Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızz bizim kız ne yapsın o zaman
babası 45 anası 39 giyer bizim kızı sen düşün artık
ama şu an 22-23 kalıba göre değişiyor

benim eşim 42-43 giyiyor. ama ayşeciğin ayak ve parmak yapısı tamamen benimkine benziyor.
benim ayak parmaklarım uzun

ama sanıyorum bu birden büyüme meselesinden ziyade ayakkabı kalıplarıyla alakalı.
yani dışarıdan ayakkabıya bakınca, bu bizim kıza büyük gelir diyorsun, ama giyince giyilmiyor işte..
bundan gayrı ayşeciğe denemeden ayakkabı almam.

bu akşam arkadaşımızı iftara çağırmayı düşündüm aradım ne yapıyorsunuz diye kv desine iftara davetlilermiş ordayım deyince hımm bende öylesine aramıştım zaten dedim
nedense bu akşam birini çağırma isteğim var birde sucuklu paçanga böreği istiyor canım onuda yapayım yemeklerimin yanına bir de havuç tarator ekliyim menüyee ohh acıktım ben bugün galiba

yani müsait olan varsa buyursun gelsin akşama iftara

bencede yoksa ayakkabılar eskimeden elimizde kalacaklar

şeker portakalımm, unutmadan yazayım.
dün yaptığım parfe hayalimdeki gibi olmadı.
10 saat dondurucuda kaldı. iftara yarım saat kala çıkardım. dolayısıyla çözünmedi.
2 saat sonra yenecek kıvama geldi. tadı tamamen yaşpasta gibi. yaparsan 6-7 saat dondurcuda tut,
ve mutlaka 2-3 saat önceden dolabın alt kısmında çöz..

ay canım benimm, sağolasın..

çalıştığın halde, bu saatten sonra misafir çağırmayı düşünmen gerçekten etkileyici.
ben anca ertesi güne çağırabilirim

paçanga 3-4 kez yaptım. hakitan her bakımdan insanı tatmin ediyor, dolu dolu bi yiyecek
acaba neden sadece ramazanda yapıyoruz

Günahımı almayın bee
Kızgın ve gergin olmama rağmen kadının gönlünü almaya uğraştım. Gerçi biraz eşim üzülmesin diye, biraz da kendi menfaatim için Ama küs kalmayı sevmediğim de bir gerçek.

Nfk parfen nasıl oldu?
Pembiş ben de eşindeki gelişmeye sevindim :)
Born cum geçmiş olsun bence doktoruna güven
Şekerportakalı ben de 39 giyiyorum koca ayaklıyım, eşimin ayaklarıysa narin yapılı Kerem de bana benzemiş çok utanç verici :)

Kremşantisini ya da bisküvisini fazla mı koydun ki?
Yarım saat içinde yenecek kıvama geliyor

batunun huyuda suyuda tipide babası malesef. inatçılık huyunu birtek benden almış.

Ahaaaa ben geliyorum şekerimm.

aynen.. içimden bi ses kuzenin kızına ver diyor.
diğer bi ses, ya bir kızın daha olursa, hiç giyilmemiş deri ayakkabı verme diyor
bence sakla gitsin. az para değil yanii.

yaa emin değilim ama muska böreği gibi üçgen sarıp içine pastırma kaşar koyup yağda kızaran börekmi buu. bende çoook bayılırımdaa. kız iyi aklıma düşürdünüz heee yapayım bende.

kızgın olupta gönül almak kadar zor bişey olamaz. gönül kırmayı küs kalmayı malesef bende hiç sevmiyorum. yani ilk beş on dak çok sinirli olurum sonra geçer. (mesela o süre içinde eşim gönlümü almaya çalışır bu süre ondan kaynaklıda olabilir) bilmiyorum yaniii.

bak ben unutmuştum onu iyi hatırlattın tamam canım sağolasın

aynen.. içimden bi ses kuzenin kızına ver diyor.
diğer bi ses, ya bir kızın daha olursa, hiç giyilmemiş deri ayakkabı verme diyor

aynen yaa ya bir kızımız daha olursa

pastırmalı değilde sucuklu yapacağım bu sefer birde öyle deneyeyim 2 dilim aç bitir pastırma paketi 6,70 tl idi yuhh dedim yaa
evde sucuk var bu sefer o şekil deneyeyim

tebrik ediyorum seni eşinde arada kalırdı doğru söylüyorsun
erkekde çok problem olmaz kız ayak numarası

akşamları dışarı çıkmak hem benim için hemde batu için çok iyi oluyor. öğleden önce serin olması güzel bi durum yinede. sabah sabah temiz hava alıyor.

aynende öyle yaniii...

