canımm yaaa sende gerçekten efe sayesinde doğru düzgün uyku yüzü görmedin. bana 4-5 saatlik uyku yetiyor. ilk zamanlar sahurdan dolayı zor oluyordu ama alışıyorum galiba çokta yormuyor gibi şu aralar. iştahsılık canımı sıkıyor sadece. bayılıp kalcam biyerde.İki yaş ergenliği kesin :) mola alman iyi olmuş canım. Ben de mola istiyommmmm
Valla oyalamıyo dedem yalan olur canımcım. Bi de 30 kişiye daha da oyalayıcı olmaz mı?? Fırında salçalı köfte patates yapsan?? Sanki daha bereketli olur gibi. Ama tabi parmak kebabının da sunumu güzel... Ayyy zor seçim canım kolay gelsin
Ben de erken kalkmayı severim. Hatta Efecim yokken bile pazarları en geç 8de kalkardık. Ama şimdi gece bu kadar yat ve kalka vallahi sabah 10da uyanasım var
Yine giriyorum kız bu kuduruk velede rağmen :))
Bugün evde temizlik olacak. Biz de kocacımla sinemaya kaçıcaz inşallah. Filmimiz de TRANSFORMERSSSSSnfk bayılacak bu seçime :)
herkese günaydınnnnn
pamuk helvacım çok geçmiş olsun inşallah geçici bir rahatsızlıktır kısa süreli kullanırsınız gözlüğü
gerçi ablasıda kullanıyorsa selim sorun çıkarmayacaktır bu arada gene mi misafir diyeceğim
demekki en iyisi benimkiymiş herkesi bir arada çıkarmak
aryamm iyi yapmışsın kız arada bir nefes almak lazım bu arada molalar vermediğimiz için kendimize
çocukların en ufak şeyleri bile gözümüzde büyüyor o yüzden mutlu anne mutlu çocuk diyorum ben
en sevdiğim misafir tipi ev sahibine büyük jest olmuştur
pempiş kızz benimi duydun sen bakim
cumartesi günkü iftar için menü belirleme çabasındayım biliyorsun parmak kebabı görünce bayıldım bende mi ondan yapsam ne
çorba olarak mercimek yada tutmaç çorbası olacak
pilav
barbunya pilaki
ıspanaklı börek
salata
pasta
ana yemek olarak da kuşbaşılı birşeyler düşünüyordum parmak kebap cuk oturdu ama kızartma işi var yaa :44:
elifnaz beğendiğinize sevindim şimdi akşamları iftar için etkinlikler varmış biz henüz gidemedik ama arkadaşım dün akşam
gitmiş güzelmiş detayları alacağım ondan
busmai kızz sen mi gittin fatihe yoksa taş kadayıf sana mı geldi
colıcos nasıl oldu yanığın canım :26:
Allah'ım ya tembelliğin doruklarında bir topik!! :)
Günaydınlar herkeseeeeeeee :)
Saat 5:30 ile 7 arasını yerde uyuyarak geçirdimsonra da kalkıp yatağıma geçtim. Oğluş beni uyandırdığında saat 8:20 idi. Ben ise 9:20 sanıp seviniyordum az önce farkettim acı gerçeği :) yani bugün süperimmmmm :)
Güzel bir gün diliyorum herkeseeee :)
vuhuu! zaman çok hızlı ama sen de hızlısın maşallahSelam kızlar . Cumartesi ve pazar olmak üzere iki posta misafiri atlattım çok Şükür,
bir yarınki iftarı bir de cuma gecesi sahura misafirlerimi atlatırsam benden bu kadar diyicem, vallahi çok zor oluyo bu sıcaklarda hem oruç çocuklar hem hazırlık hem evi toparla vs vs... Neyse ki ctesi pazarki misafirlerde izinliydim yoksa oynatabilirdim sanırım
Sabah, göz kapağında kocaman bi kırmızılık çıkan Selim'i göz hekimine götürdüm , hem genel bi muayene olsun istedim çünkü ablamızda da birkaç aydır tv ye yaklaşıp seyretme vardı, geçen hafta götürdük, astigmat çıktı...selim de de varmış ; astigmat ve hipermetrop , yapısalmış... ikisi de gözlüklenecekler, neyse ki ablayı gözlüklü gördüğü için Selim de takmayı isteyecektir... Insallah.. Gözlüğünü Takmazsa göz tembelliğine sebep olabiliyormuş o yüzden takması şart, insallah sorun çıkarmaz ..
