Canım yaptığın yorumlar biraz saçma tamam köy okulu tabi ki zor ama branşçılar niye kolay oluyor ben onu cidden anlamadım? Hem bir kaç saat derken ben staj yaparken 5 saat gidiyordum hoca hala bizden sonra derse giriyordu. Öyle 3 4 saat her gün olmuyor hafta bir iki kere oluyor. Hafta sonuda artık ders oluyor. Hem bak o zaman bende derim ki ilkokul öğretmenleri daha düşük puanla atanıyor bizler 86 taban derim ya da ben lise hocasıyım daha zor liseli gençlerle uğraşmak dimi. Yani her türlü saçma insanlar bile isteye seçim yapar sen o branşı seçtin başkası farklı branş ki branş öğretmenleride köylerde çoğunlukla o da saçma oldu.Siz benim ne yazdığımı anlayamadınız sanırım. Haftanın her günü derse girseniz siz de alırsınız ek ders ama köyde derse girmek Farklı olay. İleçde veya büyük okulda kalabalık ortam birlik olunur bir durumda ama dağ başındaki köyde tek başına adamla sizin girdiğiniz ders aynı olmaz. O adam aynı zamanda kaç sınıfı bir okutur, müdürlük de yapar hademecilik de vs vs ben onların kayrılması taraftarıyım. Kastım bu.
Öğretmenlere açtıkları ağızlarını hakime savcıya bir denesinler bakalım, 5 e çarpıp 10 a bölerler onlar adamı. Bir de ekşiye başlık açacaklar he mi? Öyle bir cesur tanımıyorum ben. Dünya böyle, gücü yeten yetene.çünkü başka hiç bir meslekle alakalı böyle karalama kampanyaları olmuyor.
ekşide herAllahın günü yeni başlık açıyorlar. Yok ateş ölçsün,maske diksin, kargo dağıtsın.
Şu an adli tatilde olan bizim 3 katı maaşımızı alan savcılar hakimler ve avukatlar için bu yorumlar var mı? Yok. Milletvekillerinin de benzer tatilleri var onlara dahi bu kadar eleştiri gelmiyor.
Sürekli tatil maaş ve tatillerde ek iş yaptırma gayretini başka hangi meslek grubunda yapıyorlar.
Düz memur arkadaşım memleketinde iki aydır işe gitmiyor, doğal olarak maaşı tam yatıyor ona böyle yorum yazan yok.
Öğretmenler de bunaldı artıl bu karalamadan linçten.
Siz mızıldandığınız için böyle demişler demedim.Valla ben bahsettiğim kişilerle (eşimin eniştesi ablası) aylarca görüşmem,bayramdan bayrama..
Telefon görüşmeleri esnasında laf atar ortaya enişte bey ya da ablası ben de tabii ki üzülüyorum ve son görüşmede cevabımı verdim,saygıyı falan bıraktım..
Ben hem karakterim gereği sessiz sakin biriyim hem de çok çok kafa dengim olmadığı sürece kimseye selam vermek dışında muhatab olamıyorum,nasıl mızıldanmış olabilirim kiSizin deyiminizle..
Siz mızıldandığınız için böyle demişler demedim.
Bence öğretmenlere bu kadar yatıyorsun denmesinin sebebi de her fırsatta BAZILARININ sanki zorla öğretmen olmuş gibi sürekli mızıldanması.
Bu cümleyi okuyan bir öğretmenin bazılarının mızıklanması dediğimi kendi üstüne alınması da biraz manidar oldu. Aksine siz öğretmenleri savunan cümlelerim olmuştu ama .....
Çünkü kıskanıyorlar. Bende 6 hafta evdeydim. İdari izinliydim. Gerçi hala izinli olmam gerekiyor. Süt izninden dolayı ama müdür çağırdı zorunlu gidiyorum.Merhaba herkese,
Başlığım abest gelmiş olabilir ama bugünlerde sürekli bu lafı duyar oldum,aşırı gerilip üzülüyorum...
