Selam kızlar . Cumartesi ve pazar olmak üzere iki posta misafiri atlattım çok Şükür,
bir yarınki iftarı bir de cuma gecesi sahura misafirlerimi atlatırsam benden bu kadar diyicem, vallahi çok zor oluyo bu sıcaklarda hem oruç çocuklar hem hazırlık hem evi toparla vs vs... Neyse ki ctesi pazarki misafirlerde izinliydim yoksa oynatabilirdim sanırım
Sabah, göz kapağında kocaman bi kırmızılık çıkan Selim'i göz hekimine götürdüm , hem genel bi muayene olsun istedim çünkü ablamızda da birkaç aydır tv ye yaklaşıp seyretme vardı, geçen hafta götürdük, astigmat çıktı...selim de de varmış ; astigmat ve hipermetrop , yapısalmış... ikisi de gözlüklenecekler, neyse ki ablayı gözlüklü gördüğü için Selim de takmayı isteyecektir... Insallah.. Gözlüğünü Takmazsa göz tembelliğine sebep olabiliyormuş o yüzden takması şart, insallah sorun çıkarmaz ..
Bizden haberler böyle , hayırlı huzurlu sağlıklı bir hafta olsun insallah , Ramazan geldi de yarılanacak nerdeyse, zaman ne kadar hızlı
Günaydınlarr. mutlu sabahlar. gününüz güzel geçsin inşallah. benden bugün kazalı haberler var. bu hafta sonu yemekleri ben yapmak istedim önce tatlıdan başladım. diğer taraftan eşim süt mısırı almış haşlanması için tencereye koydum. hemen sonrasındada çorba işine giriştim. çorba yaparken bir taraftanda patlıcanları közlüyorum. derken ocağın üzerinde yer kalmadı ve patlıcan tepsisini ortalayım çok yan tarafta kaldı diye çekiştirirken kaynayan çorba tenceresini üzerime döktüm. göbüşüm komple kızardı. hemen o refleksle üzerimdeki penyemi çekiştirdim ama yandım. kv yetişti hemen üzerimi çıkardı ve patatesleri dilimleyip yanan yerlere yerleştirdi. diğer tarafta yeğenim streçle hertarafımı sardı. yani bir mutfak işine gireyim dedim ağzına yüzüne bulaştırdım. inadım kuvvetlidir. o halimle yemek yapmaya devam ettim. neyseki çok aşırı yanmamışım. eskiler bu işi biliyorlar walla. patates hem sızısını aldı hemde kızarıklığı. tırnak üstünden biraz büyükçe bir kısmı kabardı sadece. iz yapmasın diye onada dokunamadım.
günaydın hayırlı haftalar olsun inşallah
colıcos canım çok geçmiş olsun aman kv den allahtan yanındaymışda anında müdahale etmişler
bende patatesi biliyorum gerçekten ne acı bırakıyor ne iz tekrar çok geçmiş olsun gene kremlerlede takviye yap canım:26:
busmai kız şeker ağacınıza bayıldım senin ve görümcelerinin ellerine sağlık
pempiş apartman iftarınız güzel geçmiş sadece eşine uzak olman efe açısından sorun olmuş ama genede boşver
elifnaz hoşgeldin canm
benim bildiğimde daha açılmadı o bölgeler yavaş yavaş yapıyorlar beğendiniz mi peki açılmış olan bölgeleri?
Yok canım bizim lafımız çocuğuna engel olmak şöyle dursun yaptığına gülenlere
Yoksa benim kız da çok acayip insan ve arkadaş severdi efe gibi oynamadı diye kızdığı olurdu çocuklara.. Hala arkadaş için ölür mesela, bu yönü çok sıkıcı oluyo ama itiraf etmeliyim (; eve çağırmadığımız çocuk kalmadı (;
19:15de yemek yapmaya başlarsan ben gibi pert olursunnnn. Menümüz etli yoğurt çorbası, parmak kebabı, fırın mücver, semizotu salatası. Önceden de magnolia tatlısı yaptım. Bulgur pilavı yapacaktım vazgeçtim. Tembel miyim neyimmmm :)??
