• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmuyor mu?

Bir işadamı vardı sabancimiydi hatırlayamadım. Hasta bir oğlu vardı sadece kendi kendine tükürük üretmesi gerekiyormuş. O tukurugu salgilayabilmesi için ne kadar servetim varsa veririm demişti. Bir tükürük yani değil mi bazılarının saygisizca sokağa attigi ,tükürük için adam servetini vermeye raziydi.

Imtihan dünyası. Herkese eşit olsaydı yaşamanın anlamı olmazdı.

Herkes eşit şartlara sahip olsaydı bu dünya imtihan dünyası olmazdı....
Rabbim size bu şekilde bir hayat verdiyse size imtihanıdır, sabretmelisiniz, şükretmelisiniz, hele isyan hiç etmemelisiniz yoksa dinden çıkmış olursunuz..
İnanın ben neler yaşıyorum belki rastlamışsınızdır, hep duaya sığınıyorum, yapacağım en doğru şey bu çünkü..

Siz bunları benim yaşamadiğimi nerden biliyorsunuz...daha lise öğrencisiyken gece 12 lere kadar fabrikada mesai yapıp dinlenmek yerine kpss ye çalışıyordum ....bana altin tepside sunmadilar bu işi ben aldım...anladiniz mi..
e tamam emek vermişsiniz, emeklerinizin karşılığını da devlet maaş olarak ödüyor size. hemen ev araba sahibi olmak kolay değil. hele bebek varsa, hele eşiniz düşük bir maaş alıyorsa. bu çok gelişmiş bir ülkede olsaydınız da muhtemelen böyle olacakti. kısacası ya dişinizi sıkıp tatil vs gibi şeylerden fedakarlık edin, ya da araba taksitleri bittikten sonra bir süre o parayı kendinize ayırın. anlatmak istediğim çok basit bir konu. şu neden böyle de ben öyle değilim demenin bi faydası yok. komünizm ile yönetilmiyoruz. kapitalist bir ülkedeyiz. kısacık bir hayatınız var bunu biraz da güzel vakit geçirmek için harcayın ev her zaman alınır.

Bi de gözüyle gördüğü dünyada adaleti bulamazken henüz göremediği bi alemde adaletin olduğuna inananlar var :KK53:

adalet olduguna inanmasalar ne yapsinlar ... bankalari mi yagmalasinlar ,hirsizlik mi yapsinlar ... hani dolandirici demisti ya zenginden alip fakire veriyorum ayni o hesaba doner ...

adalet olduguna inanmasalar ne yapsinlar ... bankalari mi yagmalasinlar ,hirsizlik mi yapsinlar ... hani dolandirici demisti ya zenginden alip fakire veriyorum ayni o hesaba doner ...
ne alaka ya :D inançlı olmayanlar hırsızlık mı yapıyormuş bak sen :)

e tamam emek vermişsiniz, emeklerinizin karşılığını da devlet maaş olarak ödüyor size. hemen ev araba sahibi olmak kolay değil. hele bebek varsa, hele eşiniz düşük bir maaş alıyorsa. bu çok gelişmiş bir ülkede olsaydınız da muhtemelen böyle olacakti. kısacası ya dişinizi sıkıp tatil vs gibi şeylerden fedakarlık edin, ya da araba taksitleri bittikten sonra bir süre o parayı kendinize ayırın. anlatmak istediğim çok basit bir konu. şu neden böyle de ben öyle değilim demenin bi faydası yok. komünizm ile yönetilmiyoruz. kapitalist bir ülkedeyiz. kısacık bir hayatınız var bunu biraz da güzel vakit geçirmek için harcayın ev her zaman alınır.
Böyle söylersiniz anlarim..ama yok bırakin ben düşüneyim torpilim yok diye 3 yıl çalişamadim falan diyemezsiniz..çalışan herkes torpille bi yerlere gelmiyor...ben ki sözleşmeli atandim kadrolu atamaya tercih ypmadim tüm arkadaslarim yapti istesem yapardim ama sözlesmeli de olsa atandim başka biri atansin diye düşündum..beni yargılamadan önce beni tanimalisiniz benim geçtiğim yollardan geçmelisiniz..

hirsizlik yapiyorlar demedim.oyle mi yapsinlar dedim ...yapan var dedim bu dunyada adalet yok deyip :) dizde kimde acik bulsam diye dusunuyorsunuz
haha :D bugün çok kişiye muhalefet oldum farkındayım bir de konu ilgimi çekti. ama yorumunuz yanlış. sonuçta burda ateist veya deist arkadaşlarımız var yaptığınız yoruma kırılırlar. sanki inançsız olınca otomatikman hırsızlık yapma tehlikesi mi beliriyor ki bundan korkuyorsunuz. hak yemenin inançlı olup olmamakla pek bi ilgisi yok . neyse ben gidiyorum artık bu konudan ya çok salça oldum farkındayım :D

Yoo mesela ben adalet olduğuna inanmıyorum
Günah vs kavramlara da inanmıyorum ama kalkıp bi yer yağmaladığım yok. Daha çok çalışıp kazanç elde etmeye uğraşıyorum
Bunun inanç değil ilkelerle ilgisi var sanırım

haha :KK70: bugün çok kişiye muhalefet oldum farkındayım bir de konu ilgimi çekti. ama yorumunuz yanlış. sonuçta burda ateist veya deist arkadaşlarımız var yaptığınız yoruma kırılırlar. sanki inançsız olınca otomatikman hırsızlık yapma tehlikesi mi beliriyor ki bundan korkuyorsunuz. hak yemenin inançlı olup olmamakla pek bi ilgisi yok . neyse ben gidiyorum artık bu konudan ya çok salça oldum farkındayım :KK70:

ben onlari hic dusunmedim :KK70:herkes yapmaz tabiki aman yapan herturlu yapiyor haklisiniz ...

Yoo mesela ben adalet olduğuna inanmıyorum
Günah vs kavramlara da inanmıyorum ama kalkıp bi yer yağmaladığım yok. Daha çok çalışıp kazanç elde etmeye uğraşıyorum
Bunun inanç değil ilkelerle ilgisi var sanırım

ahlakla ilgisi var inancla degil o konuda haklisiniz ..ben bir kesimin yapabilecegi birseyi genelmis gibi yazdim o benim hatam kabul:KK51:

Böyle söylersiniz anlarim..ama yok bırakin ben düşüneyim torpilim yok diye 3 yıl çalişamadim falan diyemezsiniz..çalışan herkes torpille bi yerlere gelmiyor...ben ki sözleşmeli atandim kadrolu atamaya tercih ypmadim tüm arkadaslarim yapti istesem yapardim ama sözlesmeli de olsa atandim başka biri atansin diye düşündum..beni yargılamadan önce beni tanimalisiniz benim geçtiğim yollardan geçmelisiniz..
benim söylediğim şeylerden bu anlamı çıkarabilmek enteresan doğrusu. ben halbuki torpilim olmadığı için 3 yıl işsiz kaldım derken size torpillisiniz o yüzden işiniz var diye ima etmemiştim hatta aklımdan bile geçmemişti. hakkıyla memur olan da var, hakettiği halde olamayan da. ve şu ülkedeki en büyük sıkıntıyı işsizler çekiyor. o yüzden istediğimi söylerim. sizi yargılamıyorum sadece yol gösteriyorum, fikir veriyorum şöyle yaparsanız daha iyi olur diyorum ama belli ki siz burda ağlaşacak birilerini arıyorsunuz. iyi geceler ve bol mutluluk dilerim size.

Back
X