- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 259
- 173
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #30.221
merhaba armaan
benim eşimde dengeli translokasyon taşıyıcılığı var normal yolla hamile kaldım ben
hamileliğim boyunca perinatoloğa gittim dr um amniyosentezi önermişti bana risk açısından
bilinmeze doğru gideceğime kendimi yiyeceğime ne olduğunu bilip hazırlanmak daha mantıklı geliyor bana
o yüzden 16. haftamda amniyosentez yaptırdım
2 dk anca sürdü iğne batışının acısı kan alma gibi sadece rahim duvarından girerken çok hafif elektrik çarpmış gibi oluyorsun o kadar
sonraki birkaç gün dinlen dedi drum ama ben yatmadım hiç neredeyse çok şükür kanamam da olmadı atlattık
sonuç kızım da babası gibi taşıyıcı sadece 4 hafta zorluk çektim sonuç gelene kadar hayati açıdan riskli bir durum olmadığı için
aldırıp aldırmama kararı arasında kalmadık ama kalsak da ne yapacağımızı konuşmuştuk daha önce eşimle
tıp teknolojik açıdan bu kadar ileriyken bize çoğu cevabı veriyorken kenarda oturup beklemek bana garip geliyor
bebek sahibi olmak için maddi manevi canımızı dişimize takıyoruz hamile kalınca herşey bitiyor hiç test yaptırmıyoruz
bu bir çelişki değil mi? elimizde imkan varken yaptırmamak? kendimizle ilgili olsa her testi yaptırmaz mıyız?
yazdıklarım benim düşüncelerim kimse yanlış anlamasın herkesin düşüncesine saygım var
ama imkan varken yaptırma bence denmesi bebeğe yapılmış en büyük haksızlık gibi geliyor bana
kendinizi onun yerine koyup öyle cevap verin...
Yaptırma deyenlerden biri benim. Ve yaptırma derken tamamen bebek açısından diyorum. Hiç kimsenin yaşam şansını almaya hakkımız yok. Allah ona can vermişse o canı almakta Allaha aitdir. Ve amniyo yaptırmanın bebeğe hiç bir yararı yoktur. Yaptırma nedeninin sağlıksız olduğu zaman aldırmak için olduğunu hatırlatırım. Hiç bir zaman bebek iyi olsun diye amniyo yaptırılmaz. İyiyse zaten bir şeye gerek yok, değilse de aldırılmasa bile o kadar zaman annenin stresini taşıyıcak. Her kesin kararı kendine ait. Yalnız kimse aldırmağın bebek için yararlı olduğunu savunamaz. Hiç bir hastalık bireğin kendi için ölümden fena olamaz. En ağır hastalığı yenmek için insan elinden geleni yapar. Gidip de kendini öldürmez. Doğulmamış bebeği insan zann etmemek ve ölmeğin onun için daha iyi olduğunu savunmak ta yanlış. Kendimiz açısından amniyo yaptırmanın daha iyi olduğuna dair türlü-türlü mazeretimiz ola bilr. Ancak bebek açısından asla.
merhaba armaan
benim eşimde dengeli translokasyon taşıyıcılığı var normal yolla hamile kaldım ben
hamileliğim boyunca perinatoloğa gittim dr um amniyosentezi önermişti bana risk açısından
bilinmeze doğru gideceğime kendimi yiyeceğime ne olduğunu bilip hazırlanmak daha mantıklı geliyor bana
o yüzden 16. haftamda amniyosentez yaptırdım
2 dk anca sürdü iğne batışının acısı kan alma gibi sadece rahim duvarından girerken çok hafif elektrik çarpmış gibi oluyorsun o kadar
sonraki birkaç gün dinlen dedi drum ama ben yatmadım hiç neredeyse çok şükür kanamam da olmadı atlattık
sonuç kızım da babası gibi taşıyıcı sadece 4 hafta zorluk çektim sonuç gelene kadar hayati açıdan riskli bir durum olmadığı için
aldırıp aldırmama kararı arasında kalmadık ama kalsak da ne yapacağımızı konuşmuştuk daha önce eşimle
tıp teknolojik açıdan bu kadar ileriyken bize çoğu cevabı veriyorken kenarda oturup beklemek bana garip geliyor
bebek sahibi olmak için maddi manevi canımızı dişimize takıyoruz hamile kalınca herşey bitiyor hiç test yaptırmıyoruz
bu bir çelişki değil mi? elimizde imkan varken yaptırmamak? kendimizle ilgili olsa her testi yaptırmaz mıyız?
