Paranın tatlı yüzü ve ailem

Ona da üzüldüm, umarım, iyi kalpli, vicdanlı biridir. Bundan sonra sizi mutlu eder. İnanın 1 kazak aldım,yemediğim laf kalmadı dediniz, içimi çok acıttınız. Çalışıyorsunuz, maaşınız var, bir arkadaşınızla ortak eve çıksanız?

Şu aileye paranızı yedirip, önünüze ilk çıkanla evleneceğinize, 1+0 bir eve mi çıksanız?

Kim niye rahat bırakmıyor anlamadım. Ben yıllardır tek yaşıyorum, hiç rahatsız eden olmadı.
o işler öyle değil işte canım kimi aileler çok baskın kızlar da pasif malesef
ailesinden korkusuna çıkamıyordur pasif bir kız olarak iyi anlıyorum konu sahibini

işe yaramayacak ama yine de yazayım konu sahibi ayrı eve çık ailenden de korkma lütfen

Baba yumruklamaya çalışmış, anne hakaret etmiş, kardeşten tokat yemiş. Daha kötü ne olabilir ki? Şöyle ailem olsa, aynı şehirde bile durmazdım sanırım. Ne ölüme, ne direme der çıkardım o evden.

Rabbim feraha çıkarsın konu sahibini de.

Şu aileye paranızı yedirip, önünüze ilk çıkanla evleneceğinize, 1+0 bir eve mi çıksanız?

Kim niye rahat bırakmıyor anlamadım. Ben yıllardır tek yaşıyorum, hiç rahatsız eden olmadı.
Bende 10 yıla yakındır Üniversite 2 den beri yalnız yaşıyorum. Hiç rahatsız eden olmadı.
Evde yaşadığı sorunları, evlenerek ya da böyle çaresizce ne yapacağını bilmeyen hemcinslerim için çok üzülüyorum.
Tabi ki senin maaşın,kim karışabilir ki buna.
Yerinizde olsam apart tarzı (3-5) kişinin yaşadığı eve çıkar, bir süre maddi durumumu toparladıktan sonra uygun bir ev bulur çıkardım.

ÇARESİZSENİZ ÇARE SİZSİNİZ!

Ya kıyamam çok üzüldüm...
Başka şehre taşınma şansınız yok mu, daha iyi bir maaşa 1+0 bir eve çıksanız?
Aynı şehirde sizi rahat bırakmayacaklar gibi.
Aklım almıyor insan evladına bunu nasıl yapar.
Evliliği sakın ama sakın çıkış yolu olarak görmeyin, hele ki karşınızdaki insana bunu asla hissettirmeyin.
Allah yardımcınız olsun.

bayılıyorum sizin gibi özgüvenli insanlara.. maşallah

amin bu arada

Herkes aynı şeyi söylemiş ama çok doğru ne denilebilir ki.
Kesinlikle çıkın ayrı eve bir öğrenci ile bile ev paylaşabilirsiniz .
Paranızı biriktirin, illa evleneyim kurtulayım demeyin.
Yağmurdan kaçarken doluya tutulma olmasın.

Eve çıkamayacaksanız yılbaşı geliyor büyük ihtimal maaşınıza zam olacaktır, zam yapılmadı diyin onu da kenara atın.
Allah yardımcınız olsun.

2200 lira maaş.
Stüdyo daire : 900
Pazar market : 500
Kişisel bakım , kuaför : 200
Elinize para kalıyor , kabataslak bi hesapla.
29 yaşında bu çileyi çekmeye değer mi ?

Çok üzüldüm gerçekten. Ama yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın. Ekonomik özgürlüğünüz varmış. Ailenize uzak bir mevkiide size yetecek kadar bir ev tutun. Adresinizi de vermeyin. Bir süre idare edin. Eğer iş yerinize gelip baskı yapmaya kalkarlarsa başka iş arayın hatta başka bir şehire yerleşin. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ancak başka bir şehirde yeniden bir hayata başlamak hiç korkutucu bir şey değil. Sırf evlenmiş olmak için evlenip başınızı yakmayın. Öncelikle ailenizden uzaklaşın,psikolojiniz düzelsin. Sonra zaten daha mantıklı kararlar almaya başlayacaksınız.

