- 29 Aralık 2007
- 3.414
- 1.153
- 698
bizde de oyuncak fırlatma var daha çok balkondan aşağı atmayı seviyor. en çok tokatını yemekten korkuyorum yaa çocuk vurdummu uyuşturuyor.takdir ediyorum ilk çocuk olmasına rağmen yaklaşımın çok doğru. bende ilk kızda blraz toleransliydim. ağlamasın diye ugrasiyordum. bence velet dediğin az ağlayacakkuralları, sınırları olmasi lazim. iftar sofrasından kalkmazdim bende eline bir şeyler verip oyalamaya calisirdim.
eşya fırlatma kerem'de de var nasıl vazgecirecegiz bilmiyorum. ablasının 5 yıldır sağlam oyuncakları hasat oldu.
tadı güzeldir belki görüntü çekmedi beni.
Ayy negüzel yaaa hep böyle olsunlarr.Sağolasın colicoscum Allah beterinden korusun hepimizi..
Bizim ufaklıklar boyunlarına tülbent bağlayıp süper Kahraman olmuşlar uçuyorlar evin icindeaz önce de kızıma sofraya oturmadan evvel saçına taç tak dedim , saçları yemeğe girmesin , baktım bizim oğlan da çekmeceyi açıp taç aldı taktı, onu uyduramadı bandana getirdi, bana onu taktırdı... çocuk onu sofraya otururken zarurî birşey zannetti sanırım ikisi birlikte vakit geçirebilmeye başlayınca çok zevkli oluyo herşey çok şükür
Gunaydin canlar.. Tek tek alintilayamadim. Gecmis olsun diyen dostlarim, sagolun..
İftarda aysecik kusmaya basladi, atesi de vardi. Yakindaki iki hastaneyi aradik uzman cocuk dr u yok. Devlet hastanesine gittik, cocuk acilde uzman dr varmis. Neyse mubarek insan evladi dogru durust sikayetleri bile dinlemeden ustunkoru muyayene etti. Neyi var diyorum, kendi kendine mirildanir gibi bi seyler soyluyor. 2. Kez sordum, bogazinda kizariklik var dedi. Klamoks antibiyotik ve aferin yazdi. Antibiyotik ve atesdusurucu verip yatirdim. Gece yine ateslendi. Yine ibufen verdim. Sabah yine atesi yukselmeye basladi, su istedi icti. 2 dk sonra hepsini kustu. Alelacele ciktik hastaneye birakti esim. Daha once o hastanede bir kadin dr a gitmistik. Bu sefer taslica bi erkek dr bakti.. Atesi ne zamandir var, en fazla kac derece olctun, kakasi nasil kac kez yapti, kokuyor mu, mukuslu kanli mi? (Hakikaten kakasi mukuslu, dun aksam internetten bakmistim mikrobik bagirsak enf belirtisidir yaziyordu ) Sonra muayene etti ve bagirsak enf, ust solunum yoluna da tesir ediyor dedi. Bagirsak koruyucu bi surup verdi. Bu mikroplarin daha da artmasini engeller, antibiyotik vermicem. Ates dusurucuyu de atesi ciddi yukselmeye baslayinca ver. 1-2 gune ates de tamamen bitecek, bol sivi ozellikle yogurt ve ayran ver. Kusmasi seni caydirmasin. İstedikce icsin dedi. Yogurt yemiyor, zoraki bir bardak sut icer dedim. Onemli olan yogurttur. Hem kalsiyum miktari cok yuksek, hem de icindeki yararli bakteriler bu durumda iyilestiricidir dedi. İki disi patlamis. Dis atesi de hastaligi siddetli seyrettiriyor dedi. Neyse aman cok konustum. Aklinizda olsun diye ayrintili anlatiyorum.
Hastaneden ciktim. Anahtar yok. Esim arabadan inerken uzatmisti ama almamisim. Neyse ben de bastim anneme geldim. Aksam esim alir artik..
