- 28 Kasım 2010
- 42.566
- 141.381
- 798
- Konu Sahibi tatlikedicikcik
-
Kk disinda baska bir platform yoktur herhalde avukati,muhendisi,ogretmeni boyle yerden yere vuran. “Nolacak okuyunca yeaa alt tarafi 2500 lira aliyor bla bla arkadasim”Bazı yorumlara şok geçirdim. Ne yani atanılmayınca öğretmen olunmuyor mu? Bu diplomanın sahibi herkes öğretmendir. Atanamamış olması, belki de limon satıyor olması onun öğretmen olduğu gerçeğini değiştirmez. Ayrıca diploma sahibi "öğretmen adayı" değil öğretmendir. Okulu devam ediyorsa öğretmen adayıdır
Gecen haberlerde bi kadin vardi okumus avukat olmus kendine denk olsun diye bi doktorla evlenmis ..adam doktor olmus ama ama adamliktan yoksun kadini oglunun önünde öldurmuş...Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... "Sen öğretmen olacaksın bir garsonla mı evleneceksin?", "Milletin okumayan kızları öğretmenlerle mühendislerle avukatlarla evlensin sen bunca yıl oku da git bir garson parçasına!", "O sünepe beş kuruşsuz çulsuzu nerden buldun?" Hanımlar bunlar benim ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
"Yani ne bileyim sen öğretmen olacaksın o garson..."
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Bu bir algı meselesi yani eğer ufku açık girişimci biriyse zeki ve caliskansa ilerde kendi işini kurar parasını kazanır ama sizin için sorun olmasa bile eşiniz kendi algilariyla sizi ezmeye çalışır kısıtlamaya çalışır vs vs bir süre sonra yıpranmaya başlarsınız. Ancak ufku algıları yüksekse hiç sorun yaşamazsınız . Aslolan eğitim değil zekadir. Ne kadar eğitimsiz ama algıları ufku geniş anlayışlı insanlar var.Hanımlar merhaba
Ben kpssye hazırlanan bir öğretmen adayıyım. 4 senelik bir ilişkim var. Sevgilim lise mezunu ve maddi sıkıntınlardan vs okuyamamış düşük ücretlerle çalışıyor, ailesine bakıyor. Hiçbir zaman işten kaçmaz üç kuruş fazla kazanmak için gecelere kadar çalışır. Bana sevgisini, ilgisini hissettiren merhametli ,alçakgönüllü çok iyi kalpli beyefendi dürüst bir erkek... Onu çok seviyorum.
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... "Sen öğretmen olacaksın bir garsonla mı evleneceksin?", "Milletin okumayan kızları öğretmenlerle mühendislerle avukatlarla evlensin sen bunca yıl oku da git bir garson parçasına!", "O sünepe beş kuruşsuz çulsuzu nerden buldun?" Hanımlar bunlar benim ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
Kendisini tanıyorlar karakterine efendiliğine vs hiçbir şey diyemiyorlar. "Tamam çok iyi biri ama...."
"Ama ne??"
Helaliyle para kazanıyor çalışıyor belki ilerde daha başka güzel iş bulur belki bulamaz bilemiyorum. Ama bu sözlerden insanlarun tepkilerinden bıktım bunaldım
Düşünüyorum sırf bu yüzden onunla evlilikten vazgeçsem mutsuz olmayacak mıyım ben? Öğretmen bir kadın illa bir öğretmen, mühendis vs ile mi evlenmeli? Çevrem haklı mı yani? Çok üzgünüm bana birşeyler söyleyin
Sorma Darkcım ya,hele biz öğretmenleri bir kabuğa kıstıran yok.Kk disinda baska bir platform yoktur herhalde avukati,muhendisi,ogretmeni boyle yerden yere vuran. “Nolacak okuyunca yeaa alt tarafi 2500 lira aliyor bla bla arkadasim”
Konu para mi okumusluk mu onu da cozemedim. Tum garsonlar berbat es olur diyebilir miyiz? Veya tum avukatlar harika es olur diyebilir miyiz? Elbette hayir ama bu okumusu kotulemek de bir tek buraya has bir durum. Evet herkes garsonla evlensin o zaman. Okumanin degeri yok madem.
Bir değil derken ne açıdan bir değil... Eş olma açısından mı ? Toplumdaki konum açısından mı? Kültür açısından mi?Dusuk ucretle de calisiyor olsa idealist insanlar onlar. Garsonla muhendis bir degil,ama siz bunu evlendikten sonra anlayacaksiniz.
Her acidan. Bakin ne guzel saymissiniz, toplumdaki konum acisindan evet bir degilBir değil derken ne açıdan bir değil... Eş olma açısından mı ? Toplumdaki konum açısından mı? Kültür açısından mi?
valla arkadasim. bir konsum var adam sef garson olmus 7000 tlden fazla maas aliyor. 10 senede bu hale gelmis. 10 sene sonra ogretmen 7000 alamaz sanirim. sevgine bak sen. bu hayatta kimin me olacagu belli olmaz.Hanımlar merhaba
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
"Ama ne??"
Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak
Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
Kesinlikle katiliyorum hatta biraz once konu sahibine de yazdim,durduk yere ezilmisi,itilmisi,kakilmisi sevme ve ona guzelleme yapma egilimimiz var. Toplumun %90i Kucuk Emrah,Kucuk Ceylan filmleriyle buyudu. Aci cekmeyi hobi goruyor bazi kesimler. İki kelimeyi bir araya getiremeyen,cahil cuhela eline kitabi kalemi alip sallaya sallaya “sen okudun da noolduuuaaaa,soylesene noolduuaaaa” seklinde diyaloga girmeye ugrasiyor. Saka gibi ya,okudukca inanasim gelmiyor. Ben de muhendisim,hem de tabiri caizse en kabiz muhendislik olan tekstil,hicbir arkadasim 2500le calismiyor,kardes muhendisligimiz olan makinaci arkadaslar bile yeni mezunken 3000 lirayla basliyorlar, senede bir en azindan %15 zam alan insanlar bunlar. Avukati doktoru su anda ucakta Avrupa yolunda, sehirde kalanlar hizmet sektorunde calisanlar sadece. Ben diyemem ki issizlik yok,ekonomi tikirinda,bunu soyleyecek son insan benimdir herhalde. Piyasalarin durumu malumumuz,surekli degisen dalgali sartlarda okumusu da okumamisi da yasam mucadelesi ve ekmek kavgasinda ama kalkip da yersiz guzelleme yapmanin da manasi yok.Sorma Darkcım ya,hele biz öğretmenleri bir kabuğa kıstıran yok.
Mühendisler,avukatlar asgari ücrete çalışıyor genellemelerine de şaşırıyorum.
İşe yeni başlamıştır,henüz yerini bulamamıştır,firma küçük ölçeklidir vs.
Ben de çevremdeki örneklerden yola çıkarak,
ayda 10000 ve üzeri maaş alıyor mühendisler diyeyim o zaman.
Yeğenim yeni mezun inşaat mühendisi, yurtdışında dil eğitimi ve extra kaynak mühendisliği sertifikası aldı OTDÜ'den,
taşra üniversitesinden mezun,
eşimin ilişkileri sayesinde staja başladığı firmada beğenildi ve 3.500 TL maaşla işe başladı.
Kardeşim serbest avukat,bu yılki krize kadar çok iyiydi kazancı,bir sürü gayrimenkul edindi.
Maaş ve pozisyon mezun olunan üniversiteye, tecrübeye,şirketin durumuna,işe girerken bulunan referanslara,sahip olunan extra meziyetlere,yabancı dil sayısına ve seviyesine göre değişir.
Ayrıca lisans ve üstü diploması olmayan biri ticaret yapmıyorsa,maaşlı çalışansa geliri
belli bir seviyenin üzerine çıkamaz.
Bununla birlikte avukat,mühendis,işletme mezunu vs zamanla hem kariyerinde,
hem maddi kazanç noktasında ilerleme şansına sahip.
Bir de diploma insana farklı sektörlerde,
farklı işlere de kapı açar.
Benim eşimin mezuniyeti Matematik Mühendisliği ama yıllardır özel kurs ve özel ders öğretmenliği yapıyor.
Karakter ve insanlık elbette önemli ama bu iki unsur eğitim ve diplomanın önemini azaltmıyor.
Ayrıca eğitimli erkekler de karakterli ve düzgün olabiliyor.
Bu tip konularda,niye bu kadar Yeşilçam diyaloglarına girildiğini anlayamıyorum.
Gecen gün okudum. Adam öğretmen insaatta çalışıyor muteahhit geliyor oğluyla bak diyor calismazsan bunun gibi olursun bir şey diyemedim demiş. Nerden baktığına bağlı o kim daha iyi olayı.Her acidan. Bakin ne guzel saymissiniz, toplumdaki konum acisindan evet bir degil
Kultur acisindan evet bir degil
Es olma meselesi en son gelir,once digerleri diyorum ben.
Onem verdiginiz her seyi tek tek degerlendirin. Buradaki ask hikayelerine de kulak asmayin. En en basiti,bir toplulukta “esiniz beyefendi ne is yapiyorlar” diye sorana gogsunuzu gere gere “garson” diyebilecekseniz evliliginizde sizden yana sorun cikmaz. Siz konuyu actiniz,ailem garsonu kucuk goruyor dediniz diye bizim insanimizin duyar damarlari kabardi. Cunku biz halk olarak ezilmisi severiz,kalitesizi severiz bagrimiza basariz, okumusa kulturluye deger vermeyiz de 9 cocuklu kit kanaat gecinen adami doktorla ayni kulturel seviyeye yukseltecegiz diye gobegimizi catlatiriz. Okey garson olsun,para kazansin eyvallah da guzelleme yapmanin manasi yok.
Hanımlar merhaba
Gelin görün ki derdim ailem akrabalarım çevrem... ailemden ve çevremden duyduğum sözler bunaldım artık
"Ama ne??"
Not: Sevgilimin ailesi memleketine dönecek ve diğer oğullarıyla yaşayacak
Lise mezunu ama üniversite kazanmış yarıda bırakmış okumamış.. çalışıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?