Bizden haberler böyle , hayırlı huzurlu sağlıklı bir hafta olsun insallah , Ramazan geldi de yarılanacak nerdeyse, zaman ne kadar hızlı
aklı eren çocuğun böyle sorumsuz ve zarar verici davranmasına gerçekten sabredilmiyor..Bidaha kolay kolay yemek işine girişmicem. hazıra konmayı planlıyorum herzaman olduğu gibi.
Bu parklarda da ençok korktuğum şey çocuğumun böyle şeylere maruz kalması. bence biz bitanede sen patlat yavrum üzerinde yoğunlaşalım. Ben dayanamazdım valla sessiz kalamam. sonuçta çocuk anlamaz ama salak salak sırıtmayı gösterirdim anasına yada babasına.. laf aramızda batu birkeresinde sallnırken çocuğun biri batunun salıncağının yanındakine kum dolduruyor. rüzgar estikçe oğluma geliyordu. aklıda eren bir çocuk tu çok küçük değil kızdım valla.
bu da bi ikilem işte. dün eşime parkta yaşadığımız olayı anlattım.He heee iyi fikir dimii. walla sizi bilmemde ben bu konuda biraz hırçın yetiştiririm heralde. ezilmesine müsade etmem yaa. dayakçıda olsun demiyorumda pısırık kalmasın bitanede oğlum yapıştırsın yanii o açıdan.
esteğfirullah canım. çocuk bu, hele bu yaşta iletişim olarak kullanıyorlar vurmayı.Parkta bi çocuk hırpalayan da benim oğlum olduğu için savunma yapmam gerek :) kendisi ile oynanmamasına hiç katlanamıyor Efe. Mesela dün yemek yediğimiz mekanda koşturan bi çocuk vardı. Bizimki de indi ve ona hareketlerle "gel koşalım" dedi. Çocuk istemedi 3-4 kere denedi ama olmadı. Bizimki de bi tane patlattı sırtınatabi kızdım ama bişi yapamıyosun sonuçta; ok yaydan çıkmış oluyo...
Allahım, Allahımmmm!oo maşallah sana. ben esimin is arkadaşı var eşiyle onu agirlayacagim birde kardeslerimi. bu hafta bende izinliyim carsamba alacağım misafirleri inşallah.
oy oyy oooyyy!19:15de yemek yapmaya başlarsan ben gibi pert olursunnnn. Menümüz etli yoğurt çorbası, parmak kebabı, fırın mücver, semizotu salatası. Önceden de magnolia tatlısı yaptım. Bulgur pilavı yapacaktım vazgeçtim. Tembel miyim neyimmmm :)??
Ellerine sağlık parmak kebabı nasıl oluyopilav olmasa da çok doyurucu olmuş menü
Ben de yarınki misafirlerim için menü oluşturamadım yardımıma koşun lütfen
Kremalı mantar çorbam var dünden , bayağı bol kepçe yapmışım da
Şimdi kuru patlıcan , biber ve kabak dolma yapıyorum ,
Kuru dolma Yanına ne gider bilemedim ??? Antep te dolma olunca tek yeniyor, düşündüm birşey de yakıştıramadım vallahibir karı bir koca gelecekler zaten pek kalabalık olmayacağız
sütsüz yapmıştım bu tarifi. hakikaten çerez gibi, kendimi tutmasam bi tepsiyi yiyebilirim yaniii :111:Dolma kıymalı mı? Yanına tavuk olabilir.
Fırında tavuk kanat çok lezzetli oluyor.
Önce 1er yemek kaşığı biber ve domates salçası, yarım çay bar yoğurt, yarım çay bar süt, 2 diş sarımsak, pulbiber karabiber tuz, 2 kaşık sıvıyağ, hepsini 1-2 paket kanada karıştırıyosun. Dolapta 1saat bekletiyosun, bekletmesen de olur.. Sonra yağlı kağıda dizip kızarana kadar pişiriyosun.
ooh, deşarj olmuşsun ne güzel.. bizimki normalde söz dinleyen bi çocuk olduğu haldeGünaydııınnnn....
