Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Benim kizim ne emzik aliyor ne de biberon sadece meme.uyku deseniz gunduz hemen hemen hic yok,ozellikle son gunlerde 1 maksimum 2 kez uyuyo gunduzleri.geceleri de 11 gibi uyuyo 1 kez uyuyo onda da sutunu icip geri yatiyo.buyumesi yavasliycak uykusuzluktan,besige yatti mi basiyo yaygarayi,yarin diktora goturucem bakalim ne diycek,bi suru sorum var,oturtma olsun,ek gida olsun,kan ilaci olsun,hepsinin cevabini cok merak ediyorum.

benim kızımda hemen hemen aynı yaa yalnız biberon alıyo ama daha az acıkıyo şimdi sanki bide bıraksam 24 saat gögsümde durur gögsümde uyuyo ama beşige koyunca gözlerini açıyo gece desen 11 12 gibi uyuyo bide ben çalışıyorum gece kaç ta uyanacagı hiç belli olmuyo gögsümde durursa ne ala yoksa gecede iyi uyumuyo zombi gidi okula gidiyorum nasıl ders anlatıyorum hiç bilmiyorum gece geç yattıgı için kayınvalidem öğleye kadar mümkün mertebe limitlerinde uyutuyo ben eve geldikten sonra da uyumuş oluyo ve öyle uzun uzun yatmıyo kızım inş. düzene girer yoksa ne kadar dayanırım bilmiyorum

buradan okumuştum MİLUPA,nın armutlu kaşık mamasının tadının güzel olduğunu yazmıştı arkadaş.

aldım benim oğlan bayıldı tadına

geçen gün eşim beni karşısına aldı konusabılır mıyız dedi bende okey dedim
ben ünideyken ögrenım kredısı cekmiştım dedi
bende eeee dedim
maliyeden aradılar dediiii eeee dedım bana demez mi maaşıma haciz geliyor ...
şu yalan dünya dizisindeki nurhayata döndümmmmmm ... ağzım burnum yamuldu .. bende k.pederi aradımmm mesajı ilettımmmm
kendileri borcun tamamını ödemişler ... ohh canıma değsin yehhuuu

a
niye giremiyon kuzum ömürden rahat yok herhalde sana..:44: açma açma.. biraz o yedirsin bakalım yedirebilecek mi.. ilahi zeynep.. ruh güvenliğini anladımda beden güvenliği ne onu anlamadım...:26:
şana kötü bi haber ..
kabızlık kabusum 4 gundur yıne basladı .. ağlamak istıyorummm bebeğim yaaaabeden guvenliği ne bılıyon mu .. kocam sinirlenince kolumu bacagımı yanağımı dişliyor bedenımı guvence altına almak için mama sandalyesı teklıfını getırmıyorum gundeme

Cnm sende mama sandalyesi olarak eşini kullan bi süre sonra kendi alır :)
zaten ömürü kucakta tutmaya bayılıyor canına minnet olur

canımmmm o arkadaş ben oluyorummmmmmm afiyet olsun paşamaaaaaa:

teşekkürler canım.sendin doğru koşturmaktan akli dengem yerinde değil kusura bakma

senin oğlıun nasıl biraz nazlı bi bebekti mamayı yiyormu bari?

teşekkürler canım.sendin doğru koşturmaktan akli dengem yerinde değil kusura bakma

senin oğlıun nasıl biraz nazlı bi bebekti mamayı yiyormu bari?
inan ben oğlumu çözemedim bi gun yer bıgun yemez ..
bide bak arı mama varya hani onun sebzeli olanı var turunculu yesıllı kutu onun tadı da çok guzel 12 vıtamın 6 mineralli mi ne .. baya tok tutuyor ayrıca sevıyor benım eşek sıpası onu

afiyet olsun oğluşunainşallah düzelir kabızlığı ,iştahı annsine kök söktürdü şaehzade

