Öğretmen kadın garson erkek evliliği.. Hanımlar bakın lütfen

Kk disinda baska bir platform yoktur herhalde avukati,muhendisi,ogretmeni boyle yerden yere vuran. “Nolacak okuyunca yeaa alt tarafi 2500 lira aliyor bla bla arkadasim”
Konu para mi okumusluk mu onu da cozemedim. Tum garsonlar berbat es olur diyebilir miyiz? Veya tum avukatlar harika es olur diyebilir miyiz? Elbette hayir ama bu okumusu kotulemek de bir tek buraya has bir durum. Evet herkes garsonla evlensin o zaman. Okumanin degeri yok madem.

Gecen haberlerde bi kadin vardi okumus avukat olmus kendine denk olsun diye bi doktorla evlenmis ..adam doktor olmus ama ama adamliktan yoksun kadini oglunun önünde öldurmuş...
Karakter önemli, insanlik önemli diyorum ...okumus okumamis hiccc bu devirde

Cevreniz garson olanlari resmen yerden yerde vurmus, ezmis, kucumsemis. Sunepe, culsuz, 5 kurussuz kelimeleri cok ayip kelimeler degil mi?
Ben de ogretmenliyi bitirdim ama esim liseterk. Cok da mutluyum cok sukur. Kimseye benim hayatimla ilgili laf sokmaya izin vermem ( ailem de dahil)
Doktor, ogretmen, muhendislerle evlenenleri de gorduk. Burda neler neler okuyoruz.
İnsanlari meslegine gore yargilamayi birakin. Önemli olan karakterdir.
Hayata bakis aciniz farkli olacak, farkli pencerelerden bakacaksiniz. Bu konuda sıkıntı ceke bilirsiniz.

Bu bir algı meselesi yani eğer ufku açık girişimci biriyse zeki ve caliskansa ilerde kendi işini kurar parasını kazanır ama sizin için sorun olmasa bile eşiniz kendi algilariyla sizi ezmeye çalışır kısıtlamaya çalışır vs vs bir süre sonra yıpranmaya başlarsınız. Ancak ufku algıları yüksekse hiç sorun yaşamazsınız . Aslolan eğitim değil zekadir. Ne kadar eğitimsiz ama algıları ufku geniş anlayışlı insanlar var.

Sorma Darkcım ya,hele biz öğretmenleri bir kabuğa kıstıran yok.
Mühendisler,avukatlar asgari ücrete çalışıyor genellemelerine de şaşırıyorum.
İşe yeni başlamıştır,henüz yerini bulamamıştır,firma küçük ölçeklidir vs.
Ben de çevremdeki örneklerden yola çıkarak,
ayda 10000 ve üzeri maaş alıyor mühendisler diyeyim o zaman.
Yeğenim yeni mezun inşaat mühendisi, yurtdışında dil eğitimi ve extra kaynak mühendisliği sertifikası aldı OTDÜ'den,
taşra üniversitesinden mezun,
eşimin ilişkileri sayesinde staja başladığı firmada beğenildi ve 3.500 TL maaşla işe başladı.
Kardeşim serbest avukat,bu yılki krize kadar çok iyiydi kazancı,bir sürü gayrimenkul edindi.

Maaş ve pozisyon mezun olunan üniversiteye, tecrübeye,şirketin durumuna,işe girerken bulunan referanslara,sahip olunan extra meziyetlere,yabancı dil sayısına ve seviyesine göre değişir.

Ayrıca lisans ve üstü diploması olmayan biri ticaret yapmıyorsa,maaşlı çalışansa geliri
belli bir seviyenin üzerine çıkamaz.
Bununla birlikte avukat,mühendis,işletme mezunu vs zamanla hem kariyerinde,
hem maddi kazanç noktasında ilerleme şansına sahip.

Bir de diploma insana farklı sektörlerde,
farklı işlere de kapı açar.
Benim eşimin mezuniyeti Matematik Mühendisliği ama yıllardır özel kurs ve özel ders öğretmenliği yapıyor.

Karakter ve insanlık elbette önemli ama bu iki unsur eğitim ve diplomanın önemini azaltmıyor.
Ayrıca eğitimli erkekler de karakterli ve düzgün olabiliyor.
Bu tip konularda,niye bu kadar Yeşilçam diyaloglarına girildiğini anlayamıyorum.