Öğretmenim ve bu hastalık sürecinde evdeyim..
Köyde öğretmenim ve branşım okul öncesi yani öğrencilerim öyle teknolojiden anlayacak yaşta değiller anlasalar da ilgili aileleri yok.(Hepsinin numarası bende, benim de onlar da var ama ne aradığımda açan ne de dönüş yapan oldu,1 2 tanesi hariç) Bunu dememin nedeni şu ki evde de olsak bi çabamız var (en azından benim gibilerinin-köy okulunda öğretmenlik yapan-vardır) ama ailenin ilgisinin olduğu yere kadar tüm çabamız.
Sorun şu akraba eş dost (adı dost) kimle görüşsem konu biz öğretmenlerin evde olmasına bu süreçte aldığımız onlara göre “haksız kazanca” (evde olmayı biz tercih etmedik keşke hastalık olmasa da okullarımızda öğrencilerimizle olsaydık) geliyor.İster istemez geriliyorum ve savunmaya geçiyorum.
Ben çok zor süreçlerden geçip öğretmen oldum (evlendikten sonra okudum atandım vs) şuanda da köyde öğretmenim,günlük 4 saat yol gidip geliyorum,üstüne üstlük ikiz bebeklerimi ilk andan itibaren bırakmak zorunda kaldım (3.yılım) birgün olsun bunları konuşmayan insanlar bugün evde olmamı ve aldığım maaşı konuşuyor.
Cevap veriyorum asla altta kalmıyorum bu defa da adım fenaya çıkıyor onlar şaka yapmış oluyor
Midem bulanıyor bu türlerden nasıl başederim bilmem ama dertleşmek istedim
Kurs etüt siz de açın, haftanın her günü derse gidiyor diye açmıyorlarki, okul saati dışında açılan bir şey bu. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz, hayatınızda bir kere bile birleştirilmiş sınıf okutup bir de okul idareciliği yapmadığınız o kadar belliki. Aman bana ne siz daha kendi aranızda vicdanlı davranıp birbirinizi kayırmıyorsunuz size daha böyle çoook yatıyorsunuz diyen olur. Daha da cevap falan vermeyeceğim bu konuya , adaletli ve sizleri kayırarak yazdığım şeylerde bile saçmasapan cevaplar geliyor. Daha kendi aranızdaki ek ders muhabbetini bilmiyorsunuz, sizin maaş karşılığınız 15 saattir onların 18 saattir , adamlar zaten daha zor şartta aldıkları maaşlarda sizle aynı saatte derse bile girse daha az , bunu anlayamadınız. Bunu onlar seçti muhabbeti çok saçma , beanşçıların itirazı ile onların ek dersi maaş karşılığı 18 saate yükseltildi, yani kendi aranızda birbirinizin kuyusunu kazıyorsunuz. Bizim de maaşımız yğkselsin değil de onlarınki düşsün madem olmuş olay. Dediğim gibi umrumda değil vereceğiniz cevap, çünkü ben sizden daha çok biliyorum durumları, daha aynen devam edin böyle birbirinizi takdir etmek yetine çekiştirmeye , haklısınız sizde tabii çocuklara resim çizdirmek şarkı söyletmek zor geliyordur okuma yazma matematik öğretimine göresiz iyimisiniz? zaten eşit ücret almıyor ögretmenler. 3 gün giden ögretmen düz maaşını alır diğerleri maaş artı ek ders alır.Hatta kurslardan etutlerdende gelirleri olur.Ama o 3 gün gelen ögretmenin bu kazancı olmaz.Kimse eşit almıyor.
Branş ögretmenlerinden ne istiyorsunuz siz resimcilerden bendencilerden müzikçilerden.
Yatarak buralara geldik zaten
Ayrica boş güne nöbet yazılmadi benim okulumda hiç.
