- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #30.421
Merhaba arkadaşlar Nisan ayından beri konuyu takip ediyorum özetle 2. ve 10.kromozomlarımda translokasyon var pgt ile tüp bebek tedavisi görüyorum bahçeci de 3 siklusta toplam 18 embriyoma pgt yapıldı ve ne yazık ki hiç sağlıklı embriyo bulunamadı bu haftaki görüşmemizde 10.kromozomda oluşan parça değişimde sağlıklı embriyo bulunmasının çok daha zor olduğu bilgisini verdi doktorum, benim gibi 10.kromozomnda parça değişimi olan benzer durumu yaşayan tedavi gören, hamile kalabilen var mı?
diğer bir sorumda pgt tedavisinde bahçeci den başka hangi hastaneyi tavsiye edersiniz, bu kadar olumsuz sonuçtan sonra başka bir hastaneye geçmeyi düşünüyorum pgt için lab.ına güvendiğiniz tavsiye edebileceğiniz başka bir hastane var mı?
Arkadaslar şimdiden bayramınızı kutluyorum hayırlı sağlıklı bayramlar dilerim hem siz hem sevdikleriniz için
3 opudan sonra 10.kromozomda yaşanan sorun nedeniyle sağlıklı embriyo bulunmasının zor olduğunun söylenmesi çok tuhafıma gitti. Böyle bir şey varsa neden en başta söylenmiyor da başarısız olduktan sonra söyleniyor. Ben açıkçası böyle bir merkeze güvenemezdim.
Hastane sorunuza gelince... Ben öncelikle pgt için Memorial Hastanesi'ni tercih etmiştim. Sitesine girip araştırabilirsiniz.
Cevabın için teşekkürler İnci aynı soruyu bende sordum kendi dr.umun daha önce 10.kromozmla ilgili deneyimi olmamış hastanenin genetik doktoru da bu tespitin çok yeni ortaya konduğunu söyledi merak ediyorum acaba aynı durumda olan başka arkadaşlarda var mı hangi merkez bu konuda daha çok hasta kabul etmiş olabilir.
Forumdan gördüğüm kadarıyla çoğunluk Memorial'dan memnun bende birkaç ay aradan sonra Memorial'i düşünüyorum dr. tercihi yapılabiliyor mu tavsiye edebileceğin bi dr var mı?
herkese şimdiden iyi bayramlar
Canım senin de bayramın kutlu olsun.
Nasılsın iyi misin?
İncicim iyim canım çok sağol gaz problemi dışında bi şikayetim yok çok şükür kontrollerime gün sayıyorum işte
İş için erken kalkmaj zor gelmeye basladı keske şu doğum izinlerini biraz uzatsalardı
Siz nasılsınız bakalım az kaldı Allahın izniyle yüzyüze görüşmenize
Merhabalar yaklaşık bir senedir bu topiği takip ediyorum 6 ve 10. kromozomlarında translokasyonum var daha önce de yazmıştım ilk tüp bebek denememize dün başlayabildik puregon iğnesi kullanmaya başladım sizlerle paylaşmak istedim beni en iyi sizler anlarsınız çok heyecanlıyım Allah hepimize sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin İnş.
canım inşallah emeklerin boşa çıkmaz. Bende kasım da başlıyorum tedaviye. Bize de pgt yapılacak.Sen de doktor kaç yumurta gördü ilk baktığında. Benim geçen ay 4 yumurta vardı, 2 tane de çatlamamış yumurta onlarda kist olmuş. Onların yüzünden tedavi ertelendi.İnşallah kasımda başlarız.Dualarım seninle , sende bana dua et olur mu?
Merhaba arkadaşlar Nisan ayından beri konuyu takip ediyorum özetle 2. ve 10.kromozomlarımda translokasyon var pgt ile tüp bebek tedavisi görüyorum bahçeci de 3 siklusta toplam 18 embriyoma pgt yapıldı ve ne yazık ki hiç sağlıklı embriyo bulunamadı bu haftaki görüşmemizde 10.kromozomda oluşan parça değişimde sağlıklı embriyo bulunmasının çok daha zor olduğu bilgisini verdi doktorum, benim gibi 10.kromozomnda parça değişimi olan benzer durumu yaşayan tedavi gören, hamile kalabilen var mı?
diğer bir sorumda pgt tedavisinde bahçeci den başka hangi hastaneyi tavsiye edersiniz, bu kadar olumsuz sonuçtan sonra başka bir hastaneye geçmeyi düşünüyorum pgt için lab.ına güvendiğiniz tavsiye edebileceğiniz başka bir hastane var mı?
amin inş. Allah kolaylık versin canım inş. emeklerimizi boşa çıkarmaz senin için de bol bol dua edicem bugün kontrolüm vardı rahim kalınlığı 7,5 miş yumurtalarım için tam sayı vermedi ama 8 tanesinin ölçülerini yazdı ikisi 11 mm olmuş diğerleri 8,9,10 mm olmuş doktor yumurtaların gelişimi güzel dedi haftaya cumartesi de opu yapılacakmış inş. sonuna kadar güzel gider tedavi
Merhaba arkadaşlar. Daha önce memorial bölümüne yazmıştım. Mustafa Beyin hastasıydım, ama maalesef benim adetimden 2 gün önce merkezden ayrıldı. Bende 1 gün içinde bahçeciye geçtim ve 2. tüp bebeğimi yaptırdım. Sonucu negatif alınca dondurulmuşlarımında transferi yapıldı. Onun sonucunuda dün aldım. O da negatif.
27 yaşındayım. 3 defa transferim oldu 5 tane kaliteli blast embriyo hiç biri tutmadı. Genetikte bişey çıkmamıştı ama ben 4. denememde pgt düşünüyorum. Bu sefer memorial mı bahçeci mi bilemiyorum. Bana neyi tavsiye edersiniz. Benim gibi hiç hamilelik oluşmamış arkadaşlar sizlere hangi tahlil ve operasyonlar yapıldı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Elif. Öncelikle geçmiş olsun.
Rahim filmi, preferik kanda kromozom analizi, pıhtılaşma ve bağışıklık testlerinin hepsi yapıldı mı?
Mustafa Bey, Medipol Hastanesi tüp bebek bölümünde göreve başladı. Bir görüşmeni tavsiye ederim.
Bağışıklık haricinde hepsini yaptırdım. Bağışıklık testini nerde yaptırıyoruz. Devlet hastaneleri yapıyor mu. İnanın özellere o kadar çok para harcadık ki, artık tahlillere para vermek istemiyorum.
Birde belki bu sefer histeroskopi yaparlar. Mustafa beyin bulunduğu hastane nasıl, laboratuarı iyi mi. Bizde erkek infertilitesi olduğu için lab ve embriyolog çok önemli.
Bağışıkllık devlette de yapılıyor. Kadın doğum bölümünde.
Medipol yeni bir hastane, açıkçası ortamı bilmiyorum. Ancak Mustafa Bey şahane bir doktor. Hem Medipol ile hem Memorial ile bir ön görüşme yap istersen, hangisi aklına yatarsa orada başlarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?