Sana da kolay gelsin cnm ben hadi neyse de , sen 3 çocukla hiç uğraşmazsınoo maşallah sana. ben esimin is arkadaşı var eşiyle onu agirlayacagim birde kardeslerimi. bu hafta bende izinliyim carsamba alacağım misafirleri inşallah.
selim ismiyle orantılı uysal sanırım. çok pişman oldum koymadigima. kerem'i gözlük takarken düşünemiyorum. geçmiş olsun canim bu arada
Ellerine sağlık parmak kebabı nasıl oluyopilav olmasa da çok doyurucu olmuş menü
Ben de yarınki misafirlerim için menü oluşturamadım yardımıma koşun lütfen
Kremalı mantar çorbam var dünden , bayağı bol kepçe yapmışım da
Şimdi kuru patlıcan , biber ve kabak dolma yapıyorum ,
Kuru dolma Yanına ne gider bilemedim ??? Antep te dolma olunca tek yeniyor, düşündüm birşey de yakıştıramadım vallahibir karı bir koca gelecekler zaten pek kalabalık olmayacağız
Evet bazen Kerem de ittiriyo karşısındaki uysalsa özellikle!Parkta bi çocuk hırpalayan da benim oğlum olduğu için savunma yapmam gerek :) kendisi ile oynanmamasına hiç katlanamıyor Efe. Mesela dün yemek yediğimiz mekanda koşturan bi çocuk vardı. Bizimki de indi ve ona hareketlerle "gel koşalım" dedi. Çocuk istemedi 3-4 kere denedi ama olmadı. Bizimki de bi tane patlattı sırtınatabi kızdım ama bişi yapamıyosun sonuçta; ok yaydan çıkmış oluyo...
Oyy severim gözlüğünü onunSağolasın cnm bunları bilmiyordum ama bizde iki göz arasında 1 derecelik bir fark var ve o nedenle gözlerde tembellik olmaması için gözlüğü kullanması gerekli dendi, bir taraf 1,75 diğer taraf 0,75. aynı zamanda hipermetrop da var ama bu yaşı büyüdükçe azalabilirmiş..
Aynen :))) hoşgeldin bu arada canım evin rahat mıselim ismiyle orantılı uysal sanırım. çok pişman oldum koymadigima. kerem'i gözlük takarken düşünemiyorum. geçmiş olsun canim bu arada
Yollarım okeytoŞuan tokum ya menü düşünemedim :) ama bizde dolma da yapılsa yanına pilav+etli bişi yapılır. Yani davette tabi; ev ahalisi iken sadece dolma mis gibi yenir :)
Patlıcan ve patatesi serçe parmak gibi doğruyosun. Kırmızı ve yeşil biberi de jülyen. Hepsini biraz kızartıyosun. Başka bi yerde kuşbaşı etini pişiriyosun (tarifte yağda kavur ve su ekleyerek pişir diyodu. Ben düdüklüde yaptım). Yuvarlak borcama kızarttıklarını ortayı boş bırakarak güneş gibi diziyosun. Ortaya eti koyup üzerlerine salçalı su gezdirip fırına atıyosun. Güzel oldu beğendik biz :) igde direktten atarım sana foto
Bu arada busmai Mertin fotosunu yollasana bize igden yaaaaaaa.
Ellerine sağlık parmak kebabı nasıl oluyopilav olmasa da çok doyurucu olmuş menü
Ben de yarınki misafirlerim için menü oluşturamadım yardımıma koşun lütfen
Kremalı mantar çorbam var dünden , bayağı bol kepçe yapmışım da
Şimdi kuru patlıcan , biber ve kabak dolma yapıyorum ,
Kuru dolma Yanına ne gider bilemedim ??? Antep te dolma olunca tek yeniyor, düşündüm birşey de yakıştıramadım vallahibir karı bir koca gelecekler zaten pek kalabalık olmayacağız
Evet bazen Kerem de ittiriyo karşısındaki uysalsa özellikle!
Oyy severim gözlüğünü onun
Aynen :))) hoşgeldin bu arada canım evin rahat mı
Benimki çok rahat geniş geniş kv görümcem kalıyor ebeveyn banyom var çok şükür iyi ki doğumdan önce taşınmışım
Yollarım okeyto
Dolma kıymalı mı? Yanına tavuk olabilir.
Fırında tavuk kanat çok lezzetli oluyor.
Önce 1er yemek kaşığı biber ve domates salçası, yarım çay bar yoğurt, yarım çay bar süt, 2 diş sarımsak, pulbiber karabiber tuz, 2 kaşık sıvıyağ, hepsini 1-2 paket kanada karıştırıyosun. Dolapta 1saat bekletiyosun, bekletmesen de olur.. Sonra yağlı kağıda dizip kızarana kadar pişiriyosun.
