iftara menü arasında pizza vaaar. bizim gelin marifetlerini sergiliyorrr. güzel yemek yapıyor bakalım pizzada nasıll..
2 yas ergenligi+ (sicak hava+ oruc) = depresif annelerAllahallah kızım sen daha dün demedin mi "çok duygulandım" diye. İlerde yemeğini yalnız başına yiyeceksin.. Bunları düşün.
Ne güzel kızın seni yanında istiyor işte.Belki tatildesin diye her anı beraber geçirmek istiyor ; sen annenle olmak istesen ve o istemese ne hissederdin? Çok kötü birşey..
Galiba bütün çalışan anneler tatil gelince çocuğundan bunalmaya başlıyor. Çokkk ayıpp.. biz ne yapalım, tüm yıl boyu dip dibeyiz:)
Destinycim şimdi şöyle bişi var. Bizim oğluş da hep o modda ama genelde ya babasına ya bana sarıyor. Sizde sadece sana sarıyorsa bu çok yorucu. Çünkü insan hiçbir şey yapamıyor. Ben yerinde olsam önce sofradan erken kalkmayarak başlardım. Ayrıca kızın gayet akıllı. Ona "yemeğimi bitirince oynayacağız" desen bunu anlar. Takmayıp bağırır çağırır o ayrı. Çocuğu da saatlerce bekletmicen zaten ama bi 5 dakka beklesin. Sonuçta artık öğrenmeye başlamaları lazım böyle şeyleri. Sen de sinirini bozma hepsi böyleler.
Benim oğluşun en nefret huyu eşya fırlatması. Sinir oluyorum ve yolasım geliyo. Yada gelir bi tane patlatır kafana yüzüne istediği olmuyorsa. Sinir çocuk. Neyse dün kaşla göz arasında yine tabak fırlatıp kırdı masadan. Sonra da suluğunu fırlattı yere. Ben de ona bulaşık yıkamam bitene kadar mama sandalyesi cezası verdim. Bi ton mızırdadı, bağırdı, ağladı vs ama oturttum orda onu. Çünkü resmen bizi denediğini hissediyorum ve sınırları hissetmeli. Ha bugün aynı hareketi yine yapacak eminim ama olduğu kadar artık yapıyoz bişiler :)
Colicoscum lahana çorbasıdır o dediğin. Bu kadar kısa sürede okadar çok kilo vermek insanın vücuduna mutlaka bişiler yapar yada hemen geri alınır. O yüzden sabit bir istikrar en iyisi
Şeker portakalım vurucam kızım seni!!! İçli köfte dedin içim gitti
Geçmiş olsun canım benim ya inşallah diştir. Yaz mevsiminde çok çoook zorluyor bence dişler, onun etkisi olabilir. Annem öyle diyor yani.
Kv ler de yani baya nazlı çıktılar. Bırak bence de çağırma artık.
Dr a gittik, kilo kaybını duyunca çok şaşırdı, çok hızlı vermiş dedi. İdrar kültürü ve idrar tahlili verdik tahlil bugün çıkacak kültürü çarşambaya ancak... Bakalım bir sıkıntı yoksa ortam değişikliği ve sıcak zaten büyük etken dedi. Önüne koy yemezse yemesin diyor. Onun kızı da aryayla 1 hafta var aralarında. O daha 11 kg falan biz hiç umursamıyoruz diyor. Ama kilo kaybı olayı onu da düşündürdü yani. Bakalım sonuçları bekleyeceğiz.
Tanıdık dr iyi oluyor, baya ilgilendi sağolsun, konuştu, anlattı. İçim bi nebze daha rahat.
Bende ki de aynı dönemdi:)) geçti mi bilmiyorum ama göriciiiizzz. Busmai de haklı olabilir, çalışınca sanırım sosyallik içgüdümüzü tatmin etmiş oluyoruz, şimdi evde bunlarla başbaşa bunalıyor insan. Gerçi hakkatten yeme sıkıntısı olmasa mutluyum ben. Bizimki de aynen bana yapışık bir çocuk merak etme. Tek başlarına oynamayı bilmediklerinden kaynaklanıyor bence. Sen çalışırken falanda sürekli birikeriyle oynuyorsa ona alışmış olabilir.
