- 8 Ağustos 2011
- 12.649
- 15.011
- 498
kızz bizim kız ne yapsın o zaman
babası 45 anası 39 giyer bizim kızı sen düşün artık
ama şu an 22-23 kalıba göre değişiyor
benim eşim 42-43 giyiyor. ama ayşeciğin ayak ve parmak yapısı tamamen benimkine benziyor.
benim ayak parmaklarım uzun
ama sanıyorum bu birden büyüme meselesinden ziyade ayakkabı kalıplarıyla alakalı.
yani dışarıdan ayakkabıya bakınca, bu bizim kıza büyük gelir diyorsun, ama giyince giyilmiyor işte..
bundan gayrı ayşeciğe denemeden ayakkabı almam.
bencede yoksa ayakkabılar eskimeden elimizde kalacaklar
bu akşam arkadaşımızı iftara çağırmayı düşündüm aradım ne yapıyorsunuz diye kv desine iftara davetlilermiş ordayım deyince hımm bende öylesine aramıştım zaten dedim
nedense bu akşam birini çağırma isteğim var birde sucuklu paçanga böreği istiyor canım onuda yapayım yemeklerimin yanına bir de havuç tarator ekliyim menüyee ohh acıktım ben bugün galiba
yani müsait olan varsa buyursun gelsin akşama iftara
şeker portakalımm, unutmadan yazayım.
dün yaptığım parfe hayalimdeki gibi olmadı.
10 saat dondurucuda kaldı. iftara yarım saat kala çıkardım. dolayısıyla çözünmedi.
2 saat sonra yenecek kıvama geldi. tadı tamamen yaşpasta gibi. yaparsan 6-7 saat dondurcuda tut,
ve mutlaka 2-3 saat önceden dolabın alt kısmında çöz..
batunun huyuda suyuda tipide babası malesef. inatçılık huyunu birtek benden almış.
benim eşim 42-43 giyiyor. ama ayşeciğin ayak ve parmak yapısı tamamen benimkine benziyor.
ama sanıyorum bu birden büyüme meselesinden ziyade ayakkabı kalıplarıyla alakalı.
yani dışarıdan ayakkabıya bakınca, bu bizim kıza büyük gelir diyorsun, ama giyince giyilmiyor işte..
Ahaaaa ben geliyorum şekerimm.bu akşam arkadaşımızı iftara çağırmayı düşündüm aradım ne yapıyorsunuz diye kv desine iftara davetlilermiş ordayım deyince hımm bende öylesine aramıştım zaten dedim
nedense bu akşam birini çağırma isteğim var birde sucuklu paçanga böreği istiyor canım onuda yapayım yemeklerimin yanına bir de havuç tarator ekliyim menüyee ohh acıktım ben bugün galiba
bence sakla gitsin. az para değil yanii.aynen.. içimden bi ses kuzenin kızına ver diyor.
diğer bi ses, ya bir kızın daha olursa, hiç giyilmemiş deri ayakkabı verme diyor
yaa emin değilim ama muska böreği gibi üçgen sarıp içine pastırma kaşar koyup yağda kızaran börekmi buu. bende çoook bayılırımdaa. kız iyi aklıma düşürdünüz heee yapayım bende.ay canım benimm, sağolasın..
çalıştığın halde, bu saatten sonra misafir çağırmayı düşünmen gerçekten etkileyici.
ben anca ertesi güne çağırabilirim
paçanga 3-4 kez yaptım. hakitan her bakımdan insanı tatmin ediyor, dolu dolu bi yiyecek
acaba neden sadece ramazanda yapıyoruz
kızgın olupta gönül almak kadar zor bişey olamaz. gönül kırmayı küs kalmayı malesef bende hiç sevmiyorum. yani ilk beş on dak çok sinirli olurum sonra geçer. (mesela o süre içinde eşim gönlümü almaya çalışır bu süre ondan kaynaklıda olabilir) bilmiyorum yaniii.Günahımı almayın bee
Kızgın ve gergin olmama rağmen kadının gönlünü almaya uğraştım. Gerçi biraz eşim üzülmesin diye, biraz da kendi menfaatim içinAma küs kalmayı sevmediğim de bir gerçek.
