- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #26.301
canım yazmıştım geçen bir prof a gittim
pek açıklama yapmadı ama adetten sonra gel dedi birşeye bakıcakmış
şüphelendi birşeylerden eşinin ve senin problemleriniz çakışmış dedi
rahimden şüphelendi dokusunda yapı bozukluğu olabilir yara olabilir laparoskopi gerekebilir ama şimdilik istemiycem dedi
ben de pek anlamadım canım rahim filmim histereskopim var zaten onlarda birşey çıkmamıştı
ama sende de var hamile kalamıyorsun diyor
bana da öyle geliyor o zaman bulun nedenini dedim
önümüzdeki hafta tekrar gidicem bitsin de benimki
pıhtılaşma çıktı 1298 homozigot önemsiz bu tutunmaya engel dedi hamile kalmana değil sen kalamıyorsun dedi
bilmem ki gülüm inşallah bulunur sebebi gerçi tüp bebeği etkilemez bu durumun
istersen başla dedi ama ben çok yoruldum galiba biraz zamana ihtiyacım var bu zamanı da normal deneyerek geçirmek istiyorum
sende de çok yumurta oluşturmaya çalışıcaklar o zaman
zamanı bellimi
nur hn ne zaman gelicek sen de inci gibi onu mu bekliycen yoksa
arkadaşlar detaylı ultrason için doktora gittim. doktordan çok memnun kaldım. gerçekten çok detaylı bir ultrasondu. ilk seferde 45 dk sürdü. daha sonra belli aralıklarla 2 defa daha baktı. galiba bebeğin bakılmadık bir yeri kalmadı. herhangi bir anomaliye işaret edecek en ufak bir bulgu bile çıkmadı. sma ve nöral tüp defekti için ekstra incelemelerde bulundu. şu ana kadar kas hastalığını ultrasonda belli edecek bir bulgu olabileceğini kimse söylememişti. bu doktor benzer vakalarla karşılaşmış ve ultrason taramasını yapmış. şu ana kadarki ultrason görüntilerine ve diğer oğlumun görüntülerine de bakıp karşılaştırmalar yaptı.
ilk gebeliğimde çok daha basit bir yere gitmiştim ve inceleme 10 dk bile sürmemişti. içim bayağı bir rahatladı. kalp incelemesi için 22. haftada tekrar çağırdı.
allahım inşallah bu sefer her şey güzel olur.
Ben de merkez ismi paylaşılmasından yana değilim. Gerçekten de burayı birçok kişi okuyor ve yanlış yönlendirebiliriz. Gerek yok. Peki canım bu olayla ilgili olarak doktorun ne diyor ? PGT hatası mı ,başka birşey mi yorum yaptılar mı ? Tıbbi tahminleri var mı ?:26:
ilk merkezde bana hsg eşime spermiyogram yapıldı ve bi sorun görülmedi ve bize sebepsiz infertilite dediler.İki aşılama yapıldı, negatif. Bir taze bir dondurulmuşlarla ivf yaptırdık bu merkezde, ikisi de olmusuz çıktı. dondurulmuşlardan önce kromozom analizi ve pıhtılaşma faktörü analizi istediler yaptırdık. ve 2. ıvf de kan sulandırıcı kullanmıştım. evimize yakın ve başarılı bir merkez diye okuduğum için bu merkezi seçmiştim ama eşim hiç memnun kalmamıştı. Doktorun sürekli acelesi vardı. Bir yandan anlıyorum zamanları çok az ama biz sıradan hastalar değiliz yani dişimiz ağrıdığı için gitmiyoruz doktora....
3. denememizde tekrar bir merkez araştırma sürecinden sonra uzak da olsa yeni merkezime karar verdim. doktorumdan ve merkezdeki diğer çalışanlardan memnunum gayet sabırlı ve ilgililer. Burada da bir taze ve dondurulmuş iki denemeden sonra histeroskopi ve pgt uygulandıktan sonra son ve 5. denememizi yaptırmıştık ve ilk kez mutlu bir haber aldım ama gerisini biliyosunuz zaten. 2.5 aylık bebeğimin kalbi durdu. pataloji sonucunda bir soruna rastlanılmamış.şimdi gelecek genetik analiz sonuçalrını bekliyoruz, ona göre doktorum değerlendirecek ve yeni bir tedavi yolu seçicez.