Waaaaawww... baba faaliyette. adama bide yardımcı olmuyo diyosun.

sen daha yeni regl olmadınmı. düzensizdi dimi yanlışmı hatırlıyorum acaba..

calpol hafif ateşlendiğinde veriyorum. ama diğerini ateş birtürlü dümüyorsa veriyorum. ikinci defada bişeyi kalmıyor.

Yokyaaaa alışveriş bayram alışverişi değil di ama onun gibi bişey oldu. burası tatil yöresi olduğu için klasik tarzda bişey giyemicem. gidecek kimsede yok zaten. buarada dikkatimi çekti eşimle trafiğe çıktığımızda plakalar hep 06. ankara buraya taşınmış sanki şimdiden. bi bayram geleydi. ankaraya yolculuk başlayacaktı. bikaçgün de ayrıca işyerinden de izin almayı planlıyorum bakalım.

batu 25 giyiyor şuan.

colicosla aynı fikirdeyim. kızgın halde iken ortamı yumuşatacak ilk adımı atman,
yapıcı davranman takdire şayan. ben yapamam gibi geliyor..

utanç verici diyorsun da senin iki bebe de oğlan, ayakları büyük olsa ne olur

Kremşantisini ya da bisküvisini fazla mı koydun ki?
Yarım saat içinde yenecek kıvama geliyor
birebir aynı tarifi yaptım. dediğim gibi don oldu.
yaa emin değilim ama muska böreği gibi üçgen sarıp içine pastırma kaşar koyup yağda kızaran börekmi buu. bende çoook bayılırımdaa. kız iyi aklıma düşürdünüz heee yapayım bende.
evet o şekerim. ben içine domates de koyuyorum. orjinalinde sivri biber de var.
sigara böreğinden kalın sarıyorum bi de. aynı şekilde yapıp fırına atan da var ama benca yağda kızaran daha lezzetli

pastırmalı değilde sucuklu yapacağım bu sefer birde öyle deneyeyim 2 dilim aç bitir pastırma paketi 6,70 tl idi yuhh dedim yaa
evde sucuk var bu sefer o şekil deneyeyim
pastırma zaten pahalı bi yiyecek, bi de ramazanda daha pahalı satılıyor
belki arya daha ucuza alıyordur. ne de olsa yerinde yaşıyorlar

eşim geçen bimden almıştı. nametin çemensiz pastırması 120 gr 8 lira.
sanırım a101 de şahin marka satıyor, aynı gramaj 9 yada 10 lira falandı.

Son düzenleme:
evett ya pastırma çok pahalı. bir okadarda lezzetli yaww. herzaman eve giren bişey değil zaten. ama o börekkk Mmmm çook güzel yaaa dediğin gibi yağda kızaracak. sıcak serviz. bide çağrışım yaptı krokanlarrr. kayseride yemiştimm kaşarlı krokan offf yaa bayılırım. şöyyyle sıcak sıcak kaşar içinde sünecek.

Oooo hoooh kk bana bırakmışsınız. kimsecikler yokk.

Ay süper. Gelsinler de havanız değişsin

Olta güzel fikir de ben hiç bilmiyorum nasıl seçilirv

Yerim ben o bilmiş prensesi :) neyseki yardımcın var kız
ayy evet yaa sabırsızlıkla bekliyorum gelmelerini. evin havası öyle bir değişecekki. sanırım bodrumda bize dar gelir. çok şen şakrak bir eltim var.

olta konusunda evet çok iyi bir fikre ihtiyacım var. denizde tutacak. burada çipura tarzı balıklar çok çıkıyor. yani başkada çıkıyordur. eşiminkide acemi şansı heralde 2 kiloya yakın tutmuştu ilk zamanlar. maksat eğlenmek aslında oda ayrı bir hobi. benim bile hoşuma gitti balık tutmak. ama ben çok çabuk sıkılırım işte öyle uzun vade kalamam biyerde. baktığımız oltalar çok güzel sağlam ama pahalı işte dediğim gibi. en fazla 600-700 tl lik sağlam bişey bulsam yeter. daha ucuzuda varsa memnun olurum ama baktıklarıma pek güvenemedim. en iyisi eşimi götürmek gibi geliyor sanki. eşinin oltası nasıl bişey canım. bi foto gibi bişey yollarmısın.

hem harf hemde rakam olanını ankarada almıştım ben. birkaç harf yerleştiriyorduk sonra sıkılıp dağıtıyordu.

