Gunaydin canlar.. Tek tek alintilayamadim. Gecmis olsun diyen dostlarim, sagolun..
İftarda aysecik kusmaya basladi, atesi de vardi. Yakindaki iki hastaneyi aradik uzman cocuk dr u yok. Devlet hastanesine gittik, cocuk acilde uzman dr varmis. Neyse mubarek insan evladi dogru durust sikayetleri bile dinlemeden ustunkoru muyayene etti. Neyi var diyorum, kendi kendine mirildanir gibi bi seyler soyluyor. 2. Kez sordum, bogazinda kizariklik var dedi. Klamoks antibiyotik ve aferin yazdi. Antibiyotik ve atesdusurucu verip yatirdim. Gece yine ateslendi. Yine ibufen verdim. Sabah yine atesi yukselmeye basladi, su istedi icti. 2 dk sonra hepsini kustu. Alelacele ciktik hastaneye birakti esim. Daha once o hastanede bir kadin dr a gitmistik. Bu sefer taslica bi erkek dr bakti.. Atesi ne zamandir var, en fazla kac derece olctun, kakasi nasil kac kez yapti, kokuyor mu, mukuslu kanli mi? (Hakikaten kakasi mukuslu, dun aksam internetten bakmistim mikrobik bagirsak enf belirtisidir yaziyordu ) Sonra muayene etti ve bagirsak enf, ust solunum yoluna da tesir ediyor dedi. Bagirsak koruyucu bi surup verdi. Bu mikroplarin daha da artmasini engeller, antibiyotik vermicem. Ates dusurucuyu de atesi ciddi yukselmeye baslayinca ver. 1-2 gune ates de tamamen bitecek, bol sivi ozellikle yogurt ve ayran ver. Kusmasi seni caydirmasin. İstedikce icsin dedi. Yogurt yemiyor, zoraki bir bardak sut icer dedim. Onemli olan yogurttur. Hem kalsiyum miktari cok yuksek, hem de icindeki yararli bakteriler bu durumda iyilestiricidir dedi. İki disi patlamis. Dis atesi de hastaligi siddetli seyrettiriyor dedi. Neyse aman cok konustum. Aklinizda olsun diye ayrintili anlatiyorum.
Hastaneden ciktim. Anahtar yok. Esim arabadan inerken uzatmisti ama almamisim. Neyse ben de bastim anneme geldim. Aksam esim alir artik..
Bizim de aşımız bugün.nfk ayşe nasıl oldu canım bu arada birşey farkettim 2 yaş aşısını olan herkes de bir ateşlenme söz konusu acaba aşısının mikrobunu yenemediler o yüzden mi??
bizde bugün yapılacak aşı ama korkuyroum valla :18:
Herkeste aynı tablo demekki:)) bu arada evlilik yıldönümünüz kutlu olsuuuunnn...
Valla bravo canım, çok çalışkan buldum seniii:))
Sorma bende de regl durumu var, gitti kadir gecesii.
Bu arads sizin de evlilik yıldönümünüz kutlu olsunn, nice mutlu senelere inşallah. 9. Yıl da baya çokmuş beaa:)
Yoğurt önemli gerçekten de. Neyse ki bugünkü dr ilgiliymiş.Gunaydin canlar.. Tek tek alintilayamadim. Gecmis olsun diyen dostlarim, sagolun..
İftarda aysecik kusmaya basladi, atesi de vardi. Yakindaki iki hastaneyi aradik uzman cocuk dr u yok. Devlet hastanesine gittik, cocuk acilde uzman dr varmis. Neyse mubarek insan evladi dogru durust sikayetleri bile dinlemeden ustunkoru muyayene etti. Neyi var diyorum, kendi kendine mirildanir gibi bi seyler soyluyor. 2. Kez sordum, bogazinda kizariklik var dedi. Klamoks antibiyotik ve aferin yazdi. Antibiyotik ve atesdusurucu verip yatirdim. Gece yine ateslendi. Yine ibufen verdim. Sabah yine atesi yukselmeye basladi, su istedi icti. 2 dk sonra hepsini kustu. Alelacele ciktik hastaneye birakti esim. Daha once o hastanede bir kadin dr a gitmistik. Bu sefer taslica bi erkek dr bakti.. Atesi ne zamandir var, en fazla kac derece olctun, kakasi nasil kac kez yapti, kokuyor mu, mukuslu kanli mi? (Hakikaten kakasi mukuslu, dun aksam internetten bakmistim mikrobik bagirsak enf belirtisidir yaziyordu ) Sonra muayene etti ve bagirsak enf, ust solunum yoluna da tesir ediyor dedi. Bagirsak koruyucu bi surup verdi. Bu mikroplarin daha da artmasini engeller, antibiyotik vermicem. Ates dusurucuyu de atesi ciddi yukselmeye baslayinca ver. 1-2 gune ates de tamamen bitecek, bol sivi ozellikle yogurt ve ayran ver. Kusmasi seni caydirmasin. İstedikce icsin dedi. Yogurt yemiyor, zoraki bir bardak sut icer dedim. Onemli olan yogurttur. Hem kalsiyum miktari cok yuksek, hem de icindeki yararli bakteriler bu durumda iyilestiricidir dedi. İki disi patlamis. Dis atesi de hastaligi siddetli seyrettiriyor dedi. Neyse aman cok konustum. Aklinizda olsun diye ayrintili anlatiyorum.