yazdıklarım benim düşüncelerim kimse yanlış anlamasın herkesin düşüncesine saygım var
ama imkan varken yaptırma bence denmesi bebeğe yapılmış en büyük haksızlık gibi geliyor bana
kendinizi onun yerine koyup öyle cevap verin...
Petunta , Sümeyye samimi duygularınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
İşin etik ya da ahlaki yanı çok tartışılır. Herkesin kendine göre bir yaklaşımı ve kararı olacaktır muhakkak zaten...
bizim önceki tecrübemizde hasta bir bebek sözkonusuydu ve kimi doğa kimi Allah der ve bu bebeğin yaşamını sonlandırdı. sonuçta doğal yoldan hamile değilim bir müdahale sözkonusu aynı müdaheleyi bebeğin sağlığı için de kullanmak zorundayım belki bu yolda. bu aşamaya gelmiş arkadaşların çoğu sağlıklı bir bebeği olsun dünyaya geldiğinde kendisi gibi zorluklar çekmesin diye uğraşıyor. yoksa doğal yoldan hamile kalır ve sonucu kabullenirdi.
dediğim gibi bu konu okullarda etik derslerinde bile tartışılıyor da sonucu kesin olan bir durum değil herkesin kendi vicdanı. Petunya Ben operasyondan korkmuyorum da belli bir düşük riski taşıdığı için ya sağlıklıysa ve ben bunu yaptırdığım için düşüğe neden olursam diye Allah korusun. O nedenle bu işlemi yaptırıp sorun yaşayanlar veya yaşamayanlar paylaşır mı diye sormuştum daha çok.
kimi için çocuk sahibi olmak sıradan bir olayken bizim için önemli bir sınav...umarım ben de hamileliğin tadını çıkarta çıkarta doğumumu bekleyebilirim. herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin Allah
Armaan neden amniyosentez yaptırman gerekiyor ? Geçmişi okuyamadım. Bebekte risk mi var ki ? Sadece yaşın nedeniyle ise başka belirti yoksa yaptırma derim. Benim iş arkadaşımın da yaş nedeniyle riskli dendi. Başka bir doktora gitti. O doktor bebeği takip edelim gerekirse yapalım demiş. Bir de bir kan testinden bahsetti. Amniyoya gerek olmadan anne kanından bakılabiliyormuş. Onu bir araştır istersen.
Bu arada bu çok kişiye özel bir konu. Herkesin fikri ve düşüncesine saygı duymak lazım. Zor kararlar , zor işler.. Allah kimseyi bununla imtihan etmesin.
Armaan neden amniyosentez yaptırman gerekiyor ? Geçmişi okuyamadım. Bebekte risk mi var ki ? Sadece yaşın nedeniyle ise başka belirti yoksa yaptırma derim. Benim iş arkadaşımın da yaş nedeniyle riskli dendi. Başka bir doktora gitti. O doktor bebeği takip edelim gerekirse yapalım demiş. Bir de bir kan testinden bahsetti. Amniyoya gerek olmadan anne kanından bakılabiliyormuş. Onu bir araştır istersen.
Bu arada bu çok kişiye özel bir konu. Herkesin fikri ve düşüncesine saygı duymak lazım. Zor kararlar , zor işler.. Allah kimseyi bununla imtihan etmesin.
Merhaba kızlar ,iyiyim çok şükür şimdi detaylı ultrasonu bekliyorum. İnşallah güzel geçer .Armaan genetik durumun için bir şey diyemem ama yaş ve gebeliğin başında kanamanın olması büyük bir risk değil sanırım. İkili ve dörtlü testleri yapmadan mı doktorun amiyosentez öneriyor? Çokta anlamıyorum .Sanırım karar vermiş gibisin.Senin ve bebeğin için hayırlısı olsun.Her aşaması farlı kaygılarla geçiyor hamileliğin.Allah buradaki herkese ruhen,bedenen,zihnen sağlıklı bebekler nasip etsin.