Ay 2 gündür aryayla kavga edip duruyorduk, dövecektim nerdeyse uyuzcanı. İnatlaşıyor, ağlıyor herşeye vs. Neyseki dün akşam arkadaşlarla iftar keyfi yaptım, herkes bir parça bişi getirdi, bir sürü yemek oldu, ev sahibi de çok yorulmuş olmadı ve çok ta keyifli oldu. Aryayı da eve satıp rahat bir nefes aldım, kızların çoğu da öyle yapmıştı.
Neyseki aryaya olan sinirim de geçti gb.
Pamuk helvacım geçmiş olsun çocuklara.
mönü güzel, ıspanaklı börek hakmarın böreği heraldepempiş kızz benimi duydun sen bakim
cumartesi günkü iftar için menü belirleme çabasındayım biliyorsun parmak kebabı görünce bayıldım bende mi ondan yapsam ne
çorba olarak mercimek yada tutmaç çorbası olacak
pilav
barbunya pilaki
ıspanaklı börek
salata
pasta
ana yemek olarak da kuşbaşılı birşeyler düşünüyordum parmak kebap cuk oturdu ama kızartma işi var yaa :44:
hava çok sıcak ve nemli olduğu içindir.Günaydınlarr. nasılsınız canlar. güzel bir gün olur inşallah. Dün oruçtum ama iftardada canım bişey yemek istemedi. bir porsiyon çorba ile iftarı yaptım. sahura kalktım yine canım bişey yemek istemiyor. neden bilmiyorum ama bir iştahsızlık başladı. bugün acıkırmıyım bilmiyorum.
oh ooh! ne kadar aktifsiniz, her gün bi yerde iftarpazar günü salçalı biftek yapmıştım dünde ne yapayım çorba makarna yanına derken komşumuz eşimi aradı iftara davet edildik
kayınvalidemleri falanda çağırmış kendi kayınvalidesi eltisi falan baya kalabalıktık o da ana yemek olarak püreli köfte ve taze fasulye yapmıştı
biz gittiğimizde zaten masalar kuruluydu sonrasındada hep bir elden masa toplantı mutfakdada ben tabakları yıkadım biri yerleştirdi hoppp bitti
aynı performans inşallah cumartesi günü benimde başıma gelir
bu akşamda halamlara gidiyor melisayada küçük bir pasta keseceğiz inşallah güzel geçer bakalım
transformers mii?:111:Bugün evde temizlik olacak. Biz de kocacımla sinemaya kaçıcaz inşallah. Filmimiz de TRANSFORMERSSSSSnfk bayılacak bu seçime :)
dediğin gibi çözdürüp, aynı gün kıyma çektirip kullanır pişirirsen hiçbişeycik olmazcolıcos inşallah iz kalmaz kreme sen genede devam et
pempiş yaa işte kızartma uğraştırır beni ama sunumuda güzel gözüküyordu
bende çokça kuşbaşı et vardı onları kullanayım diye düşüüyordum ama bu gidişle fırında köfte patates ve fırında patates kanat ikilisi olacak sanırım
buzlukta bulunan kuşbaşıları bir gün önceden buzdolabında çözdürsem sonra kıymaya çevirtsem kasapta bu şeklde kullansam nasıl olur ??
Ben gitmiştim canım yolda şans eseri rastlayıp almıştım çok lezzetliydi
Ben böyle toplantılara yoğurtlu adana kebap yapıyorum .. Taze doğranmış lavaş üstüne yoğurt, üstüne soslu adana. Bol maydonoz. Doyurucu ,kolay ve göz dolduruyor.
ramazan 11den herkese selamlar, tünaydınlar efeemmm!
bu ara nedense sabah erken saatte kalkmama rağmen topiğe öğleye doğru giriyorum.
ayşecikle rutinimizi yaptık. parka gittik, döndük banyo yaptırdım ve şimdi o babaanneye gitti.
ben de evi biraz toparlayıp Kur'an okuyacağım inş.
mönü güzel, ıspanaklı börek hakmarın böreği heralde
ben de pembiş gibi düşünüyorum. köfte patates hem kolay hem doyurucu hem bereketli olur..