Hastaneden ciktim. Anahtar yok. Esim arabadan inerken uzatmisti ama almamisim. Neyse ben de bastim anneme geldim. Aksam esim alir artik..
Oo ne güzel olmuş doğumgünü kutlu olsnIyi gecelerr arkadaslar..ev ahalisi uyudu bende biraz takildim nette aklimda olan sorularla alakali..once biraz kendimizden bahsedeyim..18.de pasamin dogumgunuydu..esimin isarkadaslri ve eslerle yapilan iftar yemegi merasiminden sonra pastamizi kestik..ertesi gunde babaannede pas ta miz kesildi..bizimki pek sevdi bu isi iyiki dogdunn deyip duruyor..bayramdada anneane ve teyzelerle istanbulda keseriz artik..gecen sene ameliyatim nedeniyle gecistirilen dogumgunumuzu bu sene 3 luyecegiz insallah..hafta sonu kontrolumuz vardi bizim bebis iki haftada biraz fazla kg alinca doktorumuz diyetisyene yonlendirdi yarinda onunla alakali tahlillerimi verecegim bakalim..foruma baktim bugun biraz herkes atesten muzdarip sanirim bu tesaduf degil herkesin azi disi atesi bu zamanlarda yasanacak..bizimde iki gundur devamli atesimiz cikiyor..ibufen kullaniyorum ve ilik dus aldiriypruz zaman zaman..istahsizlikta had safhada malesef..neyse Allah baska dert vermesinde hamdolsun yinede bunlar olacak seyler..
Bizde hep böyle park işiGeç saatlere kadar gezince uyuyakalmışım. bir uyandım saat 8:00 hemen apar topar kalktım hazırlanıp çıktım. iftardan sonra batuşu biraz gezdirelim dedik. ilk saatler herşey güzeldi bisikletinde oturarak geziyordu. gezerken park gördük. dedim ki çocuğu biraz salıncakta sallayalım. eşim olmaz şimdi kalkarsa tekrar oturtamazsın. ben diyorumki zaten gezmeye getirdik hep oturacak hali yok biraz enerji atsın koşsun. ben karışmıyorum hadi kaldır dedi. salıncağa oturttum. biraz salladım. sonra indi koşmaya başladı. saçma sapan yerlere koşuyor. alıyorum getiriyorum yine aynı elinden tutayım dedim imkanı yok. hayatta elinden tutup gezdiremiyorum. batunun en sevmediğim yanı. aldım kucağıma. inatlaştı incem diye. sonra bir bağırma bir ağlama güzelim gezmeyi mahvetti. artık sonrasını düşünün...
Nice yıllar olsungünaydın herkese
dün akşam çocuklarla beraber 11 kişi ağırladım pertim çıktı yine
ek olarak çorba ve mantı yaptım sonuç pilav kaldı bu sefer mantıyı gören mantı yedi
iftardan sonrada arkamızdaki parka tiyatro şenlik gösterisi gelmişti çocukları oraya götürdük masayı toplayıp biraz oyalandılar
ama yorucu oldu iftara çok az kalada regl oldumkadir gecesi gene regliyim :26:
bugün eşime sevdiceğime evet dediğim gün ahh ahh 9 yıl ne kadar da çabuk geldi geçti yaşlandık beee
rabbim daha nice huzurlu mutlu beraber yıllar nasip etsin cümlemize inşallah
Geçmiş olsun cnmGunaydin canlar.. Tek tek alintilayamadim. Gecmis olsun diyen dostlarim, sagolun..
Valla gece uykudan kendi çocuğum uyandırınca tokatlayasım geliyor, doktorlar da insan bi yerde :)Bende tam sana yazıyordum nasıl oldu ayşecik diye. Geçmiş olsun canım hepsi üstüste geliyor diş zamanlarında sanırım bünye zayıfladığı için.
