- 18 Ekim 2015
- 3.436
- 1.866
- 53
- Konu Sahibi dilekkivrak
-
baş edemiyorum... 1.186 gün oldu alışamıyorum. Çıkmayan hastalığım kalmadı ardından.Her gün kabir ziyaretiyle güne başlıyorum.kızlar sevdiklerini kaybedenler vardır aranızda
bu acıyla başetmek çok zor
Korkma , bişey olmaz Allah'ın izniyle , benim kuzenimin ilk hamileliği de böyle problemliydi , o Zaman'da zor kurtulmuştu , karaciğerleri de zaten küçüklükten gelen bir problemi varmış , bunlar hep tetikledi hastalığınıBasiniz sagolsun, Allah rahmet eylesin. Ya beni cok korkuttunuz. Ablam 7.5 aylik hamile ve grip. Cok korkuyorum zaten uyuyamiyorum. Allah korusun. Cok fena korkuyorum bi sey olur diye ya.
Korkma , bişey olmaz Allah'ın izniyle , benim kuzenimin ilk hamileliği de böyle problemliydi , o Zaman'da zor kurtulmuştu , karaciğerleri de zaten küçüklükten gelen bir problemi varmış , bunlar hep tetikledi hastalığını
Aynen doğru tasvir etmişler. Abimin öldüğü gün yaşadığım acıyı ömrü hayatımda yaşamadım. O gün o kadar ağlamıştım ki gözlerim kapandı açamadım . Ve daha sonra uzuuun bir süre hiç bişey için ağlayamadım anlamsız geldi herşey. Hala sela verildiğinde dinleyemem kulaklarımı kapatırım. Ambulans sesi duyduğumda elim ayağım kesilir.
Allah sabır versin, okuduğumda o kadar çok etkilendim ki anlatamam istemsizce yaşlar aktı gözümden.6 yasindaydim abimi kaybettim gozlerimin onunde hayatina son vermisti.alisiliyor demeyin alisilmiyor sadece hayat devam ediyor ama bir seyler eksik.ben yasim itibariylede kuucuk oldugum icin o donem tramva olarak kaldi hala odalardan odaya kosarak giderim korku endise kaygi...yenemedim yenemiyoruz ailemde bende cok zor
30 yasinda aslanlar gibi abimi sehit verdik.Dort yil oldu az once olmus. Bir olay gibi..hicbirsey degismedi,ben alisamayanlardanim..cok buyuk aci anlatilamaz.
Canin yana yana zamanla ilk basta nefes bile almak istemiyorsun odeğil ben diyorsun uykudan uyanip ağliyor uykuya geçmeden ağliyor 40 gün böle sonra kabullenemiyorsun gunluk yanina gitmek istiyorsun gidiyorsun aylar bir birini kovalarken tm 6 ay sonra kabulleniyorsun haftada gitmeye basliyorsun sene geçince 2 haftada sonra aklina geldikce alişiyorsun iki bileti olduğunu düsunuyorsun geliş gidiş o gelemiyecek ama sen ona gideceksin diyerek kabulleniyorsun oğlumu kaybettim iki yili geçkin oldu ve ben hala yaşiyorum oğlumda kalbimde annesinin paşasi özluyorum yanina gidiyorum iyi geliyor.(Allah veriyor sabrini)
Bende aynen bunları yazsammı demiştim. Birden bire herkes gülüp kahkaha atarken çok derin bi nefes çekiyorum o an aklıma hangi anımız geliyo kızımla belli olmuyo tabiki. Sonra kimse anlamasın diye onlara katılıyorum. Ortamlardan anlık kopuşlar ve ağır hafıza kayıpları yaşıyorum. Ortamda manen tam olarak bulunamadığım için unutuyorum belkide.
Birisi bana gülecekain acıkacaksın dese döverdim onu, kızımın sevgisi yas tutmakla eşit gibiydi mezara bende girdim sanmıştım. Ama ruh değişik varlık. Acıyı içerde çok derin yaşıyo ama dünyaya da adapte oluyo..
Allah sabır versin hepimize..
8 AY önce oğlumu kaybettim.. 31 haftalık hamileydim karnimda öldü..
o günler çok çektim.. halada çekiyorum..
oğlum olsaydi diyorum hep içimden geçiyor..
yaşasaydi 8 aylık olucakti dedim.
çok zor evlat acisi...hiç bu zamana kadar böle aci çekmedim..
evlat acisi çekenler daha iyi anlar.
kimse anlamiyor beni.. Çalıştığım yerdekiler bile hiçç anlamiyor...napcak işde hayata devam...
7 yıl oldu ablamı enistemi ve 1 yaşındaki yeğenimi kaybettik. 20 yaşındaydım. O günlere dair hiçbirşey hatırlamıyorum hemde hiç. Sanki yok o günler hiç yaşanmadı biz onları ellerimizle yıkayıp buz gibi toprağın altına koyup da evimize gelmedik sanki. Ağlamaya 2 ay sonra başladım ve 5 ay boyunca evden hiç çıkmadım her gün ağladım yemek yemedim tv izlemedim. ne yaptıysam da geri donmediler. Dönmeyecekler. Şimdi kızıma uzun uzun baktığımda içim alev alır bir an. O kadar benziyor ki ablama hayret eder herkes. Hiçbirimiz unutmadık hele ki annem. Bambaşkabir kadın oldu. Ha dışarıdan görüneni diyorsan; gülüyoruz düğünlere gidiyoruz yiyoruz geziyoruz Bilmiyorum nasıl ama yaşıyoruz. Allah sabrini veriyor insana. Yoksa o toprağın altına sevdiğini koyup sıcak yatağında uyur mu insan?
Özellikle evlat ve kardeş acılarını paylaşanları okudukça yüreğim parçalandı, ben yabancıyken sadece okurken bu kadar etkileniyorsam sizler bu acıyla nasıl baş ettiniz.2 evladımı kaybetti daha büyük bir acı varmıdır?yaşarken her ikisi içinde aynı şeyi söyledim gözlerine baktım bunlara bişey olsa ne yaparım deliririm falan dedim ,delirmedim hiç bişey olmadı sadece gömülene kadar bir kenarda el gibi sadece seyrettim.
kızlar sevdiklerini kaybedenler vardır aranızda
bu acıyla başetmek çok zor
2 evladımı kaybetti daha büyük bir acı varmıdır?yaşarken her ikisi içinde aynı şeyi söyledim gözlerine baktım bunlara bişey olsa ne yaparım deliririm falan dedim ,delirmedim hiç bişey olmadı sadece gömülene kadar bir kenarda el gibi sadece seyrettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?