- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.382
- 798
Tamam.Son cümlemize katılıyorum. Kimse atmasın lütfen nokta
Peki benim aldıklarını çocuğumun yememesiElbette kısamıyoruz.
Eskiden evde köfte yapılınca herkese yapılırdı, şimdi hanelerde çocuk yiyor diye çocuğa 4 5 adet pişiriliyor aile büyükleri başka yemek yiyor.
Yine aileler aldığımız kuruyemişten tabak tabak yerdik, e çocuğa yetecek kadar alınıyor.
Haksız mıyım?
Bunları düşünür yapar olduk, biz yemesek de olur tadındayız lakin çocuğa gerçekten sağlık şekilde meyve sebze vitamin et balık süt grubu yedirmeye çalışıyorsak başlı başına bir masraf bu.
Ahahah merak etmeyin benimkiler de yemiyor.Peki benim aldıklarını çocuğumun yememesiAllah'ım herşeyi alıyoruz ama hep makarna yese başka birşey istemiyor köfte severdi bıktı sanırım, kusura bakmayın konu farklı ama böyle yorumları görünce ne güzel yiyen cocuklar var diye içim gidiyor
Yurtdisindan euro dolar getirip harcadığınız halde pahaliligi fark etmissiniz. Ülkede yaşayıp fark edemeyen vatandaslarimiz var. Sokak röportajlarinda izleyip dehşete kapılıyorum bazenYurtdışında yaşıyorum eskiden trye geldiğimde (4 sene önce) 200-300 dolar götürüyordum zaradan 10-15 parça kıyafet, market alışverişi, kızıma kıyafet, dışarıda yemek+kahve üstüne param artıyodu döndüğümde. Şimdi gittiğimde bu fiyata sadece aileme market alışverişi yapıyorum ve 1 ay boyunca 5-6 kere dışarıda yemeğe çıkıyoruz oda Avm felan lüks yerler değil.
Bana bi sayfa araç piyasasi hakkında cevap yazdiginiza göre size sormaları daha mantıklı.Tamam.
Bundan sonra size soralım ilan koyarken araba alırken hatta çevremize iş arkadaşlarına da söyleyeyim, işlerini gelip sizden öğrensinler.
Tüm otonomiyi yollayalım size.
Hele yurtdışında benim gibi kimse yok, ben sizin yerinizde olsam yarın giderimKusura bakmayın ama iyiki etrafımda siz gibi birileri yok sevgiler
Aynen ben de makarnayı hep çektirerek kemik suyuyla yapıyorum ne yapalım anca öyle kendimizi avutuyoruz, çocuğa bir mercimek çorbası yapıyorum sanırsın büyü yaptım içine herşeyi atıp blend ediyorum,aynen biz de sırf onun sevdiklerini aliyoruz ama yine de yemiyor, köfte severdi bıktı sanırım onu da yemiyor...fındık ceviz işte biraz kandirarak yediriyorum...bu ara ballı süte alıştırmaya çalışıyorum ama üzülüyorum şimdi yaşıtlarının yanında küçük duruyor...abur cubur vermiyorum ama yiyen çocuklara bakıyorum hep iri irilerAhahah merak etmeyin benimkiler de yemiyor.
Makarnayı bile sade suda yapmıyorum ama bu sebeple ya ilik ya tavuk suyu atarım.
Onlar yemediği için yedikleri 10 maddeyi geçmez şeyi eksik etmiyorum sadece.
Yoksa yeseler böyle mi olur, diğerinden de alıyordur vitamini der geçeriz.