Ya benım eşim gece 11 lere 12 lere kadar calısıyor bi destek göremıyorum ki hep yalnız hep tek basıma herseyeAllahallah kızım sen daha dün demedin mi "çok duygulandım" diye. İlerde yemeğini yalnız başına yiyeceksin.. Bunları düşün.
Ne güzel kızın seni yanında istiyor işte.Belki tatildesin diye her anı beraber geçirmek istiyor ; sen annenle olmak istesen ve o istemese ne hissederdin? Çok kötü birşey..
Galiba bütün çalışan anneler tatil gelince çocuğundan bunalmaya başlıyor. Çokkk ayıpp.. biz ne yapalım, tüm yıl boyu dip dibeyiz:)
Ooo gözün aydın
Prensesimiz iyi ki doğmuş
Güzel bir kutlama olacak belli ki
Dert etme canım zaten millet suyla şişiyor salata tarzı şeyleri artırabilirsin fırına kırmızı biber patlıcan at sonra yogurtla onu mantı demiş biri pratik yapabilirsin şu hazır barbunya bezelye konserveleri var ya tat falan onlarlada hemen yemek yapabilirsin şipşakkızlar yaa kendim ettim kendim buldum yaa
eltimleri de bugün iftara çağırayım dedim eşimde iyi düşünmüşsün bende sana diyecektim dedi aradım ordada kardeşi gelmiş dün evli çocuklu olan
eee onu bırak gel diyemem o da gelsin canım ne olacak dedim ama şimdi paçalarım tutuştu çorbam ve pilavım az gelebilir nasıl olsa bizimkiler yabancı değil diyordum ama kötü oldu :18:
peynirli börek yapacağım gidince birde ek çorbamı yapayım olmadı offf ya yada ek birşey daha ne eklesem ki menüye :44:
Ben gonlunu yapsam da ben yanından gıderken ağlamaya baslıyordestiny arada herkese oluyor bu sabır zorlanmaları ama kızz onlar çok küçük ve hep bizimle olmak istiyor kıyamam yaa bizde hep öyleyiz ne yapalım anne gel diyo gidiyorum biraz gönlünü yapıyorum sonra yemek yiyorum ne yapalım onlarsız olmaz
aryam tahlillerin temiz çıkmasına sevindim inşallah kültürde de birşey çıkmaz doktorun dediği gibi hava değişimi olabilir
pempiş kızzz ben yapmadım ama :18:
şansıma geldi canım yaa zaten yapsamda beceremem ki
Canım gecmıs olsun diş değil oaysecikle yatip uyuduk.
Uyku halinde bi ses duyuyorum, cok ince boguk. "Anne annee!" gozumu actimki aysecik yattigi yerden takatsiz bana sesleniyor. Kalktimki ayaklari buz kesmis, yattigi yerde zangir zangir titriyor. Atesi neredeyse 40 derece, havale geciriyordu sanirim.
Hemen soyup banyoya soktum. İlik dus, bir de ibufen verdim. Soguk komprese de izin vermiyor. Aglata aglata eklemlerine tuttum. Suan 39.2. Daha da dusuyor, takipteyim. Bu yuksek ates ne kadar fena bi sey yaa..
Ben de aynısı oldum 40+3 sonra doktor ben beklemem sen bekle dedi sunni sancıda verdıler acılma olmadı hıc su falan da gelmedi sezeryan kacınılmaz oldu. Diretme normal dogum dıye sonra uğrasırsın allah korusunMerhaba anneler.bu topige ilk kez giriyorum cunku hala anne olamadim.kizim gununu gecti haala dogmadi.tecrubeli anneler olarak size bisey sormak istiyorum.benim su an acilmam yok rahmimde yumusak degilmis.40+2 yim bugun.doktor cumaya kadar istersem bekleyebilcemi ama cuma bebegi almak zorunda oldugunu soyledi.sorum su aslinda benim gibi olup suni sanci alip doguran var mi aranizda yada bu konuda cevrenizde bunu yasayan var mi?bu kadar bekledim sez. Olmak en son istedigim sey.doktorum karamsar konustu suni veririm ama dogurman zor acilman olmayinca yine sez. Olcak nasilsa tarzinda konustu.bana bi akil verin yada tecrubelerinizi paylasin lutfen..
