- 22 Ocak 2017
- 2.817
- 4.745
- 83
- Konu Sahibi dandiktavsan
-
öğrenci yurtları kapanmıyorYahu ayri ev icin niye birikim lazim olsun?
Esyali bi ev tutacak bitti gitti. Sahibinden bulacak verecegi bir depozito o kadar, onu da taksitlendiriyorlar artik.
Maksimum 1000 liraya 1+1 mis gibi daire tutarsin, ilerde istersen yanina arkadas da alirsin.
Arkafaslar ogrenci yurdu falan demis ama ogrenci yurtlari yaz okuluna kadar ve somestrda kapali olur. Ayrica yurtlar da ucuz degil eve ciksan daha az giderin olur.
Beni rahat birakmazlar falan diyorsun da ayni evde kalip para vermeyince daha beter eziyet edecekler, o yuzden birak o evi bas git mis gibi hayatini yaşa. Maaşin seni idare eder emin ol eline 150 liradan fazla kalir ve huzurun yerinde olur
aynen sonra çok güzel kullanıp hzurunu altüst edebiliyorlar.İçinde yaşa ama ,evleneceğin adama asla anlatmatamda bu sorunları evleneceğin adama anlat ki seni bir güzel ezsin dayagın beterini hayatın anlamsızlığını goresın ... yedıklerınden kan kustursun sen sen ol sakın karşı tarafa ev içinde yaşadıklarını anlatma....
Benim yasadigim sehirde kendi yurdum dahil diger butun ozel yurtlar kapaniyor. Sehirden sehire farklilik gosteriyor o zamanöğrenci yurtları kapanmıyor
devlet yurtları nasıl bilmem ama onlara zaten çalışan birisini almaz sanıyorum
özel yurtlar kapanmıyor kaldım yazın kaldım hem de epey
aa olabilirBenim yasadigim sehirde kendi yurdum dahil diger butun ozel yurtlar kapaniyor. Sehirden sehire farklilik gosteriyor o zaman
Bu konunun tıpatıp aynısının babasıx versiyonunu okumuştum. O kişi asgari ücret alıyordu ama sizin maaşınız küçük eski bir eve çıkmaya yeter. Yılbaşından sonra maaşlar artacak. Evlenmeyi çözüm görmeyin lütfen. O da dayak falan atarsa ne yapacaksınız?Kızlar merhaba.
29 yaşındayım. 1 yıl bile sürmedi evliliğim 5 yıl önce boşandım. Sebebi aldatılmamdı.
Ben çok pişmanım boşandığım için. Hem de 5 yıldır hergün annem&babam yüzüme vuruyor.
Bu süreç içerisinde zaten zor birine güvendim. Zorla nişan yaptırdı. Nikaha 10 gün kala eski eşiyle barıştı. Beni terk etti.
Aradan 5 ay geçti başkasıyla tanıştım. Ne kadar hızlıyım değil mi? Karşıma kim çıkarsa çıksın evlenip bu evden kurtulmam gerek. Ben akıl sağlımı ve sabrımı kaybettim artık.
Bu sabah babam beni yumruklamaya kalktı. Üzerine annemden hakaret, kardeşimden tokat yedim.
Sabahleyin annem bana ekonomik kriz olduğunu, maaşımı fuzuli şeylere harcamamamı , yoksa odamdaki kalorfer peteğini açmayacağını söyledi.
2200 TL maaş alıyorum. 150 Tl kendime ayırıyorum. Telefonuma kontür yüklüyorum. Kişisel ihtiyaçlar vs.Geriye kalan tüm maaşımı babama veriyorum.
Havalar soğudu. Kazaklarım fena halde eskidi ve tülerdi. Zaten ucuz kazak alıyordum, onlar da eridi bildiğiniz.
Bir tane kazak aldım diye işitmediğim hakaret kalmadı.
Bu benim maaşım. İstediğimi yaparım dedim. Annem de bana yüklendi. Kardeşim de anneme sesimi yükseltemeyeceğimi, yoksa kemiklerimi kıracağını söyledi. Ben de iyice kontrolden çıktım. Sabahın 6'sı düşünün. İşe gitmek için hazırlanıyorum telaş halindeyim.
Kardeşim agresifleşti. Televizyonun sesini son ses açtı. Bütün apartman çınlıyor ama gürültüden.
Babam geldi hemen, üzerime yürüyor. Sen susacaksın diye bağırdı.
