Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ooo süpermişsin walla. bugün çok yoğun değildim. fırsat buldukça buradaydım. ama kimsecikler yok. herkeste bir telaş var tabi. evime geçince bende aynı durumda olurum. ne yemek pişirsemm, temizlik, ütü, alışveriş, batu v.s. kendine zaman ayırabilmen çok hoş olmuş.

Böyle birşeye hiç tahammülüm olamaz, olamazz. bu işi yapıyorsalar sabırlı ve sevecen olmak zorundalar. sinirlerine hakim olamıyorlarsa bu işi yapmasınlar okadar basit. amin. allah kötüsüne rast getirmesin. onlar açısından da hiç iyi olmaz yanii.

Tüm Gündem Haberlerini Okumak İçin

Önceki Haber
Sonraki Haber

Çocuk hakları için okullara kamera yasağı

Esra KAYA / ANTALYA Yeliz ÖZ / İSTANBUL
Velilerin internet üzerinden çocuklarını izlemelerine olanak veren sistemler, Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla kaldırılıyor. Talimat yazısında, kameraların çocukların kişiliğinin gelişmesini engellediğine, çocuk ve eğitmen haklarını ihlal ettiğine dikkat çekildi.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, anaokullarında velilerin çocuklarını internet üzerinden kamerayla izlemesine olanak veren sistemleri yasakladı. Bakanlık kararında, kamera sisteminin "çocukların kişiliğini geliştirmesine engel teşkil ettiği" vurgulandı. Talim Terbiye Kurulu, kararı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) göndererek tüm anaokullarına duyurulmasını istendi.

Çocuk hakkı ihlali

SHÇEK’ten anaokullarına gönderilen yazıda da, anaokullarının kamera ve internet aracılığıyla izlenmesinin çocuk ve eğitmen haklarının ihlaline neden olduğu belirtildi. Yazıda, şöyle denildi: "Kamera sisteminin, çocukların mahremiyetine saygısızlık yapılmasına neden olduğu, okul öncesi eğitim kuruluşlarında eğitim etkinliklerinin kameralı sistemle izlenmesinin uygun olmayacağı, ancak, güvenlik amacıyla, öğretim etkinlikleri yapılan bölümlerin dışında kalan yerlerin kamera ile izlenebileceğine dair karar alınmıştır."

Sapkınlar gözetliyordu iddiası

Bazı kişilerin, çocukların özel kullanım alanlarını kendi çocuğu olmasa dahi izlediği, sapkın kişilerin buraları gözetlediği, yasaklama kararında bunun de etkili olduğu iddia edildi. Özel Okulöncesi Eğitim Kurumları Birliği Başkanı Nebahat Boğut, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Öğretmenden ve veliden onay alınmadan gözetlemeydi bu, izleme değildi. Bazı veliler, çocuğunu izlerken, ’Ben çocuğumu göremiyorum oradan kaldırın’ demeye başlamıştı. Çocuk konsantre olmuş, bir şekilde etkinliğe başlamış birden bire öğretmen çocuğa kalk oradan şuraya geç diyordu."

Uzmanlardan destek

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın, velilerin internet üzerinden çocuklarını izlemelerine olanak veren kamera sistemlerinin kreş ve çocuk yuvalarından kaldırılması yolundaki talimatını, uzmanlar da olumlu karşıladı. Görüşler şöyle:

Ortam doğallığını kaybeder

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ergin ve Çocuk Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bengi Semerci: "Çocukların görüntülerinin kaydedilmesi, çok tartışılan bir şey. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı değil, özel kreşlerde de çok tartışılıyor. Dünyada uygun görülmeyen bir sistem. Çocukların birbirleriyle, öğretmenleriyle ilişkileri açısından doğallığını yitiren bir ortam doğar. Ayrıca çok müdahaleci veliler sıkıntı yaratıyorlar. Bütün bunlar, çocukların edinmeleri gereken eğitim beklentilerimizi olumsuz etkiliyor."