Kısace henüz tibbi bir tahmin yok akasyacım
Suskunada, henüz yeniyim buarada ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla sana da hikayemden şunu söylemeliyim. aralık ayında bchg sonucumu alana kadar ben de hamile kalamıyorum diye üzülüyordum onca denemeden sonra insan böyle düşünüyor tabi... Ama birden olumlu bir haber geldi, işallah tamamına da ereriz. Sana da bir anda güzel bir haber geliverir ve Allahın izniyle bebeğini kucağına alırsın. Bu mücadeleyi mutlulukla sonlandırıcaz İnşallah hepimiz
Herkese selam
Armaan yazmıştım ama görmedin sanırım. Tekrardan hoş geldin
Adacığım benim hamilelik baya zor geçiyor ağrılarım sancılarım çok fazla yemin ederim hayattan soğudum
Yalnızlıkta cnaıma tak ettiEe sabah kalkıyorum tekim kahvaltıyı kim hazırlayacak mecburen ben
Hazırlıyorum her yerime sancı giriyor.Halim çok fena yinede bu halime bin şükür inşallah bu emeklerin karşılığını yavrumu sağlıklı bi
şekilde kucağıma alarak alırım.Rabbim sizlerede nasip etsin ama böyle sorunlu olmasın
Herkese selam
Armaan yazmıştım ama görmedin sanırım. Tekrardan hoş geldin
Ben nedense sebepsiz denilen şeylere inanmıyorum.Tamam 1,2 tedavinde belki tesadüftür ve hamile kalamadın. Ama bir insan hiç hamile kalamıyorsa bir sebebi olmalı diye düşünüyorum. O sebep tespit edilince de sorun çözülür gibime geliyor. Senin genetik sorun yaşamla bağdaşmıyor dimi ? Yani Allah korusun normal denediğinde sorunlu ise tutunmuyor ya da düşüyor. Eğer öyleyse normal denemek çok mantıklı.. Biz de öyle bişey yok. Maalesef yaşamla bağdaşıyor
Haziran gibi düşünüyorum canım. Nur Hanım ağustosta dönecek. Benim uzun protokol olacağından belki sonuna denk gelir. Ama beni bekleme dedi. Vücut hamileliğe alışmışken fazla ara vermeden tekrar denemek iyiymiş. Sanırım tutunmayı kolaylaştırıyormuş. O nedenle fazla ara vermeyeceğim.
Çok teşekkür ederim inci tanesi, hoşbulduk. kusura bakma lütfen takip etmekte biraz zorlandım açıkçası ama sanırım alışıcam kısa zamanda... Sen de yeniden tedaviye başlayacaklardan mısın? yoksa umutlarımızdan biri misin?
Evet ya bebekte kendide iyidir umarımAkide yok ne zamandır :26: İyilerdir inş.
yok olmazsın mervişim.bak ben olmadım...
nazefsa canım inşallah ikiz olur üçüz olmaz inşallah...
