- 18 Mart 2011
- 8.938
- 29.935
- 748
Ben birkaç tane biliyorum ama salon kadını olduğum için burda söyleyemem, zaten beddua yicez bir şey falan olur bununla gitmeyelimBen birçok ünlü rize atasözünü bilirim nenem gibi
Siz ne yaptınız bu 10 yılda?Merhabalar kızlar! On sene önce çok kötü biten bir ilişkim yüzünden burda bi konu açmıştım))) aklıma geldi o günler. Şimdi o hikayenin devamını yazayım diye karar verdim.
Benden çirkin bir şekilde ayrılarak annesinin seçtiği kızla evlenmişti, o kız da beni aşağılayıcı ve incitici çok şey sölemeşti o zaman. Çok acı çektim o zamanlar. Çok üzülmüştüm. Sonra geçti herşey unuttum gitti. Ama bunların hepsi olurken beddua etmiştim. O kız tıp okuyordu. Bende mezun olunca hiçbir zaman çok çaba göstemesine rağmen doktor falan olamasın, hiçbiri şekilde bu büyük hayalini gerçekleştiremesin diye beddua etmiştim içtenlikle. Allahın adaleti ne zaman tecelli eder diye ağlıyordum o zamanlar. Neysee yıllar geçti aradan ve geçenlerde öğrendim ki o kız gerçekten de doktor olmasına az kalmışken ikinci çocuğunun ağır bir otizm olduğunu ve herşeyi bırakıp çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldığını, ve başka şehre taşınmak zorunda kaldığını, kocası ise İstanbulda kalmak zorunda, para kazanmak için, kızının özel eğitim masraflarını karşılamak için. Çocuk için üzüldüm çünkü hiçbir suçu yok. Ama o ikisi o zamanlar o kadar havalı, kibirli, kendini beğenmiş ve acımasızca bir halleri vardı. Ve ben aklımın ucundan bile bu şekilde o kız hayaline kavuşamayacağını düşünmemişim. Sadece kavuşmasın diye beddua etmiştim.
O adamda bana birilerinin çocuğu engelli
doğmuş galiba karısı gençken onunla bununla gezmiş yani kötü bir geçmişi var galiba demişti. Annemin seçtiği kızla evlencem çünkü böyle bir evlilikte bereket var Allahın rızası var sense böylesin şöylesin diye her şey için beni suçlayarak hatta şiddet göstermişti bana. Bu kızda bunları öğrenmesine rağmen “iyi kızlardan erkekler gitmez” diyerek, sen bizi kıskanıyorsun demişti
Yani galiba gerçekten mazlumun ahı indirir şahı!
Bide bir kaç sene önce o adamı durakta gördüm, o da beni gördü, ama ben onu tanıyamadım, dedim ki çok tanıdık geliyor bu kim acaba diyeotobüse binip eve gidince anladım kim olduğunu o kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
Kizum sen nereyesun? Gitti gitti konu sahibi üi olduSiz ne yaptınız bu 10 yılda?
Bak şimdi emin değilim sanki bir yerde öyle yazmıştıYaa şaşırdım evlendim filan yazmıştı bir yerde yalan demekki
İnsanlar ayrılabilir senden ayrıldı diye ayılıp bayılıp beddua etmeye gerek var mı adam yakasını kurtarmış belli ki , senden ayrıldı diye neden mutsuz olsun.O zaman çok gençtim ve çok üzülmüştüm. Adama da ettiğim beddualar tuttu. Bir ömür kalbi acıyarak hiçbir zaman tam mutlu olmayarak yaşama gibi
Ayrıyeytten onların çocuğu bu şekilde hasta olmasına sanki benim suçum varmış gibi yazıyorsunuz.
Benim aklımın ucundan bile geçmemişti böyle olcağı.
Eski konularına baktım, adam geri döner bi ihtimal diye şikayet etmediği çok açık.Adamı diyorum neden şikayet etmediniz?
Hani bıçak felan çekmiş ya size
Ne kadar duygusuzsun? Ya dönseydi???Eski konularına baktım, adam geri döner bi ihtimal diye şikayet etmediği çok açık.
Tabiii canım onu anladım aslında ama bakalım kendi nasıl bir cevapla gelecek diye bekledimEski konularına baktım, adam geri döner bi ihtimal diye şikayet etmediği çok açık.