İnci nasılsın?Serklajın güzel geçer inşallah.Sen ikili, dörtlü test ,detaylı yaptırdın mı?
inci Allah yardımcın olsun muhtemelen işlemin bitmiştir..nasılsın?nasıl geçti?Gunaydin kizlar. Saat 11.30 da serklaja girecegim. Kizimla dualarinizi bekliyoruz...
incimm allah yardımcınn olsunnn haberlerini bekliyoruzzzz...Gunaydin kizlar. Saat 11.30 da serklaja girecegim. Kizimla dualarinizi bekliyoruz...
Kızlar merhaba,
Uzun zamandır takip edemedim. Herkes iyidir umarım. Geçmişi okumaya çalışacağım. Ben tatile gittim. Döndüm. İşyeri çok yoğun. Bir de sırt ağrım halen geçmediDoktora gittim. Tomografiler vs. Sonuç olarak skolyozumun durumuı kötüymüş. Sinirlere baskı yapmaya başlamış. Ama ameliyat yapamıyorlar. Egzersiz ve yüzme ile geçirmeye çalışıyorum. Sırtım yüzünden bebek konusunu da askıya aldım. Şu an ne zaman yaptıracağım belirsiz. Eğer düzelirsem ekim ya da kasım gibi olabilir. Allah yardımcımız olsun. Dua edin benim. Çok ihtiyacım var
Petunta , Sümeyye samimi duygularınızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
İşin etik ya da ahlaki yanı çok tartışılır. Herkesin kendine göre bir yaklaşımı ve kararı olacaktır muhakkak zaten...
bizim önceki tecrübemizde hasta bir bebek sözkonusuydu ve kimi doğa kimi Allah der ve bu bebeğin yaşamını sonlandırdı. sonuçta doğal yoldan hamile değilim bir müdahale sözkonusu aynı müdaheleyi bebeğin sağlığı için de kullanmak zorundayım belki bu yolda. bu aşamaya gelmiş arkadaşların çoğu sağlıklı bir bebeği olsun dünyaya geldiğinde kendisi gibi zorluklar çekmesin diye uğraşıyor. yoksa doğal yoldan hamile kalır ve sonucu kabullenirdi.
dediğim gibi bu konu okullarda etik derslerinde bile tartışılıyor da sonucu kesin olan bir durum değil herkesin kendi vicdanı. Petunya Ben operasyondan korkmuyorum da belli bir düşük riski taşıdığı için ya sağlıklıysa ve ben bunu yaptırdığım için düşüğe neden olursam diye Allah korusun. O nedenle bu işlemi yaptırıp sorun yaşayanlar veya yaşamayanlar paylaşır mı diye sormuştum daha çok.
kimi için çocuk sahibi olmak sıradan bir olayken bizim için önemli bir sınav...umarım ben de hamileliğin tadını çıkarta çıkarta doğumumu bekleyebilirim. herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin Allah
Kızlar merhaba,
Uzun zamandır takip edemedim. Herkes iyidir umarım. Geçmişi okumaya çalışacağım. Ben tatile gittim. Döndüm. İşyeri çok yoğun. Bir de sırt ağrım halen geçmediDoktora gittim. Tomografiler vs. Sonuç olarak skolyozumun durumuı kötüymüş. Sinirlere baskı yapmaya başlamış. Ama ameliyat yapamıyorlar. Egzersiz ve yüzme ile geçirmeye çalışıyorum. Sırtım yüzünden bebek konusunu da askıya aldım. Şu an ne zaman yaptıracağım belirsiz. Eğer düzelirsem ekim ya da kasım gibi olabilir. Allah yardımcımız olsun. Dua edin benim. Çok ihtiyacım var
Akasyacım senden haber almak çok güzel umarım sırt ağrıların kısa sürede iyileşir. Kendiliğinden hamile kalamamam , bir öncekinde biliyosun trizomi 21 çıkması, doğumun olacağı zaman 37 yasında olacak olmam , hamileliğin basında kanama olması riskli durumlarmış. Henüz perinatologla görüşmedim bunlar ivf doktorumla konustuklarım ve okuduklarım bakalım ne dicek perinatolog iyi haberler alırım inşallah. Bir arkadasımda 40 yasında hamile kalıp bebeği düşünce ikince hamileliğinde amniyosentez önermişlerdi çok şükür sağlıklı bir çocugu var şimdi. Kandan yapılan testi duydum ben de pozitifi garanti ama negatifi garanti olmayan bi test... Hayırlısı artık hakkımızda inşallah sağlıkla büyüyordur bebeğim...