O anda kardeşim hakaret ederek elindeki çay dolu kupayı yere fırlattı. Ben de ağzımı açmadım, işaret parmağımla kardeşimi işaret ettim bak ne yapıyor anlamında sessizce işaret ettim.
Kahvaltı etmeden, ağlayarak evden çıktım.
Annem arkamdan bağırdı, sana koca dayanmaz diye.
Ayrı eve çıkma şansım yok. Rahat bırakmazlar burada.
İş yerinde mutsuzum.
Eve gidesim yok.
Erkek arkadaşım da evlenmemiz 1 yılı bulur dedi. Biraz ağzını aradım.
Bir kez daha aldatılırsam asla boşanmayacağım.
Maaşımdan tek bir kuruş dahi artık vermem. Birikim yapıp evlenmek zorundayım.
O kadar yalnızım ki, konuşacak hiç kimsem yok.
Herhangi bir adamla, öylesine evlenmek istiyorum.
dandiktavsan nasıl gidiyor? Evde herşey yolunda mı?
öğrenci yurtları kapanmıyor
devlet yurtları nasıl bilmem ama onlara zaten çalışan birisini almaz sanıyorum
özel yurtlar kapanmıyor kaldım yazın kaldım hem de epey
İnşallah mutluluk ve huzuru bulursunuz. Çocuklu bayanla anlaşamazsınız tanımıyorsunuz bile. Güzel haberler vermeni diliyorum.Hicbir sey soylemedim aileme. Yoklarmis gibi davraniyorum.
Ev arayisina girdim. Bulundugum semtte 800 TL ye esyali ev bile buldum. 1+1. Gercekten aklima yatmisti. Is yerime ulasim acisindan.
İş cikisi gittim gorustum. Emlakci da ev sahibi teyzeyle gorusmus ben gelmeden. Bosandigimi ikisi de bilmiyordu ama, teyze demis ki kesinlikle bekar kiza ev vermem. Iptal oldu yani.
Universite ogrencisi kizlarin aileleri de hernedense bosanmis kadinlarla ayni ev ortaminda olmaya karsi cikiyor. Kizlar da zaten kendisi gibi ogrenci istiyor.
Calistigim yerde ikinci kez evlenip bosanmis bir kadinla tanistim. Daha dogrusu tedarikcimiz kendisi. 13 yasinda bir oglu var, babasinda kaliyor. O da annesi ve erkek kardesiyle benzer sorunlar yasiyor.
Ikimiz anlastik , ayni eve cikmak konusunda, yalniz oglunu da yanina muhakkak alacagini soyluyor. Ergenlik doneminde oldugu icin catismalar yasadiklarindan bahsetti. Onlarin bu huzursuzlugunu kafam kaldirir mi bilmiyorum.
Cok cekincelerim var acikcasi.
Etrafimda calisan, ailesiyle sorun yasayan hic evlenmemis kiz arkadasimi ayri eve cikmaya ikna etmeye calisiyorum. En azindan huyunu suyunu biliyorum. Yabanci biriyle ayri eve cikmaya da korkuyorum.
Biraz daha modern semtlerde, kiralar asiri pahali. Onlar genelde site seklinde 1+1 daireler de var yalniz emlaci her ay 550 TL cevre, apartman aidati gibi ivir zivir masraf cikartiyor. Bu arada emlakcilar da israrla nerelisin, ne is yapiyorsun, ailen nerede ve neden evlenemiyorsun gibi acayip sorular soruyorlar.
Luks takintim yok. Ama cevrenin rahatsiz etmeyecegi ve bekar olarak bana ev verebilecek semtlerde 1500 TL yi buldu kira icinde aidat dahil. Geriye 500 TL kaliyor. Calistigim fabrikanin servisi o tarafa gitmiyor. Dun personel sefiyle konustum. O tarafa tasinirsan yol ucreti vermezler , sen yakinsin diye seni ise aldik o zamanlar dedi. 2 vasita gitmem gerekiyor ki bir gunde 10 TL yol ucreti vermem gerekiyor. Buna da raziyim ama elimde 200 TL kaliyor. Elektrik, su, dogalgaz hadi bir sekilde idare ederim de...kafam catladi dusunmekten hesap yapmaktan
Erkek arkadasima sorunlardan bahsetmedim. Kendisi ayri eve cikmama karsi. Bu isi uzatmadan evlenecegiz kendi evimizde cok rahat olacaksin, seni cok iyi anliyorum diyor.
