Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Çocukların derslerinden evvel ilk başta sağlıklı bir anne daha önemli dersler telafi edilir bu sene tüm çocukların dersleri geride hastaneye gitmeye korkma yarın gideceksin aklına kötü düşünceler getirme bugün benim iyi olmam için doktorla buluşma günüm de aklına kötü olduğun anları getirme eğer düşünceler gelir engel olamam dersen muayeneye kadar kulaklık tak müzik dinle düşüncelerinle yüzleş korktukça daha çok geliyor bunu bil ben dedim hayır korkmuyorum gelirsen gel bir zaman sonra daha az geldiler bugün kalbim sıkıştı dedim hayır o kas ağrısı ne yapayım şimdi acile mi gideyim gidip baktırdım işte damarlarıma baktılar tıkalı damar yok yazdıysa Allah ben buna engel olamam evet bazen aşırı korku da geliyor sonra diyorum kendime öleceksen istediğin kadar kaç diyorum sonra rahatlıyorum evet ölümden çok korkuyorum ailemi erken kaybetmekten de çok korkuyorum eğer bunları düşünürsem şuanın tadını çıkaramam Neslican Tayı bilirsiniz bir bacağı olmamasına rağmen birçok kemoterapi almasına rağmen protez bacağıyla gidip de evde yatmadı günlerini dolu dolu geçirdi hep mutluluk saçtı etrafa birçok insana anın tadını çıkarmanın ne kadar değerli olduğunu gösterdi acılar çekti ama gülümsedi geleceğe umutsuz bakıp yatağa atsaydı kendini son günlerini ailesiyle yahut memleketine gidip vlog çekerek geçiremezdi ölmeden bikaç ay önce ne kadar uzak olan memleketine gitti ve çocukluğunun geçtiği yerleri gezdi eğlendi ölüp ölmeyeceğini bilmiyordu ama o umut dolu düşünceleriyle anı keyifle yaşadı Allah rahmet eylesin geleceği düşünüp geçmişle dertlenip şuanda içtiğim kahveyi zehir etmemem gerekiyor kendime

Peki endişe duyduğun şeyler geçiyor mu mesela kolun ağrıyor endişeleniyorsun ağrısı Bi süre devam ediyor mu ben şuan kalbime taktım mesela bişey de çıkmıyor ama Bi garip geliyor bana sabah mesela sanki çok yavaş atıyormuş gibi geldi ona uyandım sonra korku başladı bu hep böyle gidecek mi ben hep bunun lamı yaşıycam

Afiyet olsun çok haklısın çok doğru söylüyorsun gayret gerekiyor

Bugün çok zorladım kendimi niloya ama iyi gelmedi yapamadığımı görünce daha da dağıldım...
Bugün zorlanacaksın ama yarın 3 gün sonra zorlanmayacaksın bak alışkanlık zor ölür ama ölür ben dedim ki her gün 20 sayfa kitap okuyacağım ilk günler öyle zor geldi ki öf dedim yatmak varken ne kitabı hiç de psikolojim kaldıracak durumda değil dedim 20 sayfaya hedefi koydum bi baktım keyif almaya başladım sonraki günler hiç zor gelmedi yavaş yavaş birden olmuyor bebekler emeklemeden mi yürüyor ben görmedim sen emeklemeden yürüyen çocuk gördün mü araba kullananlar hop oturup direksiyonu kullanananı görmedim daha ben biz de kendimizi eğite eğite bir zaman sonra bir bakmışız olumsuz düşünmeye fırsatımız kalmamış sabah kalkıp kahvaltı yapmışız evin işleri kitap okuma spor yapma TV izleme kahve keyfi derken bir bakmışız gün bitmiş çok yattım geçen sene bugünlerdi ben terapiye yeni başlamıştım yattım yatarak geçmedi bu hastalık demek ki yatarak şifa gelmiyor sen şifanı iste dur Allahtan gelsin diye bekle kapıları açık bırak evden git nolursun Allahım hırsız girmesin evime diye dua et kapılarını kilitle sonrası Allaha tevekkül et sen de gayret göster Allahım ben gayret ediyorum sen de şifamı ver diye dua et çalışmadan kim hayatta bişeyler elde etmiş öğrenciler dersini çalışmadan sınıfı geçiyorlar mı şimdi evde oturuyoruz diye kendimizi eğitmeden mi duracağız öğrenmenin yaşı yok sadece okula giderken eğitim hayatı olmuyor insan hayatta her zaman birşeyler öğrenmeli öğrenmeli ki zorluklar karşısında nasış başedeceğini bilmeli biz de kendi hastalığımızı iyice tanıyıp öğreneceğiz neyi seviyor bu meret neyi sevmiyor yatıyoruz yatarak iyileşmediğimize göre demek ki bu yatmayı sevmiyor.

