Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

ilk başlarda çok normal şerit değiştirmek için zamanında sinyal vermek ve hızı yavaşlatmadan değiştirmek lazım, yavaşladığınızda doğal olarak diğerleri sizin üstünüze geliyor gibi olur, ancak savrulmadan ani hareket etmeden kayar gibi geçmeniz lazım boş yollarda deneyin önce bence bunu, çok az araç olduğu zamanlarda.

sürücülükte her şey pratiğe bağlı, ne kadar çok park ederseniz, o kadar çabuk alışırsınız.

gunaydin kizlar bugun malum ao sinavlari var ve sinav yerine kendim gidecegim pak etmede sorunum var biraz heyecanlaanyrum oyuzden ama bunuda basarmaliyim ddegilmi dun esimle gittik gelirken ben aldim ama onun yaninda felaket heyecanlanyrum bana dua edin rahat bir sekilde gidebileyim . birde araba kullanmada araa verince heyecanlaanyrum ben devaamli kullanmak lazim demmmek

Bende kullanmak istiyorum ama üşengeçlik oluyor babam kullandığı için.
İnşallah güzel gitmiştir sınavında, araba sürüşünde canım.

HGS Etiketi Nasıl Alınır

Geçiş Sistemi HGS devri başladı. Peki HGS etiketinizi nerelerden ve nasıl alacağız. Gişelerden kartlı geçiş devri 2013 yılı ile son bulacak, otoyol ve köprülerde özellikle gişelerde çözümün bu olduğuna artık inanılıyor.

Nasıl Alınır

HGS almak için gereken iki evrak var. Birincisi araç ruhsatı diğeri ise kimliğiniz. Bunlarla PTT ya da bankalara başvurduğunuzda HGS kartınızı alabiliyorsunuz.

Yaklaşık 10 milyon KGS kartı HGS etiketi ile değiştirilecek. Bu değiştirme işlemi PTT şubelerinde ve karayollarının giriş ve çıkışında bulunan PTT noktalarında 5 TL karşılığında yapılacak.Sistemin en büyük avantajlarından biri de vatandaşların HGS kartlarını benzin istasyonları, marketler hatta bakkalarda bile doldurulabilecek olması.

Artık çipli etiket HGS dönemi başlıyor şimdi. Yeni hızlı geçiş sistemi 17 Eylül 2012 ‘de uygulanmaya başladı. KGS yerini HGS alacak.

ilk yanlız trafiğe çıktığım gün kaldırıma çıkmıştım sonra güm indim yola devamettim yoldakiler arkamdan bakakalmıştı .

Ben de 18 yaşını doldurup araba başına geçenlerdenim,
öncesinde de çalışmalarım vardı,erkek çocuk gibi hala çok düşkünümdür arabalara,değmesiyle de atışırım evelallah.
Facebook ta bir gurup kurmuştum hatta yıllar önce kapandı mı bilmem"Ben o bilinen kadın şoförlerden değilim",
bir iki abazan çullanmıştı oraya da..

Ama hep şunu söylüyorum erken zamanda,sorumluluklar yokken deli zamanda öğrenmek daha kolay ve kalıcı oluyor,
İlk E-5 e çıktığımda 3 ten 4 e atamıyordum mesela,
E şimdi arabamda çocuklarım varken nasıl yapayım bu işi,cesaret edemem,

Gençlere tavsiyem geciktirmeden bu işi halletsinler..

eski arabada hzılı bir şoför olup çıkmıştım ama arabayı tazeleyince herüfün göz bebeği oldu çıktı kerata kullanmak istediğimde 40 kere düşünülüyo
en iyisi biriktirip kendime bi tosba almak. kötü komşu ev kıskanç koca araba sahibi yaparmış.

bende eski arabımızı doya doya kullanıyordum şimdi arabayı büyüttük,kapıyı hızlı çarpsam,kocam tır çarpmışa dönüyor.bi şey felan olur ben götürürüm diyip duruyor.bende kızıyorum damarıma basıyorsun alacam bi otomatik görcen diyorum ama zor.ev alıcaz daha

Kazalı yada kusurlu bazı araç sahipleri, araçlarını daha iyi bir fiyattan satabilmek için gerçek dışı bayanlarla, adeta 'sahibinden orjinal yalanlar' üretmeye başladı.Aracını, muadillerine göre yüksek bir fiyattan satmak isteyen bazı kazalı yada daha önce hasar almış araç sahipleri, birbirinden ilginç yöntemler geliştirerek araçlarını satmayı deniyor.

