- 5 Nisan 2023
- 5.044
- 16.833
- 178
- 28
İnşallah her şey gönlünce olur güzelim, diğer konudada bence dikkat et kayınvalide ile kesinlikle aynı çatıya girme, şimdi gireriz evimizi alınca çıkarız dense bile girme, kimse kendi annen gibi olmaz. Kayınvaliden bal şeker sen sabır küpü olsan yine olmaz, o yüzden o topa girme, sen kenara at atacağını mesela annene ev alamazsın koluna bi bilezik takarsın oda onun güvencesi olur.şu nahif cevabınız bile ne kadar iyi bir insan olduğunuzu gösteriyor Allah yolunuzu açık etsin çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz çok kıymetli oldu benim için
Hahaha ama en son baktirali çok olmuştu onlara binler doken biri değilim.Eee hala falcı, astrolog falan arıyorsun
Hay yaşayın eşimin oğlu okudu mu okumadı mi ondan bile emin değiliz aylık harcaması 40 50 binİnşallah her şey gönlünce olur güzelim, diğer konudada bence dikkat et kayınvalide ile kesinlikle aynı çatıya girme, şimdi gireriz evimizi alınca çıkarız dense bile girme, kimse kendi annen gibi olmaz. Kayınvaliden bal şeker sen sabır küpü olsan yine olmaz, o yüzden o topa girme, sen kenara at atacağını mesela annene ev alamazsın koluna bi bilezik takarsın oda onun güvencesi olur.
Senin gibi okuyan kuzenlerim var ne kadar zor olduğunu biliyorum maddi olarak yazdıkların o yüzden bana çok çok normal geldi, kuzenlerimde az çok böyle yaşıyorlar mecburlar okul bitene kadar.
Benim üzüldüğüm şeyde bu öğrenci çocuklar harçlığını sigara alkol vsye harcayıp yettiremeyince ama olsun hakları denirken 20 lirasının hesabını tutan gençler linçleniyor.
Olmayınca ne yapsın eşimin yeğeni babasi emekli oldu 3 çocuk var kız üniversite de okuyor ayda yol ve yemek parası dışında bir harcama yapamıyor telefonu kontörlüNasıl 2 bin TL harcıyorsunuz o kısmı aklım almadı. Öğretmenim aylık akbil param sadece 1700 tl. Ayrıca cimri insanlardan nefret ederim alt komşum su faturası fazla gelmesin diye duş almazdı
Kesinlikle bu kadar neye şaşılmış anlamadım öyle şımarıklık yapsalar pış pışlanırlardı. Kuzenlerim ikiz mesela ikiside o kadar başarılılar ki derece ile girdiler ülkenin en iyi okullarına gel gelelim babaları emekli teyzem ev hanımı, evleri kendilerinin ama emeklinin aldığı belli adam ek iş yapsada zor yettiriyor, bu çocuklarda okutulacak çocuklar(biri tıp biri mühendislikte) aynı konu sahibi gibi hesap kitap yapa yapa okuyorlar, ceplerine 400-500 koysak seviniyorlar halbulki şimdi para değil yani.Hay yaşayın eşimin oğlu okudu mu okumadı mi ondan bile emin değiliz aylık harcaması 40 50 bin
Burada kulüplere gidiyormuş marka giyinir bir tatlı tabağına 600 700 TL verir
Babası yok oğlum bak benim durumum da belli deyince mecbursun bakacaksın gençliğimi yaşamayayim mi diyor sadece sigara gideri 4000 5000 TL
Bizde zorluklarla okuduk erkek kardeşim tek gömlek ve t-shirt ile zar zor okudu abim okumak istemedi marangoz ustası oldu
Hep idare etmek zorunda idik evet aç yatmadık Babam iki ise gitti yine ekmeğimizi getirdi ama
Bu tüketim çılgınlığı ,babamsan bakacaksın vs
Bizde genç olduk ne bileyim
malesef bazen olmayınca olmuyorKesinlikle bu kadar neye şaşılmış anlamadım öyle şımarıklık yapsalar pış pışlanırlardı. Kuzenlerim ikiz mesela ikiside o kadar başarılılar ki derece ile girdiler ülkenin en iyi okullarına gel gelelim babaları emekli teyzem ev hanımı, evleri kendilerinin ama emeklinin aldığı belli adam ek iş yapsada zor yettiriyor, bu çocuklarda okutulacak çocuklar(biri tıp biri mühendislikte) aynı konu sahibi gibi hesap kitap yapa yapa okuyorlar, ceplerine 400-500 koysak seviniyorlar halbulki şimdi para değil yani.