Cheesecaketen bildiriyorum. Çooook tatlı olmuş. Düşünün bunu ben diyorum bi de pişerken kabaran kek fırında soğurken pıstı. Belki de ben beceremedim.

Oğlum büyüdükçe kocacığım daha yardım eder oldu. Sanırım daha laftan anlayan ve ulaşılabilir oldukça çocuk babalar daha yardım eder oluyorlar

Ayak numarasında bir numarayım çünkü 40 giyiyorum artık her numara bulunuyor. Hatta deischmanda 41-42 gördüm bayanlarda. Düzgün ve işe yarayan ayakları olduğuna şükredip numarasını boşverin

Kocamın akşam planı iptal oldu. Dışardan burgerdan yemek söyleyecek. Ne zamandır canı istiyodu zaten :) biz de oğluşla kalan azıcık tavuk soteyi yicez :)

ben kızımda yaşadım böyle bişey 3 gün günde 3 kez dolven vererek düşürdüm calpol işe yaramıyor bizde...doktordan korktuğu için sabrediyordum ama başka hiçbişeyi yoktu . yemek yiyordu ateşi yokken keyifliyfi ama ateş gelince kucaktan inmiyor...sonra kendiliğinden geçti...daha sonra doktoruyla konuştum gelmedik size diye...doktorumuzun yorum her ateşte gelmeyin başka belirti yoksa takip edin düşürün uzun sürerse gelin bu mevsimde viral enfeksiyon oluyorlar hep antibiotik kullanmasınlar dedi

Colicos nfk şekerportakalı sağolun :)
Eaglee balkona koyduğun fileyi nerden almıştın işe yarıyor mu
Bizim balkon da çok tehlikeli ya

Şimdi nasıl oldu Yasircik,
Evet insanlar ne sıkıntılarla boğuşuyor biz nelerle ); ama insan nefsi işte, bir an pişman olup üzülsek de yine unutuveriyoruz bizimkinden büyük dertler olduğunu );
Hayırlı olsun yeni ciciler sağlıkla giyinin insallah ,
Oo o olta parası neymiş öyle ya hu , daha keseye uygun birşey araştırın en iyisi ..
Eşine maşallah işte denge kurmak böyle birşey , haklı da zaten birkaç zaman sonra hatırlayınca size de önemsiz gelecek ..
Açık açık konuşman çok iyi olmuş , bu söylediğin lafın altından başka manalar çıkartma olayını biz de çok sık yaşıyoruz kv ile. bazen ağzım açık kalıyo hatta , o da dediğim gibi yaş farkı ve kültürel farklar , bir de el kızıyız ya muhakkak kötü bir niyet aranır davranış ve sözlerimizde
Iyi yaptın vallahi kız. Yok öyle alınıp kaçmak. Azıcık torun bakıcaklar daha
Ne güzel yaşıtları ile denk gelmeniz , ben de Ramazan öncesi sabah erken çıkartıyordum hep. En tenha o zamanlar oluyor bizim burada..
Ben bu hareketi hiç yapmıyordum desem sonra da bu chessecake niye engebeli oldu ki diye dertleniyodum
Allah razı olsun vallahi
22- 23 , dediğin gibi kalıba modele göre değişiyor ama numaralar ,
Bizde de kız maşallah babadan almış eller ayaklar kocaman , oğlan eller ayaklar küçük minyon mu olacak nedir , tam tersi olsa iyiydi tabii sağlıklı olsunlar da
Denemeden hiç alamam ben de. Çünkü ayaklarının üstü etli dolma gibi maşallah, her ayakkabı giremiyo ayağına
Ellerine sağlık canım , gelip sofrana oturmuş kadar olduk
Gerçekten hepimiz yakın olsak ne güzel olurdu, her akşam birimizin evinde yerdik.
Şu mübarek günlerde ne güzel sevaba girdin gönlünü alarak, büyüklerimiz neticede, ben mesela ayrılırken hep helâllik alırım, bilmeden Kırdıysam alındığın birşey olduysa diye... Insanlık hâli; belki bir daha görüşemeyiz ); Allah hayırlı ömürler versin hepimize de );
Sucuklu da güzel oluyor, nfk nın dediği gibi biber domatesi pişirip kaşar ve sucukların üzerine serip fırında pişirmiştim ben Oktay usta tarifiydi. Yumuşacık da olmuşlardı...afiyet olsun şimdiden
Bize de dolven veriyor Dr umuz, bir de aferin şurup .. çok ateşli seyreden durumlarda 4 saatte bir çapraz şekilde verdirmişti en son...

Hepinize hayırlı iftarlar kaldı son 8 ha öyle mi, ne çabuk geçti yine mübarek ay değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…