Zehirlemesi için uzun süre cansız bir şekilde anne karnında beklemesi lazım, nasılsa doktor kontrolünde; bebek ölürse alırlar ve anneye hiçbir sorun olmaz.
Tanıdığım birkaç bebek anne karnındayken sorunlu dendi, fakat sapasağlam doğdu. İnşallah onun bebeği de öyle olur
Evet canımmm
Acelemiz yok ama Olursa da bizimdir anlayışındayız
Korunma endişemiz yok ama bebek de olmadı regl de olmadım zaten sütüm koruyo galiba:)
sen bu işi biliyosun vallaben tanıyamamışım kocamı sen tanıdın yardım etmedi nitekim. sonra baktı halime acıdı galiba balkonu toplayıp temizledi, ufak tefek şeyler...dün akşamdan beri mahvoldum bu arada evet uyudu sabaha kadarrrrrrr
regl iyi de sanki doğumdan önce daha az sancılıydı. millet gider mersineeee, ben gider tersine...
he yawww gezdik gezdikk sonrada tutuşdum valla. bende acayip unuturum ama benim koca hala pes etmedi pembişşş
geçen yıl ilaçlamadık ölü böcükler vardı evde. birde burası küçük bir yer, etraf bahçe, ister istemez oluyor yani böcek. ilaçlayalımda içimiz rahat etsin.
amaaaaaaa sen dalganı geçmişsin hayal diye. herkes efe mi bacımm? benimki uykuyu sabaha bağladı naaaaberrrrrr
ben bi ön araştırma yaptım. notlar aldım.
eşim gidip saraçhaneden alacak inş.
sen nerede oturuyorsun bilmiyorum ama, orada bebek ve çocuk gereçleri epey ucuza bulunabiliyor, pazarlık da var tabi.
pembiş römer safefix almıştı, destiny koala.
ben de maxi cosi-tobi düşünüyorum.
açıkçası römer ve maxi cosi den biri olur heralde.
römer sadece oto koltuğu üretiyor, çarpışma testlerinden geçmiş ödüllü bi marka, isofix bağlantısı da var.
ama tabi bunlara bağlı olarak da pahalı. ortalama 1.000 tl civarında model fiyatları..
maxi cosi de anakucağı ve oto koltuğu üretiyor. özellikleri römere yakın, kalitesi de. isofiksli modelleri de var.
fiyatı da 700-800 civarı değişiyor.
teknik özellikleri aşağı yukarı aynı. benim dikkat ettiğim noktalar:
-baş boyun desteği olması.
-yatma-oturma poziysonları
-yükseklik ayarı.
-yıkanabilir kumaş (ayrı kılıf da satın alabiliriz)
evet ya erkek olmak varmış heeee
PEMBİŞE DE TAVSİYE: 3 ihlas duası, 3 fatiha = sabbaha kadar uyku
hayırlı olsun canım..
tebrikler.... nice nice yaşlara inşallah... ilk doğumgünümüzü de kutladık hayırlısıylaaaa...
valla yasiri bilmiyom da, anası babası akşam kutlamadalardı.. evililik yıldönümleriymiş..
busmai nin eşinin dedesi vefaat etmiş, ondan giremiyordur.
aaa, dedikodu yapıyor gibi oldum iiiii mi?
doğum öncesine kadar benim adetlerim 7-8 gün sürerdi, bunun 5 günü full kanama ile geçerdi.
şimdiyse; 5-6 gün falan sürüyor, ilk 3 gün kanama, sonra akıntı şeklinde damla damla..
cumanız mübarek olsun.
bu gün aşı olduk.3 aşı vuruldu oğluşuma
Ben de geçen gün pompayı kutusuna kaldırırken benzer duygulara kapılmıştım. Zaman geçiyor
Yorumlara bak, buraya da yaz:) ben de düşünüyorum çünkü buna benzer bir şey..
Allah kolaylık versin canım, oğlunun da akıllı durmasını bu mübarek günde Allah'tan isteyelim :)
Yoğun bir gün desene, kolay gelsin.
Lavanta yağı iyi olur diye duymuştum, bir dene istersen.
Acaba kime
Bu arada sağlıkla gidin gelin inşallah. Biz de 4 gün yokuz:)
Kolay gelsin.
Eşekten düşeni en iyi kim anlar?... O hesapyine de ne yapsalar destekliyor ve güdülüyoruz
Ya maşallah ne güzel uyumuş.
Hadi bakalım inşallah en güvenlisini en hesaplıya alırsınız.