Geçiyor o geçiyor başka bişey başlıyor bi arkadaşım şizofren komşularını anlattı bana tam 1 sene doktor doktor gezdim bende şizofren belirtileri var diye 1 sene dile kolay başka hastalıkları emar çekin tahlil yap var mı yok mu söylüyorlar şizofren miyim diye Bursa'daki birçok psikiyatri doktoruna gittim dikkate alma bazen arada ben de kalbimi dinliyorum bazen diyorum şuan beyin kanaması geçircem galiba çünkü çok başım ağrıyor düşüncelerimi dağıtacak bişeyle meşgul oluyorum müzik açıyorum youtubedan video açıyorum o sırada ya cildimi temizliyorum ya saçlarımı yapıyorum ya çamaşır dürüyorum ama hem dinleyip hem bişeyle meşgul oluyorum geçiyor bir müddet sonra

Afiyet olsun çok haklısın çok doğru söylüyorsun gayret gerekiyor
Sağol canım sen de mutlaka bişeylerle meşgul ol meşgul olurken de geliyorsa müzik aç ya da bi uzmanı hem dinle hem işini yap bazen iş yaparken de geliyor düşünceler o yüzden bişey dinle radyo olur 10 senedir bunu yaşıyorum ilaçla tamamen düzeldim bitti gitti bu hastalık benden diyene daha rastlamadım mesela bişey oluyor bu hastalık yine ortaya çıkıyor

Bedenim beni rahat bırakmıyor ki inşallah bende yapabilirim düşüncelerin önüne ne yapsam geçemiyorum kimseyi dinleyemiyorum konuşamıyorum herşeyi kalbime odaklamışım sanki geçecek mi gwçmiycek mi böyle nasıl yaşanır öğrenmek gerekecek

Yarın doktora gideceksin ya sana destek olacak ilaç yazacaktır en azından biraz rahatlarsın inşallah

Galiba dışarı çıkmak için zorlamak şu aşamada benim için güvenli değil bugün ciddi bir kaza atlattım.çok dikkatim dağınık kafamı toplayamıyorum ki. Evin içinde birşeyler yapmak için zorlamalıyım mutfağı ocağı temizlemeye çalışacağım birazdan belki böyle tehlikesiz şeyler daha iyi olur. Bugün dışarda yapamadığımı görünce moralmen çok çöktüm.

Yavaş yavaş birden yüklenme kendine gün geçtikçe zaten sen anlamadan yapmaya başlayacaksın

Günlük işlerini yapabiliyor musun yemekti kahvaltı idi evi çekip çevirmekti. Gündelik hayatı sürdürmek nasıl gidiyor? Dr. a gidip ilaç başlayınca çok fark edecek bu düşünceler olsun kalp çarpıntısı olsun hepsi geçecek.

Yavaş yavaş birden yüklenme kendine gün geçtikçe zaten sen anlamadan yapmaya başlayacaksın
Evet birden yüklenmemek lazım. Küçük adımlar ile gitmek lazım. Gece hiç uyuyamadım niloya en son saate baktığımda 04.20 idi. Sonra uyumuş olmalıyım haliyle kalkamadım sabah 12 ye doğru birşeyler yedim birkaç lokma ilaçlarımı içtim sonra yine uzandım koltukta. Saat 15.30 a kadar öyle uzanıp yattım sonra dedim kalk böyle olmaz yat yat iyileşmiyorsun giyindim çıktım eczaneye ilaç almaya ama çok zorlandım kafam çok karman çormandı az kalsın bir otobüsün altında kalacaktım belki de kalsam daha iyi olurdu bilemiyorum. Zar zor döndüm eve... Şuan yıkılmış hissediyorum kötüyüm hemde çokk

Annemm yapıyor herşeyi malesef biraz ayakta kalym korkuyorum çarptı çarpacak elim ayağım titriyor herşeyden korkuyorum beynim uyuşuk tansiyonum mu çıktı diye korkuyorum ilaç içmekten yan etkilerinden korkuyorum bugün korkmak için uyanmışım ben meğer

O zaman şuan çıkma uykusuz olduğun için dalgınlık yaşamışsın sanırım Allah korusun ölsem deme yavrun var bak onu düşün uyuyamamanı takma kafana eğer gece uyuyamadıysan öğle civarı 1 saat kestirsen o da olur öğle uykusu da çok dinlendiriyor insanı

Amin Allah razı olsun Ben artık kabullendim cunku bu durumu kabullenmeden iyi olmuyor insan. Ne guzel yapmışsınız bende öyle yaptım inadına cıktım inadına gezdim deli gibi korksamda ve sonunda ben kazandım. Düşüncelerimi onemsememeyi ögrendim Deli gibi kişisel gelişim kitapları okudum meditasyon yaptım Allaha cok şükür iyiyim. Herkes de kaygı bozuklugu var evet ama hassas insanlar biraz daha yogun yasıyor
aslında ilac tek basına asla çözüm değil emdr terapisi bu tarz sıkıntılarda birebir diye biliyorum ki kökten cozum olması icin.

Nedir emdr tedavisi

Neyseki anneniz varmış şanslısınız Allah başınızdan eksik etmesin. Biz çok zorlanıyoruz umarım geçer artık bu süreç ve herşey normale döner

Yok canım uykusuzluktan değil zaten dikkat ve kafa çok dağınık depresyondan kaynaklı kilitlenmiş gibiyim. Evet haklısın çocuk var onu düşünmek zorundayım anası olmayanın kimsesi olmuyor inşallah en kısa zamanda düzelir ayağa kalkarım

Yaparsın canım ben başarıcam de gerisi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…