Sizin iş sahibi olabileceğiniz ne malum????
Ayrıca aileniz çok terbjyesizlik yapmış sizinde aklinjz karismasa buraya acmazdiniz. Evlenince kafasina kakacaksknjz zaten bırakın çocuğu rahat etsin. Sizden daha iyisini hakediyor

Herkesin hayatı hikayesi farklı , herkes başka şey söylüyor.siz yaşamak istiyorsunuz madem ; yüreğinizin götürdüğü yere gidin .Kendi masalınızı kendiniz yazın. İnşallah mutlu olursunuz.

sen daha atanmadan bu triplere girmissen, kusura bakma ama "cok seviyorum" hikayesini gececeksin. ha sana 30 yasina gelmis bir abla tavsiyesi verelim; güzel ahlak ve karakter en büyük zenginliktir ve bulunmasi da pek kolay degildir bilgine.

Cok cok buyuk bir cogunluk bu durumu kompleks haline getirip esine dunyayi zindan ediyor. Sizin sevgiliniz asagilik kompleksine girmeyecek o minik azinliktaysa bence mutlu mesut yasarsiniz. Ama iyi olcup tartmak lazim.

Bir değil derken ne açıdan bir değil... Eş olma açısından mı ? Toplumdaki konum açısından mı? Kültür açısından mi?
Her acidan. Bakin ne guzel saymissiniz, toplumdaki konum acisindan evet bir degil
Kultur acisindan evet bir degil
Es olma meselesi en son gelir,once digerleri diyorum ben.
Onem verdiginiz her seyi tek tek degerlendirin. Buradaki ask hikayelerine de kulak asmayin. En en basiti,bir toplulukta “esiniz beyefendi ne is yapiyorlar” diye sorana gogsunuzu gere gere “garson” diyebilecekseniz evliliginizde sizden yana sorun cikmaz. Siz konuyu actiniz,ailem garsonu kucuk goruyor dediniz diye bizim insanimizin duyar damarlari kabardi. Cunku biz halk olarak ezilmisi severiz,kalitesizi severiz bagrimiza basariz, okumusa kulturluye deger vermeyiz de 9 cocuklu kit kanaat gecinen adami doktorla ayni kulturel seviyeye yukseltecegiz diye gobegimizi catlatiriz. Okey garson olsun,para kazansin eyvallah da guzelleme yapmanin manasi yok.

+4 okumuş diye amma da kültür değişimi varmış. Okuduğunda değil karakterinde iş. İstediğin kadar oku çok görüyoruz doktor karısını dövmüş. Avukat karısını aşağılıyor gibi örnekler. Meslekler hayatta gecimimizi sagladigimiz etkendir. Kültür kendini gelistirmekle alakalidir. Biz söz var ya ben sana .... olamazsin demedim insan olamazsin dedim diye.

valla arkadasim. bir konsum var adam sef garson olmus 7000 tlden fazla maas aliyor. 10 senede bu hale gelmis. 10 sene sonra ogretmen 7000 alamaz sanirim. sevgine bak sen. bu hayatta kimin me olacagu belli olmaz.

Benim Gazi Üniversitesi matematik öğretmenliği mezunu bir arkadaşım 8 yıldır garsonluk yapıyor. Birkaç yıl önce İstanbul’da özel bir hastahanede çalışan hemşire arkadaşım hastahanedeki işini bıraktı ve Nusret’te karşılama hostesi olarak çalışıyor. Ben 2. kere üniversiteye başlamama rağmen bazen paraya sıkıştığımda garson olarak çalışıyorum ve Ankara’da bile ayda en az 3 - 3,5 bin tl kazanıyordum. Garsonluk bahşişi için yapılır, 3 kuruş dediğiniz rakamı anlayamadım. Ve garsonluk Türkiye’de meslekten ziyade zor günlerin kurtarıcısı ekstra iş bence. Siz de doktor ya da mühendis değilsiniz yani işsiz kalma ya da başka bir işte çalışma olasılığınız da var bunu düşünmelisiniz. Atanamayan öğretmenlerin kendini yaktığı-attığı haberlerini okuyoruz zaman zaman.
Eğitimli-Eğitimsiz farkına gelince Boğaziçi ODTÜ gibi üniversitelerden birinden mezun değilseniz anlaşamayacak bir uçurum yaratmaz lise düzeyiyle. Bunu hem Ankara hem İstanbul Üniversitesi’nde eğitim görmüş biri olarak söylüyorum. Ayrıca beraber olduğunuz kişi de üniversiteye başlayabilir sonradan. Okurken çalışabilir.
Garsonluk neden bu kadar horlanmış, göğsünü gere gere neden garsonum ya da eşim garson denilmezmiş ?

Son düzenleme:
iki ucu pis değnek.

keske 4 yıl once dusunulseydi.

