- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #26.281
Tulip çok sevindimGözün aydın canım.
Tulipçiğim gözün aydın canım..İçin rahatlasın artık. Bebişi de üzme..
Akasya78 çok teşekkür ederim mesajın için. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben henüz yeni form üyesi olduğumdan özel mesaj gönderemiyormusum malesef. benim bebeğim gideli henüz 1 hafta oldu zor günler toparlanmaya çalışıyorum. 24 sure yaptırmıstık ama % 15 hatalı sonuc verebilirmis o da bize mi denk geldi bilmiyorum. pıhtılaşma faktörüm heterozigot idi dr önemsememişti. Bilemiyorum ve belirsizlik en kötüsü...Umarım en kısa sürede hayırlı haberler alırız. Dualarım sizinle olacak
Armaan ilk haftalar çok çok zor geçiyor. Seni çok çok iyi anlıyorum. Ben durup durup ağlama krizine giriyordum. Ben ağlarken eşim de çaresizlikten ne yapacağını şaşırıyordu. Ama sonra dedim ki ; geçmişi değiştirme gücüm yok. Yaşananlarda hiçbir kusurum yok. Toparlanmam lazım. Eşimi de hayata adapte etmem lazım. Raporum bitmişti işe yeniden başladım. Doktorlarımla görüşüp yeni tedaviyi planladım. Folbiol vitamin vs yeni tedavi için hazırlıklar falan derken yavaş yavaş toparlandım. Sen de öyle olacaksın Allah'ın izniyle.. İnsanın acısı asla tamamen geçmiyor. Ben yine ara ara ağlıyorum. Gülerken bir anda ağlamaya başlıyorum. Ama ilk gün ki gibi canın yanmıyor. Umut edebiliyorsun. Allah bizlere bir daha bu acıyı yaşatmasın. Ben de senin için dua edeceğim.. Buraya yazmaya devam etmeni tavsiye ederim.. Dostluklar ve paylaşım çok iyi geliyor..
arkadaşlar detaylı ultrason için doktora gittim. doktordan çok memnun kaldım. gerçekten çok detaylı bir ultrasondu. ilk seferde 45 dk sürdü. daha sonra belli aralıklarla 2 defa daha baktı. galiba bebeğin bakılmadık bir yeri kalmadı. herhangi bir anomaliye işaret edecek en ufak bir bulgu bile çıkmadı. sma ve nöral tüp defekti için ekstra incelemelerde bulundu. şu ana kadar kas hastalığını ultrasonda belli edecek bir bulgu olabileceğini kimse söylememişti. bu doktor benzer vakalarla karşılaşmış ve ultrason taramasını yapmış. şu ana kadarki ultrason görüntilerine ve diğer oğlumun görüntülerine de bakıp karşılaştırmalar yaptı.
ilk gebeliğimde çok daha basit bir yere gitmiştim ve inceleme 10 dk bile sürmemişti. içim bayağı bir rahatladı. kalp incelemesi için 22. haftada tekrar çağırdı.
allahım inşallah bu sefer her şey güzel olur.
Armaan ilk haftalar çok çok zor geçiyor. Seni çok çok iyi anlıyorum. Ben durup durup ağlama krizine giriyordum. Ben ağlarken eşim de çaresizlikten ne yapacağını şaşırıyordu. Ama sonra dedim ki ; geçmişi değiştirme gücüm yok. Yaşananlarda hiçbir kusurum yok. Toparlanmam lazım. Eşimi de hayata adapte etmem lazım. Raporum bitmişti işe yeniden başladım. Doktorlarımla görüşüp yeni tedaviyi planladım. Folbiol vitamin vs yeni tedavi için hazırlıklar falan derken yavaş yavaş toparlandım. Sen de öyle olacaksın Allah'ın izniyle.. İnsanın acısı asla tamamen geçmiyor. Ben yine ara ara ağlıyorum. Gülerken bir anda ağlamaya başlıyorum. Ama ilk gün ki gibi canın yanmıyor. Umut edebiliyorsun. Allah bizlere bir daha bu acıyı yaşatmasın. Ben de senin için dua edeceğim.. Buraya yazmaya devam etmeni tavsiye ederim.. Dostluklar ve paylaşım çok iyi geliyor..