'ÇITIR HASARLI' ARAÇ
Devrilerek kullanılamaz duruma gelen bazı araçlara ''Çıtır hasarlı'', otobüsle çarpışması sonucunda tamir edilerek boyanmasına da ''keyfe keder boyalı'' diyen bazı araç satıcıları, kazasız ve hasarsız ikinci el araç arayan vatandaşlar için ciddi tehlike haline geldi.

Aracın kilometresinin düşürülmediğinin ispatı için, aracı satanın mesleğinin uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen, daha az kilometre yaptıkları düşüncesiyle genellikle ''Memurdan, doktordan satılık'' gibi ilanlar verilirken, aracın titz kullanıldığı imajının verilmesi için de ''Bayandan satılık; Biricik arabamı satmak zorundayım; İlk göz ağrımız; Yıkamacıdan hiç çıkmaz; Ona paha biçemiyoruz ama...'' gibi ifadelere başvuruluyor.

Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, ''Piyasada ikinci el araç alım satımı yapan bazı kişiler, vatandaşların iyi niyetini suistimal ediyor'' dedi. Erkoç, ikinci el araç almayı düşünen vatandaşlara da tavsiyelerde bulunarak, şöyle konuştu: ''Beğendiğiniz yada almayı düşündüğünüz ikinci el bir aracı muhakkak kontrol ettirmeniz sizin faydanıza olur. Şöyle ki, keyfe keder boyalı diye tabir edilen bir araç kaza nedeniyle komple boyalı olabildiği gibi, çıtır hasarlı diye tabir edilen araçlar da daha önceden ağır hasarlı olabiliyor. Bunu anlayabilmeniz için, alacağınız aracı bir teste tabii tutmanız sağlıklı olacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın güvenilir kişi ve yerlerden araç aldıkları takdirde de herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Bizim üyelerimizin sattığı araçlar da güvenilir araçlardır.''

AA

kızlar arabalarla ilgili yazılar görünce bende bu lastik hakında --tabi kullanan varsa---fikrinizi sormak istedim.geçen hafta 4 mevsim lastik diye satın aldım.şimdilik sürüş keyfi mükemmel ama yazında kullanmam gerek.sizce vakumlu lastik yazın asfalttada gidermi.ankarada araba kullanıyorum.toyo japon markasıymış.kesinlikle çin lastiklerinden değilmiş.aranızda bu lastiği bilen varsa lütfen yorum yapsın.

vakumlu lastik ilk defa duydum gider ama sonuçda lastik :)

Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan ve Şubat ayından itibaren yerini Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) bırakacak Kartlı Geçiş Sistemi’nin (KGS) 14 milyon abonesinden sadece 1 milyon 200 bini HGS abonesi oldu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü’nce hazırlanarak 17 Eylül 2012 itibariyle kullanılmaya başlanan HGS, KGS’den farklı olarak gişelerden durmaksızın geçmeye imkan sağlıyor.

