Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Bende tam sana yazıyordum nasıl oldu ayşecik diye. Geçmiş olsun canım hepsi üstüste geliyor diş zamanlarında sanırım bünye zayıfladığı için.
Ayrıca şindiye kadar acildeki hiçbir dr un doğru düzgün teshis tedavi verdiğine rastgelmedim. Bu adamların işî ne anlamıyorum, birde es kaza gece gitmişsen, uykudan uyandırdığın için " saygıdeğer" doktoru bi afra bi tafra... Sanki babasının hayrına bakıyor orda. Ne adam gb muamele nede adam gb teshis... Neyse çok sinirlendim.

Allahtan sabah tekrar göstermişsiniz, inşallah toparlar hemen. Yoğurdu birşeylerle ( recel, bal vs ) karıştırıp denesen??

Bizde de sabah aynı durum oldu, aç karna suyu içti içti, sonra daha biz uyuklarken hepsini üstümüze kustu. Bi yarım saat sonra aynı durum tekrar etti. Kahvaltısını yaptığı için de üstünde durmadım. Ama normalde diş eti açıldıktan sonra ertesi gün dişi patlayann arya 5 gündür aynı durumda, hala ortada diş yok:/ birde bizim hala köpek dişi, allahtan azı değil, yoksa bu sıcakta nasıl başederdik bilmiyorum. Dediğim gb yazın diş çocukları çok zorlarmış.

Sende nenede biraz rahatla akşama geçersiniz artık eve.

Bizim de aşımız bugün.

Yoğurt önemli gerçekten de. Neyse ki bugünkü dr ilgiliymiş.

nfk çok geçmiş olsun.

ayran olarak versen içmezmi?

bizimkide yoğurdu artık yemiyor bende biberonla ayran veriyorum

onu içiyor.

Yogurdu neredeyse herseyle karistirip denedim.. Ama tabi ustunden zaman gecti. Bi kez daha deneyeyim.. İns yer..

Ayrana karsi da ayni tavirda. Zaten beyaz gorunce anliyor, sanirim eksimsi tadini sevmiyor.

Oo ne güzel olmuş doğumgünü kutlu olsn
Bizde hep böyle park işi
Size de nice yıllar
Nice yıllar olsun
Geçmiş olsun cnm
Ben de götürdm biraz boğazı kızarmış dedi
Valla gece uykudan kendi çocuğum uyandırınca tokatlayasım geliyor, doktorlar da insan bi yerde :)
Geçmiş olsun aryacığıma da
Yogurdu neredeyse herseyle karistirip denedim.. Ama tabi ustunden zaman gecti. Bi kez daha deneyeyim.. İns yer..

Kerem cacığı çok seviyor mesela, salatalığı küp küp doğruyorum ismini de kıtır yoğurt koyduk

Son düzenleme:
Merhabalar kızlar , geçmişi okudum iki gündür bakamıyordum,
Öncelikle nfk ve Busmai geçmiş olsun kuzulara. Nfk sevindim teşhis konmasına, sebepsiz ateş beni geriyor hep, yoğurdunu da meyvalı mayalasan, kavanoz dibine çilek şeftali ne varsa rendeliyorum, o şekilde mayalıyorum yoğurdu. Seviyo bizim minik kuş , hem birlikte mayalandıkları için daha tatlı oluyo meyva tadı ile ...

Şekerportakalım ve colicos , evlilik yıl dönümleriniz kutlu olsun , Rabbim sağlıkla birlikte yaşlanmayı , çocuklarınızın mürüvvetlerini görmeyi nasib eylesin ...

Aryam, sevindim tahlillerin temiz çıkmasına , çocuklar da haklı yazın sıcaktan ben bile zoraki yiyorum bayılıp kalmamak için...

Şekerportakalım maşallah ya hayranım sana, millet evde otururken çağırmıyor iftara misafir , sen iş çocuk oruç demiyorsun maşaallah ne guzel misafiri sevmek
Bize de Dün akşam eşimin iş arkadaşları geldi iftara , menü; yayla çorbası, kıymalı türlü , etli biber dolması. Pilav&tavuk cacık salata ve çikolatalı çiskek ti... Ne yalan söliyim şu çiskeki kendim için yapıyorum. üç ince dilimi yemişim misafire çay servisi ederden...