Canım çok saol acısı geçti ama kahverengi olarak duruyor şuan. akşam kremi aldım sürdüm ama ne fayda zamanında sürmek lazımdı. iz yapmasın başka bişey istemiyorum.herkese günaydınnnnn
pamuk helvacım çok geçmiş olsun inşallah geçici bir rahatsızlıktır kısa süreli kullanırsınız gözlüğü
gerçi ablasıda kullanıyorsa selim sorun çıkarmayacaktır bu arada gene mi misafir diyeceğim
demekki en iyisi benimkiymiş herkesi bir arada çıkarmak
aryamm iyi yapmışsın kız arada bir nefes almak lazım bu arada molalar vermediğimiz için kendimize
çocukların en ufak şeyleri bile gözümüzde büyüyor o yüzden mutlu anne mutlu çocuk diyorum ben
en sevdiğim misafir tipi ev sahibine büyük jest olmuştur
pempiş kızz benimi duydun sen bakim
cumartesi günkü iftar için menü belirleme çabasındayım biliyorsun parmak kebabı görünce bayıldım bende mi ondan yapsam ne
çorba olarak mercimek yada tutmaç çorbası olacak
pilav
barbunya pilaki
ıspanaklı börek
salata
pasta
ana yemek olarak da kuşbaşılı birşeyler düşünüyordum parmak kebap cuk oturdu ama kızartma işi var yaa :44:
elifnaz beğendiğinize sevindim şimdi akşamları iftar için etkinlikler varmış biz henüz gidemedik ama arkadaşım dün akşam
gitmiş güzelmiş detayları alacağım ondan
busmai kızz sen mi gittin fatihe yoksa taş kadayıf sana mı geldi
colıcos nasıl oldu yanığın canım :26:
aynen katılıyorum çok fazla hareket yok. seninde çok girdiğin söylenemez amaaaa canım. Ayrıca çok alemsin haa. benim işten çıkma durumuna dönmüş. büyük hayal kırıklığı dimi. saat yedi zannedip işten çıkıyordum hemde apar topar. giderken arkadaşın biri seslendi nereye gidiyorsun diye bir baktım saat 6:00 nasıl oldu anlamadım 6 yı 7:00 gibi gördüm. çok gülmüştüm kendime. neyse güne erken başlamak güzel bence. ben hergün sabah 7:00 de uyanıyorum. 8:40 da evden çıkıyorum. 9:00 da yada 9:10 gibi işte oluyorum.Allah'ım ya tembelliğin doruklarında bir topik!! :)
Günaydınlar herkeseeeeeeee :)
Saat 5:30 ile 7 arasını yerde uyuyarak geçirdimsonra da kalkıp yatağıma geçtim. Oğluş beni uyandırdığında saat 8:20 idi. Ben ise 9:20 sanıp seviniyordum az önce farkettim acı gerçeği :) yani bugün süperimmmmm :)
Güzel bir gün diliyorum herkeseeee :)
Yaa bu inat huyu batuda da var canım. ya dediği olacak yada cıngar çıkarıyor. okadar ses benim oğlumdan nasıl çıkıyor bilmiyorum bir bağırmaya başladımmı benim bütün sistem duruyor. sanki beynimin içinde ötüyor. ama annenin fendi oğlunu yenerr hemencik başka bişeye dikkatini çekiyorum. ya tutarsa. tutmazsa aynen devam.Günaydııınnnn....
Ay 2 gündür aryayla kavga edip duruyorduk, dövecektim nerdeyse uyuzcanı. İnatlaşıyor, ağlıyor herşeye vs. Neyseki dün akşam arkadaşlarla iftar keyfi yaptım, herkes bir parça bişi getirdi, bir sürü yemek oldu, ev sahibi de çok yorulmuş olmadı ve çok ta keyifli oldu. Aryayı da eve satıp rahat bir nefes aldım, kızların çoğu da öyle yapmıştı.
Neyseki aryaya olan sinirim de geçti gb.
Pamuk helvacım geçmiş olsun çocuklara.
Oyy ne güzel olmuş. hazıra konmak gibisi yok walla. kalabalıktada çok şenlikli olur. yardım eden de olunca hemencik toparlanıyor işte herkez öyle olsa dimi ev sahibine ne büyük rahatlık.pazar günü salçalı biftek yapmıştım dünde ne yapayım çorba makarna yanına derken komşumuz eşimi aradı iftara davet edildik
kayınvalidemleri falanda çağırmış kendi kayınvalidesi eltisi falan baya kalabalıktık o da ana yemek olarak püreli köfte ve taze fasulye yapmıştı
biz gittiğimizde zaten masalar kuruluydu sonrasındada hep bir elden masa toplantı mutfakdada ben tabakları yıkadım biri yerleştirdi hoppp bitti
aynı performans inşallah cumartesi günü benimde başıma gelir
bu akşamda halamlara gidiyor melisayada küçük bir pasta keseceğiz inşallah güzel geçer bakalım
Çok saol bitanem. malesef hemen patates koyduk acısını aldı arkasından krem iyi olurdu keşke hemen sürseydim.off sanada çok geçmiş olsun. yanık çok kötü. silverdin surseydin keşke
Güle güle otur canım nekadar güzel olmuş. özellikle çocuklar için oturduğun yer çok önemli.begendik canım. geniş alan. bisiklet, yürüyüş yerleri ayrı. piknik yapılacak masalar var çok bitişik değil. parkta daha çok oyuncak olabilirmis. genelde kaydirak var. kumlu bi alan yapmışlar biz sokmadik bir dahakine inşallah.
