Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu durum kendimi bildim bileli tartışılan bir konu.
öğretmenlerin sürekli kendini açıklama ispat peşinde.
yorumları okumadım ama bu sitede çok fazla öğretmen olan var.
açıkçası şimdiki aklım olsa kesinlikle öğretmen olurdum.
bu bi gerçek yani daha rahat şartlarda çalıştıklarını düşünüyorum.
bu süreçte aylardır öğretmenler maaşlarını da alıyorlar. ben bunu haksız buluyorum. maaş alsınlar okey ama 4 alıyosa 1 alsın yani.
online eğitim verenler vs bunları kastetmiyorum ama bi tanıdığımız öğrencilerle bağını aylardır koparmış vaziyette ve aylardır tam maaş alıyor.
bu süreçte özel sektörde kaç kişi ücretsiz izne çıkarıldı kaç kişi direk işten çıkarıldı.
nerde hak hukuk ? bu sadece öğretmenler için geçerli değil elbet bi çok kamu şartlarında da var maalesef.

şunu kabul edelim ki öğretmenliği yatış olarak gören binlerce öğretmen var bu ülkede.
öğretmek aşkıyla yanıp tutuşarak bu bölümü okuyan atanan olduğu gibi.
o yüzden bu tarz yorumlar olacaktır elbet.

şu eklememi yapim: alıntılara yetişemicem yoksa. benim derdim öğretmenle değil. adaleti sağlayacak olan öğretmenler de değil devlettir.

Son düzenleme:
Ben Yabancı dil öğretmeniydim ve %1 lik dilimle girdim kendi bölümüme. Oysa birçok mühendislik %15lik-20 lik dilimle alıyordu o dönemde

Ben de Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunuyum girdiğim dönem eğitim fakültelerini kapatmışlardı. Ki tıpla aynı puandı hukuk zaten altımızdaydı. Çok yüksek bir sıralamayla bölümünü okudum ki kapanmasaydıda okudurdum. Çok detaylı akademik olarak yetiştiriliyorsun zaten atandıktan sonra eski diller üzerine yüksek lisans doktora devam etmek istiyorum

Tabii ki mütavazı olmayın. Aslında çok iyi bir yere dokundunuz. Bu ülkede dershane gerçeği vardı 15 sene öncesine kadar gerçi hala da var. Gidebilen gidiyordu. Burada da tam olarak fırsat eşitliği devreye giriyor. Muhteşem mesleklerde ( artık bu ne demekse) olanlar acaba zeka ile mi orada yoksa imkan ile mi? Yoksa ikisi de mi? Benim doktora da bir arkadaşım vardı. Kız muhteşem okuyor; makale yazıyor falan. Neden? Çünkü çalışmasına gerek yok. Ben o ara uğraştığım şeyleri bir saysam bayılır kalırdı. Sapla samanı karıştırmamak lazım.

Bir akrabamızın kızı sizin gibi Türk Dili Edebiyatı öğretmenliği mezunu. Kızın puanı o dönem ODTÜ psikoloji ve birçok hukuk fakültesini tutuyordu ama o öğretmen olmak istedi ve öğretmen oldu.

yorumumu istediğiniz kadar beğenmedim butonuna boğabilirsiniz.
zaten o yorumu yazarken de bunun bilincindeydim.
benim öğretmenlere lafım yok benim lafım devlete. bu haksızlığı sağlayan devletin suçudur.

Evet öğretmenler 4000 yerine 1000 tl alsa hak yerini bulacak. Çok haklısınız. Tek sıkıntı burada.

ben böyle bişey demedim ki ? öğretmenler orta seviye lise öğrencisidir demedim. Ama kazanmak için kendinizi perişan etmenizde gerekmez. Aynı şeyi söylüyoruz itü' de mühendislik okursunuz adını bile ilk defa duyduğunuz bir anadolu ünv. Eğitim fak için de benzer durum var. Ortalama bir öğrenci kazanabilir. Ve neticede öğretmen olur. Ama en bilindik eğitim fakültesinin puanı evet yine en bilindik bir mühendislik fakültesi puanına eş olabilir. Onu da kazanmak elbette zordur. Diyorum ya bunlar istisna. Bu mantığa göre Gs ünv sosyoloji de var sütçü imam sosyoloji de . sosyolog olmak çok zor diyemeyiz oldukça kolay. biri işsiz kalacak o açık.

Evet öğretmenler 4000 yerine 1000 tl alsa hak yerini bulacak. Çok haklısınız. Tek sıkıntı burada.
tanıdığım kaç tane öğretmen devlete sırtımızı yasladık tabiki bana bakacak zor günümde diyor.
bu zihniyetli olanlar ülkede o kadar fazla olduğu sürece devlette adaleti sağlamadığı sürece hiç bir şartta hak yerini bulmaz

yorumumu istediğiniz kadar beğenmedim butonuna boğabilirsiniz.
zaten o yorumu yazarken de bunun bilincindeydim.
benim öğretmenlere lafım yok benim lafım devlete. bu haksızlığı sağlayan devletin suçudur.

