddiyatta devreye girince; aşk, sevgi yerini hakarete, ego savaşına dönüştürebiliyor. Ne kadar siz iyi davransanız bile erkek milleti ezikliğini bastırmaya çalışabiliyor..

Benim yapabileceğim bişey değil ben ayrılırdım ama çok çok seviyorum, onsuz yapamam diyorsanız ailenizle de kesin konuşmanız gerekiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…