Mervem az kaldı, sabır canım
Adacığım benim hamilelik baya zor geçiyor ağrılarım sancılarım çok fazla yemin ederim hayattan soğudum
Yalnızlıkta cnaıma tak ettiEe sabah kalkıyorum tekim kahvaltıyı kim hazırlayacak mecburen ben
Hazırlıyorum her yerime sancı giriyor.Halim çok fena yinede bu halime bin şükür inşallah bu emeklerin karşılığını yavrumu sağlıklı bi
şekilde kucağıma alarak alırım.Rabbim sizlerede nasip etsin ama böyle sorunlu olmasın
Hoşgeldin canım aramıza
sabır canım sabır
bugün bir arkadaşım daha olumsuz haberini aldım yıkıldım
iki kere yumurta toplanmıştı yumurta kalitesizliği vardı
bir sürü çaba ve bugün sonuç aldık olumsuz
allah hayırlısını versin tabiki teselli buluyoruz mantıklı düşününce ama zor zamanlar geçiriyoruz
zor bir sınavdan geçiyoruz
allah yardımcın olsun tatlım
yalnızlık zordur ama biraz daha sabır az kaldı tatlım
Çok teşekkür ederim inci tanesi, hoşbulduk. kusura bakma lütfen takip etmekte biraz zorlandım açıkçası ama sanırım alışıcam kısa zamanda... Sen de yeniden tedaviye başlayacaklardan mısın? yoksa umutlarımızdan biri misin?
Hoşbulduk merve, çok teşekkür ederim.
anladığım kadarıyla sen hamilesin, çok sevindim senin adına, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...
Akasya78 çok teşekkür ederim mesajın için. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben henüz yeni form üyesi olduğumdan özel mesaj gönderemiyormusum malesef. benim bebeğim gideli henüz 1 hafta oldu zor günler toparlanmaya çalışıyorum. 24 sure yaptırmıstık ama % 15 hatalı sonuc verebilirmis o da bize mi denk geldi bilmiyorum. pıhtılaşma faktörüm heterozigot idi dr önemsememişti. Bilemiyorum ve belirsizlik en kötüsü...Umarım en kısa sürede hayırlı haberler alırız. Dualarım sizinle olacak
arkadaşlar detaylı ultrason için doktora gittim. doktordan çok memnun kaldım. gerçekten çok detaylı bir ultrasondu. ilk seferde 45 dk sürdü. daha sonra belli aralıklarla 2 defa daha baktı. galiba bebeğin bakılmadık bir yeri kalmadı. herhangi bir anomaliye işaret edecek en ufak bir bulgu bile çıkmadı. sma ve nöral tüp defekti için ekstra incelemelerde bulundu. şu ana kadar kas hastalığını ultrasonda belli edecek bir bulgu olabileceğini kimse söylememişti. bu doktor benzer vakalarla karşılaşmış ve ultrason taramasını yapmış. şu ana kadarki ultrason görüntilerine ve diğer oğlumun görüntülerine de bakıp karşılaştırmalar yaptı.
ilk gebeliğimde çok daha basit bir yere gitmiştim ve inceleme 10 dk bile sürmemişti. içim bayağı bir rahatladı. kalp incelemesi için 22. haftada tekrar çağırdı.
allahım inşallah bu sefer her şey güzel olur.
armann
mattika, özlem , hanzade ,chnb herkes iyidir inşallah
canım yazmıştım geçen bir prof a gittim
pek açıklama yapmadı ama adetten sonra gel dedi birşeye bakıcakmış
şüphelendi birşeylerden eşinin ve senin problemleriniz çakışmış dedi
rahimden şüphelendi dokusunda yapı bozukluğu olabilir yara olabilir laparoskopi gerekebilir ama şimdilik istemiycem dedi
ben de pek anlamadım canım rahim filmim histereskopim var zaten onlarda birşey çıkmamıştı
ama sende de var hamile kalamıyorsun diyor
bana da öyle geliyor o zaman bulun nedenini dedim
önümüzdeki hafta tekrar gidicem bitsin de benimki
pıhtılaşma çıktı 1298 homozigot önemsiz bu tutunmaya engel dedi hamile kalmana değil sen kalamıyorsun dedi
bilmem ki gülüm inşallah bulunur sebebi gerçi tüp bebeği etkilemez bu durumun
istersen başla dedi ama ben çok yoruldum galiba biraz zamana ihtiyacım var bu zamanı da normal deneyerek geçirmek istiyorum
sende de çok yumurta oluşturmaya çalışıcaklar o zaman
zamanı bellimi
nur hn ne zaman gelicek sen de inci gibi onu mu bekliycen yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?