- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 259
- 173
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #28.701
Arkadaşlar, şuan PGT fiyatları ne kadar. Bilgi verirseniz sevinirim...
mrb canım. allahım inşallah sağlıkla veriri kucağıma. senin oğlun ne durumda şimdi. inşallah sende benim gibi ilk seferde hamile kalırsın. oğlunun genetik testi yapıldımı mutasyon bulundu mu?
Genetik testi yapıldı fakat daha sonuç belli degil.ancak sma en ağır tipi üzerinde duruluyor.mutasyonun tam larak ne anlama geliyor? şu an yolun en başındayız hangi Genetik testi yapıldı fakat daha sonuç belli degil.ancak sma en ağır tipi üzerinde duruluyor.mutasyonun tam larak ne anlama geliyor? şu an yolun en başındayız hangi aşamalardan geçtigini bilmek istiyorum.ilgin için çok teşekkür ederim
oğlumun hastalığını 35 günlükken öğrendik. hareketlerinden şüphelenip çocuk doktoruna götürdük o da nöroloji doktoruna yönlendirdi ve ilk muayenede sma teşhisi kondu. daha sonra teşhisi doğrulmak için bi takım kan tahlillleri ve emg yapıldı. 3 aylık olana kadar evdeydik. daha sonra hırıltı şikayetiyle hastaneye götürdük ve aynı gün yoğun bakıma alındı ve tam 8 ay yattı yoğun bakımda. hayatımın en kötü günleriydi o günler. ilk zamanlar oğlumu sadece 10 dk görüyordum. sonlara doğru daha çok kalmaya başladım yanında. ilk yattığında solunum makinasına bağlandı. sonra kendi kendine nefes alamayacağı anlaşılınca soluk borusundan delik açılıp solunum makinasına bağladılar. beslenmesi burnundan hortumla oluyordu. uzun süre bu şekilde olamayacağı için karından mideye direk bir hortum taktılar ve o şekilde beslendi. 8 ay sonunda hastanedeki makinaların aynılarından eve alıp oğlumu eve çıkardık. opra bana nasıl bakacağım konusunda eğitim verdiler. 4 ay evde kaldık ve sonrada vefat etti oğlum. o 4 ayımız çok güzel geçti. gece gündüz her an yanındaydım. oğlumda çok mutluydu.
teşhis kısmında ise oğlumun kanını hastanede aldırıp özel bi labaratuara götürdük. sma hastası dedik ve ona göre tahlil yapıldı. smn 1 geni ekson 7 ve 8 delesyonu çıktı. sma hastalığına sebeb olan birkaç gen varmış.
pgt yapılabilmesi için problemin tam olarak hangi genden kaynaklandığının bulunması gerekiyormuş.
oğlumun hastalığını 35 günlükken öğrendik. hareketlerinden şüphelenip çocuk doktoruna götürdük o da nöroloji doktoruna yönlendirdi ve ilk muayenede sma teşhisi kondu. daha sonra teşhisi doğrulmak için bi takım kan tahlillleri ve emg yapıldı. 3 aylık olana kadar evdeydik. daha sonra hırıltı şikayetiyle hastaneye götürdük ve aynı gün yoğun bakıma alındı ve tam 8 ay yattı yoğun bakımda. hayatımın en kötü günleriydi o günler. ilk zamanlar oğlumu sadece 10 dk görüyordum. sonlara doğru daha çok kalmaya başladım yanında. ilk yattığında solunum makinasına bağlandı. sonra kendi kendine nefes alamayacağı anlaşılınca soluk borusundan delik açılıp solunum makinasına bağladılar. beslenmesi burnundan hortumla oluyordu. uzun süre bu şekilde olamayacağı için karından mideye direk bir hortum taktılar ve o şekilde beslendi. 8 ay sonunda hastanedeki makinaların aynılarından eve alıp oğlumu eve çıkardık. opra bana nasıl bakacağım konusunda eğitim verdiler. 4 ay evde kaldık ve sonrada vefat etti oğlum. o 4 ayımız çok güzel geçti. gece gündüz her an yanındaydım. oğlumda çok mutluydu.
teşhis kısmında ise oğlumun kanını hastanede aldırıp özel bi labaratuara götürdük. sma hastası dedik ve ona göre tahlil yapıldı. smn 1 geni ekson 7 ve 8 delesyonu çıktı. sma hastalığına sebeb olan birkaç gen varmış.
pgt yapılabilmesi için problemin tam olarak hangi genden kaynaklandığının bulunması gerekiyormuş.
Kızlar Allah hepinizden razı olsun... Ağlattınız beni inanınSizler en yakın şahitlerimsiniz böyle bir sonuç alabilmek için nasıl didindiğimin nasıl çabaladığımın... Desteğinizle, dualarınızla hep yanımda oldunuz. Çoğu zaman en yakınlarımdan bile yakın oldunuz. Buraya yazmaya başladığım zamandan bu zamana bakıyorum neler yaşamışız neler paylaşmışız...
Ben bugün şükürler olsun bebeklerimin varlığını tam anlamıyla hissettim. Allah'a ne kadar hamd etsem az... İnşaallah sağlıkla devamı gelir ve inşaallah kokularını içime çektiğim günleri de görebilirim. Sonucu aldığımızdan beri eşimle sersem gibiyiz. Hala inanamıyoruz...