Ayri eve cikacagimi ve kendisini 2-3 sene tanimak istedigimi belirttim. Beni uzme, yasim 36 , ben evlenip cocuk sahibi olmak istiyorum. 1 yildan fazla uzatma bu isi . Zaten annem babam yok, akrabalarimi ozel gunler disinda gormuyorum bile sana kimse karisamaz tek ben olacagim hayatinda diyor.
Iki ev daha var. Bir tanesini bugun saat 14 :00 da gormeye gidecegim
Hakkinizda hayırlısı olsun ama 1500 luk ev sizi zorlayabilir serviste yokmus o tarafa aidati daha uygun yerlere bakin derim ayda 500 lira ile fatura,yeme icme,saglik sorunu olursa zorlarnirsiniz.Hicbir sey soylemedim aileme. Yoklarmis gibi davraniyorum.
Ev arayisina girdim. Bulundugum semtte 800 TL ye esyali ev bile buldum. 1+1. Gercekten aklima yatmisti. Is yerime ulasim acisindan.
İş cikisi gittim gorustum. Emlakci da ev sahibi teyzeyle gorusmus ben gelmeden. Bosandigimi ikisi de bilmiyordu ama, teyze demis ki kesinlikle bekar kiza ev vermem. Iptal oldu yani.
Universite ogrencisi kizlarin aileleri de hernedense bosanmis kadinlarla ayni ev ortaminda olmaya karsi cikiyor. Kizlar da zaten kendisi gibi ogrenci istiyor.
Calistigim yerde ikinci kez evlenip bosanmis bir kadinla tanistim. Daha dogrusu tedarikcimiz kendisi. 13 yasinda bir oglu var, babasinda kaliyor. O da annesi ve erkek kardesiyle benzer sorunlar yasiyor.
Ikimiz anlastik , ayni eve cikmak konusunda, yalniz oglunu da yanina muhakkak alacagini soyluyor. Ergenlik doneminde oldugu icin catismalar yasadiklarindan bahsetti. Onlarin bu huzursuzlugunu kafam kaldirir mi bilmiyorum.
Cok cekincelerim var acikcasi.
Etrafimda calisan, ailesiyle sorun yasayan hic evlenmemis kiz arkadasimi ayri eve cikmaya ikna etmeye calisiyorum. En azindan huyunu suyunu biliyorum. Yabanci biriyle ayri eve cikmaya da korkuyorum.
Biraz daha modern semtlerde, kiralar asiri pahali. Onlar genelde site seklinde 1+1 daireler de var yalniz emlaci her ay 550 TL cevre, apartman aidati gibi ivir zivir masraf cikartiyor. Bu arada emlakcilar da israrla nerelisin, ne is yapiyorsun, ailen nerede ve neden evlenemiyorsun gibi acayip sorular soruyorlar.
Luks takintim yok. Ama cevrenin rahatsiz etmeyecegi ve bekar olarak bana ev verebilecek semtlerde 1500 TL yi buldu kira icinde aidat dahil. Geriye 500 TL kaliyor. Calistigim fabrikanin servisi o tarafa gitmiyor. Dun personel sefiyle konustum. O tarafa tasinirsan yol ucreti vermezler , sen yakinsin diye seni ise aldik o zamanlar dedi. 2 vasita gitmem gerekiyor ki bir gunde 10 TL yol ucreti vermem gerekiyor. Buna da raziyim ama elimde 200 TL kaliyor. Elektrik, su, dogalgaz hadi bir sekilde idare ederim de...kafam catladi dusunmekten hesap yapmaktan
Erkek arkadasima sorunlardan bahsetmedim. Kendisi ayri eve cikmama karsi. Bu isi uzatmadan evlenecegiz kendi evimizde cok rahat olacaksin, seni cok iyi anliyorum diyor.
Ayri eve cikacagimi ve kendisini 2-3 sene tanimak istedigimi belirttim. Beni uzme, yasim 36 , ben evlenip cocuk sahibi olmak istiyorum. 1 yildan fazla uzatma bu isi . Zaten annem babam yok, akrabalarimi ozel gunler disinda gormuyorum bile sana kimse karisamaz tek ben olacagim hayatinda diyor.
Iki ev daha var. Bir tanesini bugun saat 14 :00 da gormeye gidecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?