Nfk parfen nasıl oldu?
Pembiş ben de eşindeki gelişmeye sevindim :)
Born cum geçmiş olsun bence doktoruna güven
Şekerportakalı ben de 39 giyiyorum koca ayaklıyım, eşimin ayaklarıysa narin yapılı Kerem de bana benzemiş çok utanç verici :)
şeker portakalımm, unutmadan yazayım.
dün yaptığım parfe hayalimdeki gibi olmadı.
10 saat dondurucuda kaldı. iftara yarım saat kala çıkardım. dolayısıyla çözünmedi.
2 saat sonra yenecek kıvama geldi. tadı tamamen yaşpasta gibi. yaparsan 6-7 saat dondurcuda tut,
ve mutlaka 2-3 saat önceden dolabın alt kısmında çöz..
aynen.. içimden bi ses kuzenin kızına ver diyor.
diğer bi ses, ya bir kızın daha olursa, hiç giyilmemiş deri ayakkabı verme diyor
ay canım benimm, sağolasın..
çalıştığın halde, bu saatten sonra misafir çağırmayı düşünmen gerçekten etkileyici.
ben anca ertesi güne çağırabilirim
paçanga 3-4 kez yaptım. hakitan her bakımdan insanı tatmin ediyor, dolu dolu bi yiyecek
acaba neden sadece ramazanda yapıyoruz
Günahımı almayın bee
Kızgın ve gergin olmama rağmen kadının gönlünü almaya uğraştım. Gerçi biraz eşim üzülmesin diye, biraz da kendi menfaatim içinAma küs kalmayı sevmediğim de bir gerçek.
Nfk parfen nasıl oldu?
Şekerportakalı ben de 39 giyiyorum koca ayaklıyım, eşimin ayaklarıysa narin yapılı Kerem de bana benzemiş çok utanç verici :)
akşamları dışarı çıkmak hem benim için hemde batu için çok iyi oluyor. öğleden önce serin olması güzel bi durum yinede. sabah sabah temiz hava alıyor.bura da sıcak ya.. özellikle öğleden önce serinde çıkıyorum.
akşam hem halim olmuyor, hem çok sıcak, hem de park çok kalabalık oluyor.
eve yakın iki küçük park bir de koru var. bi park dediğin gibi tamamen gölge.
ve saat 10-12 arası anlaşmış gibi sadece küçük bebekler oluyor. bugün mesela 2-3 yaş arası 7 bebek vardı.
ayşecik de yaşıtlarıyla takılıyor 1-2 saat.
akşam çıkmak aslında en güzeli. sen de hava alırsın. serin olur..
aynende öyle yaniii...helal kız sana! anafikri çözmüşsün..
çetin kayaya çaptı senin kv
diyoruz da yanlış mı diyoruz. sen doğurdun ama diğerleri lohusa..
nazlar, tripler, sazlar cazlar.. açıkça konuşman çok iyi olmuş.
öyle kendi kendine anlam vermesin. kendi de üzülmesin, seni de germesin.
şurda birkaç gün daha idare etsin. büyümüş hazır çocuğu herkes seviyor da, emeğe gelince herkes vıınn!
Waaaaawww... baba faaliyette. adama bide yardımcı olmuyo diyosun.İki kere falan kalkıyo. Yani çok mesudum :) bu arada babası da ilgileniyo kalkınca çünkü ayakta sallamıyoruz ya
Hamarat anneden yapıyorduk canımcım.
Akşama planın iptal olma olasılığı var. Evde çorba bile yok. Bense çikolatalı kahveli Cheesecake yapıyorum
Aman adamlar birbirini anlamıyo nasıl alfabeleri olacaksa...??
Ay ne güzel ciciler alınmışşşşş. Güle güle kullanın :)
sen daha yeni regl olmadınmı. düzensizdi dimi yanlışmı hatırlıyorum acaba..Mesaj tekrarı olmuşşşşşş.
