Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Geçmiş olsun canım. Azimliymişsin, ben olsam o anda yemek yapmayı bırakırdım.

ramazan 10dan herkese selamlar.. 1/3ü gitmiş, ne zaman on gün oldu?
sabah ayşecik annesine bi güzellik yaptı ve saat 9a kadar uyuduk. sonra kahvaltısı parkı anca döndük eve.
parkta da bi velet, bizimkiyle yaşıt. durduk yerde gelip yüzüne yapıştırıyor
bi nev'i iletişim kurmaya çalışıyor diyicem ama koluna bacağına sırtına değil özellikle yüzüne yanağına pat pat geçirdi.
sonra da yılışık yılışık gülüyor. bizimki nasıl ağladı içli içli.. bi yandan da 'yapmaa, vurmaa' diye bağırıyor
annesi de etkisiz eleman. çocuğa yasak, yaptırım, ceza falan yok heralde.
niye vurdun, özür dile diye çocuğu yanımıza getirdi. geldi velet bi daha vurdu, bizimki iyice yapıştı bana..
'anne eve' diyor. dayanamadım, aldım eve geldim.. eşim yanımızda olsaydı, çok farklı tepki verirdi,
bir daha da parka gitmemize izin vermezdi

Kızlar, nedense ben çok sıkılıyorum. Her gün aynı sanki. Annemlerin gitmesi hiç iyi olmadı. Ramazan olmasa ben de giderdim.
tatilin gelmiş cicim
bütün bi sene çalıştın, ev taşıma planınız vardı, yeğenin rahatsızlığı falan o da ertelendi.
hepsinin birikimi bu. az daha sabret bayram gelsin, tatil ilaç olur sana

Canım teşekkür ederim yapmış kadar oldun :) canım bulgur pilavı bi de mücver istiyo valla :)
bulgur pilavına ba-yı-lı-rııım!
hakkındır valla!

helal sana yaa. ben senin yerinde olsam, önce birine sonra diğerine öğretirdim.
ikisi birden düşününce bile çok zor geliyor bana. ama sen başardın
inş biz de zorlanmadan halledebiliriz..

eylüle kalsın. hem kas kontrolü daha da gelişir.
Beni de ekleyın ya göruselim

Çizelge fikri guzelmiş bende ramazandan sonra devam edeyım dıyorum
Bugun bı arkadas artık 3 yasından sonra baslayın dıyo uzmanlar dedi ne kadar doğru bilmiyorum
bana ismini gönder bebeğeem!

3 yaşında da öğretilir, sorun değil çocuğuna bağlı. işaretler varsa 3 yaşa kadar beklemenin de gereği yok.
ceylin bence öğrenebilir, siftah da yapmışsınız. dediğin gibi müsaitsen ramazandan sonra devam et ve bitir bacım :13:

nihayeeet! ne kadar uzun sürdü ya, ya da bize öyle geldi
şükür Kavuşturana.. ramazanda sahile inmedim, açılan kısımlardan haberim yok. ama peyderpey açılacak diye duymuştum.
ne aşamada hiç bilmiyorum.. büyükçe bi çocuk parkı var. ahım şahım özel bi oyuncak yok ama yine de mahalle parkından hallice işte

ah canım beniim. çok geçmiş olsun :26:
yanmak en korktuğum şey.. Allah korumuş yine, daha kötü de olabilirdi..
evde mutlaka silverdin bulundur, anında acısı keser ve iyileşmesine yardımcı olur.
senin durumda belki antibiyotik krem kullanman bile gerekebilir.
akşamı bekleme de gerekirse öğle arası bi eczaneye gidip göster bacım.

geçen ütünün buharından ayağım yandı. derisi sıyrıldı kalktı
küçük ceviz kadar bi yer. anında silverdin sürdüm. şuan tamamen iyileşti ama bi kısmında iz kaldı.
bilmiyorum o geçer mi.

nfk canım direksiyon sınavı bu hafta mıydı ?
evet canım bu hafta inş şunu bi atlatabilseydim.. :18:
Ne nazarı kızımmmm; aylardır bişi pişirmemenin beceriksizliği
cadılık yapma kızııım
hepimizin tatili geldi, hepimizin

oh oohh.. planlar çok güzelmiş.. hadi bakalım

çocukta kabiliyet var annesiii

inş bacım, kazasız belasız inş..