Yani şunu ciddi olarak idrak edemiyor musunu? Bu insanlar ev geçindiriyor, maaşını kestiğin zaman bu insanlar ne yapacaklar?
Doğrusu devlette çalışanların maaş almaması değil, devletin işten ayrılan herkese maaşının en azından yüzde yetmişini seksenini ödemesi.
Mağduriyetler giderilsin diyeceğimize herkes mağdur olsun demek mi sizin adalet anlayışınız gerçekten?

Her öğretmeni dahil etmemişsiniz tamam ama Misal Ben köyde öğretmenim köy öğrencisinin evine kadar gittim, kapıya getirtip konuşamadım adamla,yüzüme de kapılar kapatıldı (dönem başında devam problemli öğrencimdi-ki okulöncesi zorunlu değil öğrenci gelmese de olur-kafam rahat ederdi sizin öğretmene bakış açınıza göre)
Ben bu adamlara telefonla nasıl ulaşabilirim,denedim ama ne cevap verildi ne dönüş yapıldı..
Şimdi yatmış mı oluyorum,çabaladım Veli istemiyorsa ne yapabilirim?
Maaşımızı 4 değil de 1 almamız gerektiğini söylemişsiniz,virüse biz mi sebep olduk ? Ekonomik olarak zorda olanlara başka yollardan destek olunmalı demek varken öğretmenden kısılsın demek bana çok çirkin geliyor,en son seçenek bile olsa başkasından kısmak seçenek olmamalı,sonuçta sebep olan biz değiliz değil mi ?

yukarıdaki yorumlarda da belirttim benim lafım öğretmene değil adaleti hakkı hukuk sağlayamayan devlete.
kredi vercez dediler ertelemeli twitter da gündem oldu kimse kredi çekemedi
ve bu tarz şeyler

Siz ögretmen misiniz?
Bilmediğiniz bir meslek gurubu hakkında ne çok konuştuniz.kimse kimseyi kayırmıyor en azından benim bulunduğum bölgede öyle.Sanki ben köy ögretmenlerini kayırıyormuşum gibi lanse etmeyin cidden neyede sitem ettiginizi anlayamadim
Son bilgi,kirs ve etut herkes açamiyor.O sizin bedenci müzikci resimciler diye kafaya taktiginiz meslek guruplarina ortaokulda ögrenci sayisi yetersizliginden açamiyoruz..
Etüt aynı şekilde.6 yillik ögretmenin tabi daha iyi biliyorsabiz buyrun siz açin.
vaklahi güldürdünüz:)) daha çok biliyosunuz öylemi:)) keşke bu bilmişlikle az daha calışıp ögretmen olsaydınız.Kedi ciğer hesabı sizinkisi.Allah yolunuzu açık etsin:)

Yurtta oda arkadaşlarım hukuk okuyorlardı tıp okuyanlarda vardı çoğunun puanı dediğiniz gibi altımızdaydı ama halkımızda öğretmenlik düşük olarak görülüyor görülmeyede devam edicek gibi

Arkadaşlar madem öğretmenler bu kadar iyi öğrenciler neden bu kadar berbat ? En en en iyi öğrenciler öğretmen olmuş , ama eğitimin durumu ortada. Valla bir arkadaş üstten bakmadığımız için böyleyiz falan yazmış orada koptum kendini üstte görüyor benim bu zihniyet ile tartışacak bir kapasitem yok. Öğretmen olduğu için üstten bakacakmış.Sınıf hakimiyeti insana bir özgüven katıyor belli ki ama sosyal hayatta işler öyle değil.

Az önceki mesajla bunun bir alakası yok maalesef.

Bu konu ayrı bir konu. Evet sırtını devlete yaslayan öğretmenler değil de memurlar var diyelim. Bu öğretmene özgü bir durum değil çünkü. Bunun çaresi de maaşlarının 3/4 ünü kesmek değil.

Tamam da bir kişinin özel sektörde çalışması hiçbir kamu çalışanını bağlamaz. Herkesin kendi tercihlerinin ya da yaptıklarının veya yapmadıklarının? sonucunu yaşıyor.

şimdi sorun şu. devlet adaleti eşitliği sağlayamıyor ve bi tarafta binlerce kişinin işten çıkarılmasına müsade ediyor.
ama bi tarafta çalışanına tam maaş veriyor.
ya işten çıkanlara da tam maaşını verecek ya da idari izinli olanlardan da kısacak madem
ama böyle olmayacağını da türkiye cumhuriyetnde yaşayan herkes bilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…