armann
hoşgeldin
allah sabır versin sana zor günler atlatıyorsun ama akasyanın da dediği gibi herşeyi bizimle paylaşabilirsin
tedavini nerde olmuştun
Hoşbulduk suskunada, çok teşekkür ederim sıcak karşılamalarınız ve paylaşımlarınız için inanın kendimi daha iyi hissediyorum. İki haftaya genetik sonuçlarımızı alacakmısız onları da yazarım buaraya ve de işallah bebeğimi kucağıma alacağım yeni tedavi sürecmi de sizlerle paylaşmak isterim. Benzer kaderi paylaşan tüm arkadaslara sevgilerimi ve dualarımı gönderiyorum...
akasyam merhaba
tedaviyi düşünmeye başlaman bile toparlandığının kanıtıdır
evet yaşadıkların çok zordu ama hamile kalabildiğini öğrenmiş oldun tatlım
hangisi zor bilemiyorum kalamamakmı kalıp kaybetmekmi
allahın takdiri işte hepimizin sınavı farklı herhalde
Çok sağol Akasya78. Tavsiyene uyup burada yazışmaya devam edicem, anlatınca paylaşınca iyi geliyor. Dediğin gibi ben de en çok eşim için güçlü kalmaya çalışıyorum, onun nasıl gözümün içine baktığını görüyorum. Ben de bi karamsarlığa düşüyorum bir umutlanıyorum, bir ağlıyorum bir duruluyorum öyle zaman geçiyor... Gelişmeleri buraya yazıcam belki birilerine ipucu olur. Çünkü ben de 3 yıllık süreç için de hep birşeyler arayıp durdum. 2-3 ay sonra yeniden başlayabilirim sanırım. Yeni tedavinde tüm iyilikler seninle olsun Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...
arkadaşlar detaylı ultrason için doktora gittim. doktordan çok memnun kaldım. gerçekten çok detaylı bir ultrasondu. ilk seferde 45 dk sürdü. daha sonra belli aralıklarla 2 defa daha baktı. galiba bebeğin bakılmadık bir yeri kalmadı. herhangi bir anomaliye işaret edecek en ufak bir bulgu bile çıkmadı. sma ve nöral tüp defekti için ekstra incelemelerde bulundu. şu ana kadar kas hastalığını ultrasonda belli edecek bir bulgu olabileceğini kimse söylememişti. bu doktor benzer vakalarla karşılaşmış ve ultrason taramasını yapmış. şu ana kadarki ultrason görüntilerine ve diğer oğlumun görüntülerine de bakıp karşılaştırmalar yaptı.
ilk gebeliğimde çok daha basit bir yere gitmiştim ve inceleme 10 dk bile sürmemişti. içim bayağı bir rahatladı. kalp incelemesi için 22. haftada tekrar çağırdı.
allahım inşallah bu sefer her şey güzel olur.
gözün aydın canım
herşey yolunda olucak allahın izniyle merak etme
Amin tuliprosa çok teşekkür ederim. Allah sağlıkla bebeğini kucağını almayı nasip etsin...
sumeyye008 pgt ile ilgili araştırma yaptığınızı okudum. Benim yaşadığımda belki baska sebepler vardı belki sadece talihsizlik oldu ama ben bu aşamaya gelmiş ve pgt yaptıracaklara 24 kromozomun da microarray yöntemiyle (24 sure) inceletin derim naçizane...aksi halde Allah korusun bi aksilik olduğunda aklınızda kalabilir keske daha ayrıntılı inceletme yaptırmış olsaydım diye... neden diye sormaktan yorgun düşüyor insan...
Adacığım selam ;
Evet toparlandığımı düşünüyorum. Ama yine de bazen durup dururken ağlamaya başladığım zamanlar oluyor. Etrafımdakiler şoka giriyor. Ne oldu şimdi diye.. İnşallah bu durum normaldir. Çünkü depresyona girmeyi falan hiç istemiyorum. Önümüzdeki günler için güçlü olmam lazım. Doktorlar da aynı şeyi söyledi. Hamile kalabiliyorsun. Bu çok iyi dediler. Bana ümit verdiler. Bakalım hayırlısı olsun. Allah kısmet ederse haziran gibi tekrar deneyeceğim. Uzun protokol olacak. Sen neler yapıyorsun ? Tedavin ile ilgili gelişme var mı ? Bu arada önümüzdeki günlerde Hazadeye gitmeyi düşünüyoruz. Sana da uyacak bir gün belirlersek hep beraber gideriz
Armaan sana sebepsiz demişler ama eşin ve sen genetik test yaptırmış mıydınız ? Başlamadan önce onu da yaptırmayı düşünebilirsin. En azından için rahat eder.. Umudunu kaybetme. Bana da 3 ay sonra deneyebilirsin dediler. Haziranda tekrar deneyeceğim.
