Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Herkese selam canlarım.
Ne pişirsem problemi var? Alinazik ya da türlü.

yiyecek olsam ali nazik yapacak olsam türlü

ohh maşallah döktürmüşsün sende valla menü süpermiş bende patlıcan dolmasını çok severim bir gazianteplinin elinden yedikten sonra bende vurulmuştum bu dolmaya valla tarif verirsen seviniriz
ben biraz fazla acılı olmasını seviyorum

bunu en iyi pempiş cevaplar

colicos; bence ya bi instagram ya da facebook hesabı aç.. ordan daha iyi görüşüyoruz.

Şekerim çok isterdim çokta güzel olurdu ama eşime bu konuda söz verdim böyle bir hesap özellikle açmıyorum istemiyor. zaten internette çok vakit geçirmiyorum. bu aralar sık giriyorum topiğe çünki işler çok yoğun değil. önümüzdeki günlerde büyük bir otel projesi gelecek ve tasarım, 3boyut ve sunum konusunda çok büyük hazırlık işine girişcem. yani kk de çok sık giremicem aslında. şimdilik rahatım. Ben şimdi seni gördüm ya fotonu o yetiyor bana. en azından nasıl biriyle konuştuğumu biliyorum. sende beni biliyorsun.

Gazianteplilerin yemekleride tatlılarıda süppeer oluyor yaa gerçekten. acıyıda çok severim.kurutulmuş patlıcanın acılı dolması şahanee. ancak ben uzun süredir katmere takmış durumdayım kafayı. sanırım bunuda eniyi gaziantepliler yapıyor. elimde bir iki tarif var boool şamfıstıklı kaymaklı denicem bakalım. ama nezaman.

Yok bizde bu yapılırdı da alta patlıcan konmazdı. Patlıcan olayı beni bitirdi :)

Uyku eğitiminde bişi oldupu yok. Dün gündüz uyumadı. Sonuç baş ağrısından bugğn gelmeyen bir bakıcı...

Zeytinli ekmek süper görünüyo. Kocam zeytin yiyeydi yapardım ona :/

Tabi tabi biraz :)

Kıyamam kuzulara...

Herkese selam canlarım.
Ne pişirsem problemi var? Alinazik ya da türlü.

Alinazik tabiki

Bence normal ölçüsü ile yap. Şekeri azaltıp suyu değiştirmezsen cıvık olur :/

kız pembiiiiş! nerelerdesin yahu??

Burdayım da iyi değilim malesef...

sözkonusu revaniyse şerbeti çok çeker canım. bence normal ölçüsünde yapmalısın. kıvamınımı koyumu buldun. tadımı fazla gelir.

revaninin keki hiiç kabarmadı yaa:84:
canımı sıktı. oysa kabarması için gerekli herşeyi de yapmıştım.

şimdi şerbeti yarı ölçüyle bile yapsam önemli değil..

canım teşekkürler. elime bir geçsinde beyaz beyaz bir sereyim yatağa.
Bamya malefef hiç sevmiyorum. yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. bu konuda çok ısrarlı davarananlar olsada tadına bakmadım.

revaninin keki hiiç kabarmadı yaa:84:
canımı sıktı. oysa kabarması için gerekli herşeyi de yapmıştım.

şimdi şerbeti yarı ölçüyle bile yapsam önemli değil..
Aaa niye kabarmadıki acaba. üzüldüm valla. kabartma tozununun tarihini kontrol ettinmi.

Hayırdır inşallah. nooldu canım? önemli bişey yoktur inşallah.

Aaa niye kabarmadıki acaba. üzüldüm valla. kabartma tozununun tarihini kontrol ettinmi.

yeni tarihli, geçen aldım.
yumurtayı güzel çırptım. fırın kapağını uzun süre açmadım.
gel görki sonuç bu..

atlattim canım şükür. son bir saat zor yetistim valla. malum salata, sofra, pilav sona kalıyor bide hazırlanmak ta işin icinde olunca. benim menumde
Terbiyeli tavuk çorbası
icli kofte ( hazir)
Yoğurtlu karışık Kızartma
kurutulmuş domates salatası
patlıcan salatası
midye börek
islim kebabi
tavuk suyuna pilav
tiramisu vardı
kuru dolmaya bayılırım. bi sefer yaptım ama çokta beceremedim. birinden görüp yapmak lazım. alman pastasını hangi tariften yaptın.

Son düzenleme:
hepsini nasıl yaptın yaa
bende yoruldum ama hallettim şükür.

Kızlar sağolun , dolma için, kayınvalideme çok çok baktım ama o malzemeyi göz kararı koyduğundan ben tarifi az ölçülerde yapmış şu arkadaştan aldım ;
http://www.kevserinmutfagi.com/zeytinyagli-kuru-dolma.html

Püf noktası kesinlikle Antep salçası ve kuru dolmalıkları, öyle her baharatçıda gördüğünüz taze ve güzel olmayabilir , mümkünse Antep'li bi tanıdıktan isteyin yoksa da güvendiğiniz bi yerden alın, istanbul da Kapalıçarşı'da güzelleri oluyo
Bu tarif birebir çok güzel tuttu, iç harcı bile tam geldi, sağolsun kevserin mutfağı yalnız ben nar ekşisi yerine bol limon kullandım daha güzel oluyo ekşisi.. Bir de kuruların haşlanma kısmı önemli, buradaki dakikalara uyunca güzel yumuşadı, çok kaynarsa dağılıyolar

Elifnaz ellerine sağlık menü çok güzelmiş evet o son ana kalan işlerle koşuşturma oluyo ama yetişiyor bi şekilde

Nfk aynısı bir kere de bana olmuştu tahta gibi kupkuru ve incecik bir revanim olmuştu ama ben kabartma tozunu koymayı unutmuştum , portakal ağacının tarifi ile yapıyorum , şerbeti kesinlikle 1 e 1 yapmam ben, çok bal gibi birşey olur o zaman o, 1,5 bardak şeker 3 barsak su yapıyorum

Türlü için kabak yokmuş zaten. Alinazik yapacağım.

Kuru patlıcan ve biber dolması güzel oluyor ve diğer dolmaya göre daha pratik bence. Patlıcan oyma derdi yok ve daha lezzetli.

Kızlar, iftara pazar misafir alacağız. Patates dolması yapacağım. İçini bir gün önceden hazırlasam olur mu? Pirinç yok.kıymayla hazırlanıyor.

Son düzenleme:
Kızlar, iftara pazar misafir alacağız. Patates dolması yapacağım. İçini bir gün önceden hazırlasam olur mu? Pirinç yok.kıymayla hazırlanıyor.
bence bişey olmaz. kolay gelsin canım. yorucu br hafta sonu seni bekliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…