Herkese selam canlarım.
Ne pişirsem problemi var? Alinazik ya da türlü.
Günaydın hanımlar, nasılsınız , iki gündür okuyup yazamadım yine...
Born yeğenin doğmuş maşallah Allah anne babasına bağışlasın , sağlıklı güzel ömürler versin yavruya, darrısı Zümra bebeğe
Şekerportakalım Cumartesi için şimdiden kolaylıklar cnm , önden temizliği derleyip toplamayı halledince yemek işi daha kolay oluyor ... Bugün bizde de sizin Dünki menü olacak sanırım , Menemen patates ..
Pembiş Allahım korumuş minnoşumu cam tabak çanaktan ben de çok korkuyorum, bizimki de masadan alıp taşa atmıştı bir kaç bardağı, bir de kırıkları ile oynayacaktı bıraksam ...sürahiyi Attığı yerde kimsenin olmaması Allah'ın Lütfu olmuş hakikatten.. Nasıl da kaldırmış su dolu sürahiyi yaramaz :18:
Nfk sağolasın cnm atlattık çok şükür dünü de, kuru dolmadan oluşan menüyü ; domatesli pilav , beşamel soslu sote, cacık ve salata ile tamamladık.. Tatlı olarak Alman pastasıAntep dolmam da çok beğenildi ilk defa deniyor olmama rağmen , iyi bakmışım kv.me
Colicos beyaz pike takımına bayıldım çok güzel.. Güzel günlerde kullan insallah ... Bamya sevilmez mi kız , şöyle ekşi ekşi pişirilmiş olacak ımmh
Ilbilge türlü güzel seçenek
Nfk kolay gelsin cnm kışın çıkartıp pişirmek çok pratik oluyor ben de sadece o üçünü koyuyorum bir de domates
Aryam nerelerde yazmamış o da..
Elifnaz sen ne yaptın misafirlerini ağırladın mı cnm
Nfk direksiyon sınavın oldu mu , nasıl geçti
Hepinize hayırlı huzurlu güzel bir gün diliyorum (;
colicos; bence ya bi instagram ya da facebook hesabı aç.. ordan daha iyi görüşüyoruz.
pamuk helvacım; ellerine sağlık.. kuru dolma bir kez yedim, içine hangi baharatları koymuşlarsa böyle ekşimtrak gibiydi,
harikuladeydi tadıtv de birkaç kez rastladım, izlerken çok basit geldi, ama cesaret edip hiç denemedim.
sen bi gün nasıl yaptığını en basit şekilde bana anlat, yani topiğe yaz olur mu?
soru; cahidenin sitesinden revani tarifini aldım, birazdan yapıcam.
şerbeti 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyla yapılıyor.
ben şeker oranını biraz azaltmak istiyorum. 2-2,5 su bardağı şekerle mesela.
o zaman bire bir ölçü kullanıp suyu da azaltacağım di mi?
bir de, şerbet bu şekilde yapılırsa ve az olur da kekin her yeri ıslanmaz, tatlanmazsa diye düşünüyorum.:26:
Şekerim çok isterdim çokta güzel olurdu ama eşime bu konuda söz verdim böyle bir hesap özellikle açmıyorum istemiyor. zaten internette çok vakit geçirmiyorum. bu aralar sık giriyorum topiğe çünki işler çok yoğun değil. önümüzdeki günlerde büyük bir otel projesi gelecek ve tasarım, 3boyut ve sunum konusunda çok büyük hazırlık işine girişcem. yani kk de çok sık giremicem aslında. şimdilik rahatım. Ben şimdi seni gördüm ya fotonu o yetiyor bana. en azından nasıl biriyle konuştuğumu biliyorum. sende beni biliyorsun.
colicos; bence ya bi instagram ya da facebook hesabı aç.. ordan daha iyi görüşüyoruz.
Süperr teşekkürler canım. hemen bakıyorum.colıcos canım mail attım bakabilirsin
Gazianteplilerin yemekleride tatlılarıda süppeer oluyor yaa gerçekten. acıyıda çok severim.kurutulmuş patlıcanın acılı dolması şahanee. ancak ben uzun süredir katmere takmış durumdayım kafayı. sanırım bunuda eniyi gaziantepliler yapıyor. elimde bir iki tarif var boool şamfıstıklı kaymaklı denicem bakalım. ama nezaman.yiyecek olsam ali nazik yapacak olsam türlü
ohh maşallah döktürmüşsün sende valla menü süpermiş bende patlıcan dolmasını çok severim bir gazianteplinin elinden yedikten sonra bende vurulmuştum bu dolmaya valla tarif verirsen seviniriz
ben biraz fazla acılı olmasını seviyorum
bunu en iyi pempiş cevaplar
Hiç baktınmı bilmiyorum ama cahidenin sitesinde hergün bir iftar menüsü yayınlıyor. bir bak isterden aklına bişeyler geliiiir.
