Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canım yaptığın yorumlar biraz saçma tamam köy okulu tabi ki zor ama branşçılar niye kolay oluyor ben onu cidden anlamadım? Hem bir kaç saat derken ben staj yaparken 5 saat gidiyordum hoca hala bizden sonra derse giriyordu. Öyle 3 4 saat her gün olmuyor hafta bir iki kere oluyor. Hafta sonuda artık ders oluyor. Hem bak o zaman bende derim ki ilkokul öğretmenleri daha düşük puanla atanıyor bizler 86 taban derim ya da ben lise hocasıyım daha zor liseli gençlerle uğraşmak dimi. Yani her türlü saçma insanlar bile isteye seçim yapar sen o branşı seçtin başkası farklı branş ki branş öğretmenleride köylerde çoğunlukla o da saçma oldu.

Öğretmenlere açtıkları ağızlarını hakime savcıya bir denesinler bakalım, 5 e çarpıp 10 a bölerler onlar adamı. Bir de ekşiye başlık açacaklar he mi? Öyle bir cesur tanımıyorum ben. Dünya böyle, gücü yeten yetene.

Siz mızıldandığınız için böyle demişler demedim.

Bence öğretmenlere bu kadar yatıyorsun denmesinin sebebi de her fırsatta BAZILARININ sanki zorla öğretmen olmuş gibi sürekli mızıldanması.

Bu cümleyi okuyan bir öğretmenin bazılarının mızıklanması dediğimi kendi üstüne alınması da biraz manidar oldu. Aksine siz öğretmenleri savunan cümlelerim olmuştu ama .....

Off türkiyede insan olmak veya insan kalmak cidden cok cok zor.

Artik avrupa birligine alinsa tl kalksa da euroya gecis yapsa millet rahatlasa keske. Bunu cok istiyorum türkiye icin.

Sürekli yoksulluktan nasil bir bakis acisi gelistirmisse artik bu millet.. cok garipsiyorum.
Kime ne baskasinin maasindan yani?!
Gerci yoksulluktan da degildir belki.. hep baskasinin malina göz dikme komsunun cöpünü daha güzel görme gibi diye sacma huylari var insanimizin niyeyse...

Aldirmayin. Evet yattigim yerden citir citir para yiyorum keyfim yerinde sende kizini vs okut o da ögretmen olsun diyebilirsin öylelerine.
Kendini savunmaya gecme hic..

Bu toplumun ogretmenleri asagilam cabalarindan biktim artik
Baska meslek gruplari da var ise gidemiyor ama maas aliyor. Baska memurlar da var ise gidemeyen keza. Dogrusu da bu zaten. Insanlar maas almasa ne yiyip icecek, neyle gecinecek? Pandemide sokaga cikilmiyor insanlar neyle yiyip icecekler kardesim?

Bu bik bik konusanlarin maasini kessinler o zaman, onlar da ise gitmiyorlar ama para aliyorlar.

Almanya'da soyle bir devlet yardimi var: Maddi kotu duruma dusen sirketlerin elemanlari calismiyor, ise gitmiyor ama maaslarinin %70ni devlet tarafindan odeniyor. Bu sekilde kimse parasiz kalmiyor, sirket de elemanini kaybetmis olmuyor. Bir nevi kis uykusu gibi. Ben bunu gayet pozitif buldum. Pandemiye sebep kimse issiz kalmiyor. 1 kisinin de cikip beriki calismiyor ama para aliyor bik bik bik dedigini duymadim. Aksine is arkadasim iyi ya da kotu gelir elde ederse benim icim rahat eder, kimsenin issiz parasiz kalmadigini gormek insani rahatlatiyor.

genel olarak zaten ogretmenler yarim gun calisiyor ama cok para aliyor bik bik diyenler gidin siz de ogretmen olun kardesim o zaman. Afedersiniz bu meslek niye insanlarimiza bu kadar girip cikiyor bilmiyorum.

not: Ogretmen degilim, ogretmen arkadasim tanidigim vb de yok. sadece bir meslek grubunun bu kadar asagilanmasina anlam veremiyorum

tmm

Çünkü kıskanıyorlar. Bende 6 hafta evdeydim. İdari izinliydim. Gerçi hala izinli olmam gerekiyor. Süt izninden dolayı ama müdür çağırdı zorunlu gidiyorum.

[
Kurs etüt siz de açın, haftanın her günü derse gidiyor diye açmıyorlarki, okul saati dışında açılan bir şey bu. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz, hayatınızda bir kere bile birleştirilmiş sınıf okutup bir de okul idareciliği yapmadığınız o kadar belliki. Aman bana ne siz daha kendi aranızda vicdanlı davranıp birbirinizi kayırmıyorsunuz size daha böyle çoook yatıyorsunuz diyen olur. Daha da cevap falan vermeyeceğim bu konuya , adaletli ve sizleri kayırarak yazdığım şeylerde bile saçmasapan cevaplar geliyor. Daha kendi aranızdaki ek ders muhabbetini bilmiyorsunuz, sizin maaş karşılığınız 15 saattir onların 18 saattir , adamlar zaten daha zor şartta aldıkları maaşlarda sizle aynı saatte derse bile girse daha az , bunu anlayamadınız. Bunu onlar seçti muhabbeti çok saçma , beanşçıların itirazı ile onların ek dersi maaş karşılığı 18 saate yükseltildi, yani kendi aranızda birbirinizin kuyusunu kazıyorsunuz. Bizim de maaşımız yğkselsin değil de onlarınki düşsün madem olmuş olay. Dediğim gibi umrumda değil vereceğiniz cevap, çünkü ben sizden daha çok biliyorum durumları, daha aynen devam edin böyle birbirinizi takdir etmek yetine çekiştirmeye , haklısınız sizde tabii çocuklara resim çizdirmek şarkı söyletmek zor geliyordur okuma yazma matematik öğretimine göre

Köy okulunda biriktirdiği puanlarla komşumuzun kızı 17 senede ailesinin yanına gelebildi, başka bir bölüm 3 sene sonra. İnandırıcı değil mesajınızın o bölümü sizde biliyorsunuz.

