Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Telefondan anca bu kadar oluo 2 kere yüklemişim
Allahım isteyen herkese versin inşallah bu duyguyu

Sağolasın, yazdıkların elbette bizlere umut oluyor. çok sevindim sizin adınıza. daha önce hikayeni topiğin en başından okumuştum. sen tüp denemelerini nerede yaptırmıştın? evliliğinin kaçıncı yılında hamile kaldın? ben de 7 yıllık evliyim.ilk 2 yıl korunduk.korunmayı bıraktığımız ay hamile kalmışım. tabi o zaman yaşım 30du. zaten 28 yaşımda evlendim. boş gebelik oldu bebek düştü. kürtaj falan derken 3 ay bekleyin dediler. sanki hemen olacakmış gibi yine korunduk. sonra 1 yıl bu ayolur önümüzdeki ay olur diye bekleyerek geçti. sonra iltihap şüphesiyle eşime sperm testi yapıldı varikosel olduğu ortaya çıktı. ameliyat mı olsamı olmasamı derken 1 yıl geçti. ameliyata karar verdik ameliyat oldu .sonra 1 yıl düzelmesi için bekleyin dediler. derken olmayınca ben de ileri araştırmalar hsg, histeroskopi falan... 1 aşılama oldu negatif. sonra tüpe geçtik. embriyo sayısı 10 tane kalitesi çok güzel dediler. 2 tane transfer oldu sonuç negatif. 5 tanesi donduruldu.negatiften sonra eşim ve bana kromozom testi yapıldı. bende translokasyon oplduğu ortaya çıktı. sonraki deneme için pgt yapmaya karar verildi. sonraki donmuşlarla olan denemede embriyolar çözülünce pgt yapılamadan ölmüşler. tranfer iptal oldu. 2. deneme için yeniden başladık herşeye. bu arada yaş 35 oldu. bu uğraşlarla 5 yıl geçmiş. tabi bu sefer 5 olgun yumurtam oldu. 5. güne sadece 1 tanesi gitti ona da pgt yapılınca trizomi13 çıktı. transfer yine iptal oldu. 5 yıldır uğraşlarla elde var 0. tekrar denemek için eylülü bekliyorum. sen kaç yıl sonra kavuştun bebişine. önerilerin varsa açığım. sevgiler...

Cnm neredeyse aynı şeyleri yaşamışız bende ilk 2 sene korundum sonra doğal gebelik oldu ve anembriyonik dendi kürtaj oldum sonra aradan 4 ay geçti yine boş gebelikden kürtaj oldum.sonra acaba sorun n die doktora gittik eşime spermiyogram yapıldı çok düşük çıktı iyot almıştı o zaman çünkü . Sonra hemen yeditepe üniv hast cem fıçıcıoğlunda tüp bebek denedik olmadı sonra doğal kaldım ama oda boş gebelikdi kürtaj oldum sonra histereskopi yapıldı biraz yapışıklık çıktı neyse 2. Tüpe başladı sonra oda nefatif oldu ama sadece eşime yöneldi doktor bende acaba bendede sorun varmı die merak ettm ve kromozom testi yaptımki 3 ve 7 kromomlarımdatranslokasyon çıktı hemen pgt yapıldı 3 tüp denedik oda negatif. oldu sonraki ay korunmadık ve hamile oldugumu öğrendik şükürler olsun kızım var şimdi.

Yani n diyebilirim işde yaşadıklarımı yazdım öneri şeklinde deil ama bence korunma, yani şöle düşün seni kürtajmı yoruo yoksa tüp bebekmi n bilim zor allah yardımcın olsun meliscim inşallah kısa zamanda hamile kalırsın. Ve bende 5 yıllık ewliyim 3 sene mücadele ettim

biz zaten 4-5 yıldır korunmuyoruz. bir daha da gebelik oluşmadı. bir kere daha testte hamile çıktı ama 5 gün sonra kanama başladı. bizde de hem eşimde hem ben de sorun var şimdi. 2 seferdir transfer de iptal olunca iyice umutsuz olmaya başladım.