Herşey güzel olacak Allah'ın izniyle.. Rosa Allah biliyor ya bu topikte olup da sağlıkla bebişini kucağına almasını istediğim, çok içten dua ettiğim kişilerden birisin.
sumeyye008 pgt ile ilgili araştırma yaptığınızı okudum. Benim yaşadığımda belki baska sebepler vardı belki sadece talihsizlik oldu ama ben bu aşamaya gelmiş ve pgt yaptıracaklara 24 kromozomun da microarray yöntemiyle (24 sure) inceletin derim naçizane...aksi halde Allah korusun bi aksilik olduğunda aklınızda kalabilir keske daha ayrıntılı inceletme yaptırmış olsaydım diye... neden diye sormaktan yorgun düşüyor insan...
armaan tedavin nerde olmuştu canım
pgt yi hangi merkez yaptı yazarsan sevinirim
Armaan sana sebepsiz demişler ama eşin ve sen genetik test yaptırmış mıydınız ? Başlamadan önce onu da yaptırmayı düşünebilirsin. En azından için rahat eder.. Umudunu kaybetme. Bana da 3 ay sonra deneyebilirsin dediler. Haziranda tekrar deneyeceğim.
Eşim ve benim kromozom analizlerimiz ve bana pıhtılaşma faktörleri testi yapılmıştı Akasya78. Htfr faktöründe heterozigot çıkmıştım yalnızca. Önceki merkezde heparin falan kullandırmışalrdı kan sulandırıcı iğne olmustum ama sonuc başarısız. yeni merkezdeki dr'um birçok kadının heterozigot oldugunu ve bunun hiç fakına bile varmadan sağlıklı doğum yaptıklarını bunun önemli olmadıgını söyledi ve biz dondurulmuşlarla 5. denemede en son pgt yi denedik ve mutluluğumuz 2.5 ay sürdü. bazı yazılarda 6. denemedensonra şansın düştüğünü söylüyor. Allah oralara getirmesin...insan az da olsa bu duyguyu tadınca daha da güçleniyor anne olma hissiyatı... Belki de hemen hemen aynı zamanda başlamış olacağız...Her lafımın sonunda yazmadan edemiyorum ama şu anki duygu yoğnluğumda sanırım: Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin işallah
Onun da sıkıntısı embiryodan 2 parça alınıyor olması. Bu da tutunma şansını düşürüyormuş. Tabii Allah ol dediyse her türlü olur.
çok sağol akasya. gerçekten okurken duygulandım. bu topiğe sen ve inci sayesinde gelmiştim. ilk başta ayrı bir başlık açmıştım ve ikiniz cevap vermiştiniz. hastalıklarımızında çok ortak noktaları var. sen de çok üzüntü yaşadın. allahım sonunda yüzünü güldürecek bence.