oh ooh! ne kadar aktifsiniz, her gün bi yerde iftar
gelince böyle misafir gelsin, kalabalık gelse ne olur di mi?..
dediğin gibi çözdürüp, aynı gün kıyma çektirip kullanır pişirirsen hiçbişeycik olmaz
pamuk helva, dolmanın yanına belki peynirli erişte ya da fırın makarna gibi bi şey yapılabilir..
ama salata ve cacık da tamamlar yani..
eşim taze fasulyeye sardı bu ara. bitince gidip yine alıyor
bugün dünden kalan etli taze fasulye ve zeytinyağlı biber dolması ve çilek pelteli hindistancevizli sütlü tatlının yanına
domates çorbası ve sigara böreği yapıcam.
seninki kadar büyük degil ama diğer oturdugum evlere göre büyük. ebeveyn banyosu bizdede var çok rahat ettik. ozellikle yatili misafir geldiginde iyi olur.Evet bazen Kerem de ittiriyo karşısındaki uysalsa özellikle!
Oyy severim gözlüğünü onun
Aynen :))) hoşgeldin bu arada canım evin rahat mı
Benimki çok rahat geniş geniş kv görümcem kalıyor ebeveyn banyom var çok şükür iyi ki doğumdan önce taşınmışım
Yollarım okeyto
Dolma kıymalı mı? Yanına tavuk olabilir.
Fırında tavuk kanat çok lezzetli oluyor.
Önce 1er yemek kaşığı biber ve domates salçası, yarım çay bar yoğurt, yarım çay bar süt, 2 diş sarımsak, pulbiber karabiber tuz, 2 kaşık sıvıyağ, hepsini 1-2 paket kanada karıştırıyosun. Dolapta 1saat bekletiyosun, bekletmesen de olur.. Sonra yağlı kağıda dizip kızarana kadar pişiriyosun.
Sana da kolay gelsin cnm ben hadi neyse de , sen 3 çocukla hiç uğraşmazsın
Ismiyle müsemma hakikatten ama biz babasına benzetiyoruz, babasını kv yatırırmış koltukta , orada elindeki oyuncakla oynarken uyuyakalırmışSelim o kadar da değil tabii o biraz da yaramaz dayıdan almış
oruçlu olsam zorlanırdim baya cesaret edemezdim. bugünden başladım. planladigim gibi giderse yetistiririm inşallah.ramazan 11den herkese selamlar, tünaydınlar efeemmm!
bu ara nedense sabah erken saatte kalkmama rağmen topiğe öğleye doğru giriyorum.
ayşecikle rutinimizi yaptık. parka gittik, döndük banyo yaptırdım ve şimdi o babaanneye gitti.
ben de evi biraz toparlayıp Kur'an okuyacağım inş.
bir kısmı yerde olsa da bence iyi uyumuşsun. 8.20 iyi bi saat. tabi efe akşam kaçta yatıyor bilmiyorum ama..
bizimki 11-11 bucuk gibi yatıyor. sabah en geç 8de ayakta..:111:
vuhuu! zaman çok hızlı ama sen de hızlısın maşallah
arka arkaya iki gün misafir ne demek..
selime çok geçmiş olsun.. demek artık gözlük takacak. inş şifa olur. gözlüklü hali de gözüme çok tatlı geldi şimdi
aklı eren çocuğun böyle sorumsuz ve zarar verici davranmasına gerçekten sabredilmiyor..
ana babanın tavrı çok önemli. bugün parkta 9-10 yaşında bi oğlan çocuğu 2 yaşındaki kardeşini parka getirmiş.
o kadar güzel ilgilendiki imrendim, maşallah dedim. salıncakta salladı, güvenle basamaklardan çıkması için yönlendirdi kaydırdı falan
sonra markete gitti, bi şeyler aldı, yanına oturtup yedirdi.. sonra elinden tuttu eve götürdü..
mutlaka çocuğun fıtratıyla da alakalı ama yetiştiren de iyi yetiştirmiş..
bu da bi ikilem işte. dün eşime parkta yaşadığımız olayı anlattım.
düşündüğüm gibi sinir yaptı. bi de yaşasaydı ne yapardı bilmiyorum..
biraz daha büyüsün, kızım sana vurana sen de karşılık ver diye öğreticem diyor..
esteğfirullah canım. çocuk bu, hele bu yaşta iletişim olarak kullanıyorlar vurmayı.
kendini anlatamayınca, istediği olmayınca pat yapıştırıveriyor bi tane.. bizim olayda anne çok pasif..