Merhaba anneler.bu topige ilk kez giriyorum cunku hala anne olamadim.kizim gununu gecti haala dogmadi.tecrubeli anneler olarak size bisey sormak istiyorum.benim su an acilmam yok rahmimde yumusak degilmis.40+2 yim bugun.doktor cumaya kadar istersem bekleyebilcemi ama cuma bebegi almak zorunda oldugunu soyledi.sorum su aslinda benim gibi olup suni sanci alip doguran var mi aranizda yada bu konuda cevrenizde bunu yasayan var mi?bu kadar bekledim sez. Olmak en son istedigim sey.doktorum karamsar konustu suni veririm ama dogurman zor acilman olmayinca yine sez. Olcak nasilsa tarzinda konustu.bana bi akil verin yada tecrubelerinizi paylasin lutfen..
2 yas ergenligi+ (sicak hava+ oruc) = depresif anneler
Bi hoca, evli misin calisyor musun diye sordu. Evet evliyim ve ev hanimiyim dedim. Hmm calismiyorsun yani dedi. Hayir calisiyorum, evi idare ediyorum daha onemlisi cocuk yetistiriyorum dedim. Adam apisip kaldi.:82:
Ya benım eşim gece 11 lere 12 lere kadar calısıyor bi destek göremıyorum ki hep yalnız hep tek basıma herseye
Bugun ceylini kontrole göturdum öksuruyordu gecmemiş dedi ilaç verdi geldım eczaneye park yeri yok yolun ortasına parkettım koşarak eczaneye girdim ceylini arabada bıraktım terliydi
Sonra daaaaat dıye bı ses otobüs gecEmemiş bi daha arabaya gel bi daha park yeri ara dön tekrar in ilacı al eve gel arabadan in ceylin park dıye tutturur zaten terli. Çanta elimde ceylin kucakta eve gelmeye çalısıyorum benim hayatım hep böyle işte artık gark etti yani sinirlerim zayıfladı bunların hepsını bırakıp tek basıma tatile cıkasım var.
Dert etme canım zaten millet suyla şişiyor salata tarzı şeyleri artırabilirsin fırına kırmızı biber patlıcan at sonra yogurtla onu mantı demiş biri pratik yapabilirsin şu hazır barbunya bezelye konserveleri var ya tat falan onlarlada hemen yemek yapabilirsin şipşak
Ben gonlunu yapsam da ben yanından gıderken ağlamaya baslıyor
Canım gecmıs olsun diş değil o
Sen mutlaka doktora git eşin gelince
Bu arada ehlıyrtle ılgılı bı gelişmemi oldu mıllet senı kutlayıp duruyor gecmısı de okuyamadım:) ay noldu catlıcam:)
Ben de aynısı oldum 40+3 sonra doktor ben beklemem sen bekle dedi sunni sancıda verdıler acılma olmadı hıc su falan da gelmedi sezeryan kacınılmaz oldu. Diretme normal dogum dıye sonra uğrasırsın allah korusun
olsun kızz gaz verdikçe daha çok şey yapası geliyor onun. ama söyldiğine göre hamurda açıyormuş. yapsında görek dimiih.pizzayla marifet mi sergilenirmis? Onu ben de yapiiim. Soyle bi su boregi-baklava acsin, yada etli bi yemek yapsin da gorek
Ahahh süper bi cevap vermişsin. ya ben bazen salak gibi oluyorum böyyle hazır cevap değilim galiba. bazen çok güzel şapa oturtuyorum ama genelde hep sonradan gelir aklıma.2 yas ergenligi+ (sicak hava+ oruc) = depresif anneler
Bi hoca, evli misin calisyor musun diye sordu. Evet evliyim ve ev hanimiyim dedim. Hmm calismiyorsun yani dedi. Hayir calisiyorum, evi idare ediyorum daha onemlisi cocuk yetistiriyorum dedim. Adam apisip kaldi.:82:
Ahaah süpper bi cevap olmuş. ben bazen salak gibi oluyorum hemencik lafı yapıştıramıyorum. ama bazen bir ilham gelir şak diye oturturum lafı.2 yas ergenligi+ (sicak hava+ oruc) = depresif anneler
offf az önce alıntı yaptım iş girdi araya kapatmak zorunda kaldım. sonra bidaha yazdım başka bişey oldu yine kapatmak zorunda kaldım. şimdi cevap yazcam düşünüyorum acaba daha önce yazmışmıydım diye. neyse çıkıcam birazdan. allah kolaylık versin şekerim. nasılsın nasıl gidiyor bebişlerle hayat.Keremi uyuttum Mert uyandı, Mert uyudu Kerem uyandı.