KGS kartları, köprü ve otoyol girişlerindeki PTT gişelerinden ya da Karayolları Genel Müdürlüğü’nün illerdeki şube şefliklerinden HGS ile değiştirilebilecek. Otoyollarda ve Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinde ücret toplama gişelerinde meydana gelen trafik yoğunluğu ve sıkışıklığının önlenmesi amacıyla 31 Ocak 2013′ten itibaren KGS gişeleri kapatılacak.

merhaba bayanlar
iki şeritli yollarda rahat şerit değiştirbiliyorum
E5 te 3 şeritli yollarda güleceksiniz belki sol aynayı daha rahat kullanıyorum
sola geçebiliyorum
ama sol şerite rahat geçemiyorum
sağdan gelen arabnın mesfesini nasıl anlyabilirim
aynamın ayarı nasıl olmalı
bu sorunu çözmem gerek artık:2:
çünkü sırf bu yüzden hep devamlı ilk şeritten gitmekten bıktım

Merhaba canım
İlk zamanlar şerit değiştirmek zordur evet, ama genelde bu zorluk sol şeride geçerken olur. Neden sağ şerite geçeceğin zaman zorlandığını anlayamadım:26:
Aynayı, kendi görüş açına göre ayarlamalısın canım ama kör noktaya dikkat !
Arkadan gelen arabanın mesafesini, yan aynaları değilde dikiz aynasını baz alarak ayarlaman daha doğru olur.
Keyifli sürüşler canım

Aaa böyle bir konu varmış. :)
Bende resmi olarak ,4 yıldır gayriresmi olarak 7 yıldır araba kullanıyorum.. :)
-
Sağa geçme konusunda bende sıkıntı yaşadım ilk zamanlarda, ama benim hayatımın tüm alanında sağa yönelmede sıkıntı yaşıyorum başlarda..
Dokunmatik telefonu da ilk aldığımda sağa doğru sürükleyememiştim.
Hasarlı mıyım neyim..

teşekkür ederim cevap yazdığınız için drita ve snejanka
demekki böyle sıkıntılar yaşanıyor normalmiş yani
tasviyeni denicem bidahakine dikiz aynasından yararlanıcam drita:)
allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin

Malesef yine bir zam haberi duyurmak istiyoruz sizlere bu haber özellikle Araç sahiplerini ilgilendiriyor.Ypaılan açıklamada Trafik sigortasına yapılan zam sonrasında Haziran 2012’de trafik sigortası 305 TL’ye yapılan 34 plakalı yeni tescil bir otomobilin Şubat 2013’te ödeyeceği sigorta primi 472 TL’ye yükselecek..

Bu sigorta Zorunlu bir sigorta türü olduğu için de milyonlarca araç sürücüsünün bu zamlardan etkileneceği kesin.Araçların kayıtlı olduğu şehir, araç sahibinin yaşı ve sigorta geçmişine göre değişikle birlikte trafik sigortası primlerinde yüzde 50'ye kadar zam yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2012 yılında akaryakıt ve LPG istasyonlarına yönelik denetimler sonucunda eksik benzin verdiği tespit edilen 219 pompa nedeniyle 4 milyon 53 bin lira para cezası uygulandığını açıkladı. Ergün, kaçak akaryakıt veren 21 adet akaryakıt ve otogaz istasyonunun da mühürlendiğini bildirdi.

AA

Ergün, 2012 yılında gerçekleştirilen akaryakıt ve LPG piyasasına yönelik denetim sonuçlarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Akaryakıt piyasasının vatandaşların can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendirmesinden dolayı bu alandaki denetimleri çok önemsediklerini belirten Ergün, usulsüzlüklerin vatandaşların maddi kaybına da sebep olduğuna dikkati çekti.

Denetimlerin sıklaştırılmasının önemli bir caydırıcılığa sahip olduğunu ifade eden Ergün, ’Kimsenin vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehdit ederek, parasını gasp etmesine müsaade etmeyiz. Bu nedenle, akaryakıt piyasalarına yönelik denetimleri daha yaygınlaştırmak ve daha etkin bir şekilde yürütmek istiyoruz. Tüketicilerimizin hak ve menfaatlerini korumak için denetimlere geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da aralıksız bir şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Ergün’ün verdiği bilgiye göre 2012 yılı boyunca 81 ilde denetimler gerçekleştirilirken, 27 ilde ise tüm istasyonlar denetime tabi tutuldu. Kocaeli-Sakarya Yol Güzergâhı ile Mersin, Antalya, İstanbul, Bartın, Yalova, İzmir, Sivas, Elazığ, Kırıkkale, Karaman, Bilecik, Balıkesir, Konya, Adıyaman, Amasya, Kastamonu, Rize, Mardin, Isparta, Tekirdağ, Osmaniye, Kütahya, Trabzon, Denizli, Uşak olmak üzere toplam 27 il ve ilçelerinde bulunan akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarının tamamı denetlendi.