Orucum bozuldu malesef. Yarın artık başlarım.
Cheesecake veya kek yaparken kalıba döktğkten sonra tezgaha vururuz ya kabarcıklar gitsin diye; onu yapmayı unuttum ve tipsiz bir kabarıklık var şuan :) bakalım lezzet nasıl olacak..??
calpol hafif ateşlendiğinde veriyorum. ama diğerini ateş birtürlü dümüyorsa veriyorum. ikinci defada bişeyi kalmıyor.bizde de calpol var. ama dediğin gibi biraz hafif kalıyor o.
ibufen çok daha etkili diye biliyorum. yeğenime ondan veriyorlar..
ooo, bayram alışverişleriniz tamam desene.. güzel günlerde kullanın..
geçen sene eşim 250 lira verip okuma marka motor aldı, kamışını daha önceden almıştı.
ama çinekopta kullanıyor. istavrit tutarken başka bi kamışı var onu kullanıyor.
öyle uçuk fiyatlar vermeye hiç lüzum yok. sonuçta hepsi aynı işi görüyor.
batu 25 giyiyor şuan.kızlar, şimdi güleceksiniz ama ayşeciğin en benzemeyecek yeri bana benzedi; ayakları
ben 38-39 giyiyorum. biraz da taraklı neyse işte.. ayşecik en son 20 numara spor ayakkabı giyiyordu.
yazın başında 21 numara yazlık ayakkabı aldım.. onu bir süre giydi, önden parmakları çıkıyor gibi oldu.
bi mağazada da indirim vardı, biri sandalet (23 numara, seneye giyer diye) biri mevsimlik (21,5 numara) ayakkabı almıştım.
o 21,5 luk ayakkabı da olmuyor, parmakları katlanıyor, yürüyemiyor resmen. 2-3 kez giydi sadece.
gittim, dolaptan 23 numara olan sandaleti çıkardım. onun da kalıbı mı küçük ne o da olmadı.
önden parmakları pırtlıyortaa, doğumda bi arkadaş 24 numara bi sandalet hediye getirmişti onu giydirdim, tam oldu.
yani, 2-3 ayda bi bebeğin ayağı bu kadar büyür mü? hele de bu bebek kız! bilmiyorum sonumuz ne olacak:111:
sizin bebeler kaç numara giyiyor?
colicosla aynı fikirdeyim. kızgın halde iken ortamı yumuşatacak ilk adımı atman,Günahımı almayın bee
birebir aynı tarifi yaptım. dediğim gibi don oldu.Kremşantisini ya da bisküvisini fazla mı koydun ki?
Yarım saat içinde yenecek kıvama geliyor
evet o şekerim. ben içine domates de koyuyorum. orjinalinde sivri biber de var.yaa emin değilim ama muska böreği gibi üçgen sarıp içine pastırma kaşar koyup yağda kızaran börekmi buu. bende çoook bayılırımdaa. kız iyi aklıma düşürdünüz heee yapayım bende.
pastırma zaten pahalı bi yiyecek, bi de ramazanda daha pahalı satılıyorpastırmalı değilde sucuklu yapacağım bu sefer birde öyle deneyeyim 2 dilim aç bitir pastırma paketi 6,70 tl idi yuhh dedim yaa
evde sucuk var bu sefer o şekil deneyeyim
evett ya pastırma çok pahalı. bir okadarda lezzetli yaww. herzaman eve giren bişey değil zaten. ama o börekkk Mmmm çook güzel yaaa dediğin gibi yağda kızaracak. sıcak serviz. bide çağrışım yaptı krokanlarrr. kayseride yemiştimm kaşarlı krokan offf yaa bayılırım. şöyyyle sıcak sıcak kaşar içinde sünecek.colicosla aynı fikirdeyim. kızgın halde iken ortamı yumuşatacak ilk adımı atman,
yapıcı davranman takdire şayan. ben yapamam gibi geliyor..
