- 7 Ocak 2015
- 358
- 674
- 63
- Konu Sahibi aylakmadame
-
Yani işin aslı; ben annelikten değil de anneliğin getirdiği sorumluluktan dolayı hem kendi hayatımdan hem de evlilik hayatımdan vazgeçmekten korkuyorum. Hani "kendini salmış" deriz ya onun gibi.
Atıyorum şöyle sırtına vurup tatile çıkanı var, alıp denize sokanı var, çocuk çat diye düşüyor eh böyle büyüyecek diyip gülüp geçeni var.. Biz Türk anneleri de böyle olabiliyoruz dimi arkadaşlar hayal kurmuyorum ben?
:) napim madem dökmüş oynasın dedim normalde dökmez ama bugün canı sıkıldı heraldeHadi ya, ben küçükken annem çok temiz titizdi, böyle bi şey döktüğümüzde falan çok döverdi bizi
bende başkasının çocuklarını seven biri değilim. ki kendi yeğenlerimi bile yeni doğmuş zamanlarında kucağıma almış biri değilimdir. şımartma yıjtur. teyzeleri içinde çekindikleri bir ben varım.Bana çok tepki gelir şimdi, ama ben çocuklara karşı bi şey hissetmiyorum. Hani sopayla da kovalamıyorum, yanlış değerlendirilmesin. Bir aciziyet yaşarlarsa hemen korur kollarım. Ama görünce "aaaay yerimm falan dediğim çocuk yok gibi bi şey. Arkadaşlarım hep şaşıyor nasıl olur sa bi şey hissetmiyorsun diye, yargılayanlar bile oldu.
Numara mı yapayım, ya da hazır hissetmeden çocuk mu yapayım elalemin baskısı için? Kendimi uygun görmeden bu fikirlerimi eritmeden girişmem zaten.
Bana yük gibi geliyor, hatta anneme bile şaşıyorum nasıl bakmış yürek mi yemiş diye. Sanki hayatına engel oluyor gibi geliyor, her şey ona göre yönleniyor.Çevremdeki şımarık çocukları gördükçe de içim soğuyor, her şeye karışmaları falan eve gelince taş taş üstünde bırakmamaları, sürekli bi şeyler istemeleri, sevdikçe şımarmaları, iki yetişkin bi araya gelince iki laf ettirmemeleri....
ne bileyim, fazla geliyor bana.
Annelik sorumluluk istiyor gerçekten ben daha 4buçuk aylık anneyim ama az bir süre bile yetiyor. İlk başta önceki hayatını ozleyip üzülüyorsun sonra kendime çok kızdım sen ne biçim annesin diye ama şimdi diyorum ki iyiki yapmışım iyiki var oMerhaba arkadaşlar;
Bilmem benimle aynı durumu - ya da dumuru- yaşayan var mı ama; ben sanırım anne olmaya hazır hissedemiyorum kendimi.
Siz yeni anneler, eski anneler, kendini iyi gören ve kendinden hoşnut olmayan annelerden fikir istiyorum. Hem belki benim gibi birçok kişiye de yararı dokunur.
Sizler anne olmadan öncesi ve sonrası olarak hayatınızı nasıl görüyorsunuz?
Annelik öncesini hayatınıza ne kadar devam edebiliyor ve ne kadar kendinize bakabiliyorsunuz?
Fikirleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgiler.
Zamanla daha çok adapte olursunAnnelik sorumluluk istiyor gerçekten ben daha 4buçuk aylık anneyim ama az bir süre bile yetiyor. İlk başta önceki hayatını ozleyip üzülüyorsun sonra kendime çok kızdım sen ne biçim annesin diye ama şimdi diyorum ki iyiki yapmışım iyiki var o
Evet diyorum ya o kadar alıştım ki o yokken ben napiyordum acaba o benim dünyam artık..Zamanla daha çok adapte olursun
Her şey gibi bu işinde başı daha zor
Ailenize yeni bir birey katıldı hemde sizin gibi değil, herşeyde size muhtaç. Kolay mı değil
Ama o büyüdükçe bu dünyaya, sizde ona alışacaksınız
3 kişilik program yapmaya alışacaksınız, bebeğin rahat edeceği yerlere gidip, uyku saatinden önce eve dönmeye alışacaksınız
Maşallah profil fotondan bize bakıyoEvet diyorum ya o kadar alıştım ki o yokken ben napiyordum acaba o benim dünyam artık..
EvetMaşallah profil fotondan bize bakıyo
O tosunun bacaklarını benim için mıncırır mısın?Zamanla daha çok adapte olursun
Her şey gibi bu işinde başı daha zor
Ailenize yeni bir birey katıldı hemde sizin gibi değil, herşeyde size muhtaç. Kolay mı değil
Ama o büyüdükçe bu dünyaya, sizde ona alışacaksınız
3 kişilik program yapmaya alışacaksınız, bebeğin rahat edeceği yerlere gidip, uyku saatinden önce eve dönmeye alışacaksınız
O tosunun bacaklarını benim için mıncırır mısın?
Üst üste iki çocuk doğurdum,daha yeni rahata erdim ama böyle minnoşları görünce içim pırpır ediyorbi tane daha yapsam mı diyorum
Benimkiler 4,5 ve 3 yaşlarındalar ben bile özlüyorum bebekliklerini. Bol bol videoya çek kızını. Şimdi açıp izliyorum bebekliklerini gözlerim doluyor. Çocuklarımda çok seviyor kendi küçüklüklerini izlemeyi. Herkese açıp izletiyorlarOlur mıncırırım acıtmadan
Tam sevilmelik çağı şimdi dimi
Bi büyüsün de uykusu düzelsin vs diyorum
Bi de bence özlerim bu hallerini diyorum
Haklısın biz bile kaç yaşındayız ama annelerimiz annelikten emekli olamadıBenimkiler 4,5 ve 3 yaşlarındalar ben bile özlüyorum bebekliklerini. Bol bol videoya çek kızını. Şimdi açıp izliyorum bebekliklerini gözlerim doluyor. Çocuklarımda çok seviyor kendi küçüklüklerini izlemeyi. Herkese açıp izletiyorlar
Benimkilerin uykusu düzene girdi ama o bi büyüsünler hiç bitmiyor inan. Büyüsün de kendi tuvalete gitsin,kendi yemek yesin,kendi başına uyusun,kendi ödevini yapabilsin gibi
Konu sahibi hamile ama.Icinde bir teredut varsa anne olma diyorum
Simdilik bunu diyebilirim....
Ilerde ne derim bilmiyorum
Hiii oylemi ????Konu sahibi hamile ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?