- 28 Kasım 2010
- 42.566
- 141.383
- 798
- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
İnanın benin zerre kadar umrumda değil insanlar ne okumuş ne kadar kazanıyor hiç umrumda değil. Karakterine dürüstlüğüne bakarım. Ama toplum baskısı bu da olsa gerek. Psikolojimi bozdularTeşekkür ederim yorumunuz için
Genelde ilkokulda inek dediğimiz tipler okumuş oluyor ve pasif okuyorlar ama iş hayatı geldiğinde onlar da ackarma.
adamı sırf garson diye terk ederse, karşısına iyi mesleği olan kötü bir adam çıkacak
mesela ailesi için terk ederse de karşısına ailesi kendine yeten ve çok elit ama döven bir eş çıkacak.
çünkü karma
Her profesör dövüyor muCalisiyor mu? Calisiyor. Rektör, profesör olup karaktersiz olacağına, temiz dürüst olsun ne iş olursa yapsın..
Ama şimdi şöyle de birşey var, maddi durum evliliği çok etkileyen bir olay. İki gönül birken her zaman samanlık seyran olmuyor. Bu gerçeği de göz ardı etmemek gerek
Mesleği icra etmeye başlayınca ünvan sahibi olunuyor diye biliyorum. Öğretmenlik bölümünü bitirip atanamadığından simit veya limon satan gördük. Nerden baktığımız önemli.Ne alaka? Kadın tabii ki öğretmen. Kurs yerlerinde çalışır, özel ders verir. Üniversite bitirmiş ve formasyona sahip herkes öğretmendir. Sadece atanan insanlar öğretmen vasfına sahip olmuyor.
hele bi atan ondan sonra karar verHanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... "Sen öğretmen olacaksın bir garsonla mı evleneceksin?", "Milletin okumayan kızları öğretmenlerle mühendislerle avukatlarla evlensin sen bunca yıl oku da git bir garson parçasına!", "O sünepe beş kuruşsuz çulsuzu nerden buldun?" Hanımlar bunlar benim ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
daha doğrusu ailen karar versinHanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... "Sen öğretmen olacaksın bir garsonla mı evleneceksin?", "Milletin okumayan kızları öğretmenlerle mühendislerle avukatlarla evlensin sen bunca yıl oku da git bir garson parçasına!", "O sünepe beş kuruşsuz çulsuzu nerden buldun?" Hanımlar bunlar benim ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Dusuk ucretle de calisiyor olsa idealist insanlar onlar. Garsonla muhendis bir degil,ama siz bunu evlendikten sonra anlayacaksiniz.Her okuyan da mesleğini yapamıyor ki.. Çevremde mühendşs arkadaşlarum var . Maalesef düşük ücretle çalışıyorlar
Buni bi tek ben biliyorum zannettim artık. Herkes benzer yorumlar yapıyor. Hickimse cikip da demiyor ki "kazancinız prestijiniz vir yana. Siz benzer sohbet yapamayabilirsiniz. Birbiribize baktıkça yabancılık görebilirsiniz. Kampüs havası almış bir insanla almamıs insan bir olmaz"Ben ücretinden ziyade kültüründen bahsediyorum.
Lise mezunu olup yüksek meblağlar kazanan insanlar var.
Birinizin kültürü diğerine üstün de demiyorum ancak farklı.
Konuşurken, onun çevresine girdiğinde vs fark ediyorsun.
Oraya ait hissetmiyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?