Ben hiç yadırgamadım hatta tebrik ediyorum ücretsiz ne hak varsa onlarda ondan yararlanıyor yani ne yapsınlar, gençler tabiki giymek gezmek isterler ama yoksa yok yani.
Kendinizi gerçek hayattaki hiçbir şeye layık görmezseniz bilemezsinizBeyaz yaka orta üst gelir, burjuvadan bir önceki sınıfın oturup alkol tükettiği yerler gibi canlandı benim kafamda da açıkçası, ben de anlamadım
Bu uye YL ogrencisi. Dersleri yogun bir lisans ogrencisi degil. Hayat tarzi yapmis uc kurusla gecinmeyi, sorun bu. Adeta kendini egitmis bu konuda. Oysa bir suru gecici is imkani var o yastaki gencler icin. Kaldi ki YL ogrencisi bir yandan alaniyla ilgili bir ise girip calismali aslinda. Istese calisabilir yani. En kotu parttime magazada calisir hadi ve eline 2.5binden fazla gecer her turlu ama bu uye hayatini baska bir mottoyla kurmus gozukuyor. Insanlar uyarmak icin yuklendi, o da yuklenmekse... farkindaysaniz 60, 70 binlik ise girince bile bu tarzini devam ettirme hayalini kuruyor. Konu yemeyip icmeyi ev almakKesinlikle bu kadar neye şaşılmış anlamadım öyle şımarıklık yapsalar pış pışlanırlardı. Kuzenlerim ikiz mesela ikiside o kadar başarılılar ki derece ile girdiler ülkenin en iyi okullarına gel gelelim babaları emekli teyzem ev hanımı, evleri kendilerinin ama emeklinin aldığı belli adam ek iş yapsada zor yettiriyor, bu çocuklarda okutulacak çocuklar(biri tıp biri mühendislikte) aynı konu sahibi gibi hesap kitap yapa yapa okuyorlar, ceplerine 400-500 koysak seviniyorlar halbulki şimdi para değil yani.
Ben hiç yadırgamadım hatta tebrik ediyorum ücretsiz ne hak varsa onlarda ondan yararlanıyor yani ne yapsınlar, gençler tabiki giymek gezmek isterler ama yoksa yok yani.
Benim ablam dediğiniz gibi yaptı. Yaklaşık 5/6 yıllık birikimi vardı, bugün ki maaşı 50 bin civarı, altın olarak birikim yaptı yıllardır, hiç kredi çekmeden ev aldı ama aldığı ev yaşadığımız şehirde değil memlekette ilçede. İstanbul’da o fiyata ev almak mümkün değil zatenbu konuları net anlamadığım için soruyorum; diyelim ki bugün benim bir milyon liram var, bu parayla alabileceğim evler var farazi olarak, ben bu parayı altına yatırdığımda iki sene sonra 2 milyon lira değerine ulaşsa o zaman aynı evler de hemen hemen benzer fiyat artışı yaşamış olacağı için bugün alabildiğim evi iki sene sonra da alabilir durumda olmuyor muyum? ev piyasası altından daha çok değerlenebilir ama maksimum ne kadar üstüne çıkabilir ki?
Bankacı bulmuşken bir soru sorabilir miyim size?Bankacı olarak yazayım genel müdür yardımcısı vs olmadığımız sürece ne biz zenginiz ne çocuklarımız. Maaşla çalışıyoruz faiz bize gelir yazmıyor. Politika faizini uygular, kafamıza göre oran belirlemeyiz. Üstelik sanılanın aksine banka gelirleri faizlerin düşük olduğu dönemde artar
Ev peşinatı biriktirebilirsiniz ama ev parası biriktirmek zor. Evlenince benim maaşım benimdir kocamın maaşı evindir derseniz belki dandik bir 2+1 alabilirsiniz. Ki diyecek birine benziyorsunuz.
