Param yattı ama bi sorum var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yoo tepkisiz kalmazdim. Mesela param yatmadiysa 1 hafta sonra fark etmez gununde fark eder, ertesi gun gider sorgulardim. Baktim 2 3 gun gecti hala param gelmedi yine gider sorardim.

Siz muhattapiniz haric herkesle konusuyorsunuz sorun bu.
Paramın yaramadığını ertesi gün değil 16 sında fark ettim. 17 simde sekreterle konuştum. (haftaya yatacak dedi) (geçtiğimiz hafta yatacaktı yani) Geçen hafta hiç konuşmadım. Bugun 28 inde konuştum tekrar hala yatmadı geçen hafta yatacağını söylemiştiniz diye ve benim sormam üzerine tekrar üst mevki arandı soruldu hıı gönderelim yazıyı dendi akşam eve gelince baktığımda yatırılmış olduğunu gördüm. Ben sormasam hiç umurlarında değil yani

Maaş yapanlarda olur ama bu. Fazla mesai bir ay sonraya yatırılır falan. Yoneticisi unutur söylemeyi, bordrocu girmeyi unutur. Maastan sonraki 5 10 gunde telafi edilir ya da bir sonraki aya sarkar. Nerden anladınız koca kurumda tek sizde hata olduğunu belki birden fazla kisidedir

Tek bana yatırılırken olmuş hata. Ve ilk gün böyle bi hata oluyo mu sık sık diye sorduğumda sekreter bana hayır hiç olmuyor 10 yolda bir dedi. Bu daha da garip geldi bana

Buradan birisi cimere iskayet et demisti, o da tamam dedi. Adim gibi eminim sikayet etmistir.
Bak bak kine bak parami unuttu toremize gore katli vaciptir

Arada böyle olabiliyor merak etmeyin birkaç haftaya hallolur dilekçe yazıp süreci takip ederiz diyebilirdi…
Diyebilirdi, telafi edelim hemen de diyebilirdi özür de diyebilirdi ama dememis paranızı almışsınız güle güle harcayın. Muduruniz de çok iyi iş çıkarıyorsun diyebilirdi ama genelde demezler bu işler böyle bilirsiniz

Ee ne bekliyorsunuz ki, para sizin paraniz bi zahmet takibini siz yapacaksiniz

Her konuda bu kadar takık ve ince ince en derinine kadar düşünen biri misiniz? Bu hem sizi hem çevrenizi yorar hanımefendi. Bakın burada bize bile şu muhabbet yormaya başladı. Bunu başka yerde söyleseniz arkanızdan gülerler. Yapmayın gözünüzü seveyin, kadının sizle bire bir derdi yoktur, sadece beni unutmuş diyorsunuz da tesadüfen size denk gelmiş o durumda. Herkesin başına gelebilir. İnsanız, motor değiliz, o dalgınlıkla sizinki kaynamış ama sonuçta bir şekilde çözülmüş, para size gelmiş 15 gün sonra. Artık gerçekten didiklemenin bir anlamı yok. Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz siz şuan.

Tamamdır zaten bişey yapmayacağım da bundan sonrası için ders olsun ne diyeyim. Devlet dairesinde özür dinlenmesinin sehven denilip geçildiğini de bu konudaki yorumdan öğrendim. O yüzden konu açmam iyi oluyor memuriyettw yeni oldugum için

Herşeyi kişisel almaya gerek yok.
Dikkatsizlik, şu bu, bir sebepten ödemenizi biraz geç almışsınız. Bu dünyanın sonu - mağdur olmanıza neden olacak bir şey değil ki. Paranızı almışsınız sonuçta ,neden magdur olasınız?
Size karşı yapılan kişisel bir şey de değil
Bazen böyle seyler olur
kendinize bunu hatirlatmaniz yeterli. Evet bu para iki günlük yemek parası ama bereketiyle dursun yeter yani, bugün grip olsaniz bir kutu pastil iki kilo mandalina alsanız gidecek bir para. Yani altın on lira arttı borsa yerinde saydı falan..böyle hesaplarla yaşanmaz.
Benim işim de devlet işi sayılır. Kendinden çok fazla şey vererek bir süreci yürüten insanlar önden harcamasını yapıyor, faturasını iletiyor sonra uygun görülen rakamıni biz geri ödüyoruz . Onlar Eylül faturasını ayın onunda de alsa biz Ekim 1-5 arası sisteme giriyoruz. Ödemeler de her ayın 15inde yatıyor. Yani 45 gün gecikmeli alıyorlar paralarını. Bazen (atıyorum bir kursu) toptan ödüyorlar indirimli olsun diye. Ama o kursa devam edilip edilmeyeceği kesin değil. O yüzden biz ödemeyi kursun bitiş ayında yapıyoruz,garanti olsun diye. Paraları nereden baksan 6 ay eriyor. Ama kimse bunun hesabını yapmıyor .
Ödemeleri ben yapmıyorum, memur olmadigim için sistemim yok, ama bende toplaniyor. Bir kişinin Eylül'de ilettigi faturanın ödemesi sehven yatmamış . Kadıncağız da bu ay yatar sonraki ay yatar diye beklemis, yatmayinca sordu , sisteme baktım ki cidden odenmemis . "Kontrolünün sağlayacağım, aralik odemesinde mutlaka size bilgi verecegim" dedim, aradan belki iki hafta geçti, ayın birini bekliyorum Aralık ödemeleri sisteme girilsin diye.
O zaman bu kişinin dağları devirmesi lazım "hani param, benim paramin değeri düştü" vs vs diye.
Bazen insanlar iş yerinden ödemelerini geç alırlar, bazen şu gün denir o gün hallolmaz. Bazen dosyaları arada kaynar o kişi cingar çıkarana kadar kimse farketmez...
Elbet insanlar zaman zaman mağdur olur ama memleket meselesi haline getirmeye gerek yok ki.
Vallahi böyle ucun besin hesabını yaparak paranın bereketini kaçırıyorsun.

Ama zaten bu konuyla ilgili fikirler önceki konunuzda da konuşuldu. Konu özür dilenmesi, memuriyette yeni olmamla ilgili diyorsunuz ama konu başında altın fiyatından, faizden bahsediyorsunuz. Bunu söylerseniz bizde burada "kadına bak 15 gündeki altın fiyatına göre aldığı paranın hesabına düşmüş, 200-300 liranın hesabını yapıyor, yok artık" diye düşünürüz. Ha istediğiniz kadar aynı konunun üzerinden konu açın orası beni ilgilendirmez de kendinizi farklı bir duruma sokmuş oluyorsunuz, dışarıdan hoş görünmüyor. Durumun takipçisi de yine siz olacaksınız. Siz hatırlatma yapacaksınız, oradaki insanların bir tek işi siz değilsiniz.
Özel sektörde çalışıyorum, 2 ay maaşımı alamadığımı bilirim. Ee bizler ne yapalım bu durumda, kimi suçlayıp hesap soralım? Bu durumu yaşayan bir sürü insan var onlar ne yapsın mesela? Sizın en azından alacağınızın garantisi var, mağdur olmazsınız. Bu yüzden bu kadar da abartılacak bir konu değil. Artık lütfen içinizi ferah tutun.

Teşekkürler sizin söyleyiş tarzınızın yapıcı olduğunu düşünüyorum hayır asla böyle bir hata olmaz 10 yilda bir dememişsiniz mesela o gün gerçekten çok kötü hissettim

Teşekkürler sağolun

Ayyy ama çok uzatmadınız mı? Bunlar hepimizin başına gelebiliyor dedik ya. E dava falan açın oldu olacak? Yasal faizi falan talep edin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…