Yazılirsa buna sorun çıkaran ögretmende haklıdır.Hiç dersi yoksa sadece tenefüsler için gitmesi haksız.Üstelik o güne ait ek ders kazancıda yok.ama ek ders alan ögretmenler hergun gittigi için nöbet günleri sorun olmaz.
Ama 3 gün gidip ek ders kazancı olmayan ögretmene yapılan bi haksızlık olur bu
Köy okulunda biriktirdiği puanlarla komşumuzun kızı 17 senede ailesinin yanına gelebildi, başka bir bölüm 3 sene sonra. İnandırıcı değil mesajınızın o bölümü sizde biliyorsunuz.Ben hem büyükşehirde kalabalık okulda çalıştım.
Hem birleştirilmiş sınıf okuttum köyde.
İkisinin de farklı zorlukları olurken farklı kolaylıkları mevcut.
Köyde birleştirilmiş sınıf ama mevcut azdır, çocuklar daha edeplidir gibi gibi..
Hizmet puanı olarak arada fark oluyor mesela.
Köy okulunda görev yapan biri daha çok puan biriktirir, tayin isterken daha avantajlıdır.
Ben köy okulunda kendi saltanatını kurmuş öğretmenler de tanıyorum.
Tayin istemek bile istemiyor.
Hizmetlisi de olsa, müdürü de olsa bütün sınıfları bir arada da okutsa mutlu şartları oluşturmuş.
Oradan emekli olmaya razı.
Bu mutluluğu belki şehirde daha iyi şartlarda bulamazdı.
Bence sadece terör sorunu olan yerlerde görev yapan öğretmenlere terör tazminatı verilebilir
polislerde olduğu gibi. Kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum.
Çekememezlik başka bişey değil boşv er gitsin. İşveren işçiyi çıkarınca ne yiyecek napacak diye kızılıyor ama nedense memur kesim evde kalmak zorunda ve çalışmayınca haksız kazanç.vqr mı böyle bir mantık. Bu arada ev hanımıyım yani öyle kimseyi savunmak gibi bir derdimde yok. Eğri oturup doğru konuşmak lazımMerhaba herkese,
Başlığım abest gelmiş olabilir ama bugünlerde sürekli bu lafı duyar oldum,aşırı gerilip üzülüyorum...
Köyde öğretmenim ve branşım okul öncesi yani öğrencilerim öyle teknolojiden anlayacak yaşta değiller anlasalar da ilgili aileleri yok.(Hepsinin numarası bende, benim de onlar da var ama ne aradığımda açan ne de dönüş yapan oldu,1 2 tanesi hariç) Bunu dememin nedeni şu ki evde de olsak bi çabamız var (en azından benim gibilerinin-köy okulunda öğretmenlik yapan-vardır) ama ailenin ilgisinin olduğu yere kadar tüm çabamız.
Sorun şu akraba eş dost (adı dost) kimle görüşsem konu biz öğretmenlerin evde olmasına bu süreçte aldığımız onlara göre “haksız kazanca” (evde olmayı biz tercih etmedik keşke hastalık olmasa da okullarımızda öğrencilerimizle olsaydık) geliyor.İster istemez geriliyorum ve savunmaya geçiyorum.
Ben çok zor süreçlerden geçip öğretmen oldum (evlendikten sonra okudum atandım vs) şuanda da köyde öğretmenim,günlük 4 saat yol gidip geliyorum,üstüne üstlük ikiz bebeklerimi ilk andan itibaren bırakmak zorunda kaldım (3.yılım) birgün olsun bunları konuşmayan insanlar bugün evde olmamı ve aldığım maaşı konuşuyor.
