Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Geçmiş olsun ya, insan kart kaybolunca dumura uğruyor. Geriye donup en son ne yapmistim nereye koymustum diye sorgulamalar falan. Neyseki başka birinin eline geçmemiş. Aslında bankanin arayip haber vermesi lazim..

Oğluş dün uyandığında burnu tıkalı gibiydi ve öksürüyordu ara ara. Bugün daha da tıkalı burnu. Sanırım kreşe gidince de böyle olacak; iyileşip hastalanacak sürekli
Geçmiş olsun, inş ilerlemez. Sen önümüzdeki sene dusunuyordun di mi, yani 3.5 yasina doğru?..

Canım benim oda veya düşünme köşesi cezaları ancak 3 yaşından sonra ve yaşı ile aynı dakikada olan ve hep yapılmaması gereken şeylermiş (ben de okuduklarımın yaşancısıyım). Ha manyadıkları zaman ne yapmalı dersen kollarından tutup, göz seviyesine inip güzelce bikaç kelime söyleyebilirsin dediğim gibi ben anaanne ve babaannelerin şımartması taraftarıyım arada sırada gördükleri için ama sizde babaanne bakıyor galiba dimi?? Yine de kasma bence çünkü eninde sonunda kreşti okuldu derken toparlanıyorlar. Anaanne ve babaanneleri ve tabi dedeleri hep güzel hatırlasınlar bence :)

Ne görmemişliği kızım yaaaaa. İgden yolladığım et ve yumurta videomuz vardı ya (hani sizinkiler kompozisyon yazarken benimki anca onları diyo ) ben ne sevindim o haline düşün yani :)

Bugün yüne sizin dübün videosunu izledik. Çok seviyoz Ayşenün dillerini çooook :)

Nfk bizde bile dil gelişiminde artış var sonunda

Şükür dimi bu günlerimize :) tembel oğlanlar.

Pembis oğlusumunda kafası büyük.

Umarım beyinleri de aynı oranda büyük olur hahahhaha

Geçmiş olsun ya, insan kart kaybolunca dumura uğruyor. Geriye donup en son ne yapmistim nereye koymustum diye sorgulamalar falan. Neyseki başka birinin eline geçmemiş. Aslında bankanin arayip haber vermesi lazim..

Hakkaten niye aramadılar dimi??? Bizde zaten aileden kalma bi "ya anahtarım kaybolursa" manyaklığı var. Resmen kafayı yedim sinirden

Geçmiş olsun, inş ilerlemez. Sen önümüzdeki sene dusunuyordun di mi, yani 3.5 yasina doğru?..

Evet seneye inşallah. Aslında yarım gün kreş yarım gün bakıcı olsa ve bakıcı evdeki herbişiyi yapsa tam gün gelip şeklinde bi isteğim var ama tam şekillendirip, mali durum hesaplayıp içişleri ve dışişlerinden sorumlu bakana sunamadım

aslında kızımda hep aylaklık var gerçekten zannımca bu huyu da anasına çekmiş..genetik bilmine sonsuz saygılarımı sunuyorum... ama istediği şeyi söylemeden ağlıyor...eşim sık sık "sen konuşabilirsin ağlama söyle" diyor..artık ömerde ağlarken "konuşmuyor baba" diyor:) dün ilk defa ceza verdi ve salonda koltuğa koydu..sakinleşince yanıma gel dedi..bizde birbirimize pek müdahale olmaz ama hiç işe yaramadı...şiddetlice ağlamaya devam etti..sonunda baba gel dedi...sonuçta oraya babası koydu o alsın demek istedi sanırım ve alınca babası hemen sarılıp sustu...ama bana kızdı nedense ve bir süre pas vermedi..bizim evdeki ömer zorbalığını da biliyorsunuz malum güç kullanımı yapıyor kızın elinden alırken...şunu anladımki 100 kere 1000 kere söyleyince oluyor...hep zorla alınmaz "kardeşim verirmisin "de deyip uyarır ve zorla aldığı şeyi kardeşine iade ederdim şu anda yarı yarıya azaldı almaları...repliği değiştirdik "kardeşim verirmisin" cevap "evet kardeşim" çünkü cevap olarak biraz sonra demeye başladılar ve isteyen bu süreyi bekleyemiyor...hatta geçen koltukta kızın elindekine hamle yaptı ama ıskaladı "azkalsın alıyodum " diye gülüyor bide...
sözün özü bir süre daha sabır.ikisi de çocuk.bazen yetişkinleri o paspasa oturtmak geliyor içimden ama onlara bile laf anlatamıyoruz...hep bir zorluk işte...bak bazı sorunları aşabiliyoruz ama yeme sorunsalını aşamadık...
öptüm ve bu topiği yoğun seviyorum haberiniz ola