Ayrıca şindiye kadar acildeki hiçbir dr un doğru düzgün teshis tedavi verdiğine rastgelmedim. Bu adamların işî ne anlamıyorum, birde es kaza gece gitmişsen, uykudan uyandırdığın için " saygıdeğer" doktoru bi afra bi tafra... Sanki babasının hayrına bakıyor orda. Ne adam gb muamele nede adam gb teshis... Neyse çok sinirlendim.
Allahtan sabah tekrar göstermişsiniz, inşallah toparlar hemen. Yoğurdu birşeylerle ( recel, bal vs ) karıştırıp denesen??
Bizde de sabah aynı durum oldu, aç karna suyu içti içti, sonra daha biz uyuklarken hepsini üstümüze kustu. Bi yarım saat sonra aynı durum tekrar etti. Kahvaltısını yaptığı için de üstünde durmadım. Ama normalde diş eti açıldıktan sonra ertesi gün dişi patlayann arya 5 gündür aynı durumda, hala ortada diş yok:/ birde bizim hala köpek dişi, allahtan azı değil, yoksa bu sıcakta nasıl başederdik bilmiyorum. Dediğim gb yazın diş çocukları çok zorlarmış.
Sende nenede biraz rahatla akşama geçersiniz artık eve.
Yogurdu neredeyse herseyle karistirip denedim.. Ama tabi ustunden zaman gecti. Bi kez daha deneyeyim.. İns yer..
Bunu Selim de çok seviyo azıcık da tuzlu olduğundan, e bi taşla iki kuş olduğundan ben de çok seviyorum hem sebzesini hem yoğurdunu yemiş oluyoOo ne güzel olmuş doğumgünü kutlu olsn
Bizde hep böyle park işi
Size de nice yıllar
Nice yıllar olsun
Geçmiş olsun cnm
Ben de götürdm biraz boğazı kızarmış dedi
Valla gece uykudan kendi çocuğum uyandırınca tokatlayasım geliyor, doktorlar da insan bi yerde :)
Geçmiş olsun aryacığıma da
Kerem cacığı çok seviyor mesela, salatalığı küp küp doğruyorum ismini de kıtır yoğurt koyduk
Bunu Selim de çok seviyo azıcık da tuzlu olduğundan, e bi taşla iki kuş olduğundan ben de çok seviyorum hem sebzesini hem yoğurdunu yemiş oluyo
Tuz ve nane koymuyorum aslında
Sadece salatalık ve yoğurt :)
Meyveli yoğurt çok iyi fikirmiş ya, ama çabuk bozulmaz mı o zaman?
Çok geçmiş olsun ya ne kötü olay geldi başınaAllahtan dişin kırılmamış ya da gözüne gelmemiş
bizde henüz öyle bir belirtiyok ama gözüm korktu ya sanki ilkkez diş çıkarıyo gibi. allah hepimizin çocuğuna sabır ve kolaylık versinnn. tabii bizlerede.Sağol cnm evet ben de ona sevindim önce diş yoklaması yaptım (;
bir de dışarıdan açılsaydı yarık , o an Dr a da gidemezdim çocukları bırakıp bekle ki eşin gelsinAllah çaresiz bırakmasın kimseyi...
Evet cnm tek porsiyonluk küçük mama kavanozları ile yapıyorum ben, o gün yenecek , bitmezse meyva tadı garipleşiyo biraz tabii
Bende tam sana yazıyordum nasıl oldu ayşecik diye. Geçmiş olsun canım hepsi üstüste geliyor diş zamanlarında sanırım bünye zayıfladığı için.
Ayrıca şindiye kadar acildeki hiçbir dr un doğru düzgün teshis tedavi verdiğine rastgelmedim. Bu adamların işî ne anlamıyorum, birde es kaza gece gitmişsen, uykudan uyandırdığın için " saygıdeğer" doktoru bi afra bi tafra... Sanki babasının hayrına bakıyor orda. Ne adam gb muamele nede adam gb teshis... Neyse çok sinirlendim.
Allahtan sabah tekrar göstermişsiniz, inşallah toparlar hemen. Yoğurdu birşeylerle ( recel, bal vs ) karıştırıp denesen??
Bizde de sabah aynı durum oldu, aç karna suyu içti içti, sonra daha biz uyuklarken hepsini üstümüze kustu. Bi yarım saat sonra aynı durum tekrar etti. Kahvaltısını yaptığı için de üstünde durmadım. Ama normalde diş eti açıldıktan sonra ertesi gün dişi patlayann arya 5 gündür aynı durumda, hala ortada diş yok:/ birde bizim hala köpek dişi, allahtan azı değil, yoksa bu sıcakta nasıl başederdik bilmiyorum. Dediğim gb yazın diş çocukları çok zorlarmış.