Sadece paylaşmak dertleşmek biraz daha ağlamak çok ağlamak istedim.
Her iş çıkışı yarım saat bir ev araştırması yapsanız kısa sürede eşyalı veya eşyasız bir ev bulursunuz kendinize göre. Yine iş çıkışları veya öğle araları çaktırmadan yavaştan yerleşirsiniz. Bir akşam da ben gidiyorum hadi eyvallah der çeker gidersiniz evinize. Ezdirmeyin kendinizi kim olursa olsun. Herkes hayata bir kez geliyor. Bu eziyeti çekmeyin.

ailemle tartıştığım bir dönem öğrenci yurduna çıkmıştım
çalışanları da alıyorlar maaşınız yeter de artar
ben 1500 veriyordum 2 kişilik oda yemek var temizlik var vs gayet güzeldi
siz de hadi aynı fiyata buldunuz diyelim 700 tl cep harçlığınız olur
aileniz de yokluğunuzun kıymetini anlasın biraz onlara bağımlı değilsiniz unutmayın

korkuyor yalnız kalmaktan sanırım onu çok iyi anlıyorum
içten içe kendini suçluyor olanlardan çünkü (yanlış bir psikoloji ama insan öyle hissediyor baskılardan dolayı)
çok benzer şeyler yaşadım
aile içinde birbirlerini iyice dolduruşa getirmişler belliki bu raddeye gelmiş vaziyet ama ben öğrenci yurduna çıktım
iki ay sonra her koşulumu kabul etmek zorunda kaldılar geri dönmem için hala tam düzelmiş değiller ama en azondan delirmiyorlar

Maasiniz tek basina bir eve cikmaya yetmiyorsa ogrenci evinde bir odada veya ogrenci yurdunda kalmayi deneyebilirsiniz. Rahat birakmazlar diyorsunuz ama ne yapabilurler en fazla. Zaten siddet ve hakaret varmis. Daha ne yapabilirler. Gerekirse polise basvurursunuz.

Erkek arkadasinizla da zamani gelince evlenirsiniz. Simdi ona evden kacmak icin evleniyor gibi gorunmeniz hos olmaz. Ileride size karsi kullanilabilir. Tam tersi ben kendi ayaklarim uzerinde durabiliyorum, seninle seni sevdigim icin evleniyorum imaji verirseniz iliskiniz daha saglikli ilerler.

Hiç kenarda birikmişiniz var mı? Eve çıkın diyoruz ama biraz gerçekçi olmak lazım. Depozito, doğalgaz, su derken yeni bir ev açmak için en azından birazcık birikmişiniz olması lazım. Ya 2 - 3 ay ailenizin suyuna gidip sabredip kırpabildiğiniz kadar para kırpacaksınız ya da bir arkadaş öğrenci yurtlarını önermiş. Kendi evinizi açana kadar öyle bir yurda yerleşeceksiniz. Özel yerler var yemeği faturası herşeyi içinde.

Böyle birşeye kalkışırken de ben gidiyorum vs demeyin Allah korusun o kavga, gürültüde herşey olabilir. Bir sabah işe gider gibi çıkın gidin. Aileniz işyerinizi bilmiyordur umarım.

Çalışan insansınız, kabul maaşınız çok çok iyi değil ama eğer cesur olursanız 1-2 sene sıkıntı çeker sonra toparlarsınız. Ama yeterki gönlünüzde olsun...

Erkek arkadaşınız tamam çok iyi ama bu işler kısmet, baktınız 6 ay sonra olmuyor, ne yapacaksınız o zaman... Evlenseniz bile asla ona bel bağlamayın. Ne yazıkki hergün burada okuyoruz, eşinden şiddet gören o kadar çok kadın var ki... Bence şuanda hiç hayatınızda kimse yokmuş gibi kendi ayaklarınız üzerinde durun, kendi yolunuzu çizin. İleride erkek arkadaşınız ile devam ederse ailenizden kurtulmak için değil evlenmek istediğiniz için evleninirsiniz....

dandiktavsan bu en doğru çözüm ....

dandiktavsan sakın sakın ailenden kaçmak için evlenme, ben eşimle severek evlenmeme rağmen, sana benzer sorunlar yaşadığım için kv bunu kullanıp eşime "seninle ailesinden kaçmak için evlendi, seni kullanıyor, paranı yiyor" diye gaz verdi ayrılmamız için. Aman aman diyeyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…