He hehh nekadarr salak olduğumu 2 kere anlattım diyemi alemsiin şekerimm...:)))Senin tekrarlarin da hos bebegem
pembisim, aysecik suan iyi. Atesi tamamen dustu. Takip ediyorum, bakalim ne olacak..
PEMBECİMM bahsettiğim çorba evet lahana çorbası. ama çok etkili olduğunu duydum. e sonrasındada dikkat etmek lazım tabi. dengeli beslendikten sonra bir yan etki olacağını sanmıyorum. sonuçta lahanada besin değeri olan bir yiyecek. dediğin gibi çok kısa sürede kilo verdiriyor ama yanında istediğini de yiyebildiğin için pek korkmuyorum. tadı nasıl acaba onu merak ediyorum.
içine başka otlar katılıyormu senin tarifte yoksa sadece lahana suyumu. limon vs de yokmu acaba dereotu belki tadını değiştirir. henüz bana bahsettiğim liste gelmedi içinde neler var bilmiyorum. ama çok övgüyle bahsetti patronum.Tadı iğrenç şekerimbenim bugüne kadar denemediğim çok az şey var (belki de yok) zaten canımcım. O yüzden karataydan memnun kaldım çok şükür.
Keremde yine biraz ateş var ama düne göre daha iyi. Doktora götürdük boğazları biraz şişmiş ama ilaca gerek yok dedi. Ateş düşürücüyle idare edicez.NFK ayşecik nasıl. birde kerem mi hastaydı canım benim, kerem nasıl oldu canlar.
Sağol cnm evet ben de ona sevindim önce diş yoklaması yaptım (;
bir de dışarıdan açılsaydı yarık , o an Dr a da gidemezdim çocukları bırakıp bekle ki eşin gelsinAllah çaresiz bırakmasın kimseyi...
Evet cnm tek porsiyonluk küçük mama kavanozları ile yapıyorum ben, o gün yenecek , bitmezse meyva tadı garipleşiyo biraz tabii
içine başka otlar katılıyormu senin tarifte yoksa sadece lahana suyumu. limon vs de yokmu acaba dereotu belki tadını değiştirir. henüz bana bahsettiğim liste gelmedi içinde neler var bilmiyorum. ama çok övgüyle bahsetti patronum.
Aslında eşimin bahsettiği bir ilaç var sadece sporcuların kullandığı. sadece yağ yakıyor ama o ilaç içildiğinde mutlaka 1 saat spor şart. yan etki yada sakınca falan yok. aslında birçok ünlüde onu kullanıyormuş. eşimde vücut çalıştığı zamanlarda kullanmış hocası vermiş içilecek diye. bundanda düşünüyorum. iki alternatiften biri. ramazan dolayısıyla 2 kilo kadar verdim ama bana göre 5 kilo fazlalığım var. 2 si gitti 3 - 4 kilo daha versem bomba olacak.
İnanamıyorum oğluma yaaa. evden aceleyle çıkarken güneş gözlüğümü unutmuştum. batuhan uyanır gözlüğü alır ve kenarını kırar. olduğu yerede aynen bırakır. iyiki eline bişey olmamış. eşim aradı az önce güzel haberi verdi. saol dedim günün ilk süprizi oldu yanii..
Keremde yine biraz ateş var ama düne göre daha iyi. Doktora götürdük boğazları biraz şişmiş ama ilaca gerek yok dedi. Ateş düşürücüyle idare edicez.
Annen nerelerde,Onu çağırırdın?
Dün akşam eşim arkadaşlarıyla iftara gitti ben korkuyordum akşam akşam 2 çocukla durabilecek miyim diye ama neyse ki atlattım..
Bugün de ikisinin uyku saati çakıştı, yemeğimi yaptım :) yavaş yavaş alışıyorum yeni hayatıma ,ama tek sorunum uykuya doyamıyoruuuum
Âmin , insallah (;Ayy negüzel yaaa hep böyle olsunlarr.
kv batunun saçını uzatıyor. bayada uzadı. ama rahatsız ediyor beni hava çok sıcak ve nemli olduğu için çocukta bunalıyor. hevesi varmışşş. alsın bari hevesini. sinir oluyorum bazen istemediğim şey yapıldığında.