Sende nenede biraz rahatla akşama geçersiniz artık eve.
bizde henüz öyle bir belirtiyok ama gözüm korktu ya sanki ilkkez diş çıkarıyo gibi. allah hepimizin çocuğuna sabır ve kolaylık versinnn. tabii bizlerede.
oyy kıyamam geçmiş olsun canım.Bizim de aşımız bugün.
batu ya ayran olarak verdim bikeresinde ağzını buruşturdu biraz ekşimtrak olduğu için bıraktı geri.nfk çok geçmiş olsun.
ayran olarak versen içmezmi?
bizimkide yoğurdu artık yemiyor bende biberonla ayran veriyorum
onu içiyor.
batu artık meyveli ve sade olarak yiyor. buna çok seviniyorum.Yogurdu neredeyse herseyle karistirip denedim.. Ama tabi ustunden zaman gecti. Bi kez daha deneyeyim.. İns yer..
az şeker yada vanilya katsan sever belki. inşallah yer. batuya geçen nestlenin nekuikini yaptım sütü öyle içti. katkı vardır diye çok vermek istemiyorum.Ayrana karsi da ayni tavirda. Zaten beyaz gorunce anliyor, sanirim eksimsi tadini sevmiyor.
Oo ne güzel olmuş doğumgünü kutlu olsn
Bizde hep böyle park işi
Size de nice yıllar
Nice yıllar olsun
Geçmiş olsun cnm
Ben de götürdm biraz boğazı kızarmış dedi
Valla gece uykudan kendi çocuğum uyandırınca tokatlayasım geliyor, doktorlar da insan bi yerde :)
Geçmiş olsun aryacığıma da
Kerem cacığı çok seviyor mesela, salatalığı küp küp doğruyorum ismini de kıtır yoğurt koyduk
geç düşen diş daha iyi olur derler ama öylemidir bilemem. kocakarı lafı.Canım benim kendi dudağım yarıldı çocuklarda birşey yok çok şükür. Âmin hepimize kolaylık ve sağlık versin Allah ,
Bizde henüz diş belirtisi başlamadı, bizimkiler hep geç çıkarttı dişlerini, geç de dökülecek sanırım ; kızımın arkadaşlarının 5,5 / 6 yaşında dökülmeye başladı süt dişleri, daha bizde düşen yok , bakalım ne zaman, heyecanla bekliyo dişim ne zaman düşecek diyebenim 2. Sınıfta düşmüştü ilk sanırım
Canım benim kendi dudağım yarıldı çocuklarda birşey yok çok şükür. Âmin hepimize kolaylık ve sağlık versin Allah ,
Bizde henüz diş belirtisi başlamadı, bizimkiler hep geç çıkarttı dişlerini, geç de dökülecek sanırım ; kızımın arkadaşlarının 5,5 / 6 yaşında dökülmeye başladı süt dişleri, daha bizde düşen yok , bakalım ne zaman, heyecanla bekliyo dişim ne zaman düşecek diyebenim 2. Sınıfta düşmüştü ilk sanırım
kv de şeftaliyi blanderda çekiyor yoğurtla karıştırıyor. yada herhangi bir meyveyi. çok azda vanilya katınca bayılarak yiyorlar.Merhabalar kızlar , geçmişi okudum iki gündür bakamıyordum,
Öncelikle nfk ve Busmai geçmiş olsun kuzulara. Nfk sevindim teşhis konmasına, sebepsiz ateş beni geriyor hep, yoğurdunu da meyvalı mayalasan, kavanoz dibine çilek şeftali ne varsa rendeliyorum, o şekilde mayalıyorum yoğurdu. Seviyo bizim minik kuş , hem birlikte mayalandıkları için daha tatlı oluyo meyva tadı ile ...
Şekerportakalım ve colicos , evlilik yıl dönümleriniz kutlu olsun , Rabbim sağlıkla birlikte yaşlanmayı , çocuklarınızın mürüvvetlerini görmeyi nasib eylesin ...
Dadı programı ile alakalı,
Bu program yabancı yapımı olduğundan, bizlerin aile yapısına örfüne pek uymuyor, benim kanaatime göre saçma; izlemeye dahi tahammül edememiştim, bir bölümde bir yaşındaki çocuğu meme emmeden uyutmaya alıştırıyordu ağlaya ağlaya ... ve takip ettiğim kitaplarını okuduğum bazı pedagoglar da tasvip etmiyor onun uygulamalarını , 2 yaşında çocuk ne anlayacak Pasparta beklemekten,
Ki ben 6 yaşındaki kızıma çok kızdığımda , gir odanda ağla dediğimde daha da çok ağlıyor, ama bağrıma basıp hatasını ve neden kızdığımı anlatınca susuyor , ha gene yapmıyor mu yapıyor ama büyüyüp akıllanacaklar insallahnacizane benim fikirlerim bunlar tabii izleyip uygulayana da saygım var...