İngiliz uzmanlar açıkladı: “3 yaş altındaki çocuklar aile dışından bir dadıya bırakılmamalı!”
Yazarlar, çocuk sağlığı derneği başkanları ve psikologlardan oluşan uzmanlar grubu İngiliz Daily Telegraph gazetesine açık mektup göndererek konuyla ilgili “ulusal tartışma” başlatılmasını istedi. Uzmanlar arasında yerini alan Amerika’nın tanınmış çocuk sağlığı gelişim uzmanlarından Prof. Allan Schore da çocukların sağlıklı duygusal gelişimleri için aileleriyle birlikte büyümeleri gerektiğine dikkat çekti. “Bu çocukları bakıcıya bırakmak ileride davranış bozukluklarının ortaya çıkmasına neden olabilir”dedi. Uzmanlar, annelerinden ayrı kalarak büyüyen çocuklardaki “duygusal eksikliklerin” yol açtığı rahatsızlıkların etkilerinin uzun yıllar boyunca hissedilebileceğine de dikkat çekiyor.

Yaşı kaç olursa olsun, her çocuğun annesine ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın şidetli olduğu dönem, yaşamın ilk yıllarıdır, gelişimin en süratli olduğu bu ilk yılları sihirli yıllar olarak nitelendiren eğitimciler vardır. Bu eğitimcilere göre, ilk yıllarda çocuğun temel ihtiyaçları anne tarafından karşılanmalı, ilk yıllarda çocuk annesi tarafından yetiştirilmelidir. Bu nedenle de, ilk iki - üç yılda zorunlu olmadıkça anne çalışmamalıdır. Zorunluluk olduğu takdirde, anne yarım günlük [part - time) bir işi tercih etmelidir. Annenin tam gün çalışması gerekiyorsa, annenin yerini dolduracak bakıcının seçimi titizlikle yapılmalı, bu bakıcının aranan özelliklere sahip olması ve değişmemesi sağlanmalıdır. Zaman zaman sorun yaratmasına rağmen, bu durumda en uygun görünen çözüm; bir büyükannenin veya yakın akrabanın çocuğun bakımını üstlenmesidir. Ünlü Bowlby 0 -3 yaş çocuğu söz konusunu olduğunda annenin yokluğunda tek yetişkinin çocukla meşgul olmasının, çocuğun kurumda eğitilmesinden daha yararlı olduğunu savunur. Yalnız unutmamalıdır ki, en mükemmel yedek bakıcı annenin yerini tutamaz. Uzmanlara göre, annenin çalışmasından en çok etkilenen çocuk, 0 -3 yaş çocuğudur, bu nedenle yedek bakım iyi ve devamlı da olsa, anne, evde olduğu sürede çocuğunun bakım ve eğitiminde aktif rol almalıdır.

İngiltere'de görev yapan Psikolog Dr. Aric Sigman, çocukların televizyon izleme saatlerinin kısıtlanmasının sağlıklı gelişim için şart olduğunu söyledi. Sigman, 'elektronik bakıcı' olarak tanımladığı televizyondan 3 yaş altının uzak tutulması gerektiğini belirtti. Sigman, çocukların televizyonun yanı sıra tablet bilgisayar, laptop, akıllı telefon ve oyun konsolları gibi evin içinde yaklaşık 5 ayrı ekrana maruz kaldığını söyledi.
Bu nedenle; obezite, kalp hastalıkları ve diyabet gibi farklı sağlık sorunlarının görüldüğünü söyleyen Sigman, çocuklarda dikkat eksikliği ve psikolojik sorunlar yaşadığını da ifade etti.

ayyy zeynep çok şekersin nurhayat hee çok güldüm vala şöle bize yakınlarda biyerde otursanda arada oturmaya gelsen kafa dagıtırdık ohhh kayınpederinin cebine sennde ağzına saglık iyi yapmşsın canm.bunlar böle şekerim bide yumurta agza gelince söylüolar (korkularına) forumu hep takip ediyordum hala aynı ömür bebek alah yardımcın olsun insanın yavrusu herşeyi azcık agrıları olsa nasıl kahroluyoruz inşalah ömürcükte bi düzene girer artık üzmez seni

bebefixten hoppalamızı s,pariş ettik kraft x factor 129tl kapıda ödeme istedgm için 6.90 ptt kargo ücretyle 135.90 bakalım nezaman elimize ulaşıcak...oğluşum sever umarımda paralar çöpe gitmez

aynen yaa, market alışverişi sanki en ala gezmeye gittiğimden daha güzel geliyo :)
bu heroulker sitesini açınca bravo cıkıyo, nasıl basvurdunuz ki siz?

