Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

akşama fırın makarna yapiciiiiiiiiiiiiiiiiiiiim

Son düzenleme:
ll Bebeğinizin Ek Gıda Almaya Hazır Olduğunu Gösteren İşaretleri

Sık sık anne sütü ister ve daha çok süt için ağlar. Bazı bebekler geceleri sık uyanırlar.
Başını tamamen rahatça dik tutarak oturabilmesi.
Parmakları ile tuttuğu nesneyi ağzına götürebilmesi.
Yiyeceği gözleri ile takip edebilmesi ve yiyecek verilince ağzını açması.
Ağıza verilen yiyecekleri dil ile dışarı atma refleksinin kaybolmaya başlaması.
Dudaklarına kaşık değdiğinde ağzını açmasıyla beraber dilini dışarı doğru çıkarmaması.
Isırma, çiğneme-yutma koordine hareketlerinin başlaması.
Başlangıçtaki emme şeklinin daha olgunlaşması ve emmenin adeta bir sıvı içiyormuşçasına güçlenmesi.
Diş çıkarmaya başlaması.

6. aydan sonra bebeğin büyüme hızı yavas yavas azalır ancak
aktivitesi artığı için enerji gereksinimi artar
• 4-6 ay arası dönem çocuğun çiğnemeyi öğrendiği dönemdir.
ek gıdalar geç baslanarak bu yetenek kazandırılmazsa,
ileride önemli beslenme sorunları ortaya çıkabilir
• Demir eksikliği anemisi en çok 6. aydan sonra ek gıdalara
zamanında geçilmediği için görülüyor

cena.cım 6 ay artık yarı yaş oluyor.sende yavaş yavaş başla bence.

arkadaşıma dr.ilk altı ay sadece anne sütü demiş.sonra kontrollerde bu bebeğin

kilo alımı yavaş diye mama yazmış ek gıda listesi vermiş.ama alıştırmakta bayağı zorlandı.

iki kez elma suyu verdim,
armut, havuç devam edicem, iki hafta sonra da yoğurt vermek istiyorum..
bakalım bu ayki kotrolünde ne diyecek doktor..

bende 20 temmuz annesiyim,faruk adında oğlum var.. takip ediyorum sizi lakin bir yazmak nasip olmadı... kızlar adem güneş uzman pedagog'un radyo pragramını dinliyorum,anadolu pedagojisinden bahsediyor meğer ne çok yanlış bildiğimz doğrular,doğru bildiğimiz yanlışlar varmış,çocuklara bakış açınız değişiyor dinlerken şiddetle tavsiye ederim, ben sitesinden arşiv programını dinlemeye başladm en baştan,bebeğim iki aylıktn beri dinliyorum ve ilk ay keşke dinleseymişim diye vicdan rahatszlığı duyuyorum.. hele hele ilerki yaş döneminde daha da lazım olucak bu değerli bilgiler bize..

nasıl kaybolmuş:44:

Teslimat yapılmadan onay sürecini başlatmıyoruz.
Biz de kargo ile görüştük konuyla ilgili geri dönüş yapacaklar, barkodun düşmüş olabileceğini belirttiler.

Bilgilerinize

kargo şirketinin sorumluluğu..
arayıp bulsunlar..
işleri bu!

bulcaklarmışşş inş 3 gün daha ecoş kucamda

karnımda az taşdım ya

deminde düştüüüü oturuyordu bi baktım yüz üstü

aay,,,,,, :18:geçmiş olsun..
artık gözümüzü 4 değil 44 açsak bile az..
bebişler hareketlenince düşmeler de başladı..
ben de öğlen hoplatıyordum, az daha ellimden kayıyordu:18:
ödüm şeyime kaçtı...