Ecrin, paşanın doğum günü kutlu olsun , kardeşi anne babası ile nice yasları olsun insallah ..
Hepinize hayırlı huzurlu bir gün diliyorum , biz de Perşembe Kızılcahamam yolcusuyuz insallah bayramın 2. Gününe kadar, valizi yarın akşama bırakmadan halledebilirim insallah...
olay nasıl oldu yaaa ben bilmiyorum... biraz geçmişi araştırayım okuyamadım çünki.Tuz ve nane koymuyorum aslında
Sadece salatalık ve yoğurt :)
Meyveli yoğurt çok iyi fikirmiş ya, ama çabuk bozulmaz mı o zaman?
Çok geçmiş olsun ya ne kötü olay geldi başınaAllahtan dişin kırılmamış ya da gözüne gelmemiş
evet kesinlikle doğru düşünmüşsün.Bunu Selim de çok seviyo azıcık da tuzlu olduğundan, e bi taşla iki kuş olduğundan ben de çok seviyorum hem sebzesini hem yoğurdunu yemiş oluyo
bana sadece mantı olsun başka bişey aramam. buarada sana herzaman olduğu gibi kocaman birgünaydın herkese
dün akşam çocuklarla beraber 11 kişi ağırladım pertim çıktı yine
ek olarak çorba ve mantı yaptım sonuç pilav kaldı bu sefer mantıyı gören mantı yedi
iftardan sonrada arkamızdaki parka tiyatro şenlik gösterisi gelmişti çocukları oraya götürdük masayı toplayıp biraz oyalandılar
ama yorucu oldu iftara çok az kalada regl oldumkadir gecesi gene regliyim :26:
bugün eşime sevdiceğime evet dediğim gün ahh ahh 9 yıl ne kadar da çabuk geldi geçti yaşlandık beee
rabbim daha nice huzurlu mutlu beraber yıllar nasip etsin cümlemize inşallah
nerdesinn sen yaaa. temizlik olaylarına mı girdin yineee.Günaydınlar herkeseeeeeeeee :) güzel bir gün olsun inşallah.
bizde bu film herzaman oynuyo ama ben niye anlatmıyorum bilmiyorum.Canım oda ayırmanız hayırlı olsun. Gerçi çok uzun süre yalnız kalamayacaksınız ya neyse :)
Diyete sadık kalmak zorundayımmmm. Ama işte kvlerde pişenler daha farklı olabiliyor (kızartma ve bol karbonhidrat). Artık kendime yapıcam bişiler. Otele gittiğimde de tatlı yemicem ki o da ayrı bişi :/ ama sonu iyi olsun dakıyafet antalyadan bakıcam inşallah. Ayın 10u diye tarih belirledim bakalım...
Bu film bizde de oynuyooooooo :/
Canikom hadi geçmiş olsun diyelim. Valla çalışırken bi de böyle misafir ağırlıyosun ya sana bravo.. Regl olayı da yine iftara denk gelmiş ben gibi çok sinir..!!
Sizin de colicosların da evlilik yıldönümü kutlu olsunnnnnn. Daha nice uzun yıllarınız olsun birlikte inşallah :)
Bişi olmaz kız korkma. Bence aşıdan değil dişten falan bu durumlar.
Bu dr anlamak çok zorr yaa bide anlaşılmaz bi şekilde mırıl mırıl konuşunca deli oluyorum. ama ben söylerim hep nediyorsunuz anlamıyorum lütfen bi açıklama yaparmısınız diye. eşimde hep dürter kolumdan sus diye. e anlamıyorummm. böylemi yapıyoo tahlillerini bile yaptırmadan başka dr a gider. off neyse ayşecik iyi olsun..bebeler hastalanmasın yeter.Gunaydin canlar.. Tek tek alintilayamadim. Gecmis olsun diyen dostlarim, sagolun..
Saol canım çok teşekkürler.Herkeste aynı tablo demekki:)) bu arada evlilik yıldönümünüz kutlu olsuuuunnn...
Valla bravo canım, çok çalışkan buldum seniii:))
Sorma bende de regl durumu var, gitti kadir gecesii.
Bu arads sizin de evlilik yıldönümünüz kutlu olsunn, nice mutlu senelere inşallah. 9. Yıl da baya çokmuş beaa:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?