Selam kızlar nerdeyse 10 gün olmuş :)
İnternetsiz hayat gerçekten güzel ve verimli
Çene çalmalarımızı özlüyorum tabi ama bende de ya hep ya hiç felsefesi var :)
Ara sıra uğrarım inşallah

Nfk ufak bi kaza yapmışsın geçmiş olsun

Pembiş Kerem de geçen hafta bronşiyolit oldu ciğerden fena öksürük ve bu sefer antibiyotiksiz atlatamadık; sanırım kreşten kaptı.. Maalesef okul hayatı böyleymiş

Eaglee cümbüşünüz bol olsun biz de bol bol gülelim :)

Ben küçüğü bırakıp Keremle özel vakit geçirmeye çalışıyorum; dikkat ediyorum o zamanlar o da daha mutlu ve daha uyumlu oluyor. Ayrıca ben kıskandığını kabul etmiyorum, herkese de kıskanmıyor diyorum. Az da olsa kıskanıyor tabi ki ama bu çok normal o daha çocuk.

Büyüğünü değil, sen de küçüğünü babaanneye bırak ara sıra. Nasılsa küçüğün henüz kıskanma duygusu yok:)

Ayrıca kendine özel zaman da ayırmalısın, tüm gün onlarla ve ev işleriyle uğraşınca insan ister istemez geriliyor.

Kerem de birileri olunca çok şımarıyor, hissediyorlar sevildiklerini ;çocukların hisleri kuvvetli. Yapacak birşey yok.
Cezadan da anlamıyorlar, test edildi onaylandı :)

yaw herkesten alinti yaptm ama su anda goremuyorum nedense bayadir yazamiyorum kafami ancak toparlatabildim affedin...
oncelikle hastalara cok gecmia olsn tez zamanda sifa bulsunlar ins...
busmai senin net mi bitti ben kacirdim.galiba kerem krese mi basladi ne ara oldu nasil karar verdin doktorumuz da bize onerdi ondan soruyorum
delii bu arada yasir de kardesinjn dibine kadar gelip bagiriyo surekli seni cok iyi anliyorum insan delircek gibi oluyo evet hic iyi bi yontem degil ceza vermek ama insan dayanamiyoki...
yasire yeni lego aldm bu arada kizlar cok sevdi ama 4 yas arti yaziyonus ustunde aceleyle aldim cok minik parcalari pisman oldm senee falan ancak oynar sanirim bugun de indirimler varmis heryerde gezindik.epey ama
zumra pek durmadi cok alamadk oyle iste

Oğluşuma yatmadan calpol veremedim. Gece çok kalkıp durdu ve ateşi de çıktı. Neyseki 3 gibi gelen kocacanım yardım etti de su, cocopops ve tabanca gibi olan ateş ölçer eşliğinde ilacını içirdim. İçim şimdi bir nebze daha rahat. İşin kötüsü o dibimde uyumak istiyor ama yanyana yatınca daha çok ısınıyor doğal olarak Allah'ım tüm hastalara ve hasta bebelere şifa versin.

Herkese günaydın

nfk,pamuk helva,cansel,ilbilge,busmai,born,eaglee unuttuğum varsa kusura bakmayın.

pembe çok geçmiş olsun canım Efe şimdi nasıl?hasta olunca anneye dahada bi düşkün oluyorlar.

Amin.
Bugün okula gidecek misin? Boş günün olsa yanında olurdun.

Herkese günaydın

nfk,pamuk helva,cansel,ilbilge,busmai,born,eaglee unuttuğum varsa kusura bakmayın.

pembe çok geçmiş olsun canım Efe şimdi nasıl?hasta olunca anneye dahada bi düşkün oluyorlar.
Hoş geldin. Nerelerdesin?

Biz de seni çooook seviyoruz senin bebelere bayılıyorummmmmmm. Yalnız bu kızlar ne fenalar yaaaaaaa. Babaları bişi yapsa da suç annede :)

Canım geçmişler olsun. Özleniyosun haaaaa yeter bu detokssssss üleynnnn

Dün hep aklımdaydın valla. İyi olmanıza sevindim.
Busmai oyun grubuna götürüyordu ondan bahsediyo canım. Doktor neden önerdi kreşi?? Ayrıntı ver kuşummm :)

Herkese günaydın

Canım sağolasın. Bugün keyfi biraz daha yerinde ama öksürük balgamlıya çevirdi kuru öksürükten. Ateş de hafif var. Ama dediğim gibi keyifsiz değil ya o da iyi

Günaydın
bizimde büyük hasta. Geçmiş olsun pembis, busmai. Born Dr neden oönerdi kreşi bende merak ettim.