4 yil boyunca (eger baska sorun yoksa) emek verilmis bir iliski tabiki bu sebepten bitirmek cok zor.

cocugada yazik 4 yil boyunca konusu olmamis is ciddiye binince ama sen lise mezunusun demek uzer.

ama bir yandan da benim bir arkadasim yapti boyle bir evlilik ve su an esi o kadar kompleks yapti ki bu durumu kızın burnundan getiriyor.

ben eger en basindan bunu dusunmeyip 4 yil surdurduysem ve seviyorsam karsı tarafta beni seviyorsa birakamazdim.

zor bir durum.

Kesinlikle katiliyorum hatta biraz once konu sahibine de yazdim,durduk yere ezilmisi,itilmisi,kakilmisi sevme ve ona guzelleme yapma egilimimiz var. Toplumun %90i Kucuk Emrah,Kucuk Ceylan filmleriyle buyudu. Aci cekmeyi hobi goruyor bazi kesimler. İki kelimeyi bir araya getiremeyen,cahil cuhela eline kitabi kalemi alip sallaya sallaya “sen okudun da noolduuuaaaa,soylesene noolduuaaaa” seklinde diyaloga girmeye ugrasiyor. Saka gibi ya,okudukca inanasim gelmiyor. Ben de muhendisim,hem de tabiri caizse en kabiz muhendislik olan tekstil,hicbir arkadasim 2500le calismiyor,kardes muhendisligimiz olan makinaci arkadaslar bile yeni mezunken 3000 lirayla basliyorlar, senede bir en azindan %15 zam alan insanlar bunlar. Avukati doktoru su anda ucakta Avrupa yolunda, sehirde kalanlar hizmet sektorunde calisanlar sadece. Ben diyemem ki issizlik yok,ekonomi tikirinda,bunu soyleyecek son insan benimdir herhalde. Piyasalarin durumu malumumuz,surekli degisen dalgali sartlarda okumusu da okumamisi da yasam mucadelesi ve ekmek kavgasinda ama kalkip da yersiz guzelleme yapmanin da manasi yok.

Kendi vukuatına, kendini atayıp yargı dağıtmaya çalışan savcı geldi aklıma da.. bu da okumuş. Üniverstelerin farklı branşlarını okuduğumuzda bitirmemiz durumunda diplomayı alabiliyoruz ama mesela insani değerleri yüksek bir insana, bu değerleri taşıdığına dair ruhsat veya belge verilmiyor. Önemli olan da bu. Klişe ama lise mezunu işverenim oldu, hiç okumamış olanı da. Kültürel çatışma(etnik,mezhep) yoksa, insani değerler uyuyorsa ordinaryusla evli bir kadından daha mutlu olmanız ihtimaller arasında olabilir.

Gecen gün okudum. Adam öğretmen insaatta çalışıyor muteahhit geliyor oğluyla bak diyor calismazsan bunun gibi olursun bir şey diyemedim demiş. Nerden baktığına bağlı o kim daha iyi olayı.
9 çocuklu kitkaanat geçinen adam kendini bilmeyip bu dünyada bakamayacaginj doğurtmuş oluyor. Ama calisilan mesleklerle eziklik olayının ilgisini ben çözemedim.
Ezilmis kalitesiz demissiniz bu mu sizin kültür
İnsanlari mesleginden kaliteli, kalitesiz ezik diye nitelendiren bir kültürü ben üniversiteye giderken almadm siz nerden aldınız söyleyin de oraya ugramayalim

Çalışıp ailesine bakmış. Ailesine kim bakacak şimdi? Öteki oğullarında yaşayacaklar da onların da bütçeleri kendilerine göredir. Ayrıca bu kadar yıl bakmış, şimdi birden yardımı kesecek mi? Muhtemelen asgari ücret alıyordur. Bunun bir kısmıyla ailesine yardım etse, geri kalanıyla anca kendi kişisel harcamalarını karşılayabilir. İleride ev giderlerine, kiraya, faturalara, çocukların gıda, giyinme, kreş, okul, tatil masraflarına minimum katkı yapabilir, belki de yapamaz.

Yani, ileride atanabilirseniz sizin üzerinizde çok yük olacak. Buna içerler misiniz? İleride atıyorum ailesi yüzünden tartışsanız, ben onun için nelere katlanıyorum, o neler yapıyor der misiniz?

Ailesi öteki gelinleriyle tartışırsa, eşiniz de sokağa mı atayım derse, onlarla yaşar mısınız? Veya kreşe verecek paranız olmasa, eşiniz çocuklara annesinin bakmasını istese vs. Kocanızla başbaşa kalamasanız, ayaklarınızı uzatıp bir film bile izleyemeseniz, işten gelip bir de ev işlerine boğulsanız vs. Dünyanın bin türlü hali var. Tüm bu ihtimaller olsa ne yaparsınız, ne hissedersiniz, ona göre düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…