İnşallah senin de çok yakında hem sağlık hem bebiş haberlerini alırız canım ... Diyorduk ya her aşama farklı bi mücadele işte ....
Gunaydin kizlar. Saat 11.30 da serklaja girecegim. Kizimla dualarinizi bekliyoruz...
Gunaydin kizlar. Saat 11.30 da serklaja girecegim. Kizimla dualarinizi bekliyoruz...
Sagol canim. Sukur iyiyim. Bugunuvde hayirlisiyla atlatirsak daha iyi olacagim insallah. Sen nasilsin? Ikili ve detayli yaptirdik sadece. Sen ne kadarlik oldun detayliya geldim demissin.
Armman cim bende ikinci kizimda amniyosentez yaptirdim ve sukur kizim saglikliydi ve oda babasi gibi tasiyiciydi ve Allah ima sukur kizim sag salim dogdu simdi 7,5 aylik misil misil uyuyor
Diyecegim suki ben isim bilmiyorum tv de bir doktordan duydum bizler amniyosentez yaptirmiyoruz cunki inancimiza gore bebegimiz saglikli degil ise nasilsa aldirmiyacagiz ama amniyosentez sirf bunun icin degil
Anne karninda bebekteki bazi rahatsizliklara erken mudahale edebilmek icin 16haftalik iken yapiliyor ve bebegin butun herseyi cikiyor bazi rahatsizliklar varki bunlara anne karninda da mudahale yapilabiliniyor ben ablamin israrlari uzerine gittim ve iykide dinlemis gitmisim en azindan kiziminda babasi gibi tasiyici oldugunu ogrendim sukur bir rahatsizligi yok
Ama tabiki bu secim senin karar senin sunu bilki bu sadece bebeginin bir engeli varmi diye yapilan bi test degil
Naz canım çok sağol. Allah ablana da şifa versin. Skolyoz ve ağrıları gerçekten çok zor. İnsana hayatı zindan ediyor. Ben yemeğimi bile zor yapıyorum. Ayakta kalınca sırtıma hançeri saplayıp çeviriyorlar gibi bir ağrı oluyorAma yine de bugünümüze çok şükür. Derdi veren Allah. Bizim şikayete hakkımız yok. Başa gelen çekiliyor.
Nesrinciğim sağol canım. Aramış kadar oldunuz. Hepinizin manevi gücünü hissediyorum ben. Dualarınızı da..
Armaan canım ben CVS yaptırmıştım. Kadıköy Acıbadem Hastanesinde Melih Atahan Güven yaptı. Kendisi riskli gebelik uzmanı. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Çok iyi bir doktor. Bana söylediği amniyo yaptığım hastalarımdan 1-2 tanesinde kese açıldı. Ama cvs yaptığım hiçbir hasta da sorun yaşamadım. CVS nin riskinin daha az olduğunu söyledi. Çünkü keseye girmiyor. Sadece plasentadan parça alıyor. Allah izin verir de hamile kalırsam yine CVS yaptırırım. Ve Melih Bey'e giderim. Hakkında hayırlısı olsun. Kandan bakma işini bir araştır derim.
Mervişim geçmişi pek okuyamadım ama gözüme takıldı. Kızının ayağı mı kırıldıKuzum benimm.. Kırık acısını yaşayan biri olarak çok zordur. Allah'ım en kısa sürede Ervamıza sağlık versin. Şimdi durumu nasıl canım ? Birşeye ihtiyacın olursa haber ver. Doktor vs. Her türlü araştırmayı yapalım. Çevremize soralım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?