Dün misafir öncesi evi derleyip toplayayım dedim . Köşe koltuğun minderini kaldırdım süpürürken baza kısmına çocukların kırıntı döktüğünü gördüm,
neyse baza kapağını kaldırıp süpüreyim derken , hızlıca ağzıma ve çeneme çarptı
nasıl oldu anlamadım , çok yaklaşmışım demek ki dalgınlıkla, o da yayla birlikte fırlayınca,sert bi yumruk yemiş gibi oldum ,
baktım ağzımdan kan boşalıyor , dişlerde zaiyat var mı diye kontrol ettim aynada, bir baktım dişler sağlam da alt dudağımın iç kısmı baya baya yarılmış
hatta dışarıdan da kıpkırmızı o bölge,nerdeyse açılacakmış komple ,
artık verilmiş sadakam mı varmış yoksa çocuklara söylendiğim için Allah'tan bi uyarı mıydı bilemedim );
İşin kötüsü o korkuyla bayılma noktasın geldim e evde yalnızım bayılsam çocuklar yalnız kapı da kilitli içeriye giremezler diye düşünüp dua ederken kendime geldim ama oluk oluk kan yuttuğum için oruc gitti tabii. Neyse Allah beterinden sakınsın hepimizi

Destiny , ben de çok yalnız kalıyorum , eşim normalde de geç saate kadar işten gelmiyor , çoğu zaman iş seyahatine çıkıyor , yalnızlığa alıştım artık, Allah kolaylığını veriyor bir şekilde , bunlar daha çok ufaklar, inanın büyüyüp çatır çatır cevap vermeye başladıklarında daha da zorlaşıyor herşey

Dadı programı ile alakalı,
Bu program yabancı yapımı olduğundan, bizlerin aile yapısına örfüne pek uymuyor, benim kanaatime göre saçma; izlemeye dahi tahammül edememiştim, bir bölümde bir yaşındaki çocuğu meme emmeden uyutmaya alıştırıyordu ağlaya ağlaya ... ve takip ettiğim kitaplarını okuduğum bazı pedagoglar da tasvip etmiyor onun uygulamalarını , 2 yaşında çocuk ne anlayacak Pasparta beklemekten,
Ki ben 6 yaşındaki kızıma çok kızdığımda , gir odanda ağla dediğimde daha da çok ağlıyor, ama bağrıma basıp hatasını ve neden kızdığımı anlatınca susuyor , ha gene yapmıyor mu yapıyor ama büyüyüp akıllanacaklar insallah nacizane benim fikirlerim bunlar tabii izleyip uygulayana da saygım var...

Ilbilge prensesinin yeni yaşı hayırlı olsun , allahım hep güzel günler göstersin insallah ...

Ecrin, paşanın doğum günü kutlu olsun , kardeşi anne babası ile nice yasları olsun insallah ..

Hepinize hayırlı huzurlu bir gün diliyorum , biz de Perşembe Kızılcahamam yolcusuyuz insallah bayramın 2. Gününe kadar, valizi yarın akşama bırakmadan halledebilirim insallah...

Son düzenleme:
Bunu Selim de çok seviyo azıcık da tuzlu olduğundan, e bi taşla iki kuş olduğundan ben de çok seviyorum hem sebzesini hem yoğurdunu yemiş oluyo

Bunu Selim de çok seviyo azıcık da tuzlu olduğundan, e bi taşla iki kuş olduğundan ben de çok seviyorum hem sebzesini hem yoğurdunu yemiş oluyo

Tuz ve nane koymuyorum aslında
Sadece salatalık ve yoğurt :)
Meyveli yoğurt çok iyi fikirmiş ya, ama çabuk bozulmaz mı o zaman?
Çok geçmiş olsun ya ne kötü olay geldi başına Allahtan dişin kırılmamış ya da gözüne gelmemiş

Sağol cnm evet ben de ona sevindim önce diş yoklaması yaptım (;
bir de dışarıdan açılsaydı yarık , o an Dr a da gidemezdim çocukları bırakıp bekle ki eşin gelsin Allah çaresiz bırakmasın kimseyi...
Evet cnm tek porsiyonluk küçük mama kavanozları ile yapıyorum ben, o gün yenecek , bitmezse meyva tadı garipleşiyo biraz tabii

Son düzenleme:
bizde henüz öyle bir belirtiyok ama gözüm korktu ya sanki ilkkez diş çıkarıyo gibi. allah hepimizin çocuğuna sabır ve kolaylık versinnn. tabii bizlerede.

NFK ayşecik nasıl. birde kerem mi hastaydı canım benim, kerem nasıl oldu canlar.