ramazan 13ten herkese günaydınlar.. hayırlı huzurlu güzel bi gün olsun inş
akşam kızlarla iftarımız güzel geçti. tatlı faslında ayşeciği de bahçeye indirdik, dondurmadan sonra efil efil esen rüzgarda uyuyakaldı kuzum
eşim dün pazardan 3 er kilo barbunya ve taze fasulyle almış.. ve küçücük bamyalar :111:
bugün onları ayıkla, dondurucuya at. bamyayı ayıkla pişir. epey angaryam var.
biraz domates çorbam var, etli bamya yanına bir de domatesli bulgur pilavı yapıcam heralde.
geçen oktay ustanın sitesinde gördüm bayıldım. şu susamlı biberli zeytinli ekmeği de yapmayı düşünüyorum.
http://oktayusta.samanyoluhaber.com/oktay-ustadan-biberli-susamli-ekmek-tarifi/
sahura daha çok yakışır ama olsun, zaten iftar ve sahur arası kaç saat?
bir de revani yapma isteğim var ama tam bi tarifi olan yardımcı olsun piliiis
elifnaz ve pamuk helva; nasıl geçti akşam?
şeker portakalımm, acaba bugün hangi organizasyonu şereflendireceksiniz efendim?
evlenirken acemileğime geldi, yengem koyu yeşilli patchwork bi yatak örtüsü aldırdı.
inş taşınma durumum olursa, onu annemlerin yazlığa postalayıp daha açık ve canlı renklerde bi pike takımı almak istiyorum.
sen aldın mı takımı? eminim odana çok yakışır..
vuu! epey ilerlemeler var sizde bacım.
nasıl gidiyor uyku eğitimleri?
tarife baktım. sen mi tepside buna benzer bi kebap yapıyordun?:44:
hepimiz bu konuda manyakız bacım :111:
oy oyy oyyy! hoşgelmiş sefalar getirmiş minik kuzu.
eminim heyecanın iki kat atmıştır.. Rabbim sana da sağlık ve kolaylıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin..
günaydınnnnnnnnnnn
canım kendine hiç dikkat etmiyorsun valla dün akşam sahurda birşeyler yedinmi bari :44:
biraz diyelim ama nasıl farkettiniz helal olsun valla ben fark göremedim resimlerde
ayy hepimiz aynıyız demek
canım gözünüzaydın rabbim analı babalı sağlıklı büyütsün sana da az kaldı merak etme
diğer yaşlardada aynı şeyi söylemeyiz umarım
ohhh mis valla ayşecikde uyuyunca değmeyin keyfinize
eşinide tebrik ediyorum ne güzel almış işte buzluğa atılacakları ayy bizimkide bana alsa ne iyi olacak
bu akşam eşimin işyeri iftar yemeğine davetliyiz ama dipnot : dün evdeydik
menüde iyi olmuş canım şimdiden ellerine sağlık
Günaydınnnlar herkeze. güzel bir gün diliyorum bende. bu sabah oğlum erken uyandı. sabah uyanmış haline bayılıyorum. kucağımda durmak istedi. biraz sevdim okşadım altını değiştirdim. o sıra babannesi uyandı. hadi oğlum babanneye git dedim. zamk gibi yapıştı bana, bırakmıyor. işe gitcem bir türlü gidemedim. zorla verdim babanneye. gözlerinden akan yaşa dayanamadım tekrar aldım kucağıma. anneee gitme diyor. babannesi zorla bi şekilde kandırdı bende gizlice çıktım. tekrarında beni göremeyince yine ağlamıştır. akşamda aynı şey oluyor. ben wc ye elimi yıkamaya giriyorum dışarı kapısında ağlıyor beni göremeyince. off yaa dayanamıyorum gözyaşına. kuzum benim.
Herkese selam canlarım.
Ne pişirsem problemi var? Alinazik ya da türlü.
pamuk helvacım; ellerine sağlık.. kuru dolma bir kez yedim, içine hangi baharatları koymuşlarsa böyle ekşimtrak gibiydi,
harikuladeydi tadıtv de birkaç kez rastladım, izlerken çok basit geldi, ama cesaret edip hiç denemedim.
sen bi gün nasıl yaptığını en basit şekilde bana anlat, yani topiğe yaz olur mu?
soru; cahidenin sitesinden revani tarifini aldım, birazdan yapıcam.