yinede iyi döktürmüşsün walla tatlişkom. afiyet bal olsun. etli yoğurt çorbası hiç yemedim. biz onu sade yaparız. ben içinde pirinçli değilde yarmalı olarak çok severim mesela. etle aram pek iyi değil. severimde çok yiyemem etli yemekler.19:15de yemek yapmaya başlarsan ben gibi pert olursunnnn. Menümüz etli yoğurt çorbası, parmak kebabı, fırın mücver, semizotu salatası. Önceden de magnolia tatlısı yaptım. Bulgur pilavı yapacaktım vazgeçtim. Tembel miyim neyimmmm :)??
Günaydııınnnn....
Ay 2 gündür aryayla kavga edip duruyorduk, dövecektim nerdeyse uyuzcanı. İnatlaşıyor, ağlıyor herşeye vs. Neyseki dün akşam arkadaşlarla iftar keyfi yaptım, herkes bir parça bişi getirdi, bir sürü yemek oldu, ev sahibi de çok yorulmuş olmadı ve çok ta keyifli oldu. Aryayı da eve satıp rahat bir nefes aldım, kızların çoğu da öyle yapmıştı.
Neyseki aryaya olan sinirim de geçti gb.
Pamuk helvacım geçmiş olsun çocuklara.
herkese günaydınnnnn
pamuk helvacım çok geçmiş olsun inşallah geçici bir rahatsızlıktır kısa süreli kullanırsınız gözlüğü
gerçi ablasıda kullanıyorsa selim sorun çıkarmayacaktır bu arada gene mi misafir diyeceğim
demekki en iyisi benimkiymiş herkesi bir arada çıkarmak
aryamm iyi yapmışsın kız arada bir nefes almak lazım bu arada molalar vermediğimiz için kendimize
çocukların en ufak şeyleri bile gözümüzde büyüyor o yüzden mutlu anne mutlu çocuk diyorum ben
en sevdiğim misafir tipi ev sahibine büyük jest olmuştur
pempiş kızz benimi duydun sen bakim
cumartesi günkü iftar için menü belirleme çabasındayım biliyorsun parmak kebabı görünce bayıldım bende mi ondan yapsam ne
çorba olarak mercimek yada tutmaç çorbası olacak
pilav
barbunya pilaki
ıspanaklı börek
salata
pasta
ana yemek olarak da kuşbaşılı birşeyler düşünüyordum parmak kebap cuk oturdu ama kızartma işi var yaa :44:
elifnaz beğendiğinize sevindim şimdi akşamları iftar için etkinlikler varmış biz henüz gidemedik ama arkadaşım dün akşam
gitmiş güzelmiş detayları alacağım ondan
busmai kızz sen mi gittin fatihe yoksa taş kadayıf sana mı geldi
colıcos nasıl oldu yanığın canım :26:
aynen katılıyorum çok fazla hareket yok. seninde çok girdiğin söylenemez amaaaa canım. Ayrıca çok alemsin haa. benim işten çıkma durumuna dönmüş. büyük hayal kırıklığı dimi. saat yedi zannedip işten çıkıyordum hemde apar topar. giderken arkadaşın biri seslendi nereye gidiyorsun diye bir baktım saat 6:00 nasıl oldu anlamadım 6 yı 7:00 gibi gördüm. çok gülmüştüm kendime. neyse güne erken başlamak güzel bence. ben hergün sabah 7:00 de uyanıyorum. 8:40 da evden çıkıyorum. 9:00 da yada 9:10 gibi işte oluyorum.
Yaa bu inat huyu batuda da var canım. ya dediği olacak yada cıngar çıkarıyor. okadar ses benim oğlumdan nasıl çıkıyor bilmiyorum bir bağırmaya başladımmı benim bütün sistem duruyor. sanki beynimin içinde ötüyor. ama annenin fendi oğlunu yenerr hemencik başka bişeye dikkatini çekiyorum. ya tutarsa. tutmazsa aynen devam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?