bebeiğin doğunca ona da kromozom testi yaptırdın mı? çok şükür sağlıklı doğmmuş. ben de 7 ve 13 . kromozomlarda translokasyon var. genetik dr u bana dua etki trizomi 13 olmamış deddi. trizomi13 yaşar dedi.hem de sakat olurdu dedi. ben de öyle deyince iyice korktum.tüp bebek dr u bana da korunmayın dedi. biz zaten korunmuyoruz olmuyor ki? rabbim sağlıklısını nasip etsin. bizlere kaldıramayacağımız yükler vermesin.

bu arada sen kaç yaşındasın?Rabbim nasip edince eşindeki problem de translokasyon da hepsi boş değil mi? O yeterki ol desin.

sevgilerimle

Hayır kızıma yaptırmadım daha çok küçük ileriki zamanda yaptırrım cnm dediğin gibi yeterki rabbim ol desin ben varya n testler yaptım ha bu ha bu ay die die kızlar bilir akasya incitanesi chnb nazefsa hitucu....
Burda neleri neleri gördük ama n olur sen inan ben 4. Denemeyi yapıcaktım doktor dediki bekle yaz aylarında nsan daha motive oluo bak sendede translokasyon var belki annenedede var ama sen oldun ve sağlıklısın o yüzden lütfen iyi düşün ewet zor biliorum ama imkansız deil hiö
Ç ummadıgın anda olur inşallahnrabbşm seninde yüzünü güldürür. Testkerede çok aldanma bak chnb nin ağlu onda bir down dediler n olursa olsun doğurucam dedi hemde doğal oldu ama şükürler olsun aradamız sağlıklı degerler oranlar riskler hepsi boş önemli olan inanmak allah yardımcın olsun

Buradayim incim sagol benide hatirlsmissin bu aralar saglik durumun pek iyi degil cok siddetli bel agrisi cekiyorum bugun biraz daha iyiyim birde havalar duzeldi eslem de buyudu Almina kocaman oldu bu yuzuden hergun disarilardayiz aksam gelincede yorgun dusuyorum inan evde temislik bile yqpmaya zaman bulamiyorum zaman cok cabuk geciyor artik

Sen nasilsin hamilelik nasil geciyor karnin cikmikmistir biraz ozledim hamilelik hallerimi

Çok geçmiş olsun cnm özlemim dikkat vallahi çocukla zor oluryor.
Benimde çok belim ağırıo neden bilmiorum vallahi.

Burdayız inci teyze burdayız seni çoooookkk özledik kuzucuk oğlun nasıl ve lütfennnn ama lütfennnnn resim istiyoruzzzz

slm arkadaşlar infertilite tüp bebek derken ptg artık bu sayfadayım bugünde doktor bu nu istedi ama hiç bilgim yok netten biraz araştırdımm..maliyetti çok üstelik tutmasıda garanti değil..

asıl merak ettiğim diyelimki problemli bulunduk tedavisi varmı

bundan sonraki tüpleri hep pgt li mi yapturmak gerekecek

MaşeAllah, BArakAllah. RAbbim nazarlardan korusun. Çok güzel olmuş. Doğduğunda ninnarcık bir şeydi. Şimdi de çok tatlı. Hele beyaz elbiseli çok şeker. Rabbim bana ve tüm isteyenlere de hayırlısından nasip eylesin.

Öncelikle geçmiş olsun. Aramıza hoş geldin. Sen öncelikle sizdeki sorunu ve neden pgt istenildiğini yazarsan, sorularına cevap vermek daha kolay olur. Allah kolaylaştırsın.

ve pgt problemli yada problemssiz hamile kalan varmı

Canım pgt problem deyil ki... Pgt genetik sorunu olan hastalarda kullanılan bir tür tedavi. Tüp bebek yaptırdığında PGT yöntemiyle, embrioların genlerine bakıyolar. Genetik açıdan sağlıklı olanları hasta olanlardan ayırt edip, sağlıklı embrioları anneye transfer ediyolar. Eğer genetik bir rahatsızlık varsa her tüp denemesinde PGT yaptırmnı isteye bilirler.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. Aramıza hoş geldin. Sen öncelikle sizdeki sorunu ve neden pgt istenildiğini yazarsan, sorularına cevap vermek daha kolay olur. Allah kolaylaştırsın.