şerbeti 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyla yapılıyor.
ben şeker oranını biraz azaltmak istiyorum. 2-2,5 su bardağı şekerle mesela.
o zaman bire bir ölçü kullanıp suyu da azaltacağım di mi?
bir de, şerbet bu şekilde yapılırsa ve az olur da kekin her yeri ıslanmaz, tatlanmazsa diye düşünüyorum.:26:
kız pembiiiiş! nerelerdesin yahu??
sözkonusu revaniyse şerbeti çok çeker canım. bence normal ölçüsünde yapmalısın. kıvamınımı koyumu buldun. tadımı fazla gelir.
canım teşekkürler. elime bir geçsinde beyaz beyaz bir sereyim yatağa.Günaydın hanımlar, nasılsınız , iki gündür okuyup yazamadım yine...
Born yeğenin doğmuş maşallah Allah anne babasına bağışlasın , sağlıklı güzel ömürler versin yavruya, darrısı Zümra bebeğe
Şekerportakalım Cumartesi için şimdiden kolaylıklar cnm , önden temizliği derleyip toplamayı halledince yemek işi daha kolay oluyor ... Bugün bizde de sizin Dünki menü olacak sanırım , Menemen patates ..
Pembiş Allahım korumuş minnoşumu cam tabak çanaktan ben de çok korkuyorum, bizimki de masadan alıp taşa atmıştı bir kaç bardağı, bir de kırıkları ile oynayacaktı bıraksam ...sürahiyi Attığı yerde kimsenin olmaması Allah'ın Lütfu olmuş hakikatten.. Nasıl da kaldırmış su dolu sürahiyi yaramaz :18:
Nfk sağolasın cnm atlattık çok şükür dünü de, kuru dolmadan oluşan menüyü ; domatesli pilav , beşamel soslu sote, cacık ve salata ile tamamladık.. Tatlı olarak Alman pastasıAntep dolmam da çok beğenildi ilk defa deniyor olmama rağmen , iyi bakmışım kv.me
Colicos beyaz pike takımına bayıldım çok güzel.. Güzel günlerde kullan insallah ... Bamya sevilmez mi kız , şöyle ekşi ekşi pişirilmiş olacak ımmh
Nfk kolay gelsin cnm kışın çıkartıp pişirmek çok pratik oluyor ben de sadece o üçünü koyuyorum bir de domates
Aaa niye kabarmadıki acaba. üzüldüm valla. kabartma tozununun tarihini kontrol ettinmi.revaninin keki hiiç kabarmadı yaa:84:
canımı sıktı. oysa kabarması için gerekli herşeyi de yapmıştım.
şimdi şerbeti yarı ölçüyle bile yapsam önemli değil..
Hayırdır inşallah. nooldu canım? önemli bişey yoktur inşallah.Yok bizde bu yapılırdı da alta patlıcan konmazdı. Patlıcan olayı beni bitirdi :)
Uyku eğitiminde bişi oldupu yok. Dün gündüz uyumadı. Sonuç baş ağrısından bugğn gelmeyen bir bakıcı...
Zeytinli ekmek süper görünüyo. Kocam zeytin yiyeydi yapardım ona :/
Tabi tabi biraz :)
Kıyamam kuzulara...
Alinazik tabiki
Bence normal ölçüsü ile yap. Şekeri azaltıp suyu değiştirmezsen cıvık olur :/
Burdayım da iyi değilim malesef...
Aaa niye kabarmadıki acaba. üzüldüm valla. kabartma tozununun tarihini kontrol ettinmi.
atlattim canım şükür. son bir saat zor yetistim valla. malum salata, sofra, pilav sona kalıyor bide hazırlanmak ta işin icinde olunca. benim menumdeGünaydın hanımlar, nasılsınız , iki gündür okuyup yazamadım yine...
dun gece donduk evimize ama bi turlu yazamadim kizlar cok tatli bi bebisimiz oldu cok sukur ikisi de saglikli darisi basima cok sevimli yaa simdiden ozledim bile...neyseki onbes gun kdr sonra tekrar gidebilicez simdik biraz gecmise bakiyim
hepsini nasıl yaptın yaaramazan 13ten herkese günaydınlar.. hayırlı huzurlu güzel bi gün olsun inş
akşam kızlarla iftarımız güzel geçti. tatlı faslında ayşeciği de bahçeye indirdik, dondurmadan sonra efil efil esen rüzgarda uyuyakaldı kuzum
eşim dün pazardan 3 er kilo barbunya ve taze fasulyle almış.. ve küçücük bamyalar :111:
bugün onları ayıkla, dondurucuya at. bamyayı ayıkla pişir. epey angaryam var.