Banlanirsan bedduasi tutmus olur. Bununla yirtarsin umarim karşim.Ben birkaç tane biliyorum ama salon kadını olduğum için burda söyleyemem, zaten beddua yicez bir şey falan olur bununla gitmeyelim
Senin imtihanını da çok merak ediyoruz yıllsr sonra onuda yazarsın. Sırf sevdiğin başka kadına gitti diye çocuğun hastalığına mı seviniyorsunuz? İyi bir insan olsanız bunlar umrunuzda olmazdı onlardan farkınız ne? Karısı gençken sevişti diye çocuk hasta olmaz ayrıca.Merhabalar kızlar! On sene önce çok kötü biten bir ilişkim yüzünden burda bi konu açmıştım))) aklıma geldi o günler. Şimdi o hikayenin devamını yazayım diye karar verdim.
Benden çirkin bir şekilde ayrılarak annesinin seçtiği kızla evlenmişti, o kız da beni aşağılayıcı ve incitici çok şey sölemeşti o zaman. Çok acı çektim o zamanlar. Çok üzülmüştüm. Sonra geçti herşey unuttum gitti. Ama bunların hepsi olurken beddua etmiştim. O kız tıp okuyordu. Bende mezun olunca hiçbir zaman çok çaba göstemesine rağmen doktor falan olamasın, hiçbiri şekilde bu büyük hayalini gerçekleştiremesin diye beddua etmiştim içtenlikle. Allahın adaleti ne zaman tecelli eder diye ağlıyordum o zamanlar. Neysee yıllar geçti aradan ve geçenlerde öğrendim ki o kız gerçekten de doktor olmasına az kalmışken ikinci çocuğunun ağır bir otizm olduğunu ve herşeyi bırakıp çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldığını, ve başka şehre taşınmak zorunda kaldığını, kocası ise İstanbulda kalmak zorunda, para kazanmak için, kızının özel eğitim masraflarını karşılamak için. Çocuk için üzüldüm çünkü hiçbir suçu yok. Ama o ikisi o zamanlar o kadar havalı, kibirli, kendini beğenmiş ve acımasızca bir halleri vardı. Ve ben aklımın ucundan bile bu şekilde o kız hayaline kavuşamayacağını düşünmemişim. Sadece kavuşmasın diye beddua etmiştim.
O adamda bana birilerinin çocuğu engelli
doğmuş galiba karısı gençken onunla bununla gezmiş yani kötü bir geçmişi var galiba demişti. Annemin seçtiği kızla evlencem çünkü böyle bir evlilikte bereket var Allahın rızası var sense böylesin şöylesin diye her şey için beni suçlayarak hatta şiddet göstermişti bana. Bu kızda bunları öğrenmesine rağmen “iyi kızlardan erkekler gitmez” diyerek, sen bizi kıskanıyorsun demişti
Yani galiba gerçekten mazlumun ahı indirir şahı!
Bide bir kaç sene önce o adamı durakta gördüm, o da beni gördü, ama ben onu tanıyamadım, dedim ki çok tanıdık geliyor bu kim acaba diyeotobüse binip eve gidince anladım kim olduğunu o kadar silmiş unutmuşum kendim bile şaşırdım.
Bedduaların sana dönmeside yakındır merak etme. Kendin etmiş kendin bulmuşsun birde kibir falan demişsin halbuki sen yürüyen kibirsin haberin yok.Kötüyse kötükendimi çok iyiyim diye gezmiyorum
Bir yaşıma daha girdim. Yemeden içmeden bugünü beklemiş sanki.Bi dk ben bi yerde şey mi okudum ellerini ters cevirip mi beddua ediyormus?
adamın aldattığını bile bile hala adamın peşinden gidiyor, evine gizlice giriyor, adamla bu yeni ilişkis hakkında konuşuyor, adam baya evirmiş çevirmiş elinde bıçakla filan şikayet etmemişAdama bisey olmamis ki. Bu hikayenin sonunda genelde kadin bosanir cocugu tek basina buyutur, adam nafaka vermemek icin bin takla atar, parayi cocuguna degil baskalarina yedirir. Keske kiza degil oglana beddua etseymissiniz.
normalde bazı dualarda ellerin ters çevrilmesi vardır ama anlıktır bazı lafızlarda yapılır, geri yukarı çevrilir. (daha çok allahım ateşten beladan koru vb. denilen yerlerde ters çevriliyor)Bi dk ben bi yerde şey mi okudum ellerini ters cevirip mi beddua ediyormus?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?