Sağoalsın canımCanım çok geçmiş olsun. Kıyamam ben kuzuyaaaaaaaa. İnşallah en kısa zamanda tamamen atlatır. Çocuk olmak da zor yaaaa :/
Busmaicim Kereme de geçmiş olsun canım.
Pamuk helvammmmmmm çok büyük geçmiş olsunnnnAllah korumuş canım benimmm.
Yoğurdu Efecik de küçükken sevmiyodu işte dereotu ile sevdi ve yiyo. Ama ben hep hazır yoğurt ve ayran veriyorum. Ev yapımları ekşi oluyo ya :/
Akşam belirli bir saatten sonra su hariç hiçbirşey yiyip içmeden kilo verenler var, 3-4 kiloyu bu taktikle çok rahat verirsin bence, çorbayla falan uğraşma hiç..içine başka otlar katılıyormu senin tarifte yoksa sadece lahana suyumu. limon vs de yokmu acaba dereotu belki tadını değiştirir. henüz bana bahsettiğim liste gelmedi içinde neler var bilmiyorum. ama çok övgüyle bahsetti patronum.
Aslında eşimin bahsettiği bir ilaç var sadece sporcuların kullandığı. sadece yağ yakıyor ama o ilaç içildiğinde mutlaka 1 saat spor şart. yan etki yada sakınca falan yok. aslında birçok ünlüde onu kullanıyormuş. eşimde vücut çalıştığı zamanlarda kullanmış hocası vermiş içilecek diye. bundanda düşünüyorum. iki alternatiften biri. ramazan dolayısıyla 2 kilo kadar verdim ama bana göre 5 kilo fazlalığım var. 2 si gitti 3 - 4 kilo daha versem bomba olacak.
Insaallah bugün tamamen düzelir kuzucuk..Keremde yine biraz ateş var ama düne göre daha iyi. Doktora götürdük boğazları biraz şişmiş ama ilaca gerek yok dedi. Ateş düşürücüyle idare edicez.
Annen nerelerde,Onu çağırırdın?
Dün akşam eşim arkadaşlarıyla iftara gitti ben korkuyordum akşam akşam 2 çocukla durabilecek miyim diye ama neyse ki atlattım..
Bugün de ikisinin uyku saati çakıştı, yemeğimi yaptım :) yavaş yavaş alışıyorum yeni hayatıma ,ama tek sorunum uykuya doyamıyoruuuum
kerem ve aysecige cok gecmis olsun hemencik iyilessinler ins simdi daha iyilerdir(
yildonumleri de kutlu olsn ama kafam karisti seker.portakalinin yildonumu de pembis sizin demi ne bereketli bir aymia bu temmuz :)
yasir pasanin keyfi yerinde sudan hic cikmak istemiyo yikanip paklaninca balkondan bakiyo bidahaaa denizee bidahaaa diyo ins bizde hasta falan olmadan doneriz sagsalim
Çok sağ ol canım.Merhabalar kızlar , geçmişi okudum iki gündür bakamıyordum,
Öncelikle nfk ve Busmai geçmiş olsun kuzulara. Nfk sevindim teşhis konmasına, sebepsiz ateş beni geriyor hep, yoğurdunu da meyvalı mayalasan, kavanoz dibine çilek şeftali ne varsa rendeliyorum, o şekilde mayalıyorum yoğurdu. Seviyo bizim minik kuş , hem birlikte mayalandıkları için daha tatlı oluyo meyva tadı ile ...
Şekerportakalım ve colicos , evlilik yıl dönümleriniz kutlu olsun , Rabbim sağlıkla birlikte yaşlanmayı , çocuklarınızın mürüvvetlerini görmeyi nasib eylesin ...
Aryam, sevindim tahlillerin temiz çıkmasına , çocuklar da haklı yazın sıcaktan ben bile zoraki yiyorum bayılıp kalmamak için...