biraz domates çorbam var, etli bamya yanına bir de domatesli bulgur pilavı yapıcam heralde.
geçen oktay ustanın sitesinde gördüm bayıldım. şu susamlı biberli zeytinli ekmeği de yapmayı düşünüyorum.
http://oktayusta.samanyoluhaber.com/oktay-ustadan-biberli-susamli-ekmek-tarifi/
sahura daha çok yakışır ama olsun, zaten iftar ve sahur arası kaç saat?
bir de revani yapma isteğim var ama tam bi tarifi olan yardımcı olsun piliiis
elifnaz ve pamuk helva; nasıl geçti akşam?
şeker portakalımm, acaba bugün hangi organizasyonu şereflendireceksiniz efendim?
evlenirken acemileğime geldi, yengem koyu yeşilli patchwork bi yatak örtüsü aldırdı.
inş taşınma durumum olursa, onu annemlerin yazlığa postalayıp daha açık ve canlı renklerde bi pike takımı almak istiyorum.
sen aldın mı takımı? eminim odana çok yakışır..
vuu! epey ilerlemeler var sizde bacım.
nasıl gidiyor uyku eğitimleri?
tarife baktım. sen mi tepside buna benzer bi kebap yapıyordun?:44:
hepimiz bu konuda manyakız bacım :111:
oy oyy oyyy! hoşgelmiş sefalar getirmiş minik kuzu.
eminim heyecanın iki kat atmıştır.. Rabbim sana da sağlık ve kolaylıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin..
Hamağı kaldırdık bugün. Teyzesi kafayı yedi, Efe hala uyumadı, kocam uyuyo, hayat beni neden yoruyosunnnn???
Türlü için kabak yokmuş zaten. Alinazik yapacağım.yiyecek olsam ali nazik yapacak olsam türlü
ohh maşallah döktürmüşsün sende valla menü süpermiş bende patlıcan dolmasını çok severim bir gazianteplinin elinden yedikten sonra bende vurulmuştum bu dolmaya valla tarif verirsen seviniriz
ben biraz fazla acılı olmasını seviyorum
bunu en iyi pempiş cevaplar
Kuru patlıcan ve biber dolması güzel oluyor ve diğer dolmaya göre daha pratik bence. Patlıcan oyma derdi yok ve daha lezzetli.Kızlar sağolun , dolma için, kayınvalideme çok çok baktım ama o malzemeyi göz kararı koyduğundan ben tarifi az ölçülerde yapmış şu arkadaştan aldım ;
http://www.kevserinmutfagi.com/zeytinyagli-kuru-dolma.html
Püf noktası kesinlikle Antep salçası ve kuru dolmalıkları, öyle her baharatçıda gördüğünüz taze ve güzel olmayabilir , mümkünse Antep'li bi tanıdıktan isteyinyoksa da güvendiğiniz bi yerden alın, istanbul da Kapalıçarşı'da güzelleri oluyo
Bu tarif birebir çok güzel tuttu, iç harcı bile tam geldi, sağolsun kevserin mutfağıyalnız ben nar ekşisi yerine bol limon kullandım daha güzel oluyo ekşisi.. Bir de kuruların haşlanma kısmı önemli, buradaki dakikalara uyunca güzel yumuşadı, çok kaynarsa dağılıyolar
Elifnaz ellerine sağlık menü çok güzelmişevet o son ana kalan işlerle koşuşturma oluyo ama yetişiyor bi şekilde
Nfk aynısı bir kere de bana olmuştu tahta gibi kupkuru ve incecik bir revanim olmuştu ama ben kabartma tozunu koymayı unutmuştum , portakal ağacının tarifi ile yapıyorum , şerbeti kesinlikle 1 e 1 yapmam ben, çok bal gibi birşey olur o zaman o, 1,5 bardak şeker 3 barsak su yapıyorum
bence bişey olmaz. kolay gelsin canım. yorucu br hafta sonu seni bekliyor.Kızlar, iftara pazar misafir alacağız. Patates dolması yapacağım. İçini bir gün önceden hazırlasam olur mu? Pirinç yok.kıymayla hazırlanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?