Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

keşke bu uygulama geriye de dönük olsa
bugün dedemin ameliyat olacağı hastanenin otoparkına aracımı dikey şekilde park ettim ve acil bir yere kadar gitmem gerekti aracımın önüne bir başkası arabasını yatay biçimde park etmiş. numarasını yazıp cama sıkıştırmış, 15 defa aradım açmadı, 3 defa anons ettirdim plakayı; gelmedi! En sonunda arkadaki 2 aracın plakalarını anons ettirdim 5 dk içerisinde araç sahipleri geldi de çıkabildim otoparktan.ve bu benim 50 dakikamı aldı.duyarlılık diye bişey adap diye bişey kalmamış

Merhaba Hanımlar, yine yeni bir uygulamadan bahsedeceğim size. Birçoğumuz trafik cezası aldığını eve gelen tebliğden öğreniyor.Ne yazık ki geç gelen veya elimize geç geçen tebliğler büyük mevlalarla trafik cezası ödememize neden oluyor ancak bunun önüne geçecek uygulama Gelirler İdaresi Başkanlığı'dan gelmiş. Online yapılan trafik cezası sorgulamayla cezalardan erkenden haberimiz olduğu gibi cezai indirimlerden yararlanılabiliyor. Cezanız olmadığını düşünebilirsiniz ancak kamera kayıtları aynısını söylemiyor olabilir bir bakın derim. Uygulamanın nasıl yapılacağını; Online Trafik Cezası Sorgulama başlıklı bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

Hanımlar, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; otomobil, yedek parça ekipmanları, araç bakımı, araç tamiri ve bakımı için ödenen ücretler artış gösterdi. En büyük artış ise şoför eğitim kurslarında yaşandı, 2014 yılı ile %64 artış görüldü. Otomobil masrafları ile ilgili diğer oranlar için; ''Son 3 Yılda Benzin Fiyatları %12 Arttı!'' başlıklı yazıya göz atabilirsiniz.

Bosh Türklerin araç kullanım alışkanlıkları üzerine detaylı bir araştırma gerçekleştirmiş. Araştırmaya göre; binek otomobil sahiplerinin %45’i dizel kullanırken %26’sı benzinli, %29’u ise LPG ‘den yana. Araştırma Türklerin trafikte en çok yaşadığı sorunları ve kadın-erkek sürücü tercihlerini gerçekçi sonuçlarla ortaya koymuş; istatistiki sonuçlara; Yakıt Tüketimi Araç Seçimini %91 Etkiliyor başlıklı yazıdan ulaşabilirisiniz.

araç kullanmaya çok hevesliyim ama 18ime girdiğim gibi kısmet olmadı. 25 yaşımda ehliyet aldım bir süre kullanmayınca unuttum, şimdi pratiklere başladık hocamla yeniden. Tanıdıkla öğrenmek zormuş. Aktif sürücü olacağım günleri bekliyorum :)

Bende yalnız başına çıkmaktan ürküyorum trafiğe bunu nasıl aşıcamı bilmiyorum kızlar siz nasıl aştınız, yanımda bilen biri olunca rahatım ama..özel direksiyon dersimi almalıyım dersiniz

Özel ders alırsan epey faydası dokunur.
Ben pazartesi aldım aracı ve dün bi arkadasım ile beraber trafige bile cıktım. Evet gerildim ama arabayı evin önüne park ettiğimdeki duygu paha biçilemez.
Bir dahakine cesaretimi toplayıp yalnız cıkacağım.

bi iki haftadır işe yalnız gidip gelmeye başladım ilk zamanlardaki korkularım azalmaya başladı ama hala geriliyorum dediğin gibi evin önüne park edene kadar

bi iki haftadır işe yalnız gidip gelmeye başladım ilk zamanlardaki korkularım azalmaya başladı ama hala geriliyorum dediğin gibi evin önüne park edene kadar

Maşallah size.
ilk mesajı yazıp yalnız cıkamıyorum demenizden 1 ay sonra yalnız işe gidip geliyorum yazmışsınız.
Sanırım benim de uzun sürmeyecek.
Normalde servis ile gidip geliyorum ama arada bi aracım ile gidip gelmek istiyorum, en kısa zaman bu olacak gibi.