neden bilmiyorum ama ben de güldüm yaa
özellikle canının acısından küsüp kendini odaya kapatma kısmına..

yeni takımın hayırlı olsun, güzel günlerde sofralarda kullan inş.
takviye yine gerekirse, kv den tamamlarsın zaten..

doğumgünü de birkaç kez kutlanacak demek, ne mutlu

bu arada pempişim ve nfk hazır börekten bahsetmiştim ya anneme aldık o akşam iftar için herkes ikişer tane yedi valla
hakmarda satılıyor pakette 10 tane var bilginize...
buralarda hakmar yok.
annemlere gittiğimde ilk fırsatta bakıcam canım, sağol.

Merhaba kizlar.bende once hamileydim 5 gündür anneyim.ama moralim bozuk memeyi tutamiyor oğlum. Ne yapmam gerek ya her yolu deniyorum

Galaxy Note 2

Hayırlı olsun canım güle güle kullanın. Ben de mutfak eşyalarına hiç dayanamıyorum.

çok sağol canım

nfk
kızzzz ne bu böyle alıntı denizinde boğuldum valla maşallah sana

ayy ne yapcaz biz ya bizim çocuklarda büyüdükçe böyle olmasın anneside nasıl bu kadar rahat
çocuğa birşey denmezde annesine bir iki laf soksaydın yaa bende kızdım bak şimdi

sağolasın canım inşallah bereketli huzurlu sofralarda kullanırım
evet iki kez kutlamış olacağız bu bahane ile
annenlere gittiğinde mutlaka al bak hiç pişman olmayacaksın

günaydın herkese. oh be normale döndü kafam dinlenmişlik güzelmiş.:) yorgunluğa alışığımda depresif olmuştum çaresizlikten:) ben kuzular öğrendi demesemde götürünce yapıyorlar artık tuvaletlerini ve biraz tutmaya başladılar ara uzuyor her geçen gün..yazık onlarada aslında 2 yıl amuda bile kalksalar salıverdiler şimdi yapma diyoruz kafaları karıştı..şimdi kaçırınca rahatsız olduklarından sanırım dışarda daha uzun tutuyorlar. gece sütü de bitti. kız dün gece nutellalı ekmek de istemedi:) sanırım buna da alıştılar "avaş avaş" ama artık 8 de değil 9 da yatırıyorum biraz daha geç yediriyorum bakalım ne kadar devam edecek...sütü kahvaltıdan sonra veriyorum...
darısı herkesin başına kolay atlatırsınız inşallah eylüle bırakmak iş için zor olduğundan bırakmadım aslında daha kolay olabilirdi...
ramazana şükür ama gerçekten denizi özledim. bizim yengeçlerle bu sene daha da keyifli olur(yoksa ha da zor mu deseydim)
colicos geçmiş olsun bu arada. arkadaşım çayağacı kremi vermişti bana ben böyle bi krem görmedim hayatımda her türlü yaraya ve yanığa o kadar iyi geliyorki anlatamam. çantamda hep bulundururum çocuklarda da kullanabiliyorum.çok çabuk acısını alıp iyileştiriyor.
öpüyorum herkesi

az zamanda çok ve büyük işler başardın
kreme bakıcam inş..

hmm, senin durum biberona alışma belliki..
kuzenim de hastanedeyken emzirememişti, eve geldiğinde bebek çoktan biberona alışmıştı.
ne kadar uğraştıysa da memeyi almadı. makineyle sağmaya çalıştı, ama birkaç kaşık bile gelmiyordu.
birkaç gün sonra pes etti. senin avantajın sütünün olması. artık sağıp vereceksin.
senin için biraz zahmetli hatta meşakkatli olacak ama bebeğin anne sütünden mahrum kalmayacak.

ebrulimavi, benim de iki gün sütüm gelmemişti.
biberona alışmasın diye çay kaşığıyla verdim mamayı. bir iki beslenmede ona alıştı tıfıl. bu sefer ben inat ettim.
ağzına memeyi verip kenardan kaşıkla mama akıttım, memeden geldiğini düşündükçe emdi.
ikinci günü de mamayı kestim. ama biberon daha farklı ve birkaç gün de olmuş, dediğim gibi bir iki seferde alışıyor bebekler.
istersen dene, ama zorlama. zaten zorlamaya dayanamazsın. olmazsa sağıp verirsin sütünü.. anne sütü alsın da varsın biberondan içsin..