Aman neyse; aynı zamanda uyanmaları var bi de, evlere şenlik
üff kerem de aynı. hala düşmedi ateş.ölçtürmek de istemiyor.. bir de eşimin bu akşam arkadaşlarıyla iftarı var. "seni annene bırakayım" dedi ama kerem böyleyken dışarı çıkarmak istemiyorum hala çok yağmur yağıyor..
pilav yap ,çorbaya da su ekle:)
börek iyi fikir ,hazır mantı da olabilir ortaya koyarsın.
görümcem de dün içli köfte yapmıştı bize ben pek sevmem gerçi.
oh iyi ,sevindim
hayırdır inşallah.Allah korusun. İlk kez boyle oldu. Kucuk kardesim cok ateslenirdi. Bir de yuvada calisirken boyle yuksek ateste solugu dusta aliyorduk. Neyseki suan iyi. Esimi de aradim. Niye dr'a gitmedin diyor? O anda nasil gidilir, gidilmez yani. İshal harici baska bi sikayet de yok, sabahtan beri 2 kez civik kaka yapti. Esim bi gelsin bakalim, beraber gideriz. Ben de ruyamda arabayla hastaneye gidiyorum da arabayi parkedecek yer de yok, oyle dortluleri yakip birakiyorum ortada. Aysecikle kostur kostur hastaneye giriyorum.
busmai, kerem de ateslenmis. Parca parca okuyorum, yeni gordum. Gecmis olsun. Ben de dun geceden beri 4 kez ilav verdim. Ama su ibufen gercekten cok tesirli, iyiki almisim. 15 dkda atesi dusurdu. Calpol yarim saatte etkisini gosteriyor. Az once havale geciren o degildi sanki suan pepeyle birlikte dans ediyor.ya esin davete gitmesin ya da kesinlikle yalniz olma bu aksam..
Senin tekrarlarin da hos bebegem500 kere alıntı yapıp kaptırsan ve kopyalamayıda unutmazsan sonuç bu olur.
MESAJ TEKRARIIIII:)))
hoşgeldinn. yeni anneyiz galiba.
Ahh canıııım. doğum gününüz kutlu olsun. allah sağlıklı huzurlu uzun ömürler versin.
kesinlikle şans işi.
benim ütüm tefal marka ve hiiç memnun kalmadım. kampanyalı almıştım ama yinede dünyanın parasını dökmüştüm. philipsin buharlı ütüleri çok güzele benziyor.
afiyet bal şeker olsun güzel menü.
off pembeee ne çok alıntı yapmışsın maaşallah yanii.
daha önce duydunmu bilmiyorum ama ben bi çorba tarifi buldum bir haftada 7 kilo verdiriyor. ayrıca herşeyden de yiyebiliyorsun. benim bi 4 kilo kadar vermeye ihtiyacım var. bu çorbadan yapıp birazdaha kilo vermeyi düşünüyorum.
ramazandan hemen sonramı yolculuk vardı. biz süpper bir kararla perşembe yola çıkıyoruz inşallah. ankaraya gidiyoruz.
geçmiş olsun canım. niye ateşlendi acaba. kıyamam yaa iyimi şimdi..
menü de güzelmiş.
allah bağışlasın.
aa negüzel olmuş. insanın güvendiği bir doktoru olması şart. ankaraya gidince bende batuşu bi muayene ettircem. tatile girmeden yakalayabilirsem.