Bizde kusma olayı genelde şöyle olurr üşütmediysee. suyu içer içer içer sonrada üstüne yemek yer ondan sonra ortalık temizleme çalışmaları başlar. sabah aç karnına bir su bardağı suyu içer. o nedenle en az yarımsaat 45 dak sonra kahvaltısını yapar.

bizde henüz öyle bir belirtiyok ama gözüm korktu ya sanki ilkkez diş çıkarıyo gibi. allah hepimizin çocuğuna sabır ve kolaylık versinnn. tabii bizlerede.

Canım benim kendi dudağım yarıldı çocuklarda birşey yok çok şükür. Âmin hepimize kolaylık ve sağlık versin Allah ,
Bizde henüz diş belirtisi başlamadı, bizimkiler hep geç çıkarttı dişlerini, geç de dökülecek sanırım ; kızımın arkadaşlarının 5,5 / 6 yaşında dökülmeye başladı süt dişleri, daha bizde düşen yok , bakalım ne zaman, heyecanla bekliyo dişim ne zaman düşecek diye benim 2. Sınıfta düşmüştü ilk sanırım

Son düzenleme:
Bizim de aşımız bugün.
oyy kıyamam geçmiş olsun canım.

nfk çok geçmiş olsun.

ayran olarak versen içmezmi?

bizimkide yoğurdu artık yemiyor bende biberonla ayran veriyorum

onu içiyor.
batu ya ayran olarak verdim bikeresinde ağzını buruşturdu biraz ekşimtrak olduğu için bıraktı geri.

batu artık meyveli ve sade olarak yiyor. buna çok seviniyorum.

Ayrana karsi da ayni tavirda. Zaten beyaz gorunce anliyor, sanirim eksimsi tadini sevmiyor.
az şeker yada vanilya katsan sever belki. inşallah yer. batuya geçen nestlenin nekuikini yaptım sütü öyle içti. katkı vardır diye çok vermek istemiyorum.

Çok teşekkür ederim bitanem. eşimin bir süprizi varmış ama ne bakalım meraktayım. bende bugün oltayı almaya gidecektim vazgeçtim eşimle beraber gidip alcam. hazırlıkta var buarada eve gidince beyaz bi elbisem var onu giycem saçımıda bir topuz yaparım yemeğe öyle çıkarız diye düşünüyorum.

geç düşen diş daha iyi olur derler ama öylemidir bilemem. kocakarı lafı.

Haaa bilmiyordum geçmiş olsun tatlım yaa çok acımıştır.
Dünde bizim gelin batuyla oynarken kafasını küüt diye masaya bir vurdu yazık. allahtan bişey olmadı. ama canı çok acımıştır. hemen bir sarıldım ona. tamam tamam geçti bişey yok diyo yarım yamalak türkçesiyle.

kv de şeftaliyi blanderda çekiyor yoğurtla karıştırıyor. yada herhangi bir meyveyi. çok azda vanilya katınca bayılarak yiyorlar.

Canım evlilik yıldönümümü kutladığın için ayrıca teşekkürler.

Ecrinin de doğum günüymüş, bende doğum gününü kutluyorum sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.

Son olarak bu dadı programı bana ilk zamanlar senin düşündüğün gibi aile kültürümüze ve yaşayışımıza uymadığını düşünmüştüm. sonraları bazı şeyler mantıklı gelmeye başladı ama yazdıklarını okuyunca hak verdim sana.

olay nasıl oldu yaaa ben bilmiyorum... biraz geçmişi araştırayım okuyamadım çünki.

evet kesinlikle doğru düşünmüşsün.

bana sadece mantı olsun başka bişey aramam. buarada sana herzaman olduğu gibi kocaman bir

Günaydınlar herkeseeeeeeeee :) güzel bir gün olsun inşallah.
nerdesinn sen yaaa. temizlik olaylarına mı girdin yineee.

bizde bu film herzaman oynuyo ama ben niye anlatmıyorum bilmiyorum.

kutlama için teşekkür ederim tatlımm.

Bu dr anlamak çok zorr yaa bide anlaşılmaz bi şekilde mırıl mırıl konuşunca deli oluyorum. ama ben söylerim hep nediyorsunuz anlamıyorum lütfen bi açıklama yaparmısınız diye. eşimde hep dürter kolumdan sus diye. e anlamıyorummm. böylemi yapıyoo tahlillerini bile yaptırmadan başka dr a gider. off neyse ayşecik iyi olsun..bebeler hastalanmasın yeter.

Saol canım çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…