utanç verici diyorsun da senin iki bebe de oğlan, ayakları büyük olsa ne olur
birebir aynı tarifi yaptım. dediğim gibi don oldu.
evet o şekerim. ben içine domates de koyuyorum. orjinalinde sivri biber de var.
sigara böreğinden kalın sarıyorum bi de. aynı şekilde yapıp fırına atan da var ama benca yağda kızaran daha lezzetli
pastırma zaten pahalı bi yiyecek, bi de ramazanda daha pahalı satılıyor
belki arya daha ucuza alıyordur. ne de olsa yerinde yaşıyorlar
eşim geçen bimden almıştı. nametin çemensiz pastırması 120 gr 8 lira.
sanırım a101 de şahin marka satıyor, aynı gramaj 9 yada 10 lira falandı.
ayy evet yaa sabırsızlıkla bekliyorum gelmelerini. evin havası öyle bir değişecekki. sanırım bodrumda bize dar gelir. çok şen şakrak bir eltim var.Ay süper. Gelsinler de havanız değişsin
Olta güzel fikir de ben hiç bilmiyorum nasıl seçilirv
Yerim ben o bilmiş prensesi :) neyseki yardımcın var kız
diyosuuuun :111:
ramazan dolayısıyla fermormansta dengesizlikler olabiliyor bacım..
herkese selamlar sevgiler.. ayşeciğin iki yaş aşısını yaptırdım bu sabah.
hemşireye sordum, banyo yaptırabilirsin dedi. parkta her türlü çamura, toprağa gömülünce banyo farz oldu
neyse ikimiz de duş aldık şuan ben mayışık bu mesajı yazarken, o speddy gonzalez gibi evi turluyor.:111:
ve de tahmin edeceğiniz üzere ev harp alanı gibi
akşama karnıyarık ve mısırlı pilavım var, şu parfeyi de yapıp dondurucuya attım
http://ink361.com/app/photo/ig-749712565353179145_323955377
bi de çorba yaparsam, akşama rahatım
inş canlar, dua edin de geçip kurtulayım.
ooh, kızkıza muhabbet candır
iftar size mi geldi, Allah iyiliğini versin yaa
hay Allahım! o modelden bi tane de bizim evde var.
akşam üstü sofrayı hazırlarken ben, eşime sen ayşeciğe sahip ol dedim. adam 3 dk da fıttırdı..
bununla iş yapmak ne kadar zor diyor.
tabi yer.. hem onun hem senin için artık kendi yemesi lazım.. çok rahat edersin..
bizimki herşeyi kendi yiyor. artık çoraplarını ve eşofman altını da ona çıkarttırıyorum..
tshirtunü bazen giyiyor bazen giyemiyorama öğrenecek.
hayırlısı olsun canım, elden ne gelir..
benim eşim balıkçı bana sorabilirsin
ne kadarlık bi şey istiyorsun? bi de denizde tutuyor di mi?!
hem harf hemde rakam olanını ankarada almıştım ben. birkaç harf yerleştiriyorduk sonra sıkılıp dağıtıyordu.geçen gün avm den şu yapbozu aldım.
eşim görünce, bunun için erken değil mi dedi ama ayşecik şimdiden harfleri yerine koymaya başladı.
kendi isimlerimizin başharflerini de öğrettik. bulursam rakamlısını da alıcam inş..
Eki Görüntüle 1191775
inanilmaz gergin sinirli ve uykusuzum tun gece hastanedeydik ve bu saat oldu hala uyuyamadim kacinci banyo aldirisimiz bilmiyorum gecmedi atesi cunku akilli (!) doktor kan tahlilindr yuksrk degerler cikmasina ragmen sonuclar tertemiz sdc calpolle atesi dusurun viral bi enfeksiyon dedi baska biseye gere yok dedi ama ates dusse zaten niye getirelim dime sabah altifa eve girdk yolda uyufu 6bucukta birfen aglayatak uyandi ve yine ates tavan yapmis hala da uyumadi durmadan agliyo gercekten sinirlerim inanilmaz yiprandi ya madem biseyi yok degerler niye yuksek yuksekse niye bi ilac bisey vermiyosn su cocuk da biz de perisan olduk sanirim ogleden sonra baska yere yine gostericez su atesten cok korkuyorum ne olur dua.edin uykusuzluk iyice vurdu kafama
Şimdi nasıl oldu Yasircik,pamuk helva kucukken gercekten daha zor oluyo biz de hastanedeyken onu konusuk esimle buyudukce ifade edebiliyolar sukur ki insan kucukken daha da uzuluyo caresizlikten...