Benimkiler de böyle. ben ve kardeşim bin beterdik. Ben 9 yaşındayken 20 kiloydum bak düşün. şimdi normal ebatlardayız, sağlıklıyız. Canınızı sıkmayın büyüdükçe açılıyorlar.Aynen ben de makarnayı hep çektirerek kemik suyuyla yapıyorum ne yapalım anca öyle kendimizi avutuyoruz, çocuğa bir mercimek çorbası yapıyorum sanırsın büyü yaptım içine herşeyi atıp blend ediyorum,aynen biz de sırf onun sevdiklerini aliyoruz ama yine de yemiyor, köfte severdi bıktı sanırım onu da yemiyor...fındık ceviz işte biraz kandirarak yediriyorum...bu ara ballı süte alıştırmaya çalışıyorum ama üzülüyorum şimdi yaşıtlarının yanında küçük duruyor...abur cubur vermiyorum ama yiyen çocuklara bakıyorum hep iri iriler
Ondan yüksek maaş alan pek yok demişsiniz ya ondan sordum. İyi bir maaş ama ondan yüksek alan çok meslek var.Şöyle söyleyim 4. Yılı meslekte ne bi eve girebildi ne araba. Hani alamaz peşin ama borcuna bile giremedi. Kirada oturuyor büyükşehirde, faturalar, gıda giderleri ve araç peşinatı biriktirmeye çalışıyor. Tahminimce 20 bin falan alıyor. Eskiden 2 kahve içerdim artık içmiyorum diyor. Bu bile tuhaf değil mi
Anlamıyor,halen atış serbest diyor,ne desek boşAtış serbest değil.
Orijinal yetkili bakım, premium paket seçeneği, koltuk materyali, sunroof, led paket, dikiz aynası karartması, ısıtma soğutma koltuk. jant vb daha sayamayacağım sizin gözle görüp algılayamayacağınız farklarla dolu.
En basiti özel renktir, alırken bile bilmem kaç euro fazlaya denk gelir.
Kaza bela km tramer kaydına girmedim daha.
Öyle baktım atış serbestle olmuyor.
Aynı araba aynı km aynı paketi bile 200 bin farkla bulursunuz, içine neler eklenmiş anlamak bilmek şarttır.
Bilmiyorsak atmayacağız
Tamam tatlım evet . Piyasa serbest. Ne desek boş. 70 bine al 2 milyona koy . Yeterki daha fazla uzatma.Anlamıyor,halen atış serbest diyor,ne desek boşbilgi verince de benim bu bilgilere ihtiyacım yok diyor fjfjfjfj hic yorulmayın,yazarak
Biz uzun zamandır o ucuzluk marketinden alıyoruz her şeyi ama kaşarı ve tereyağı bı garip kokmaya başladı nimete öyle demek istemiyorum ama iğrenç kokuyo. Tereyağ ısınınca bı nebze geçiyo kokusu ama kaşar normal kahvaltıda yenmicek kadar kötü artık anca bir şeyin içinde ya da fırın yemeklerinin üstüne. Ürünlerin sadece fiyati artmiyo.hem gramaj küçülüyor hem içerik berbat hale geliyo. Ev dondurucez diye kanser olucaz en son garip garip şeyler yemektenben bu tarz konulara şaşıranlara şaşırıyorum. ya hu asgari insani şartlarda beslenebilmesi için bile 3 kişilik bi ailenin mutfak masrafı 5 bin olmalı minimum. 3 harfli marketlerin ne idüğü belirsiz yoğurdu peyniri bile arşa çıkarmış fiyatları. her şey ateş pahası. asıl bu koşullarda asgari ücretle ya da 10 binle ferah içinde yaşıyorum diyen insanı sorguluyorum valla.
Yılbaşına kadar %30 daha zam gelecek süt ürünlerine,bu millet ne yiyecek,ne içecek bilmiyorum artık.Yaz aylarında bile biberin kilosu 20 lira civarındaydı,15'li yumurta 37 lira oldu.Daha ne söylenebilir,ne yapılabilir bilmiyorumBiz uzun zamandır o ucuzluk marketinden alıyoruz her şeyi ama kaşarı ve tereyağı bı garip kokmaya başladı nimete öyle demek istemiyorum ama iğrenç kokuyo. Tereyağ ısınınca bı nebze geçiyo kokusu ama kaşar normal kahvaltıda yenmicek kadar kötü artık anca bir şeyin içinde ya da fırın yemeklerinin üstüne. Ürünlerin sadece fiyati artmiyo.hem gramaj küçülüyor hem içerik berbat hale geliyo. Ev dondurucez diye kanser olucaz en son garip garip şeyler yemekten
Herseyin bi muadili çıktı. Tost peyniri diye birsey var,kasar niyetine alıyor çoğu kişi. Babam da birkaç kez almış söylenip duruyor tadı tuhaf diye. Baba bu tost peyniri bak üstünde yazıyor dedik. Ben bunu kaşar diye aldım diyor.Biz uzun zamandır o ucuzluk marketinden alıyoruz her şeyi ama kaşarı ve tereyağı bı garip kokmaya başladı nimete öyle demek istemiyorum ama iğrenç kokuyo. Tereyağ ısınınca bı nebze geçiyo kokusu ama kaşar normal kahvaltıda yenmicek kadar kötü artık anca bir şeyin içinde ya da fırın yemeklerinin üstüne. Ürünlerin sadece fiyati artmiyo.hem gramaj küçülüyor hem içerik berbat hale geliyo. Ev dondurucez diye kanser olucaz en son garip garip şeyler yemekten
Domates kışın 70 lira olacak diyordu haberlerde.Yılbaşına kadar %30 daha zam gelecek süt ürünlerine,bu millet ne yiyecek,ne içecek bilmiyorum artık.Yaz aylarında bile biberin kilosu 20 lira civarındaydı,15'li yumurta 37 lira oldu.Daha ne söylenebilir,ne yapılabilir bilmiyorum.