pembisim ins gun icinde daha iyiye gider kuzun sabahtan dersin olmamasi cok iyi yarin da baya toparlar ins.doktor da yasiri anlatinca kardes durumundan dolayi yaptiklarindan falan bahsettim kres degil de oyun grubu onermisti o da ama bu yil pek dusunmuyorum aslinda da merak ettm faydali oluyo mu diye sen de seneye ins planladigin gibi bi sistem oturtabilirsin

Deli allah yardimcin olsun çok zor bir dönem ama bende nfk ya katılıyorum

Günaydin herkese. Cvp için saolun kızlar. Bende ne yapacagımı sasırdım gercekten her yolu denıyorum
pembe bız kv. altlı ustlu oturuyoruz 2 yıldır.benım kv pek gezmez genelde evde olur .. kızım da sureklı onun yanına ınmak ıstıyor gıtsın onemlı degil gıdiyor 1 saat sonra eve cıkıyolar ve babannesinle evde oynamak istiyor asagı yollamıyor burda oynucaz dıye o zamnda ben bunalıyorum. gitse soyle 2-3 saat gelmeseler iii olacak ama kv. hıc kız ne derse onu yapıyo insan bı oyalar şimdi gitmeyeliöm daha yeni geldin falan demek yok sunu istiyorum diyor hemn yapıyo.

günaydın topikcanlar!
asaletmeap nfk sultan ve kerimeleri ayşe hatun herkese hayırlı huzurlu bi gün ve hafta diler..

biz de seni, eeee-ag-leeeee! (heceleme telaffuza uymadı ama idare et, )
nazlar cazlar babaya.. bizimki de bir süredir ağlayınca babaaaaa diye ağlıyor şoklardayım

bir de senin kuzuların böyle güzel konuşmalarının sebebi, iki kişi olmaları.
yani biri bebekle konuşacak, tane tane güzel güzel ki onda bi şeyler oluşsun
ama iletişimin ikinci ve daha önemli safhası 'karşı iletişim'-yani cevap verme karşı konuşma
birbirleriyle Pratik yapma imkanları da konuşmalarını kuvvetlendiriyor..
hoşgeldiiiin!!!
kereme geçmiş olsun..
o küçük parçaları ayıklayıp diğerlerini ver. kalanlarla oynasın kuzu..
görümcem de ayşeciğe 6 yaş üstü takmalı çıkarmalı bi oyuncak seti almış.
ilk getirdi, buna güç gerek, aaa bunu yapamayacak galiba dedi. ama şimdi deli gibi oynuyor onunla.
ah yavrum, inş daha iyi olur bugün. neyseki yarın da boş günün..
Yürüme, konuşma çok acayip değil mi? Birden oluveriyor sanki. Bir bakıyorsun konuşmaya başlamış. Mısır patlaması gibi.
ahahahaha, ne güzel bi benzetme yaptın. çok yaşa
Herkese günaydın

nerelerdesin kaçaaak?!
Günaydın
bizimde büyük hasta. Geçmiş olsun pembis, busmai. Born Dr neden oönerdi kreşi bende merak ettim.
ay valla hastalık sezonu açıldı galiba
çok geçmiş olsun.. bizimki dün kv ye geçmişti onların ev ciddi soğuk.
sanırım orada üşüttü, akşamdan beri zorla yutkunuyor gibi bi şey yapıyor, yani ara ara yutkunuyor.
gluk diye bi ses geliyor. boğazına baktım pek bi şey göremedim. inş evham yapıyoruzdur..
aslında düşünebilirsin. nasılsa haftada bir iki gün, 2 saat. bence iyi bile gelir..

pembe geçmiş olsun efeye.

born ben kızım mı kreşin birinde anne çocuk oyun grubu vardı hafta da 1 gun ona guturuyoedum .sabah gidiyorduk 10 da ögleyin 1 de bitiyordu. ilk başlarda kızımın çok hoşuna gitti .6-7 kişi falan geliyordu 3 hafta sonra grup ogretmeni işten ayrıldı onun yerine gelen de pek etkili degildi gelmemeye başladı anneler.en son biz yine gittik 1 nkişi bizimle bir 2 kişiydik kızım sıkıldı ve gitmeyi bıraktık.aslında devam etse çok iyiy olacak tı kızım her hafta anne okula gidecekmiyiz diye soruyor şu ara napsam bende bilemedim.kreşlerin oyun grupları var hafta da 2 yarın gün yada3-5 yarım gun falan da kızım benden ayrılmak istemiyor o oyun gruplarına da anne çocuk alışana kadar yanında oluyormuş. kış oldugu için çocuklar evde çok sıkılıyor birde kardeşşini kıskanıyorlar.ara sıra degişik arkadaşlarla oynadı mı iyiy geliyor. ben olmadı 1.2 hafta sonra 2 yarın gun oyun grubuna göturmeyi duşunuyorum. bizim bulundugumuz yere uzak kreşler o yuzden gidip gelmesi sorun olacak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…