nasıl da yazmışım kafam artık öle doluki nerden girip nereye bağlamışım anca farkettim kusura bakma cnm
benim rezervim az. eşimde morfoloji sınırda . 3 aşılama 3 de tüp denedik olmadı bugünde doktor pgt dedi 3 tüpdede 1.kalüte embriyo transfer edildi ancak tutmadı hatta doktor da embriyologda çok şaşırmışlar...doktor artık pgt demiş ama ankaraya mı yönlendirecek nereye henüs bilmiyorum işte böle

korkum olumsuz çıkması ..... bunun tedavisinin olup olmadığı ....ve bu nu kaç kere yaptırmak zorunda olacağımm mali konu bizi iyice mahvettide

Sana başka hangi testler yapıldı, rahimin durumu, tüplerin durumu nasıl... bilmiyorum. Ancak ben aynen senin gibi bir durumdayken pgt yapıldı. Benim de ilk 3 denemede çok kaliteli embrio verilmesine rağmen hiç gebelik oluşmadı. 4. de pgt yaptırdık. 9 embrionun 4 de ciddi genetik problem ortaya çıktı. Oysa hasta olan embriolar daha sağlıklı görünüyolardı. Sonra transferim oldu ve ilk defa hamile kalmıştım. Hem de verilen tüm embriolar tutmuştu. Biri 7. haftada gelişimini durdurdu. Ancak diğeri 17 haftalık ve çok sağlıklı görünüyorken suyumun gelmesi nedeni ile kayb ettim elhamduLillah. Yani pgt bende işe yaradı ve bir daha tüp yaptırdığımda da mutlaka pgt ile yaptırıcam.

mrb hazade. maşallah kuzucuğun büyümüş. özledik seni bayağıdır yoktun. ben doğum yaptım oğlum 22 günlük oldu. iyiz allaha şükür.

Canım, Allah bağışlasın... benim aklımda kalan hesap doğruymuş o zaman:)
Amin, cümlemize inşallah...
sağol izzciğim. çok dikkatlisin iyi hesaplamışsın.

Sagol hazademm dikkat et ben dun doktora gittim
Benim ilk kizdan oncede vardi bu bel agrisi ve sebep yine ayniymis
KArin kaslarim iyi calismiyormus butun yuku bele veriyormusum
Bu yuzden bel yorgun dusup boyle agrilara sebep oluyormus
Hamileliktede cok oluyormus yani sonrasi
Hamile kalinca butun yuku bel cekiyor e sonrada dogum yapinca bel yorgunlugu atiyor bu yuzden sporrrrrrr
Yuruyus ve karin kaslarini yeniden ve duzenli calstiracak egzersizler baska turlu gecmedine imkan yokkkk
Ilaclar belli bir zaman sonra etki etmiyor daha once cok kullandim yaklasim 6.aydan sonra ilacin faydasini goremiyorsun.

korkum olumsuz çıkması ..... bunun tedavisinin olup olmadığı ....ve bu nu kaç kere yaptırmak zorunda olacağımm mali konu bizi iyice mahvettide

Malesef böyle bir durum var. Yani kimse garanti vermiyor, veremez de. Çünki her şey Allahın ol demesine bağlı. Ancak bu da bir alternatif yöntem. Eğer problem sırf genetik kaynaklı ise ve sağlıklı embrio bulunup transfer edilirse tutma ihtimali yüksek. Eğer sorun genetik kaynaklıysa tek yolu tekrar-tekrar denemek. Her hangi bir tedavisi de yok, duadan başka. Tutana kadar da malesef denemekten başka çaremiz yok.

Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Acaba gerçekten tüm tetkikler yapılmış ve tek sorun genetiğin olması ihtimalimi???? Bu başarısızlık rahim kaynaklı ola bilirmi... tüplerdeki problem ve ya bağışıklık sistemindeki problemden kaynaklanıyor ola bilirmi... Bu ihtimaller sizde değerlendirildimi acaba??

ne güsel irdelemişsin ilgine teşekkür ederim....laparoskopi oldum tüpler açık rahimde normal işte bağışıklık sistemini bilmiyorum
gittiğim doktor profosör dü yani ağzından bunların çıktığını duydum...bilmiyorum sumeyye ya aslında yaptıklarıda yeterli değil di demekki belkide 3.tüp yapmadan bunu istemeliydi herşey daha çok çıkardı ortaya hem şimdi bi sonrakinin masrafını düşünüyorum bende eşimde çalışıyoruz bu millet bu sorunların altından nasıl kalkar..aklım almıyor artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…