Şekerportakalım maşallah ya hayranım sana, millet evde otururken çağırmıyor iftara misafir , sen iş çocuk oruç demiyorsun maşaallah ne guzel misafiri sevmek
Bize de Dün akşam eşimin iş arkadaşları geldi iftara , menü; yayla çorbası, kıymalı türlü , etli biber dolması. Pilav&tavuk cacık salata ve çikolatalı çiskek ti... Ne yalan söliyim şu çiskeki kendim için yapıyorum.üç ince dilimi yemişim misafire çay servisi ederden...
Dün misafir öncesi evi derleyip toplayayım dedim . Köşe koltuğun minderini kaldırdım süpürürken baza kısmına çocukların kırıntı döktüğünü gördüm,
neyse baza kapağını kaldırıp süpüreyim derken , hızlıca ağzıma ve çeneme çarptı
nasıl oldu anlamadım , çok yaklaşmışım demek ki dalgınlıkla, o da yayla birlikte fırlayınca,sert bi yumruk yemiş gibi oldum ,
baktım ağzımdan kan boşalıyor , dişlerde zaiyat var mı diye kontrol ettim aynada, bir baktım dişler sağlam da alt dudağımın iç kısmı baya baya yarılmış
hatta dışarıdan da kıpkırmızı o bölge,nerdeyse açılacakmış komple ,
artık verilmiş sadakam mı varmış yoksa çocuklara söylendiğim için Allah'tan bi uyarı mıydı bilemedim );
İşin kötüsü o korkuyla bayılma noktasın geldim e evde yalnızım bayılsam çocuklar yalnız kapı da kilitli içeriye giremezler diye düşünüp dua ederken kendime geldim ama oluk oluk kan yuttuğum için oruc gitti tabii. Neyse Allah beterinden sakınsın hepimizi
Destiny , ben de çok yalnız kalıyorum , eşim normalde de geç saate kadar işten gelmiyor , çoğu zaman iş seyahatine çıkıyor , yalnızlığa alıştım artık, Allah kolaylığını veriyor bir şekilde , bunlar daha çok ufaklar, inanın büyüyüp çatır çatır cevap vermeye başladıklarında daha da zorlaşıyor herşey
Dadı programı ile alakalı,
Bu program yabancı yapımı olduğundan, bizlerin aile yapısına örfüne pek uymuyor, benim kanaatime göre saçma; izlemeye dahi tahammül edememiştim, bir bölümde bir yaşındaki çocuğu meme emmeden uyutmaya alıştırıyordu ağlaya ağlaya ... ve takip ettiğim kitaplarını okuduğum bazı pedagoglar da tasvip etmiyor onun uygulamalarını , 2 yaşında çocuk ne anlayacak Pasparta beklemekten,
Ki ben 6 yaşındaki kızıma çok kızdığımda , gir odanda ağla dediğimde daha da çok ağlıyor, ama bağrıma basıp hatasını ve neden kızdığımı anlatınca susuyor , ha gene yapmıyor mu yapıyor ama büyüyüp akıllanacaklar insallahnacizane benim fikirlerim bunlar tabii izleyip uygulayana da saygım var...
Ilbilge prensesinin yeni yaşı hayırlı olsun , allahım hep güzel günler göstersin insallah ...
Ecrin, paşanın doğum günü kutlu olsun , kardeşi anne babası ile nice yasları olsun insallah ..
Hepinize hayırlı huzurlu bir gün diliyorum , biz de Perşembe Kızılcahamam yolcusuyuz insallah bayramın 2. Gününe kadar, valizi yarın akşama bırakmadan halledebilirim insallah...
Nfk, pembiş ve busmai size instagramdan foto göndermeye çalıştım.
Nfk, pembiş ve busmai size instagramdan foto göndermeye çalıştım.
Canım colicos ve şeker portakalının yıl dönümleri.
Yasir paşanın keyfini bozmayın. Bu sıcakta hastalık mı olur kızım kötü düşünme!! :) iyi eğlenceler canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?