Yarama parmak bastınız ya. Geçen kayınvalidem komşuya gitmiş oturmaya. Komşu laf sokmuş işte ne güzel öyretmenler oturdukları yerden paralarını alıyorlar, ama oğlumun maaşı kesilmiş. Kadının tansiyonu kalktı sinirden.
Kolaymı zannediyolar internetle ayrı çocukla ayrı uğraşmasını. Video çekiyorum çocuklara, bide wifi olmayanlar için oturup metin yazıyorum. Ders sırasında internet kesintisi, birbirini duymayan çocuklar cabası.
Kendi adıma söylüyorum, normal ders zamanı bu kadar işim olmuyordu.

Çekememezlik başka bişey değil boşv er gitsin. İşveren işçiyi çıkarınca ne yiyecek napacak diye kızılıyor ama nedense memur kesim evde kalmak zorunda ve çalışmayınca haksız kazanç.vqr mı böyle bir mantık. Bu arada ev hanımıyım yani öyle kimseyi savunmak gibi bir derdimde yok. Eğri oturup doğru konuşmak lazım

[/QUOTE]
Yarama parmak bastınız ya. Geçen kayınvalidem komşuya gitmiş oturmaya. Komşu laf sokmuş işte ne güzel öyretmenler oturdukları yerden paralarını alıyorlar, ama oğlumun maaşı kesilmiş. Kadının tansiyonu kalktı sinirden.
Kolaymı zannediyolar internetle ayrı çocukla ayrı uğraşmasını. Video çekiyorum çocuklara, bide wifi olmayanlar için oturup metin yazıyorum. Ders sırasında internet kesintisi, birbirini duymayan çocuklar cabası.
Kendi adıma söylüyorum, normal ders zamanı bu kadar işim olmuyordu.
[/QUOTE]
Mesele işimizin zorluğu kolaylığı da değil zaten. Şu sıkıntılı dönemde zaten özel, devlet fark etmeksizin tüm sektörlerde çalışanların maaşları ödemeli. Bugünler için vergi ödüyoruz. Ama devletten destek alamayan saldırganlaşıyor. Ben alamıyorum o da almasın. Ben kiramı ödeyemiyorum o da ödeyemesin istiyor. Kendini yukarı çekmek yerine herkesi kendiyle beraber batırmak istiyor.

Boşverin. Bence siz anlamayın da mızıldanmayın da hiç gerek yok Bu toplumda bu bilinç olduktan sonra linç sırası zaten herkese gelecek. O zaman siz de kendinizi savunmazsınız olur biter. Zorla değil ya ??

Bu ne egoistlik yok siz ne anlarsınız falan senin ne bildiğin yazdıklarından belli oluyor koca bi sıfır Resim öğretmeni vs değilim Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim !! Ne var yani sınıfları birleştirip okutuyorsan mecbur durumda olan her meslektaşım bunu yapar gocunmaz! Yok resim şarkı söyletmiyorum diyerek onları aşağılayamazsın

Köy okulunda biriktirdiği puanlarla komşumuzun kızı 17 senede ailesinin yanına gelebildi, başka bir bölüm 3 sene sonra. İnandırıcı değil mesajınızın o bölümü sizde biliyorsunuz.

Ehh yani ailesinin yanı dediğiniz Ege'nin harika kasabalarından biri falansa gitmesi zor :)
O zaman köyde çok mutsuzsa eğer, kötünün iyisi iyisi diye diye yer değiştirecek.
Emin olun hepimiz öyle çalışıyoruz..
Kendisine ya ailemin yanı ya da olduğum yer demiş.
17 sene o köyde kalmayı seçmişse emin olun o köyde mutlu olduğu içindir

Ne kadar işin içindesiniz bilemem ama müzik, resim, beden gibi dalları böyle küçümsemeniz
hiç doğru değil.
Bu dersler sanat dalıdır ve çocukların diğer derslerdeki başarısı ile çok ciddi bir ilişki içindedir.
Keşke her okulda bu branşların öğretmeni bulunsa da çocuklar yeteneklerini gerçek anlamda
geliştirme imkanı bulsa.

Bu süreçte okuldan uzak kalan çocuklara en çok hangi dersi özlediklerini sorun isterseniz :)

Ben en son 10 gün önce işe gittim , memurum haftaya cuma gideceğim bir daha. Biri bana dese ki yatıp para kazanıyorsun ne üzülürüm ne kırılırım. Özel sektörde de şu an çalışmayan maaşını alan bir kitle var. Bu istisnai bir dönem.Gamsız bir tip değilim ama gerçekten umrumda değil. Neden bu kadar mesele yaptığınızı kendinizi savunduğunuzu anlamıyorum.Genel kanı öğretmenlik mesleğinin kadınlar için ideal olduğu ve çalışma şartlarının iyi olduğudur. Ki kesinlikle katılıyorum ama kimsenin de elini kolunu bağlamadılar öğretmen olma diye. Özenen , ideal gören, olsaymış yani, orta seviye bir lise öğrencisi bazı branşlar dışıda öğretmen olabilir. Atla deve değil.

siz alınıyorsanız imamlar napsın her paylaşım imamlara yönelik.

Her dediğinize katıldım da,lise öğrencisi nasıl öğretmen oluyor anlamadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…