Allah bağışlasın canım. Ek gıdaya geçtiniz mi?? Çok nefret günlerdi benim için valla
Günaydınlar herkeseeeeeeeee :) nöbet sendromu olmayan bir pzt candırramazanın son haftası hayırlı olsun. Hangi ara başladı da bitiyo dimi??? Bu haftaya yayaraktatil hazırlıklarını bitirmem gerek. Kadın olmak zooooor güzel bir gün diliyorum.
İlbilgecim minik kuşundoğum günü kutlu olsunnnn. Öpücükler yolluyorum :)
ramazan 24ten herkese günaydınlar..
hayırlı huzurlu bi gün ve hafta diliyorum. ramazanın son haftası.. yine geldi gidiyor mübarek ay..
dün öğleden sonra ayşecik ateşlendi. akşam iyiydi, iftarda bi sorun yoktu da eve gelince tekrar çıktı.
ateşdüşürücü verdim 1 de yattı. 5te yine kalktı, yine şurup verdim. 7.30 anca daldı.
1 saat daha uyudu. şuan yine ateşli. mızmız, iştahsız.. ben 3,5 saat uykuyla duruyorum. başım çatlıyor.
bi şeyler atıştırıp ilaç alıcam... inş başka bi şey değildir, şu belalı azılar çıksa da kurtulsak..
bi manyaklık yapıp kv leri son bi kez yemeğe çağırmayı düşünüyorum, eşime bi sorayım bakalım..
akşama da; tarhana çorbası, et sote, fırında baharatlı patates, mantı, çoban salata düşünüyorum.
biraz etli taze fasulyem var. iki çeşit de baklava, onları da dondurmayla ikram ederim. oldu da bitti maşallah..
ilbilge; kızçenin yeni yaşı kutlu olsun.. Rabbim sağlıkla, huzurla nice seneler nasip etsin.
inş 3. 4. yaş günlerini de beraber kutlarız..
pembişim; kolay gelsin bacım.. yavaştan hazırlanırsın.. bana tatil var desinler, 2 saat sonra bavullarla kapıdayım
sibel; hoşgeldin. takıl bize hayatını yaşa
busmai; gece rüyamda merti gördüm. hayır olsun. sen çok yorgun olduğun için biraz ben bakayım sen uyu dedim.
o da acıkmış ağlıyor, sol göğsümü verdim. süt yok, sağ göğsümü verdim lıkır lıkır süt aktı, içti rahatladı uyudu.
aryam; kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş. görüyor musun tevafuğu? bakalım dr ne diyecek bugün.. iyi haberlerle gel inş..
Cok zor oldu ama aysecigin agzini kontrol ettim. Sag ust azi disi damagi yarip cikmis. İki uc acikta gorunuyor. Dis atesi 38i gecmez derlerdi de acaba bu 2. azi diste baska mi oluyor? :44:
2 yas ergenligi+ (sicak hava+ oruc) = depresif anneler
Keremi uyuttum Mert uyandı, Mert uyudu Kerem uyandı.
Aman neyse; aynı zamanda uyanmaları var bi de, evlere şenlik
üff kerem de aynı. hala düşmedi ateş.ölçtürmek de istemiyor.. bir de eşimin bu akşam arkadaşlarıyla iftarı var. "seni annene bırakayım" dedi ama kerem böyleyken dışarı çıkarmak istemiyorum hala çok yağmur yağıyor..
pilav yap ,çorbaya da su ekle:)
börek iyi fikir ,hazır mantı da olabilir ortaya koyarsın.
görümcem de dün içli köfte yapmıştı bize ben pek sevmem gerçi.
oh iyi ,sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?