Hayırlı yolculuklar canım. İnşallah güzel geçer yolculuğunuz ve kv'de vaktiniz
Selam kızlar
Eşimin dedesi vefat etti evvelki gün dün de cenazesi vardı. ben de çok severdim kendisini.. Eşimle beraber oturduk ağladık..
Sapasağlamdı, birden oldu,86 yaşındaydı ama kafası tıkır tıkır çalışıyordu dinçti ,kimseye yük olmadan gitti.. İnsanın ailede büyüğü olması çok güzel birşey,kıymetini bilmek gerek.. ziyaret ederdik ama keşke daha fazla vakit geçirseydik diyorum. Keşke,keşke,keşke..
Bana "torunumuza çok iyi bakıyorsun gelin hanım,Allah razı olsun" demişti. O kadar hoşuma gitmişti ki bu sözü; 6 aylık bir anneydim o zaman..
Benim dedem alzheimer hastası o yaşıyor,ama eşimin dedesi gitti. Hayat.
Tubaal Allah sabırlar versin, babanın çektikleri günahına kefaret olmuştur tertemiz gitmiştir bu dünyadan inşallah.. Hepimizin gideceği adres orası;orda sonsuz mutlulukla beraber yeniden kaldığınız yerden devam edersiniz inşallah..
olmadı bende canım ama başağrısı için bol bol kahve iç demişti
Ben geleneğe uymak için değil,"anne" "baba" dememle mutlu olsunlar diye o şekilde hitap ediyorum. Oluyorlar da.
Anne derken onu anne olarak görüyorum anlamına gelmiyor, fakat bu bizi görünmez bir bağla bağlıyor ve yaklaştırıyor. Bu da bir gerçek.
maşallah ona nice yıllar dilerim yakışıklıya
canım çoğu zaman denemeye vakit olmuyor kıyafetleri çarşıda bu miniklerle..
amin
eşin ne diyor bu duruma
anneler hiçbirzaman kızlarını yeterli görmez
ama kızlarına başkası laf söylerse de söyletmezler
sen çok alemsin ya smashcake in provasını mı yaptırdın bi de
bu arada orkid yerine Kotex kullan derim ,daha pamuklu yapısı var.
neyse ki bizde korunma derdi yok
ne gezmesi canım yaa sabah anneme bıraktım cenazeye gittim,akşam da tevhid vardı evinde, keremle gittim perişan etti beni bi de sıcaktı kalabalıktı mahvoldum ağlayarak döndüm eve sinirden
cenazede salak köylü karıları bi de beni inceliyorlardı gıcık oldum..
biri diyor ki "çalışıyor musun"
yok, dedim
öbürü hemen laf sokuyor
"ne çalışacak baksana kocası gül gibi bakıyor ona" suratını görmeniz lazım fitne fışkırıyor
duyan da sanacak ki cenazeye ferrari'yle gittim.
maşallah eşim köyün en popüler genciymiş galiba
oo koçum benimmm.. nerelisiniz kız
yoksa senin oğlun da Oflu mu kerem gibi
çok geçmiş olsun
bence eşin bebeği alıp dışarı çıksın sen hazırlan rahat rahat
harika bursa süper tebrikler mutluluklar
siz nereyeeee
geçmiş olsun
kolay gelsin
dün tevhidde etli pilav baklava meyve suyu dağıttılar
kerem de pipetle içti ilk kez
bizde ailecek sıkıntılı günler geçırmekteyız görümcem isteyerek üçüncü çocuguna hamile kaldı su an dördüncü ayda ama bebegın kafasında kocaman kitle beynının içinde sıvı kalbindede sorun cıktı doktorlar sen dogurcam desen bile karnında olur senı zehirler di.yo alıncak mecburen kocaman can
Ya Feyza acayip uyudu:)) Yakşalık 3 saattir uyuyor, maşallahBenim kızım çok uyuyan bir çocuk değildi, şaşkınım şu an :))
Uyandıkabimizi almaya gideceğiz
Sonra halılar yıkanmaya verilecek.