AlayımBankacı bulmuşken bir soru sorabilir miyim size?
benim ailem 3 parası varsa evladı için 5 harcayan aileydi elime o zamanlar asgari ücretten fazla harçlık geçerdi kira vs derdim yoktu ama öğrenciliğim boyunca hep çalıştım son 2 senesi de staj ve alanımla alakalıydı mükemmel bi bölüm okumadım buna rağmen işsizlik çekmedim şuan çalışmıyorum ama işsizlik çekersem gider bi mağazada çalışırım yani. tıp okuyan kız kardeşim bile yazın çalıştı ailesinin durumu iyi olan çocuklar tanıyorum çalışıyorlar. Yüksek Lisans için kyk bile almamış herhalde ya da farklı burslar var bilmiyorum. Bazı insanlar sadece mağdur ve gariban olmayı severBu uye YL ogrencisi. Dersleri yogun bir lisans ogrencisi degil. Hayat tarzi yapmis uc kurusla gecinmeyi, sorun bu. Adeta kendini egitmis bu konuda. Oysa bir suru gecici is imkani var o yastaki gencler icin. Kaldi ki YL ogrencisi bir yandan alaniyla ilgili bir ise girip calismali aslinda. Istese calisabilir yani. En kotu parttime magazada calisir hadi ve eline 2.5binden fazla gecer her turlu ama bu uye hayatini baska bir mottoyla kurmus gozukuyor. Insanlar uyarmak icin yuklendi, o da yuklenmekse... farkindaysaniz 60, 70 binlik ise girince bile bu tarzini devam ettirme hayalini kuruyor. Konu yemeyip icmeyi ev almak
O eğlence yeri kendisine layık değildir ne var yaniKendinizi gerçek hayattaki hiçbir şeye layık görmezseniz bilemezsiniz
Ailesini umursamayip doğurdunuz bakacaksınız şunu şunu yapın diyedebilir kolay para kazanma yollarına yanlışa da gidebilirdiKonu sahibi daha öğrenciyim, henüz maaşım yok ama birkaç aya işe girme durumum var diyor
Ailesinden az miktarda harçlık alıyor ve mecburen kıyafet, makyaj vb. durumlardan kısıyor. Ailesinin maddi durumu zaten pek yok anladığım kadarıyla. Haliyle cimrilikten başka şansı yok şuanlık kendisinin de bir geliri olmadığı için harçlığını yetirmek durumunda.
İleride de 60 bin maaşım olsa 30 bin kendime harcasam falan demiş soru sormuş. 30 bin kendine harcamak cimrilik değil bence.
Tlc deki pintiler ne alaka? Bu forumdaki bazı insanların linçlemek için konu açılmasını beklediğini düşünüyorum
Biraz fazla dramatize ediyorsunuz. Sanki paraya ulaşmanın tek yolu kötü yola düşmekAilesini umursamayip doğurdunuz bakacaksınız şunu şunu yapın diyedebilir kolay para kazanma yollarına yanlışa da gidebilirdi
Malesef inanılmaz bir tüketim çılgınlığı var dünyamızda
Asla az olanla yetinme yarını düşünme kendinden aşağıya bakma durumu yok
Benim arkadaşim geçen Bebek sevmeye gittim o anlattı kayni eltisi çoluk çocuk acayip bir marka ve lüks yaşantı sürmüşler şimdi kaybı bankalara ve tefeci ye borçlanmıs yıllar içinde o borç 7 kilo altın olmuş kayınpeder tarla ve evini satmış arkadaşımdan ve yeni evlenen eltisinden zorla altınları alınmış 2 sene sonra ödeyeceklermis sözde yuvaları yıkılmak üzere arkadaşıminda yeni evli eltisinin de
Değişen birşey olmayacak bugün borç bitse yine yaparlar diyor 18 senelik evli 3 çocuk var
Yani iki kişinin keyfi ve tutarsızlığı 3 aileye sirayet etmiş durumda
Marka olunca yada hep lüks tatillere gidince moda olan herşeyi alınca ne oluyor anlamıyorum
Esyada mobilyada giyimde herşeyde bir gösteriş bir marka takıntısı eskiden insanlar böyle şeylere değil muhabbet etmeye giderdi evlere vs
Şimdi mobilyalar insanları kullanıyor malesef
Marka birşey yoksa bildiğin zorbalaniyorsun
Misal bir yerde TV de indirim oluyor insanlar TV görmemiş gibi izdiham yaşanıyor bilmem ne marka telefon için geceden kuyruğa giriyorlar
O telefonu üreten ülkelerde insanlar eski model telefon kullanıyor
Çok ünlü bir makyaj ürünleri üreticisi kadın makyaj malzemesi kullanmıyor mesela
Yazacak ve verilecek örnekler çok fazla
Hayatıni ve gençliğini yaşamak fütursuzca yarını düşünmeden yaşamak mı gerçekten ?
Hiç acı çekmeden emek vermeden yorulmadan çabucak başarı elde etmek mi ?
Bu mu yani ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?