Uzm. Psikolog Alanur Özalp: "Çocukları ailelerin dışında izleyenler, kötü niyetli kişiler olabilir. Bunları kontrol etmek kolay olmadığı için kaldırıldığını düşünüyorum. Ayrıca yetişkin ya da çocuk olsun bir kişinin izni olmadan izlenmemesi gerekiyor. Belki çocuklar kendilerini kaptıracaklar oynayacaklar. Öğretmenler de kontrol edildiklerini, izlendiklerini düşünecekler, tedirgin olacaklar. Bu uygulamanın terkedilmesi iyi olmuş. Orada bir kamera olur. Okul müdürü zaman zaman derslere ilişkin bakabilir. Veli sorduğunda sınıf içinde çocuğu gösterilebilir."

Yasadışı gözetleme

Özel Okulöncesi Eğitim Kurumları Birliği Başkanı Nebahat Boğut: "Türkiye’de yaklaşık 2 bin 500 kreş ve gündüz bakım evi ile anaokulu var. Yaklaşık bin 800’ü SHÇEK, diğerleri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı. Kurumlar, reklam amacıyla okullara kameralar koydular ve ’Bizi, çocuklarınızı seyredin’ dediler. Ancak bu yasal ve hukuksal değil. Bu, öğretmenden ve veliden onay alınmadan yapılan gözetlemeydi, izleme değil. Sistem bizi, velilerin kölesi haline getirdi. Özgür eğitim sona erdi, çocuklar mutsuz oldu. 5 yıldır süren bu uygulama zarar vermeye başladı."

Bu çok eski bir haber ama yeni gündeme gelen bir konu olduğunu duydum.

Colicoscum Efenin kendisi travma sebebi. Yani valla on yaş yaşlandım, yoruldum, dipteyim sondayım depresyondayım bir de ikincisinin de böyle olduğunu düşün?!?!? O yüzden biraz zaman geçmeli ve hayat normale dönmeli. Sonra kısmetse o hayatı yine mahvetmeli hahahha

Şükür daha iyiyiz. Ankara'da gittiğimiz arkadaşlar zaten doktordu.

Gunaydiiiin! Aysecikle sabahin kor vakti uyandik karsilikli esneyip duruyoruz.
Birazdan kalkip hazirlanacagim, kahvalti haziryacagim. Bugun nenedeyiz, ogleden sonra da kuzenlerle bahcede mangal yapmayi dusunuyoruz ins..

Pamuk helva, dersler nasil gidiyor bacim?..

Arya, dun yazmadin, nerelerdesin?..

Pembisim, bu gece ruyamda seni gordum ama hatirlamiyorum. Kuafor, son hazirliklar ve yolculuk. Bugun yogun bi gun olacak senin icin. Simdiden kolay gelsin..:)

Günaydınlarrr. Sabah sabah arabada gelirken kitap okudum. ilk başta ilgimi çekmedi ama şimdi bırakamıyorum. kafamı rahatlattı. kendimi daha iyi hissettim sanki. akşamları eve giderken de okuyorum. biraz yorgunluğun üstüne bile güzel gidiyor okumak.

Nasılsınız bakalım. Akşam yemeğinden sonra dışarı çıktık biraz. açık hava iyi geldi. batu da hiç çıkmamıştı onada iyi geldi. gece babannesiyle uyumak istedi. bende o fırsat kocacığımla ilgilendim biraz. malum çocuk gibi ilgi bekliyorlar.

Hergün yapacak birşey buluyorsun maaşallah. Sohbet muhabbet yemek...iyi eğlenceler şekerim. afiyet bal şeker olsun.