Sonra aşağı su gidiyormuş banyodan, görevli gelecek vs
Yarın da gider ayak temizlikçi ablamız geliyor
Züpper diyorum
aldım ayşeciği, avm ye gittim. dolaştım, alışveriş yaptım geldim..
oooh, bi rahatladım kii
metroyla gittim geldim. avm yolun diğer tarafında, o yöne metro çıkışı vermemişler.
neyse giderken tereddütle gittim, hem baston hem eşya hem ayşecik üst geçitten nasıl inip çıkıcam diye.
ama korktuğum gibi olmadı. aldım bi koluma ayşeciği, diğer elime de açık halde bastonu, çıktım indim merdivenlerden.
oooh, ne rahatmış ya, tek başıma da gidebilirim demek artık.
olabilir
3 aylık bebeği olan arkadaşım geçen gün korunmuyoruz, çünkü daha regl olmadım dedi.
direkt elifnaz geldi aklıma, ondan bahsettim. sütün koruması bi efsane ne kadar etkili Allah bilir.
regl olmamana da güvenme, yumurtlama olabilir bu da döllenme için yeterli dedim.
kızı bi evham aldı, biz 2 aydır bunlara güvenip korunmuyorduk, içime kurt düştü falan dedi..
inş kurtla kalır, tedbirini al bebek de düşmesin dedim
fatmazra
eylülyr
barbarino
yatananne
destiny
tuyax
gulumser
morefla
yusuf_defne
naragacı
caglaslı
msg38
psii
tullymaker
hayalimbenim
ates26
eaglee
duru
kasra
tugce
hullus
huli_b
butterfly_83
denze
nukleer..
okuyup okuyup kaçanlar siziii!
bi daha yoklama yapmıcam, bu son!
ama ben artık nerdeyse hiç bilgisayar açamıyorum. mümkün değil izin vermiyor bu bebeler. açtığım anda üstüme üstüme geliyorlar:)arada açıp bi okuyabiliyorum bazen ama yazmak imkansız...neyse bunlarda geçecek...zaman sadece birazcık zaman:)
He heeee
Saol tatlım, hepimizin yazı güzel geçsinde kışa güzel motive olalım dimi
Başınız saolsun canım, toprağı bol olsun...
Evin düzeni, temizliği ve valiz toplama hepsi bir arada olunca baya uzun sürdü canım ya. O kadar süre dışarda tutamazdı. Bende suç hepsini son ana bıraktım:)
Hayranım kız sana
Bu arada biz geldik saat 2 gb. Eşyaları da yerleştirdim. Şuan da öyle yorulmuşum kii uyukluyorum, çok oturamıciiiiiim sanırım.
Benim için yeni başlıyor tatil. Şimdi mutluyum işte
amin, hepimiz inş
nasıl korunma derdi yok kııız?!
hani olursa olsun canıma minnet anlayışındasın ondan mı?
amaan, bu karılar her yerde.. bence böyle meclislere sırf malzeme bulmak için gidiyorlar..
hadi bakalım, güzel haberlerle inşş
evet canım, fatih unkapanı saraçhane haşim işcan gecidi diye geçiyor.
tey
hay maşallah.. onlara da sana da..
iyilik karşılıklı çünkü
Allah biliyor, herkes de tasdikliyor ya, benim annem kv değil annedir yengeme..
bi muhabbetleri var, benimle ne konuşuyorsa annem, ona da aynı..
canı gidiyor, kapıdan yolcularken mümkün olsa eğilip ayakkabılarını giydirecek yanii
ama benim yengem de on numero gelindir haniiii
abime dedim, 25 yıl senin kardeşindim, bundan sonraki 25 yıl yengemin kardeşiyim..
tipimiz çok benziyor çünkü, yabancı bi yere gidince bacımla değil de yengemle kardeş sanıyorlar beni
ne büyük imtihan.. 4 aylık olmuş, can geldi, ruh üflendi ona..
birkaç doktordan teyit almak gerek, sonrası annenin sağlığı için bebekten geçmek..
Allah sabırlar versin, ne zor bi şey, kimseye yaşatmasın Rabbim[/FON
züpper anneee
Ay canım benim yaa.. Ne heyecanlısındır sen şimdi, maşallah sanaVar yaaa gıcık oluyorum böyle çocuklara ve annelereaman uyusunya; tüm bebişler uyusun benimki uyumasa da :)
Biz de tobi almaya gidip römer aldık. Boluda bi ebebek var zaten o yüzden daha ucuz gibi bişi olmuyo :/ aradaki fiyat farkı da çok değildi atladık :) ama tobinin mikemmel bir arabaya yapışışı var yani. Yakışır ayşecime :)
Ha ben Fatiha yı eksik okuyormuşum :) akşam fikstir zaten bende 1Fatiha,3İhlas,3 Nas,3Felak ve bir Ayetül Kürsi
Borna sevindim busmaiye üzüldümaz sonra ona yazaağım yorumumu.