çocuğunun huyunu biliyorsun yakın markajda olacaksın o zaman. bi de sebepsiz vuruyor. yanından geçerken yüzüne.
ağlayınca, bi tane daha vuruyor. ve sonra pis pis sırıtıyor. annesi de aa, niye vurdun oğlum diyor. bu kadar.
alışmış, kanıksamış durumu.. hani mahçup bile olmadı demek istediğim o.
bilmiyorum, belki ben olsam ceza olarak alıp eve götürürdüm. parktan mahrum olunca belki vurmaması gerektiğini anlar.
ya da bi cezası olduğunu. bilmiyorum, bu işler karmaşık..:44:
Allahım, Allahımmmm!
yardıma gelecek kimsen var mı, nasıl yetiştireceksin? Allah kolaylık versin bacım.
oy oyy oooyyy!
hakikaten son saatlerde işe girişince vakit kısıtlı olduğu için hem stres hem yorgunluk fazla oluyor..
magnolia tatlısını ben de yaptım, hakikaten çok güzelmiş.
dediğin gibi karışık dolma başlı başına bi yemek ziyafeti.zeytinyağlı ne var, ya da salata?
sütsüz yapmıştım bu tarifi. hakikaten çerez gibi, kendimi tutmasam bi tepsiyi yiyebilirim yaniii :111:
ooh, deşarj olmuşsun ne güzel.. bizimki normalde söz dinleyen bi çocuk olduğu halde
bugünlerde ne dersen tersine yapıyor, ve bi de nerde bi tehlikeli iş var onun peşinde.. parkta kırk kere ayşe diye bağırıyorum.
arkasını dönüp bakmıyor, sallanırken özellikle kendini ittirip ayaklarını yere sürüyor. hııııı, yapma diyorum, o da bana 'yapma!' diyor
mönü güzel, ıspanaklı börek hakmarın böreği heralde
ben de pembiş gibi düşünüyorum. köfte patates hem kolay hem doyurucu hem bereketli olur..
hava çok sıcak ve nemli olduğu içindir.
belki su ve meşrubata yükleniyorsun ondan başka bi şey yemek gelmiyor içinden..
oh ooh! ne kadar aktifsiniz, her gün bi yerde iftar
gelince böyle misafir gelsin, kalabalık gelse ne olur di mi?..
transformers mii?:111:
eşiyle sinema konusunda bu kadar benzeşen hatun var mıdır acep?
iyi eğlenceler cicim
dediğin gibi çözdürüp, aynı gün kıyma çektirip kullanır pişirirsen hiçbişeycik olmaz
Efenin yaratıcılığına şahit olduk yineSinemaya gittik. Film fena değildi. Yani bu tarz sevenlere. Sonra ufak bi alışveriş yaptık ve eve geldik. Ev gayet güzel temizlenmişti ve oğluşum yeni uyumuştu. Derken teyzemiz bugün olan olayı paylaştı ve ben şoklandım. Balkon camı açıkken gidip balkona çöp atmışlar. Dönerlerken zil çalmış ve su gelmiş. Teyze onlarla ilgilenip bir dönmüşki bizimki iki litrelik sürahiyi alıp kaçıyo!! Soğukkanlı kalmaya çalışmış ki düşüp kırıp kendini kesmesin diye. Ama tabi bu sırada oğlum balkondan aşağı sürahiyi atmış!! İkinci kattayız ve giriş yüksek giriş. Ayrıca attığı yer tam apartmanın girişi. Aşağıda kimse yoktu inşallah dedim ki yokmuş. Yoksa vallahi birine sebep olacaktık. İnmiş aşağı temizlemiş herşeyi teyze. Sürahi değil de şişe attı demiş komşulara. Allah korusun kendini de atabilirdi. Düşünmek istemiyorum başıma ağrı giriyor :/
