Paranın tatlı yüzü ve ailem

Başka bir eve çıkın. Rahat bırakmazlarsa bırakmasınlar. Polisi çağırır uzaklaştırma alırsınız. Kardeşinizden bile şiddet görmenizden iyidir.
Ve lütfen erkek arkadaşınıza bunları anlatmayın. İnanın bir gün kullanacaktır.

Ayrı eve çıkmaktan başka şansınız yok, maaşınız az ama emin olun yeter tek başınıza geçinmeye. Tek başınıza bir kuru ekmek yeseniz bile daha mutlu ve huzurlu olursunuz şu anki ortama göre. Tek başınıza eve çıkmaktan korkmayın, sizin yaşınızda bir çok kadın kendi başına yaşıyor. Elinizde maaşınız var aileniz dahil kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin.Hep baskı ile buyuduyseniz ailenizden cekinmeniz çok normal ama korkmayın, azıcık cesaret hayatınızı değiştirir. Korkmayın ve ayrı eve çıkıp kendi hayatınızı kurun.

Hayatınızı kurtarmak için hiç bir erkeğe ihtiyacınız yok, kendinize güvenin ve inanın .

Illede neden evlenmen gerektigini tam anlayamadim.pipisi var diye adam olmuyor hickimse.olsaydi aldatilmazdiniz

Öğrenci yurdu çok güzel bir fikirmiş aslında. Kendi odan ve banyon olsa bir de tadından yenmez

Ben ailemle hiç bir zaman sorun yaşamadım. Ona rağmen insanın kendi düzeni gibisi yok. İmkanı olan hiç kendini korkutmasın.

evlenmek zorunda değilsiniz, birikim yapıp kendinize tek başınıza hayat kurmak zorundasınız. hatta şu anda bile bir oda kiralayıp çıkabilirsiniz.

Merhaba, evden ayrılma şansınız yoksa paranızın nereye harcandığından emin olun. Maaşı tamamen vermek yerine evin doğalgaz elektrik ve su parasını ödeyin (kışın doğalgaz için limit belirleyin). Mutfak masrafı için de haftalık bırakın. Ev kira ise payınızı hesaplayıp verin.

Siz kendiniz teklif edin. Bundan sonra elektrik su varsa internet otomatik ödemede onları dert etmeyin diyin. Doğalgaz için örneğin kışın 100tl katkı sağlayın. Ev kirası için 250tl verin. Mutfak için haftalık 100tl den aylık 400tl verdiğinizi düşünürsek 1000tl katkı sağlamış olursunuz. Zaten birçok şeyi diğerlerinden fazla yüklenmiş oluyorsunuz bu tabloya göre dahi.

Eve daha fazla nasıl bir katkı sağlanabilir? Daha fazlası evdeki herkesi beslemek olur. Erkek kardeşiniz çalışmıyor mu? O maaşını napıyor? Evde sigara ve alkol kullananlar varsa bulsunlar kendi paralarını.

Kuzenım 3. eşinden ayrılmak istedi adam tam bir ruh hastası. Şiddet, psikolojik şiddet, yalan dolan hersey var. Kız baba evine döndü yengem ve kardeşleri rahat vermedi 20 yasındaki kardeşi bile isteği yerine gelmeyince 3 kocalı diye hakaret edıyormuş. Yaptıgım herseye karışıyorlar sürekli maddi beklentileri bitmiyor diye o ruh hastası kocasına geri döndü
Bazen el adamı aileler kadar vicdansız olmuyor

Umarım ayrı eve çıkarsın , çıkamazsan da bu sefer iyi bir eş çıksın karşına

ben, erkek arkadaşına durumu anlat derim

yaptığı yoruma göre nasıl biri olduğunu anlar ona göre yolunu ya onla ya yalnız çizersin

baktın mırın kırın ediyo anlamıyo seni hem ona hem ailene tekmeyi vurup kendine yeni bi hayat kurabilirsin

aile? uzgunum anlattiklariniz aynen boyleyse bu insanlar icin baska tabirler bulun. sizin cadi olma, tirnaklarinizi gosterme zamaniniz gelmis. ben yerinizde olsam alir cantami giderim bir gece. belki kacmak olur ama bu insanlari siz duzeltemezsiniz. sevgilinizin gozunun icine bakmayin. ona muhtac imaji sakin cizmeyin, ailevi durumlari anlatmayin. bu her zaman yeni bir duzende yenik baslamaniza neden olur. ayrica sehre gore degismekle birlikte, studyo dairede yasamak ortalama 1000 liranizi alir.