İnşallah canım.. Çok ağladık Allah'ın izniyle biz de güleriz inşallah
Eşim ve benim kromozom analizlerimiz ve bana pıhtılaşma faktörleri testi yapılmıştı Akasya78. Htfr faktöründe heterozigot çıkmıştım yalnızca. Önceki merkezde heparin falan kullandırmışalrdı kan sulandırıcı iğne olmustum ama sonuc başarısız. yeni merkezdeki dr'um birçok kadının heterozigot oldugunu ve bunun hiç fakına bile varmadan sağlıklı doğum yaptıklarını bunun önemli olmadıgını söyledi ve biz dondurulmuşlarla 5. denemede en son pgt yi denedik ve mutluluğumuz 2.5 ay sürdü. bazı yazılarda 6. denemedensonra şansın düştüğünü söylüyor. Allah oralara getirmesin...insan az da olsa bu duyguyu tadınca daha da güçleniyor anne olma hissiyatı... Belki de hemen hemen aynı zamanda başlamış olacağız...Her lafımın sonunda yazmadan edemiyorum ama şu anki duygu yoğnluğumda sanırım: Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin işallah
Amin canım.. Ben de sürekli bunun için dua ediyorum. Aynı şeyleri tekrar yaşamaya hiç gücüm yok. Allah bir daha yaşatmasın. Genetik testlerde sorun olmaması çok güzel. Pıhtılaşma önemli değil. Bazı doktorlar her halukarda iğne yaptırıyor. Bazıları ise önemsemiyor. Olmadı bir dahaki hamileliğinde tedbiren kan sulandırıcı iğne yaparsın. Zaten genetik sonuçları geldiğinde PGT hatası mı başka bir sorun mu durum anlaşılır. Tüp bebek tedavisinde deneme sayısı olduğuna inanmıyorum ben. Sen de benim gibi hamile kalabildiğini öğrendin. Bu bile senin için büyük bir artı. O yüzden sayıya takılma. İyi düşünelim herşey iyi olsun inşallah
Adacığım selam ;
Evet toparlandığımı düşünüyorum. Ama yine de bazen durup dururken ağlamaya başladığım zamanlar oluyor. Etrafımdakiler şoka giriyor. Ne oldu şimdi diye.. İnşallah bu durum normaldir. Çünkü depresyona girmeyi falan hiç istemiyorum. Önümüzdeki günler için güçlü olmam lazım. Doktorlar da aynı şeyi söyledi. Hamile kalabiliyorsun. Bu çok iyi dediler. Bana ümit verdiler. Bakalım hayırlısı olsun. Allah kısmet ederse haziran gibi tekrar deneyeceğim. Uzun protokol olacak. Sen neler yapıyorsun ? Tedavin ile ilgili gelişme var mı ? Bu arada önümüzdeki günlerde Hazadeye gitmeyi düşünüyoruz. Sana da uyacak bir gün belirlersek hep beraber gideriz
Herşey güzel olacak Allah'ın izniyle.. Rosa Allah biliyor ya bu topikte olup da sağlıkla bebişini kucağına almasını istediğim, çok içten dua ettiğim kişilerden birisin.
Ben de onlar gibi düşünüyorum
ben kalamıyorum herhalde akasya
neden uzun protokol açıkladılar mı
bana ikisinin farkının olmadığı söylenmişti
hazadeye gelicem kısmetse trakyada olduğum haftasonuna denk gelmezse
ne zaman düşünüyorsunuz
merve nasıl oldu göremedim onu aşıdan sonra kötüyüm diyordu
laveeeee
kader arkadaşım nerdesin
armaan tedavin nerde olmuştu canım
pgt yi hangi merkez yaptı yazarsan sevinirim
suskunada henüz yeni oldugum için özelden mesaj atamıyorum. son gittiğim merkezden memnunum ama henüz tam bir başarıya ulaşamadığımdan merkez konusunda kimseyi yönlendirmek istemiyorum. o yuzden e-mail vermekte sakınca görmezsen sana e-mailine yazabiliirm.
suskunada henüz yeni oldugum için özelden mesaj atamıyorum. son gittiğim merkezden memnunum ama henüz tam bir başarıya ulaşamadığımdan merkez konusunda kimseyi yönlendirmek istemiyorum. o yuzden e-mail vermekte sakınca görmezsen sana e-mailine yazabiliirm.
Ben de merkez ismi paylaşılmasından yana değilim. Gerçekten de burayı birçok kişi okuyor ve yanlış yönlendirebiliriz. Gerek yok. Peki canım bu olayla ilgili olarak doktorun ne diyor ? PGT hatası mı ,başka birşey mi yorum yaptılar mı ? Tıbbi tahminleri var mı ?:26:
Canım denk gelmemiş olabilir. Kalamıyorum diye düşünme. Ama aklında soru işareti varsa rahim filmi falan çektirmediysen belki onlara baktırabilirsin. Ya da pıhtılaşma, bağışıklık yaptırmış mıydın ? Onlarla ilgili olabilir mi ? :26: Benim önceki tedavimde 5 yumurtam oluşmuştu. PGT için sayı azdı. 12 yumurta görünmesine rağmen 5 'i önden gitti. Diğerleri yetişemedi. Uzun protokol ile dengeleyip ; sayıyı arttırmaya çalışacaklarmış. Merveyi ben de göremedim canım. Ama belim ağrıyor diye yazmış.Onun da hamilelikle ilgili sıkıntıları var. Allah yardımcısı olsun.
Hazadeye önümüzdeki hafta sonundan birinde gideceğiz canım. Senin trakyaya gitmediğin, mervenin eşinin çalışmadığı bir haftasonu ayarlarız inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?