Bu arada biseyler alirken eslerin tutumundan bahsedilmis.benimki sürekli bana biseyler aldirmaya calisir o dereceyiz yani.hic esirgemez tabii bunda benim calismamin payi vardir bence.ama olaya bakin isyerinden bi arkadaşları var pek gozlerinin onunu gormeden hareket ediolar.aylik 5000 kredi odemeleri var gecen onlarla alışveriş merkezine gittik bebise biseyler aldik. Buhar makinesi ates olcer falan kasada odeme yaparken 10 tl lik biberon koydum söylendi bu adam yaninda.arkadasida esiyle hep onu alma bunu alma muhabbetleri bu.ayy bi sinir oldum ordada bisey demedim.ben herkesin icinde acik vermem ne derdim varsa evde hallederim.eve kadar zor durdum.adam karisina oyle davranioya bizimkide dayilik yapio guya biberon gereksizmis.bizimki beceremio o ayri.200 lira harcio ona bisey demio 10 liraya söylenio.eve gelince dedim ama sanki benim harcamama karışan bi adammisin gibi.çok sinir oldum sana dedim.gecen yine bunlar bize geldi.amerikan servisi sipariş etmistik kızla avondan.17 tl yaa.gerek yokmuş dedi kullanmiycan seyi niye alion dedi.bu adama onlarin yanında bisey oluo.şimdi mama sandalyesi alcam.buhar makinesi alcam.belki hoppala alcam bunlara karışmio ben gelmeden netten hallet gündüz dio.yani tam dayaklik milletin icinde horozlanio..

Kızlar konak ğroblemi yaşayan var mı??
Bizde oldu malesef( zeytinyağı sürdüm bekletip tarafım yıkamadan önce, sonrada konak önleyici şampuanla yıkadım mustelanın 2 kez. Henüz geçmiş değil(

bizde var bayadır. ilk başta ön kısmında çıkmıştı o geçti şimdi arka tarafta çıktı o da geçiyo
gibi yavaş yavaş bende zyağı sürüyorum banyo yaptırıyorum sonra geçiyo sonra geri geliyo ama azalıyo yavaş yavaş.

ek gıdaya geç başlayan bebekler ilerde çok yemek seçiyomuş tatlara alışmakta da zorluk. bizzat bi arkadaşım yaşadı 7. ayda
başlamış almamış bebek şimdi 7 yaşında yoğurt asla yemiyo yemeklerde de seçiyomuş. ablam mama verdiği için 4 aylıkken başlamıştı yiğenim şimdi iki yaşında maşallah yemediği bişey yok

bende dün yapmak istemiştim ama markette yokmuş fırın makarna. nasıl işse yapamadım. afiyet olsunn sizee

ben adem güneşi biliyorum hamileyken kitaplarını okumuştum çok doğru görüşleri var bana göre.
ben annelik sanatı ve çocukluk sırrını okudum okumak istediğim bi kaç kitabı daha var ama
çocukluk sırrını şiddetle tavsiye ederim öğretmen arkadaşlarıma özellikle tavsiye ederim çünkü
sadece kendi çocuğumuz değil öğrencilerimiz içinde gerekli bilgiler var bence.

Son düzenleme:
Cnm sende mama sandalyesi olarak eşini kullan bi süre sonra kendi alır :)
çok güldüm cnm yaa ilahi :)) doğru soluyo zeynepcım ver cocugu kucagına madem almıyosan mama sand hazırla meyve suyunu vs..kaşıkla otutsun sen yedır hayalımbenım ıyı dusunmus bak bı sure sonra sıkılıcak alıcaktır :)) karakızın aldığına bayıldım ondan alabılırım

çok güzelmiş canım gulegule kullansın hem oyalanır sende bı işini yaparsın sureklı ilgi isteme donemlerındeler tuvalete gıtsem çılgınlar gıbı bağırıyo bende karakızın aldıgını almayı dusunuyorum çok güzelmiş

bu kvdeler hep mı aynı aynı dıalog bızdede gectı desem..altını degıstırıken bu ısıtmaz falan fılan önerileri...bız anneler bebeklerımız ıcın herseyın en ıyısını dusunuyoruz burdan konusup tavsıyeler alıp arastırıp yapıyoruz herseyı.kendılerı bıze sözde tavsıye bulunmak ıçin boş konusuyolar

iki kez elma suyu verdim,
armut, havuç devam edicem, iki hafta sonra da yoğurt vermek istiyorum..
bakalım bu ayki kotrolünde ne diyecek doktor..
bende aynı canım elma suyu verdım havuc bugunde armut verıcem haftayada yoğurt sonra sebze çorbası.ama burda kızlar gece muhallebılerınden bahsetmıs o nasıl oluyor dr ondan bahsetmedı