nfkcm kvler bayramda ancak gelicekler medineye daha yeni gecmisler su anda atesiindi napicam bilmiyorum dun de cok deldiler ettiler korktu cocuk tekrar ayni seylri yasatmasan mi.cikmazsa diyorum biraz daha kontrol.ediyim...
bu arada senin de dedigin gb dun gece eylemdeyken dusundum de hemen kucuk seylerde ortaligi yikiyoruz gazze ne halde simarikligin pek de anlami.yok((
Hayırlı olsun yeni ciciler sağlıkla giyinin insallah ,Dün eşim işyerine geldi marinoksa gidip oltalara baktık. makaradan tutun çok profesyonel oltalara kadar birsürü çeşit var. eşimin ençok hangi olta üzerinde durduğunu takip ettim. fiyatına bir baktım 1700 tl. yaa dedim bırak onu napcaksın balina tutacak halin yokya.. ama çok güzeldi hiç yormuyor. çeviriyorsun cırrrrr diye geliyor balık. ayy bende heveslendim şimdi. kendimede almak istiyorum ama çok borcada dalmak istemiyorum. neyse bakcaz bakalım.
Dün eşimle avm ye gittik. eşime iki tane şort aldık. banada daha önce almaktan vazgeçtğim açık yeşil pantolon ve 2 tişört aldık. eve bir gittik kv lerde alışverişe çıkmışlar batuşa lcw de ne varsa doldurmuşlar. ev ahalisinede almışlar bişey. hepimiz cicilendik yanii.
Eşine maşallah işte denge kurmak böyle birşey , haklı da zaten birkaç zaman sonra hatırlayınca size de önemsiz gelecek ..Akşam kv yle konuşmadım. Yemek de yemedim,sinirden ağlayıp uyudum. Gece eşime anlattım sağolsun sakin karşıladı. Üzülme geçer, aranızı bozmayın beni de uğraştırmayın dedi.
Bugün sabah konuştum kv yle. Tamam konuyu kapatalım dedik. Sorun yok şimdilik. Önceki lohusalıktan içimde kalan bazı şeyleri de döktüm, iyi oldu belki de...
Bazı saçma yorumlamaları var, söylemediğim manalar çıkarıyor cümlelerimden. Onları kafasından atmasını söyledim.
Keremde hiç böyle gelip yardımcı olmamışlardı bana. 2 sene kendim büyüttüm.
Şimdi geliyorlar işte ona da bi bahane bulup gidecekti hatun. Yemezlerrrr
Ne güzel yaşıtları ile denk gelmeniz , ben de Ramazan öncesi sabah erken çıkartıyordum hep. En tenha o zamanlar oluyor bizim burada..bura da sıcak ya.. özellikle öğleden önce serinde çıkıyorum.
akşam hem halim olmuyor, hem çok sıcak, hem de park çok kalabalık oluyor.
eve yakın iki küçük park bir de koru var. bi park dediğin gibi tamamen gölge.
ve saat 10-12 arası anlaşmış gibi sadece küçük bebekler oluyor. bugün mesela 2-3 yaş arası 7 bebek vardı.
ayşecik de yaşıtlarıyla takılıyor 1-2 saat.
akşam çıkmak aslında en güzeli. sen de hava alırsın. serin olur..
Ben bu hareketi hiç yapmıyordum desemMesaj tekrarı olmuşşşşşş.
Orucum bozuldu malesef. Yarın artık başlarım.