evet çok şükür biraz yol katettim araba konusnda ama hala eksiklerim var park etmek ve geri gitmekte çok kötüyüm buda tecrübeyle ancak düzelebilir.. bence sende de istek varsa çok kısa zamanda bu sorunu çözersin inşallah..

park etme konusuna daha gelmedik.
oraya daha gelmedik hocam gibi oldu

ama geri geri gittim dün akşam ben. bir de hep geceleri çıkabiliyorum bu ara. neyse ki gece korkum olmayacak direkt gece çalışabiliyorum çünkü..

hevesliyim, zamanla o sorunları da çözeceğime inanıyorum. arkadasım ile beraber artık hep benim araç ile gidiyoruz. ve hep bana verdi dün akşam aracı ve ufak tefek sorunlar hariç iyi kullandım şükür.
bi gün buraya girip " aa bi zamanlar ne cok korkmusum arac kullanmaktan, oysaki şimdi ne kadar ustalaştım" diyebilmeyi istiyorum ...

inşallah o günlere gelicez başlamak bitirmenin yarısıdır biz cesaret edip başladık geriside gelecek inşallah... devamlı kullanırsan daha çok adapte oluyosun arabaya. istanbul gibi bi yerde kullanmak gerçekten zor hep trafik var burda kullandıktan sonra heryerde kullanırız artık

Ben her fırsatta kullanmayı düşünüyrum.
Zaten acayip hevesim var. Aracı pazartesi aldım ve maalesef haftasonunu beklemek zorunadayım.
Sanırım bu pazar arkadaşım ile bi gebze yapacağız

araba kullanma ne durumda merak ettim seni??
iyi canım dün ilk kez arkadasım aracı ile önde ben arkasında yalnız cıktım trafige.
bir kez daha denemiştim minik bi kaza geçirdim.
belediye otobüsünü yandan ciziktirdim. :) allahtan ciddi bişi yoktu minik bi masraf oldu o kadar.
kendime güvenim yavaş yavaş geliyor. o kücük kaza da tam kendimi geliştirmeden acele etmemden oldu. acele etmeden yvas yavas olacak.
arabayı 22 martta aldım hedefim bu işi 22 nisanda bitirmek az kaldı insallah. hem araba kullanıp hem de tabelalara bakabilmem lazım simdilik bildiğim yerlerde kullanıyorum
ha birde yokuslarda dur kalk trafige kalma kabusum var. arabayı sık sık istop ettiriyorum. bunu da zamanla yenebilirim. cidden en zoru bu.

çok geçmiş olsun başlarda oluyo benimde oldu ilk zamanlarda bende park halinden çıkartırken öndeki araca azcık sürttürmüştüm Allah beterinden korusun.. aynı yollardan geçiyoruz cnm bende aynı sıkıntıları yaşadım ve hala yaşıyorum bi anda olmuyo zaman gerekiyo hala yokuşlardan korkuyorum bende

yokuslardan değil de yokusta kalmaktan korkuyorum
el freni ile kalkıyorum ama dur kalk trafik yokuslarda kabusum. debriyaj ile kalkmak cok zor. ne zaman ayagı frenden gaza gecirecen ne zaman ayak debriyajdan jalkacak kafa hala karışık.
o yüzden arabayı durmadan bagırtıyorum kalkarken.
spor salonuna da yalnız gitmeye baslayacağım bu akşam. gecen arkadasım arabası ile önde ben arkasında o sekilde gittim
o yanımda iken car car car konusup beni sinir ediyo. ufacık hatalarımı bile bahane edip konusuyor.
bende gecen kızdım arabama bindirmcem seni diye. iyi oldu simdi kendim kullanıyorum en azıdan zırıldayan biri yok yanımda
zamanla ögrenceğiz insallah. 1 aya kadar işe de gelip gitmeyi düşünüyorum. en azından haftada bir gün.

evet yalnız gitmek en güzeli daha rahat oluyosun kimse sana karışmıyo hatalarını daha iyi görebiliyosun yokuşlardaki korkum benimde o yüzden kalkarken bağırtıyorum haftada bi kaç gün işe gidip geliyorum e-5 e çıktım geçen hafta ama hız yapmaktan korkuyorum şimdilik.. bende işe gidip gelerek iyice pratik yapmaya çalışıyorum zamanla başka yerlerede gidicem inşallah.. debriyaj fren ve vitese iyice hakim olunca gerisi kolay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…