bebek bakımında kesinlikle birilerinin yanında yardımcı olması lazım, tek basına cok zor. hele ki yerine koydugunda kendi kendine duran bi bebek değilse sürekli ilgi bekliyosa tek basına bakmak gerçekten zor oluyo.

canm kocaman olması çok önemli degl yer var ama işimiz bittgnde bzm bebişler büyüdgnde napıcaz bunlar katlaıp yada sökülp küçük bi hale gelıolr mı :44:
canım bu çapraz ya, katlanıyo az yer tutuyo. zaten yassı bi kolide geldi, atmadım kolisini ilerde kaldırırken bunun içine geriye koyarım az yer tutar dedim.

istiyorm ki evim hep toplu düzenli olsun, buzdolabımda ikram etcek bişilerim olsun. birisi çat kapı gelirse mahcup olmayım.
ama yok nerdeeeee, heryer pasamızın esyaları, kıyafetleri, anasının dagınıklıkları pifffff
hiç yetişemiyorm ben, hiç beceremiyorm bu işi. diyorum acaba okumayaydım da anam beni ev kızı yetiştireydi de böyle mi olurdum, daha pratik bi kadın mı olurdum

biz de kurban bayramından beri yakıyoruz sürekli, hiç kapatmadık diyebilirm. mantolama oldugu için daha az gelir muhtemelen bize ama konu komşuya göre cok gelcek tabi. komşulara gidiyorm çoğu dogru düzgün yakmıyo bile. kat kat giydiriyorm ogluşumu bi yerlere giderken.

en son geçen hafta perşembe kaka yapmıştı oglum :44:
tam bir haftadır kaka yapmıyo, denemediğimşey kalmadı.

doktora götürdüm ilaç istedim vermedi, yani ilaç yanlısı olmaması ii de, şimdi ihtiyac varkene de nie vermiyon be adammm

yerim ben onun ağzını,tahmin edebiliyorum az çok nasıl yaptıgını:))

ben bu hafta sonu alacagım ınsallah yuruteç,azıcık benden bağımsız takılsın ya,ben de sıkıldım yapışık gezmekten
kızlarrrrrrrrr
10 tane tam 10 tane yarım mekik çektimmmmmm
hayırlı ugurlu olsunnnnn
maşallah,darısı başıma,bi de karnını surekli içeri çek,o da karın kaslarını çalıstırıyor.
saol canımcım..

neyse zaten önemli olan talebin alınmış olması.. artık beklemedeyiz..
gönderecekleri iki numune, yaptığımız heyecana bak

ne bu hero baby dalgası,görüp duruyorum,bedava bı sey mı dagıtıyolar bana da deyın bakem:)

geçmiş olsun kızlar benim kızda gece hayatımda o kadar ağladığını duymamıştım yavrum nasıl bas bas bağrıyor nasıl calpol verdim de uyudu

grip de olmuş diş diyor herkes çünkü herkes de aynı sorun varmış 4e kadar dua okudum nas felak ayete kürsü peygamber efendimizin torunlarına okuduğu nazar duası rabbim şifa versin tüm meleklermize

2 gecedir dizimde sallayarak uyuyor çocuk beşiğe koyunca çığlık çığlığa ama göğsümde uyuyunca hiç birşey yok kivi de vermiştim acaba ondanmı oldu daha önce elma verdim birşey olmamıştı

ek gıdaya basladıysanız soyle bırsey tavsıye ederım kayısıyı kaynat sonra süzdüğün kayısıları blanderdan gecır ve yogurduna yada yedıgı bır mamasına koy belkı yapmasına yardımcı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…