Ne evlenmesi arkadasim saglikli mi olacak kararin sence.
Git 1 arkadaşınla 1 ogrenci ile ev tut.az dinginles biraz uzaklas ve dusun.
Hayat oradan oraya savrulup gittigin yerdekilerden hakaret hor davrania gordugun bir yer degil sadece.
Ben anlamiyorum ailen gibileri uzuluyorum ole insanlari duyunca sadece.
Ama evlilik degil senin caren bil.

Büyük konuşmak istemiyorum ayaklarınızdan prangayla bağlıyorlar mı geceleri sizi? Parasını kazanan yetişkin bir kadın olarak alıp başınızı gitsenize ?? Kendinize bu zulmü nasıl reva görüyorsunuz anlayabilsem....

Gözünüze ışık tutulduğunda yolu göremezsiniz, hangi yola gideceğinizi de bilemezsiniz, şuan sizin durumunuz buna benziyor sağlıklı karar verebilmeniz için önce yolunuzu görmeniz gerekiyor. Bulunduğunuz yerdeki ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmetlerini araştırın ve yardım alın herşeyi eksiksiz anlatın, bozuk bir ruh hali ile düzgün kararlar alamazsınız. Ailenize söyleyecek çok laf var ama keşke bir işe yarasa maalesef insan ailesini seçemiyor

Allah yardımcınız olsun. Maalesef boşanıp aile evine dönünce babalar pek fazla huzur vermiyor.
Madem babamız çok erkek, erkek kardeşiniz çok erkek işten çıkın size baksınlar.
İşten çıksanız gözünüzün içine bakarlar işe gir die.
Umarım çok bi evliliğiniz olur.
Annenizde o peteği kapatılıp lafıyla pes dedirtti.

Dedem çok yaşlı. Zaten umursamazdı. Babaannem vefat eti.
Ayri ev sizin icin suan zor olur birikiminiz yoktur diye düşünüyorum maasinizi aileniz aldigina gore,ama yurt gibi yerleri arastirin derim ve yurda cikin derim.

Ayrica ailenizin yuzunden evlilik yapmayin yağmurdan kaçarken doluya tutulmayin,sevgilinizden emin olun iyice olcun tartin,calisiyor mu mesela isi gucu nasil ona karsi iciniz de sevgi var mi yok mu.

Kendinize yetmeyi öğrenmediğiniz sürece kimle yaşarsanız yaşayın mutlu olamazsınız. Maaşınız var işiniz var hâlâ bunlara katlanıyorsanız kendinize bunu layık görüyorsunuz demektir. Evlendiğinizde de değişen hiçbir şey olmayacak. Kendi kararlarını veremeyen, kendini ezdirmeye alışmış bir kişi saygılı mükemmel biriyle mi evlenecek sanıyorsunuz?

Üzüldüm anlattıklarınıza. Allah ana babanıza merhamet versin. Ama çözüm diye düşündükleriniz de çözüm degil ki. Yarın alelade biriyle evlenip boşanıp dönsen daha daha daha zor olacak. Sizin kendi ayaklarınız üzerinde düşmanız şart. Hangi şehir bilmiyorum ama 2.200 lira maaşla tek başınıza hayat kurmanız zor. Bir ev arkadaşı bulup masrafları bölüşerek hayatı idame ettirmenizde bir seçenek

evde tek bir kişi bile senden yana değil ve sen orda duruyorsun. Durma. Kocaman kadınsın işin var paran var... Bişekilde o evden ayrıl ama o seçeneklerden biri evlenmek olmasın...

Şaka yapmıyorsanız akli dengeniz dengeniz şaşmış. Öylesine evlenip elin adamının sizi ezmesini, belki sizi dövmesini mi istiyorsunuz? Yağmurdan kaçıp doluya tutulmak denir buna.
Yapacağınız şey ayrı eve çıkmak. Isterlerse kendilerini yırtsınlar. Gerekirse kaç hatta evden. Başlarını taşlara vursunlar. Mümkünse, iş imkanı varsa şehir dışı daha iyi olur. Birilerine sırtınızı yaslamak zorunda değilsiniz, maaşınız var.

Bu maaşla küçük bir eve çıkabilirsiniz, rahat bırakmazlar ne demek, muz cumhuriyet mi burası? Kesinlikle o evden ayrılın ama istemediğiniz biriyle evlenerek değil, beterin beteri var unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…