Her şey artık çok pahalı. Sağlıklı organik3gidayi geçtim artık yeterli beslenme lüks haline geldi. Valla pazara akşam çıkıyorum o zaman bile pahalıKızlar merhaba,
Benim sorunum çalıştığım halde para yetiştirememek. Ben çalışıyorum, eşim çalışıyor. Evimiz kira değil kendimize ait. Lakin gel görün ki ay sonunu getiremiyoruz. Sürekli eksiye düşüyoruz. Uzun süredir kendime alışveriş yapmadığımı farkettim. Oğlum var 5 yaşında devlet anaokuluna gidiyor. Bize masrafı 5bini geçti. Helali hoş olsun onu gözüm görmüyor fakat her ay birşey çıkıyor.3500 TL kredi ödememiz var, mutfak masrafı ufak tefek harcamalar derken ne kredi kartı borcumuz bitiyor, ne eksi hesap kapamaları. Yetişemiyorum ne yapacağımı bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
6 yıl öncesinin 70 bini ile bugünün 70 bini aynı miTamam tatlım evet . Piyasa serbest. Ne desek boş. 70 bine al 2 milyona koy . Yeterki daha fazla uzatma.
Nazar etme ne olur çalış seninde olurAynen ben de makarnayı hep çektirerek kemik suyuyla yapıyorum ne yapalım anca öyle kendimizi avutuyoruz, çocuğa bir mercimek çorbası yapıyorum sanırsın büyü yaptım içine herşeyi atıp blend ediyorum,aynen biz de sırf onun sevdiklerini aliyoruz ama yine de yemiyor, köfte severdi bıktı sanırım onu da yemiyor...fındık ceviz işte biraz kandirarak yediriyorum...bu ara ballı süte alıştırmaya çalışıyorum ama üzülüyorum şimdi yaşıtlarının yanında küçük duruyor...abur cubur vermiyorum ama yiyen çocuklara bakıyorum hep iri iriler
Domates kışın almıyorum ama yazın da doğru düzgün alabildiğimiz söylenemez.Salca fiyatları uçtu gitti,patates 10 lira,soğan 10 lira.En temel şeyler bunlar,hadi yemesekte olur diyemiyoruzDomates kışın 70 lira olacak diyordu haberlerde.
Market tereyaglarini nasıl alıyorsunuz?gerçekten boşu boşuna para veriyorsunuz.arkadas alıyordu,pilav güzel oluyormuş.pilavi ha aycicek yağı ile yapmışım ha market tereyağı ile.hic fark yok.illa alacaksan köyden, güvendiğin birisinden al.Biz uzun zamandır o ucuzluk marketinden alıyoruz her şeyi ama kaşarı ve tereyağı bı garip kokmaya başladı nimete öyle demek istemiyorum ama iğrenç kokuyo. Tereyağ ısınınca bı nebze geçiyo kokusu ama kaşar normal kahvaltıda yenmicek kadar kötü artık anca bir şeyin içinde ya da fırın yemeklerinin üstüne. Ürünlerin sadece fiyati artmiyo.hem gramaj küçülüyor hem içerik berbat hale geliyo. Ev dondurucez diye kanser olucaz en son garip garip şeyler yemekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?