Cevap veriyorum asla altta kalmıyorum bu defa da adım fenaya çıkıyor onlar şaka yapmış oluyor
Gerçekten anlamadığım şeyler var. Öğretmenlik hiç yapabileceğim bir meslek değil benim, çünkü o kadar gürültü, o çocuklarla uğraşmak falan. Düşünüyorum ama düşünemiyorum bile kendimi esasen
ama öğretmenlerin bir onlar okumuş, bir onlar uğraşmış tavrına hiç anlam veremiyorum. Şimdi bu öğretmenlik mesleği yeni çıkmadı ki, biz okurken de vardı. İsteyen seçseydi. Bana da öğretmen ol 4 gün çalışırsın alırsın maaşını diyen bir ton insan vardı. Ben gittim mühendis oldum. Açıkçası karşılaştırırsam puanı da okuma zorluğu da öğretmenlikten yüksekti. Ben dirsek çürütmedim mi? Ben zorlanmadım mı sanki? Ama bile isteye bu mesleği seçtiğim için kendimi onlarla karşılaştırmıyorum.
Ben inşaatlara gidiyorum. Yeri geliyor 18.katta çatının üstünde geziniyorum. Bir gün ama ben çok zorlanıyorum diye mızıldandığımı bilmem. Ama öğretmen görümcem hep zorluğunu anlatır durur. hatta unutmuyorum bir gün görümcem 4 saat gittiği okulda ne kadar zorlandığını anlatıyordu. Ben de “ay ben de bu gün çok yoruldum” dedim diye kv hemen atlayıp “kızım senin gibi akşama kadar bilgisayar başında oturmuyor, ayakta dolanıyor” demişti
gerçekten bu öğretmenliğin zorluğunu anlatma çabası ailelere de nüksetmiş durumda. Anlamadığım herkes her mesleği bilerek seçiyor. Kamuda öğretmen olmak belki bir 10 yıldır zorlaştı. Öncesi gayet kolaydı. (Etrafımda öğretmen lisesinden direkt geçen çok insan var, bölümüne göre değişiyordur muhtemelen bilmiyorum) isteyen gidip her mesleği okuyabilir.
Bu süreçte ben de evdeyim. Eşim de evde. Eşim esnaf, hiç para kazanamıyor cepten yiyor elemanların maaşını falan. Ben mühendisim. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Az da olsa evde çizimden para kazanabiliyorum. Keşke bir an önce bitse bu süreç de herkes işine dönse. Bu durumdan kimse memnun değil ki.
Öğretmenin az kazanması beni zengin etmez. Ha keşke bu süreçte herkese gereken destek yapılsaydı. Ben çalışanların kısa çalışma ödeneğini alamadım hala. E onlara yazık değil mi? Bana yazık değil mi? Kargocusuna, lokanta servis elemanına yazık değil mi? Ama bu durumda olmamızın sebebi öğretmenler değil. Herkes bu durumda birbirine sarıyor zaten, bu kadar büyütmeye gerek yok. Yatıyorsun diyenlere evet mecbur yatıyorum. Keşke herkes yatabilse 3 hafta, bir an önce normale dönerdik demek zor olmamalı.
Bence öğretmenlere bu kadar yatıyorsun denmesinin sebebi de her fırsatta BAZILARININ sanki zorla öğretmen olmuş gibi sürekli mızıldanması.
Boşverin. Bence siz anlamayın da mızıldanmayın da hiç gerek yokBu toplumda bu bilinç olduktan sonra linç sırası zaten herkese gelecek. O zaman siz de kendinizi savunmazsınız olur biter. Zorla değil ya ??