Benim 8-9 gün sürerdi artık 6-7 gün sürüyo ve de 3 günü yoğun oluyo. Çooook mutluyun ses etmicem :)
Ay pzt inşallah ben de götürücem oğluşumu :/
Demek gezmelere gidiliyorrrrr hem de iki çocukla :)? İlerde biz de böyle rahat oluruz inşallahdualar için teşekkür ederim. İşleri bayaaaaa kolayladım.
Canım ben seni nedense kuzeninle gezeceksin diye hatırlıyodum o yüzden dedim. Sonra okuyunca çok üzüldümbaşınız sağolsun ve mekanı cennet olsun. Cenazede yaşadıklarına pes doğrusu. İnsan bi ders alır düşünür cenazede ama maşallah bu hatunlar başka havada!! Pipetle içince insan bi seviniyo sanırsın tıp kazandı :))
Ayyyy çok zor. Çok üzüldüm. Allah'ım kimseyi böyle sınamasın. Her türlü karar çok zor
Hahahhaa 5 dk sonra uyanması süper :) kolay gelsin canım ya çok yoğun bi de iki çocukla!!
Kimse seni görüp yardım etmedi mi?? Ne kazma insanlar ya!!!??
Ya artık bu devirde hala nasıl süt koruyo ya?? İyi yapmışın içine kurt salmakla :))(
Canımıniçi sen nasıl hatırlıyon bunca insanı yaaaaa!?????!!!
Hemen eşin sana bir akıllı telefon alıyor ikiz annesi olduğun için ve sen beş dakka ordan kontrol ediyosun
Mutlu olmana çok sevindimmm :)
Ay busmaicim yazmayı unuttum. Hayatta bi hata yaptım kotex aldım bi daha da almam. Ben alışmışım orkidin o plastiğimsi yapısına ve üstün korumasına :)
Ay kızlar azıcık bi balon süslemesi kaldı. Bi de tabi yiyecekler var yarın halledilecek inşallah. Çok güzel oldu evin her yerinde süs püs ve foto. Düşünüyorum geçen sene bu saatlerde duş falan alıyodum. Bi de pişik olmuştum çok fena :/ neyse işte 1yıl geçti gitti.... Hep sağlık ve mutlulukla geçsin inşallah.
Yolculara hayırlı yolculuklar diliyorum. Görüşmek üzere hoşçakalınnnnnmm :)
canım bende aynı fıkırdeyım senle ama oka<dar ınce konularkı fazla bısey demıyorum ben kızımda tarama testlerımı bıle yaptırmadım sonuc bısey degıstırmeyecektı unku gelen rabbımden dedım gorumcemde kıyamazdı ama dıger cocuklarını dusunuyo sanırım haftaya amio sentezı var bakalım neler olcak sut koruyo olayınada cok aldanma kayınvalıdemın 4 cocuguda sut korurken olmus
Günaydınnnnnnnnnn :)
Evet geldik büyük güne :) tebrikler için teşekkür ediyoruz Efe ile
Ya geçen sene bu saatte çoktan uyanıktım ve 2 saat kadar sonra ona kavuşmuştum!! Ah zaman sen nasıl bişisin....?
Vallahi ayaklarım ağrıyo ama hala yapacak bir sürü bişi var. İnşallah herşey güzel olur. Çooooooooook öpüyorum :)
Ya geçen sene bu saatte çoktan uyanıktım ve 2 saat kadar sonra ona kavuşmuştum!! Ah zaman sen nasıl bişisin....?
Vallahi ayaklarım ağrıyo ama hala yapacak bir sürü bişi var. İnşallah herşey güzel olur. Çooooooooook öpüyorum :)
fatmazra
eylülyr
barbarino
yatananne
destiny
tuyax
gulumser
morefla
yusuf_defne
naragacı
caglaslı
msg38
psii
tullymaker
hayalimbenim
ates26
eaglee
duru
kasra
tugce
hullus
huli_b
butterfly_83
denze
nukleer..
okuyup okuyup kaçanlar siziii!
bi daha yoklama yapmıcam, bu son!
sağol canım evet ilk defa mayaladım tuzda katan var bakalım nasıl olcak taş gibi duruyor ama
canımm bizde bugun 11 aylık olduk aynı gün doğduk demi bende sağlık ocağına gitcem babası gelsinde camiden haberleşelim
Elifnaz gozunaydin bebegine kavusmussun rabbim hayirli ugurlu akli basinda evlat nadip eylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?