Bu da varyemez amca olmus birazIKEA'nin sahibi, Avrupa ve Dünya'nin en zenginlerindendir. Adamin servetini birak bir ayda kazandigini bütün KK üyeleri toplu halde kazanamiyordur. 5-6 yil önce adamla yapilan bir röportaj izledim:
Gazeteci: Kac tane arabaniz var ve hangi markalar?
IKEA Sahibi: 20 yillik bir Volvo arabam var.
Gazeteci: Peki yeni bir araba almayi düsünüyor musunuz?
IKEA Sahibi: Arabam hala calisiyor. Calisan arabam varken neden yenisini alayim?
(Adamin vucüt dili, tonlamasi "salak misin lan sen" der cinsten)
Yok, dünyanın en zenginleri hep böyle. Mesela biri dünyanın en zengini olduğunda tüm malvarlığının yarısını bağışlıyor, bu onlar arasında bir gelenek. Warren Buffet da eski evinde eski arabasıyla yaşıyor mesela, dünyanın en zengini.Bu da varyemez amca olmus biraz
Yok ya adama baktim simdiYok, dünyanın en zenginleri hep böyle. Mesela biri dünyanın en zengini olduğunda tüm malvarlığının yarısını bağışlıyor, bu onlar arasında bir gelenek. Warren Buffet da eski evinde eski arabasıyla yaşıyor mesela, dünyanın en zengini.
Yok ya adama baktim simdi
Resmen cheapskate bu
Ikinci elciden giyiniyormus ucuz ucakla ucuyormus ikea esyasi kullaniyormus falan tamam savurmasina gerek yok da emekli memurdan beter kemer sikmanin ne luzmu var bu kadar parayla.
Facebook un sahibi yuzde 99 karini bagisladi ama yuzde birle adam butun hayallerini gerceklestiriyor.
Insan butcesine gore yasamali elbet ama digerlerini de unutmadan.
Doğru, doğru. Ikeanın sahibini bilmiyodum sayenizde öğrenmiş oldum YouTubeda extreme cheapskates programının bir bölümü izlemiştim midem kalktı şimdi onu hatırladımYok ya adama baktim simdi
Resmen cheapskate bu
Ikinci elciden giyiniyormus ucuz ucakla ucuyormus ikea esyasi kullaniyormus falan tamam savurmasina gerek yok da emekli memurdan beter kemer sikmanin ne luzmu var bu kadar parayla.
Facebook un sahibi yuzde 99 karini bagisladi ama yuzde birle adam butun hayallerini gerceklestiriyor.
Insan butcesine gore yasamali elbet ama digerlerini de unutmadan.
Ben de ultra zengin olsam 20 binlik canta falan almam asla ama hayatimi kolaylastiracak herseyi yaparim. Ekonomi ucmam, yardimcilarim olur, cok luks olmasa da guzel mustakil havuzlu buyuk bahceli bi evde otururum neden apartman dairesine tikilayim. Gidip 5000 lirayi bi hesaba vermem ama istedigim zaman istedigim yerde istedigim seyi yerim. Ailemi daha cok ziyaret ederim.Pintilik de cok itici ama ya. Bit pazarindan da giyinmeyiver ha bu zevk icin yapilir anlarim ama zaten paran varsa da daha ucuza almanin ne anlami var.
Bugün loto oynadik esimle sirf hayal etmek icin. Inanin para ciksa bize yine ayni yasayacagiz. Isin icinden cikamadik. Fazla paranin bana en büyük güzelligi yalniz büyüttügüm cocuklarima göz kulak olmasi icin bir yardimci tutmam olurdu.
O arada da evimi daha rahat temizlerdim.
Ilk yapacagimiz is bu mesela bir milyon bize ciksa ayni apartman ve de ayni arabayla gittigi yere kadar gideriz ama tabiki de hepimizin kendimize özel lüksleri var. Fakat isin ucunu kacirmiyoruz elbet.
Kardeşim bazı insanlar bi ekmeğe muhtaç yaşarken ben az harcayamam gerekçesiyle evi terketmek nedir otur bi düşün senin standartlarından daha aşağılarda olanları anlarsın ne kadar boş bişeyi için yuvanı sarstığınımerhaba iyi akşamlar eşimle yeni evliyiz biliyor ki ben herşeyin lüksünü seven çok para seven bir insanım hamileyim ve çalışıyorum sorun olmuyor açıkçası benim için rahatım böyle ama harcamalarından daha 1 sene olmadan bıktıgını söyledi bende evden çıkıp gittim tavsiye verin zaten benim böyle oldugumu bilen biriydi evlenmeden söylemiştim para hırsımı ama beni dinlemiyor
Ben de ultra zengin olsam 20 binlik canta falan almam asla ama hayatimi kolaylastiracak herseyi yaparim. Ekonomi ucmam, yardimcilarim olur, cok luks olmasa da guzel mustakil havuzlu buyuk bahceli bi evde otururum neden apartman dairesine tikilayim. Gidip 5000 lirayi bi hesaba vermem ama istedigim zaman istedigim yerde istedigim seyi yerim. Ailemi daha cok ziyaret ederim.
Harcamayacagim parayi istemem dogrusu
merhaba iyi akşamlar eşimle yeni evliyiz biliyor ki ben herşeyin lüksünü seven çok para seven bir insanım hamileyim ve çalışıyorum sorun olmuyor açıkçası benim için rahatım böyle ama harcamalarından daha 1 sene olmadan bıktıgını söyledi bende evden çıkıp gittim tavsiye verin zaten benim böyle oldugumu bilen biriydi evlenmeden söylemiştim para hırsımı ama beni dinlemiyor
Ben loto zaten oynamam kumarla gelecek parada hayir gormem. Paradan zenginlikten kastim kalici bi zenginlikti zaten.Böyle hizli kazanilan parayi biz sürekli hale getirmeye calisiriz cünkü. Ben paranin yarisiyla ev alirim, onlarin gelirini biriktiririm diye düsündüm. Tabi nerdeee loto bize mi cikacak
Büyük ev olayi ilk bakista güzel ama zaten su an nedense oldugumuz yerde mutluyuz. Ha apartmanda yasamanin tatsiz yönleri yok degil. Ne bileyim bizdeki bana yetiyor su an en cok yardimciya ihtiyacim oldugundan parayi bu sekilde harcariz diyoruz. Bir de su var, zaten zengin bir hayata gecis yapsan da gittigin yerde yine fakir sen olacaksin diyor esim. Zenginligin siniri yok. Sirketimiz de yok. Dogustan zengin degiliz. Gercek zenginlikten bahsediyorum ama. Bu durumda lotodan cikan para da fazla para degil.
Ben loto zaten oynamam kumarla gelecek parada hayir gormem. Paradan zenginlikten kastim kalici bi zenginlikti zaten.
Yoksa zengin olsam bile yuksek sosyeteye falan gireyim istemem siritirim ben de aralarinda
Hanımlar dağılın üye bizi kekliyor.
1500 liradan faiz kazanmaya çalışan kadının geliri 10bin liraymış.
Eski konular ciddi bir psikolojik sıkıntınız olduğunu gösteriyor. Alkol, küfür, günübirlik ilişkiler filan. Şimdi de bu konu. Çok yazık çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?