Bu ne egoistlik yok siz ne anlarsınız falan senin ne bildiğin yazdıklarından belli oluyor koca bi sıfır[
Kurs etüt siz de açın, haftanın her günü derse gidiyor diye açmıyorlarki, okul saati dışında açılan bir şey bu. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz, hayatınızda bir kere bile birleştirilmiş sınıf okutup bir de okul idareciliği yapmadığınız o kadar belliki. Aman bana ne siz daha kendi aranızda vicdanlı davranıp birbirinizi kayırmıyorsunuz size daha böyle çoook yatıyorsunuz diyen olur. Daha da cevap falan vermeyeceğim bu konuya , adaletli ve sizleri kayırarak yazdığım şeylerde bile saçmasapan cevaplar geliyor. Daha kendi aranızdaki ek ders muhabbetini bilmiyorsunuz, sizin maaş karşılığınız 15 saattir onların 18 saattir , adamlar zaten daha zor şartta aldıkları maaşlarda sizle aynı saatte derse bile girse daha az , bunu anlayamadınız. Bunu onlar seçti muhabbeti çok saçma , beanşçıların itirazı ile onların ek dersi maaş karşılığı 18 saate yükseltildi, yani kendi aranızda birbirinizin kuyusunu kazıyorsunuz. Bizim de maaşımız yğkselsin değil de onlarınki düşsün madem olmuş olay. Dediğim gibi umrumda değil vereceğiniz cevap, çünkü ben sizden daha çok biliyorum durumları, daha aynen devam edin böyle birbirinizi takdir etmek yetine çekiştirmeye , haklısınız sizde tabii çocuklara resim çizdirmek şarkı söyletmek zor geliyordur okuma yazma matematik öğretimine göre
Köy okulunda biriktirdiği puanlarla komşumuzun kızı 17 senede ailesinin yanına gelebildi, başka bir bölüm 3 sene sonra. İnandırıcı değil mesajınızın o bölümü sizde biliyorsunuz.
[
Kurs etüt siz de açın, haftanın her günü derse gidiyor diye açmıyorlarki, okul saati dışında açılan bir şey bu. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz, hayatınızda bir kere bile birleştirilmiş sınıf okutup bir de okul idareciliği yapmadığınız o kadar belliki. Aman bana ne siz daha kendi aranızda vicdanlı davranıp birbirinizi kayırmıyorsunuz size daha böyle çoook yatıyorsunuz diyen olur. Daha da cevap falan vermeyeceğim bu konuya , adaletli ve sizleri kayırarak yazdığım şeylerde bile saçmasapan cevaplar geliyor. Daha kendi aranızdaki ek ders muhabbetini bilmiyorsunuz, sizin maaş karşılığınız 15 saattir onların 18 saattir , adamlar zaten daha zor şartta aldıkları maaşlarda sizle aynı saatte derse bile girse daha az , bunu anlayamadınız. Bunu onlar seçti muhabbeti çok saçma , beanşçıların itirazı ile onların ek dersi maaş karşılığı 18 saate yükseltildi, yani kendi aranızda birbirinizin kuyusunu kazıyorsunuz. Bizim de maaşımız yğkselsin değil de onlarınki düşsün madem olmuş olay. Dediğim gibi umrumda değil vereceğiniz cevap, çünkü ben sizden daha çok biliyorum durumları, daha aynen devam edin böyle birbirinizi takdir etmek yetine çekiştirmeye , haklısınız sizde tabii çocuklara resim çizdirmek şarkı söyletmek zor geliyordur okuma yazma matematik öğretimine göre
siz alınıyorsanız imamlar napsın her paylaşım imamlara yönelik.Merhaba herkese,
Her dediğinize katıldım da,lise öğrencisi nasıl öğretmen oluyor anlamadımBen en son 10 gün önce işe gittim , memurum haftaya cuma gideceğim bir daha. Biri bana dese ki yatıp para kazanıyorsun ne üzülürüm ne kırılırım. Özel sektörde de şu an çalışmayan maaşını alan bir kitle var. Bu istisnai bir dönem.Gamsız bir tip değilim ama gerçekten umrumda değil. Neden bu kadar mesele yaptığınızı kendinizi savunduğunuzu anlamıyorum.Genel kanı öğretmenlik mesleğinin kadınlar için ideal olduğu ve çalışma şartlarının iyi olduğudur. Ki kesinlikle katılıyorum ama kimsenin de elini kolunu bağlamadılar öğretmen olma diye. Özenen , ideal gören, olsaymış yani, orta seviye bir lise öğrencisi bazı branşlar dışıda öğretmen olabilir. Atla deve değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?