Cheesecake veya kek yaparken kalıba döktğkten sonra tezgaha vururuz ya kabarcıklar gitsin diye; onu yapmayı unuttum ve tipsiz bir kabarıklık var şuan :) bakalım lezzet nasıl olacak..??
22- 23 , dediğin gibi kalıba modele göre değişiyor ama numaralar ,kızlar, şimdi güleceksiniz ama ayşeciğin en benzemeyecek yeri bana benzedi; ayakları
ben 38-39 giyiyorum. biraz da taraklı neyse işte.. ayşecik en son 20 numara spor ayakkabı giyiyordu.
yazın başında 21 numara yazlık ayakkabı aldım.. onu bir süre giydi, önden parmakları çıkıyor gibi oldu.
bi mağazada da indirim vardı, biri sandalet (23 numara, seneye giyer diye) biri mevsimlik (21,5 numara) ayakkabı almıştım.
o 21,5 luk ayakkabı da olmuyor, parmakları katlanıyor, yürüyemiyor resmen. 2-3 kez giydi sadece.
gittim, dolaptan 23 numara olan sandaleti çıkardım. onun da kalıbı mı küçük ne o da olmadı.
önden parmakları pırtlıyortaa, doğumda bi arkadaş 24 numara bi sandalet hediye getirmişti onu giydirdim, tam oldu.
yani, 2-3 ayda bi bebeğin ayağı bu kadar büyür mü? hele de bu bebek kız! bilmiyorum sonumuz ne olacak:111:
sizin bebeler kaç numara giyiyor?
Denemeden hiç alamam ben de. Çünkü ayaklarının üstü etli dolma gibi maşallah, her ayakkabı giremiyo ayağına
Ellerine sağlık canım , gelip sofrana oturmuş kadar oldukbu akşam arkadaşımızı iftara çağırmayı düşündüm aradım ne yapıyorsunuz diye kv desine iftara davetlilermiş ordayım deyince hımm bende öylesine aramıştım zaten dedim
Şu mübarek günlerde ne güzel sevaba girdin gönlünü alarak, büyüklerimiz neticede, ben mesela ayrılırken hep helâllik alırım, bilmeden Kırdıysam alındığın birşey olduysa diye... Insanlık hâli; belki bir daha görüşemeyiz ); Allah hayırlı ömürler versin hepimize de );Günahımı almayın bee
Nfk parfen nasıl oldu?
Sucuklu da güzel oluyor, nfk nın dediği gibi biber domatesi pişirip kaşar ve sucukların üzerine serip fırında pişirmiştim ben Oktay usta tarifiydi. Yumuşacık da olmuşlardı...afiyet olsun şimdidenbak ben unutmuştum onu iyi hatırlattın tamam canım sağolasın
aynen yaa ya bir kızımız daha olursa
pastırmalı değilde sucuklu yapacağım bu sefer birde öyle deneyeyim 2 dilim aç bitir pastırma paketi 6,70 tl idi yuhh dedim yaa
evde sucuk var bu sefer o şekil deneyeyim
tebrik ediyorum seni eşinde arada kalırdı doğru söylüyorsun
erkekde çok problem olmaz kız ayak numarası
Bize de dolven veriyor Dr umuz, bir de aferin şurup .. çok ateşli seyreden durumlarda 4 saatte bir çapraz şekilde verdirmişti en son...ben kızımda yaşadım böyle bişey 3 gün günde 3 kez dolven vererek düşürdüm calpol işe yaramıyor bizde...doktordan korktuğu için sabrediyordum ama başka hiçbişeyi yoktu . yemek yiyordu ateşi yokken keyifliyfi ama ateş gelince kucaktan inmiyor...sonra kendiliğinden geçti...daha sonra doktoruyla konuştum gelmedik size diye...doktorumuzun yorum her ateşte gelmeyin başka belirti yoksa takip edin düşürün uzun sürerse gelin bu mevsimde viral enfeksiyon oluyorlar hep antibiotik kullanmasınlar dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?