Canım benim ilk günler çoğunuzun sğtü gelmediği için mama verdik. Ben kaşıkla vermiştim. Şöyle yapabilirsin acıkınca önce göğsüne tutturmaya çalış. Sonra sağdığını ver. Tabi yine de sen bilirsin.

Merhaba kizlar.bende once hamileydim 5 gündür anneyim.ama moralim bozuk memeyi tutamiyor oğlum. Ne yapmam gerek ya her yolu deniyorum

Galaxy Note 2

Canım öncelikle hiç moralini boxma. Sütün olduktan sonra o minik canavar eninde sonunda alışacak sütü kaynağından içmeye. Benim oğlum iki gün küvezde kaldığı ve dört gün sütüm gelmediği için koca ağızlı biberonla içmeye alıştı. Memeyi tutabilmesi de on gün sürdü. Dr browns biberonla alıştırdım ben. Yani sen de geniş ağızlı bir biberon kullanıyosan hemen dr brownsın doğal akış biberonunu al. Bi de artık annesin ya düsturun BEN ONDAN DAHA İNATÇIYIM olsun :)

ben 7 ay emzirdim ama keyfe emdiler doymak için değil mama verdim ve sütümü sağarak biberonla verdim...çok yorucu...
sarılığını takip et anne sütü için diret onun için en sağlıklısı ve senin için en pratiği ama olmuyorsada sağarak verirsin önemli olan bir şekilde alması...sarılığı atlama aç kalan bebekte sarılık yükselir

gunaydinn biz bugun ananeye gidiyoruzz yarin yigenimiz geliyooo cok heyecanliyiz saglikla gelsn ins dualarinizi eksik etmeyin canlar opuyorum bicook
Maşallah cnm Allah bağışlasın insallah sağlıklı güzel uzun ömürlü olsun, darısı başına ..
Kızlar, nedense ben çok sıkılıyorum. Her gün aynı sanki. Annemlerin gitmesi hiç iyi olmadı. Ramazan olmasa ben de giderdim.
Yeğenin nasıl oldu canım ? Allah kolaylık versin. Can sıkıntın da geçer insallah yakında
Oy yenir o maşallah annesi. Allah Kolaylıklar versin
Beni de ekleyın ya göruselim

Çizelge fikri guzelmiş bende ramazandan sonra devam edeyım dıyorum
Bugun bı arkadas artık 3 yasından sonra baslayın dıyo uzmanlar dedi ne kadar doğru bilmiyorum
3 yaşa kadar bekletmek de biraz fazla olur gibime geldi , koca dana olurlar o zamana
Hoşgeldin canım şükür
Çok geçmiş olsun cnm kesinlikle bir yanık kremin olsun anında sürünce iz de acı da kalmıyor ...
Takımın hayırlı olsun canım, ben küçükken annemin çarşaf ve tabak zaafı vardı , nerde görse alırdı illa ki, ben de anlam veremezdim, şimdi annemin aynısı olma yolundayım
Hafta sonu için kolaylıklar , menüyü belirlediniz mi
bu arada pempişim ve nfk hazır börekten bahsetmiştim ya anneme aldık o akşam iftar için herkes ikişer tane yedi valla
hakmarda satılıyor pakette 10 tane var bilginize...
Markası nedir bu böreğin
Aynı şey bize de oldu iki kez, Park'ta çocuğun biri gelip Selim'i sarstı, bizim saf da bekliyo öyle,
Bir kere de çocuğun teki sırtına patlatmıştı, çocuğun da babası vardı yanında, gülüyo bi de adam yok canım yok bazı ebeveynlerde kesinlikle yapma etme, vurma demek yoook...
Sınavda başarılar cnm , beni şimdiden heyecan sardı seni düşünemiyorum Allah yardımcın olsun
Oyy maşallah tatlışlara, sıcaklar tam fırsatı esasında çocuklar da bezden sıkılıyorlar, bizimki çiş yapınca çiş diye bezini çekiştiriyo sabahları da kuru kalkıyo emzirmeyi kestiğinden beri, RAMAZAN dan sonra bu işe yoğunlaşıcam insallah
Biberona alıştı diye düşünüp sakın pes etme cnm illa ki alacak o memeyi, çok acıkmasını bekleme o zaman açlıktan agresif oluyorlar, kucağına al sakince dene , insallah tutar da sağmakla uğraşmak zorunda kalmazsın ... Allah sağlık sıhhatle büyütmek nasib etsin..