İşte akaryakıt ve LPG’deki hile yöntemler

Edinilen bilgiye göre, Bakanlık ekiplerinin denetimler sırasında karşılaştıkları hile yöntemleri şunlar:

"Kaçak yollarla vergisi ödenmemiş (ulusal markersiz) olarak yurda sokulan ve akaryakıt istasyonlarında satışa sunulan akaryakıtın, istasyon sahiplerince yeraltına gömülmüş gizli tank ve bu tanklara bağlı olarak uzaktan kumanda ile çalışabilen gizli düzenekler yardımı ile belirli sayaçlarda nihai tüketiciye satılması,

-Kaçak akaryakıtın istasyonlar dışındaki yakın mesafelerde bulunan tankerler ve bidonlarla ile nihai tüketiciye satılması,

- Akaryakıta karıştırılması yasak olan ve daha ucuz yollarla temin edilen katkı maddelerinin (Nafta, Gaz Yağı vb.) akaryakıta karıştırılması suretiyle standardı bozulmuş akaryakıtın tüketiciye satılması,

-Akaryakıt olarak kullanılması yasak olan akaryakıt harici petrol ürünlerinin (baz yağ, solvent vb.) doğrudan veya basit işlemlerden geçirilerek piyasaya sunulması.

-Türkiye’de akaryakıt satışlarının kontrol altına alınması ve vergi kaybının önlenmesine yönelik olarak oluşturulmuş bulunan ve akaryakıt pompasına bağlı bulunan ödeme kaydedici cihazların en önemli parçası olan yazar kasa ara birim ünitesinin devre dışı bırakması suretiyle haksız kazanç sağlaması,

-Akaryakıt istasyonunda araç plakası girilmeden satış yapılması ve satış sonrası fatura verilmemesi,

-Akaryakıt istasyonlarında araç yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde, istasyon çalışanlarınca araçların bilinçli olarak eksik veya kaçak yakıt veren belirli sayaçlara yönlendirilmesi,

-Akaryakıt istasyonları denetimleri esnasında, bilinçli elektrik arızası meydana getirilmek suretiyle hileli akaryakıt satışı yapılan sayaçların, uzaktan kumanda düzeneği ile durdurulması,

-İstasyon içinden veya etrafından giriş çıkış yapılabilecek ve dikkat çekmeyecek yolların bulunması,

-İstasyon etrafında bulunan bazı alanların özellikle karanlıkta bırakılmış olması ve bu alanların özellikle istasyona ait kamera gözetleme alanının dışında bırakılması,

-İstasyonun herhangi bir yerinde vaziyet planı dışında duvarla çevrili veya akaryakıt tankerlerinin görünmeden boşaltım yapabilecek alanlarının olması.”

Kaskoya yapılacak 1 Nisan zammı için araç sahipleri endişeli bekleyişlerini sürdürürken Sigorta şirketleri de ucuz kasko paketlerini devreye soktular. 1 Nisanda devreye girecek kasko ve sigorta poliçesinin ortak olacağı uygulama kasko fiyatlarını ucuzlatacak. Yani bir şehir efsanesine dönüşen kasko zammı doğru değil.

Yeni dönemde 4 ana kasko uygulaması gelecek. Bunlar, dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 şekilde uygulanacak. Yeni uygulamada ‘dar kasko’, mini hasar ödemelerini içerecek.

Sigorta şirketleri bu haberi alır almaz resmi işlemler başlamadan ucuz sigorta poliçesi satmaya başladılar. 99 liraya bile poliçe bulabileceğiniz bu sistem rekabeti de arttıracak gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…