evet cnm haklısın benımde arkadasım anne sutu alsın nasıl olsa omru boyunca elma armut yıcek dedı sonra bebegı 7 aylık oldu sadece emzırıyodu yavaş yavaş taze meyve suyuna başlamamaya çalıştı busefer bebegı reddettı ağzını kılıtlıyodu açmıyodu emzırmeye devam edıcem mecbur dedı sonra çocuk 2 yaşına gırdı o zamana kadar emdi ne sebze yıyıodu ne meyve.annesı elınde ıspanak yemegı tabak peşinden koşuyodu çocuk asla yemedı sımdıde demır çinko fosfor eksıklıgı var cocukta.vıtamın takvıyesı alıyo yanı sonuç olaarak bebeklerım herseyı yemelı bunun ıcınde şimdiden alıstırmaya baslamalıyı

cena bildiğim 6.ay dolunca kahvaltısı olcak proteınlı.sonra kahvaltıdan sonra emzırırsın
öglenn çorbası aksam yogurdu.yanı sadece emzırmek gelısımı acısından yeterlı olmayacaktır.

bende ucretsızı ızın alıcatım aynı annenın soledıgı gıbı ne kadaer erken alısırsa dıye dusundum çalışan anne olmak çççokkk zorrrr

Kızlar konak ğroblemi yaşayan var mı??
Bizde oldu malesef( zeytinyağı sürdüm bekletip tarafım yıkamadan önce, sonrada konak önleyici şampuanla yıkadım mustelanın 2 kez. Henüz geçmiş değil(
bızımde oldu mınıta her banyosundan once zeytınyapı ama yağ once ocakta ısıtılacak sonra soğuyunca surulecek.yarım saat beklettım daha sonra çokınce tarakla yana doğru taradım ılk başta hemen bıtmıyo bu işlemı nerdeyse 4 kere her banyodan once tekrarladım tamamen bıttı bebeğin tararken kızabılır sınırlenıyolar :) tavsıyem orn petegın yanına yatır altını aç bebekler alt açmaya bayılıyor altı açıkkken hızla tara.

canım bayılıdm bu yurutece bende almak ıstıyodum bole bısı.bunu alabılırım bu sıteden aldın sanırım.hemde mama sandalyesı olması cok ıyı bayıldım valla.farklı pozisyonda yatırılabilen sırt yaslama ünitesi varmı pekı

Son düzenleme:

Allah korusun kafayı peteğe vurdu iki aaaa dedi sonra normle döndü şükür

banada devam sütü içir dedi ama içmiyor ek gıda ne versen yiyor:26:

Ayyyy cnm nasıl istedi, akşama ananem yemeğe çağırdıda yarına yapıcam yemek. Fırın makarna yapıyım bende :)) sağol cnm fikir için
deminde düştüüüü oturuyordu bi baktım yüz üstü

Aman cnm ya dikkat et. Benim oğlanda fır fır dönüyor, koyuyorum iki dakika arkamı dönüyorum bir bakıyorum dönmüş. Dikkatli olmalıyız valla Allah korusun

arkadaşlar mama sandalyesi arıyodum da ben kraftın bi modelini çok
beğendim sanırım onu alıcam.almak isteyen arkadaşlar için fikir olabilir genelde mama sandalyeleri hep
aynı özellikte ama bunun hem sandalyede hemde arabada yükseltici koltuk özelliği var fiyatı 220
ama değer bence bana cazip geldi

Son düzenleme:
Ah cnm baska turlu cikmiyor dedim doktor tirnakla hafif kazi dedi dedim bingildak var korkuyorum bisey olmaz dedi
oh

kargomuz kaybolmuş :26:
Haydaa sinir olmusssundur cnm ya cikar ins
Oh afiyet bal seker olsun. ben bursadayim cnm burda yazildim bayanlara ozel saat ayarlamislar ama bugun ustumde bi kiriklik var ya dedigin gibi usuttum ya da hamlamisim. yemekte yapamadim dedim kocama soleriz biseyler olsun dedi allah razi olsun bizim elifcikten yatip dinlenemiyorum aman grip falan olmayayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…