Son düzenleme:
Çok saol canım. haklısınız bir yanık kremi mutlaka şart. ankaradaki evim ecza dposu gibidir aslında. burada almak hiç aklıma gelmedi.
Ev alışverişi konusunda bende çok manyak olduğumu söyleyebilirim. evlenmeden öncede durmadan çorap alırdım. desenli düz ince çorap. her modelden mutlaka vardır. şimdi ise sadece oğlumla ilgili şeyler ağırlıkta ama diğerlerindende vazgeçmiş değilim.

Selam kızlar . Cumartesi ve pazar olmak üzere iki posta misafiri atlattım çok Şükür,
bir yarınki iftarı bir de cuma gecesi sahura misafirlerimi atlatırsam benden bu kadar diyicem, vallahi çok zor oluyo bu sıcaklarda hem oruç çocuklar hem hazırlık hem evi toparla vs vs... Neyse ki ctesi pazarki misafirlerde izinliydim yoksa oynatabilirdim sanırım
Sabah, göz kapağında kocaman bi kırmızılık çıkan Selim'i göz hekimine götürdüm , hem genel bi muayene olsun istedim çünkü ablamızda da birkaç aydır tv ye yaklaşıp seyretme vardı, geçen hafta götürdük, astigmat çıktı...selim de de varmış ; astigmat ve hipermetrop , yapısalmış... ikisi de gözlüklenecekler, neyse ki ablayı gözlüklü gördüğü için Selim de takmayı isteyecektir... Insallah.. Gözlüğünü Takmazsa göz tembelliğine sebep olabiliyormuş o yüzden takması şart, insallah sorun çıkarmaz ..

Bizden haberler böyle , hayırlı huzurlu sağlıklı bir hafta olsun insallah , Ramazan geldi de yarılanacak nerdeyse, zaman ne kadar hızlı

http://www.tatlicisafa.com/tas_kadayif.html
Bunu yemeyen varsa yesin, süperdi ahh

Biberonu avent ya da dr browns yenidoğan alırsan biberona alışmaz
Yeni doğan bebekler emerken çok güçsüz oluyor benimki de 6 günlük hala tutamadı memeyi doğru dürüst. Avent silikon göğüs ucuyla veriyorum ve pompayla sağıyorum, Biraz zaman geçsin başarıcaksın üzülme :)
İlk kez duydum kremi

Bidaha kolay kolay yemek işine girişmicem. hazıra konmayı planlıyorum herzaman olduğu gibi.
Bu parklarda da ençok korktuğum şey çocuğumun böyle şeylere maruz kalması. bence biz bitanede sen patlat yavrum üzerinde yoğunlaşalım. Ben dayanamazdım valla sessiz kalamam. sonuçta çocuk anlamaz ama salak salak sırıtmayı gösterirdim anasına yada babasına.. laf aramızda batu birkeresinde sallnırken çocuğun biri batunun salıncağının yanındakine kum dolduruyor. rüzgar estikçe oğluma geliyordu. aklıda eren bir çocuk tu çok küçük değil kızdım valla.

MMmmmmmm busmai yaaa eveeet çok güzele benziyoo.

Göz bozuklulukları genetikse kesin bizimkinde de olur.
Misafirlerinîn bir kısmını atlatmışsın, geçmiş olsun.

Kardeşimin kızı hastaneden çıktı. Daha iyi canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…