hay Allah yaa:26:Sinemaya gittik. Film fena değildi. Yani bu tarz sevenlere. Sonra ufak bi alışveriş yaptık ve eve geldik. Ev gayet güzel temizlenmişti ve oğluşum yeni uyumuştu. Derken teyzemiz bugün olan olayı paylaştı ve ben şoklandım. Balkon camı açıkken gidip balkona çöp atmışlar. Dönerlerken zil çalmış ve su gelmiş. Teyze onlarla ilgilenip bir dönmüşki bizimki iki litrelik sürahiyi alıp kaçıyo!! Soğukkanlı kalmaya çalışmış ki düşüp kırıp kendini kesmesin diye. Ama tabi bu sırada oğlum balkondan aşağı sürahiyi atmış!! İkinci kattayız ve giriş yüksek giriş. Ayrıca attığı yer tam apartmanın girişi. Aşağıda kimse yoktu inşallah dedim ki yokmuş. Yoksa vallahi birine sebep olacaktık. İnmiş aşağı temizlemiş herşeyi teyze. Sürahi değil de şişe attı demiş komşulara. Allah korusun kendini de atabilirdi. Düşünmek istemiyorum başıma ağrı giriyor :/
Sinemaya gittik. Film fena değildi. Yani bu tarz sevenlere. Sonra ufak bi alışveriş yaptık ve eve geldik. Ev gayet güzel temizlenmişti ve oğluşum yeni uyumuştu. Derken teyzemiz bugün olan olayı paylaştı ve ben şoklandım. Balkon camı açıkken gidip balkona çöp atmışlar. Dönerlerken zil çalmış ve su gelmiş. Teyze onlarla ilgilenip bir dönmüşki bizimki iki litrelik sürahiyi alıp kaçıyo!! Soğukkanlı kalmaya çalışmış ki düşüp kırıp kendini kesmesin diye. Ama tabi bu sırada oğlum balkondan aşağı sürahiyi atmış!! İkinci kattayız ve giriş yüksek giriş. Ayrıca attığı yer tam apartmanın girişi. Aşağıda kimse yoktu inşallah dedim ki yokmuş. Yoksa vallahi birine sebep olacaktık. İnmiş aşağı temizlemiş herşeyi teyze. Sürahi değil de şişe attı demiş komşulara. Allah korusun kendini de atabilirdi. Düşünmek istemiyorum başıma ağrı giriyor :/
Sinemaya gittik. Film fena değildi. Yani bu tarz sevenlere. Sonra ufak bi alışveriş yaptık ve eve geldik. Ev gayet güzel temizlenmişti ve oğluşum yeni uyumuştu. Derken teyzemiz bugün olan olayı paylaştı ve ben şoklandım. Balkon camı açıkken gidip balkona çöp atmışlar. Dönerlerken zil çalmış ve su gelmiş. Teyze onlarla ilgilenip bir dönmüşki bizimki iki litrelik sürahiyi alıp kaçıyo!! Soğukkanlı kalmaya çalışmış ki düşüp kırıp kendini kesmesin diye. Ama tabi bu sırada oğlum balkondan aşağı sürahiyi atmış!! İkinci kattayız ve giriş yüksek giriş. Ayrıca attığı yer tam apartmanın girişi. Aşağıda kimse yoktu inşallah dedim ki yokmuş. Yoksa vallahi birine sebep olacaktık. İnmiş aşağı temizlemiş herşeyi teyze. Sürahi değil de şişe attı demiş komşulara. Allah korusun kendini de atabilirdi. Düşünmek istemiyorum başıma ağrı giriyor :/
Kızlar geçmiş olsun dileklerinix için teşekkürler. Akşam bi toparlanamadım. İnsan istemese de düşünüyor ve kuruyor olabilecekleri. Allah koruyor tabi çocukları ama bizim de çok dikkat etmemiz gerekiyor. Allah'ım bizi her türlü kaza beladan korusun.
Dilanazım izlememiştim haberi çok üzüldüm((( Allah o kadına sabır versin. Evlatla imtihan ne büyük imtihan (((
Elifnaz, hoş geldin yeniden. Özledik senî. Minik kuşlardan ne haber? İpek hanım yürümeye başladı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?