Evet yaa.. çocuk gerçekten çok yordu seni. yardımcı olan birileri olmayınca gerçekten çok zor anne için. annenin düzenini almayınca başkasının bakmasıda çocuğun karakteri açısından pek hoşuma gitmiyor sanki. mesela oğlum mutfakta tencere tava ne varsa indirmiş. hepsini çok düzenli olarak iç içe büyükten küçüğe sıralamış dolaba yerleştirmeye çalışıyor. çorabını ikiye katlayıp çekmecesine koymuş. hergün bütün oyuncaklarını yerine kaldırıyor. birde okadar enteresanki çocuk hem simetri hemde düzen manyağı olmuş. bu bir avantajmıdır bilemedim. kv çok düzen manyağı bi kadın olduğu için çocukta öyle yetişiyor. çok düzen hastası erkekleride sevmiyorum yani. rahat olsun istiyorum. sonu nasıl olur acaba allah bilir.

Nfkcım rüyan hayrolsun bacımmmmm. İyi neneler ayrıca

Colicoscum valla kitap okumak çok güzel yaaaaaa. Ben hiç elime alamıyorum. Bakalım inşallah okul vakti fırsatım olur... Barunun dğzenli olması güzel bence. Şuan ona oyun gibi geliyordur zaten; takıntıya dönğşeceğini sanmam yani

Herkese günaydınnnn ve güzel bir gün diliyorum.

Kuaföre bi geldim kuaförğm yok!! Çocuğu hastalanmış ve acil çıkmış. Artık burdaki bi elemana karar verdiğimiz rengi boyattık inşallah düğün öncesi süpriz olmaz. Sizce de bu yaz benim için bol testli geçmiyor mu? Hayattt beni neden yorusyosunnnn günün şarkısı.

Ayy inanmıyorum yaaa. pembe walla senin için çok üzülüyorum. bütün talihsizlikler seni buluyor. genelde bu tarz talihsizlikler benim başıma gelirdi ama demekki herkezde de olabiliyormuş. Hahahh. Sıkma canını o da kuaför ve tecrübesi vardır heralde. umarım istediğin tonu tutturur. saçının rengini değiştiriyormusun. nerenk yapcak merak ettim. Ayy haber vermeyi unutma olumsuz birşey olursa söz gülmicem. (not:çooook çok güzel olmasını diliyorum:)) )

Herkese günaydın.
Ohhh, nfk ne güzel! Kıskandım.
Colicos, kitap okumak candır.

Ayy evet yaa. dadanacak bir kitap buldum yine. onu bitirdikten sonra mevlanayı anlatan bir kitap okumayı planlıyorum. hatta sabırsızlanıyorum. insanın içini dağlayan bir kitap buldum. yani öyle bahsediliyor. bende hemen etkilenirim zaten.

Buarada walla NFK yı bende çok kıskanıyorum. ben kuzenlerimle en son onların düğününde görüştüm. onların düğününü şen şakrak geçirirken benim düğünümde misafir gibi gelip gitmeleri beni çok üzdü ve birdaha görüşmedim. çok isterdim sohbet muhabbet destek çok olsun. neyse. geçmiş zaman olurki. herkez bir dağda şimdi zaten. allahda bana şen şakrak bi koca verdi o yetiyor bana. mangalda cabası yaniii.

Ayy pembe yaa walla yine alıntı yapasım geldi. gelbi kucaklayım seni. çok alem kadınsın yaa. herşeye rağmen şarkı söyleyebiliyorsun.

Colicoscum ben de sayende gülüp duruyorum şuan fön çekilirken saç rengim güzel oldu. Çok açılmıştı denizde. Kına kızılı gibi olmuştu ki ben hiç sevmem. Neyse şimdi biraz koyu bir bakır kahve oldu düğün fotolarında görürsün inşallah

Amaaan ömrün kitaplarla geçiyor zaten. şaka bir yana harbi rahatlıyor insan yaa başka dünyalara götürüyor. okuma fırsatı bulursun umarım.

Batudaki düzen olayının takıntıya dönüşmemesini bende umut ediyorum. ben gelene kadar askeri tertip. ben gelince heryer darmadağın. benden güç alıyor sanki. ama kızınca apar topar topluyor kuzucuğum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…