Pgt çok zorlu bir süreç... Normal tedavi olanlara nazaran biz daha zor aşamalardan geçiyoruz. Ama ne olur pes etmeyin ne olur. İnanıyorum ki hepimizin hasreti bir gün son bulacak... Her daim dualarımdasınız... İyi ki varsınız...
Kızlar Allah hepinizden razı olsun... Ağlattınız beni inanınSizler en yakın şahitlerimsiniz böyle bir sonuç alabilmek için nasıl didindiğimin nasıl çabaladığımın... Desteğinizle, dualarınızla hep yanımda oldunuz. Çoğu zaman en yakınlarımdan bile yakın oldunuz. Buraya yazmaya başladığım zamandan bu zamana bakıyorum neler yaşamışız neler paylaşmışız...
Ben bugün şükürler olsun bebeklerimin varlığını tam anlamıyla hissettim. Allah'a ne kadar hamd etsem az... İnşaallah sağlıkla devamı gelir ve inşaallah kokularını içime çektiğim günleri de görebilirim. Sonucu aldığımızdan beri eşimle sersem gibiyiz. Hala inanamıyoruz...
Pgt çok zorlu bir süreç... Normal tedavi olanlara nazaran biz daha zor aşamalardan geçiyoruz. Ama ne olur pes etmeyin ne olur. İnanıyorum ki hepimizin hasreti bir gün son bulacak... Her daim dualarımdasınız... İyi ki varsınız...
rosa tekrar başın sağolsun,çok üzüldüm merak ediyordum hep,oğlunun neden vefat ettiğini...bu çok büyük bir acı,bizler düşük yapınca bile ne kadar üzülüyorduk...küçücük canıyla ne acılar çekmiş...Allahım bir daha yaşatmasın,sabırlar versin inşallah...doğacak oğlunla,acıların biraz olsun hafiflesin inşallah...
Allahım yavrularımızı korusun...Amin.
Ah Tulipim ah. nasıl unutabilirim ki...13 kasım mesajını okuyunca oğlum melek oldu yazını ( Bir an beynim durdu başta yeni hamileydin düşük mü yaptın acaba dedim sonra o haftada oğlum yazamazdın anladım. O gün çok üzüldüm çok ağladım... 14 Kasımda da doğuma gitiim...
hala oğlum diyemiyorum bu bebeğe. doğupta kucağıma alıncaya kadar da diyemeyeceğim galiba. allah bu bebeklerimize sağlık versin inşallah.
İncimmmm Allahım tamamına erdirsin konuştuk telde gerçi...
amin canım. hala yine oğlumu kaybettiğim için değilde çektiği acıları unutamadığım için ağlıyorum. insan başına gelmeyince en büyük acının sevdiği birisini kaybetmek olduğunu sanıyor. ama yaşarken acı çektiğini görmek bin kat daha kötü. şu an o kadar huzurluyumki cennetin en güzel yerinde mutlu mesut annesini bekliyor benim oğlum. allah kimseye yaşatmasın bu acıyı.
Tuliprosa...basin sagolsun canim...bende 2,5 yasindaki oglumu kaybettim...2sene boyunca hastanede kaldik mücadele verdik...ama Rabbimin sevgili kuluymus yanina aldi...senin acini cok iyi anliyorum...benim melegim son nefesini vermeden simsiki parmagimi tuttu benimle vedalasdi ve kalbi durdu...biz esimle tekrar toparlanamadik...ve Türkiye ye kesin dönüs yapdik...Rabbim beterin beterini vermesin ...bu gunumuze Hamd olsun...hep sehit annelerini düsünür halime sukur ederim...Rabbim hepimize bol sabir versin
seninde başın sağolsun canım. allah en kısa zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin.
tuliprosa ve saruhan arkadaşlarım başınız sağolsun allah bir daha göstermesin normal yolla kalan hamileliklermiydi bu hamileliğiniz fazla sorupta üzmekte istemiyorum ama
Amin canim...ben birtane düsük yapmisdim sonra 6ay korundum...ondan sonra gene hamile kaldim evet bizimki normal yoldan di o zaman henuz genetik hastaligimizi bilmiyorduk...simdi Ankara dayim pgt yapdirmak icin...
Canlar sağolun
Bugün testimizi yeniledik. 848,99 çıktı şükürler olsunHayal gibi geliyor hala.
Bugünleri görebilmek gerçekten bir hayaldi. Allah nasip etti hamd olsun.
Hepiniz her daim dualarımdasınız kader arkadaşlarım... Hepimizin yüzü gülecek evlatlarımızla inşaallah...
Kızlar İncimde anne oluyor şükürler olsun değeri 348.5
Allahım sağlıkla kuzularını kucagına almayı nasip etsin inşallahhh
Canlar sağolun
Bugün testimizi yeniledik. 848,99 çıktı şükürler olsunHayal gibi geliyor hala.
Bugünleri görebilmek gerçekten bir hayaldi. Allah nasip etti hamd olsun.
Hepiniz her daim dualarımdasınız kader arkadaşlarım... Hepimizin yüzü gülecek evlatlarımızla inşaallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?