- 21 Mayıs 2012
- 2.279
- 2.280
- 333
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #33.641
Bize test yapildi canim.İkimizden ve bebekten kan alinmisti.
Cok gecmis olsun canim size de.Dilerim rabbim kucagimizi saglikli evlatlarla doldurur.Canim inan ki tam ben de bilmiyorum hangi kromozomda nedir ama sonuca bakarak gördklerimi yazabilirm.O zaman tüp bebekten önce genetik uzmanı işe görüşmenizi öneririm. Ona göre karar verirsiniz. Tam olarak Tanı ne? Bizim durumunuzda bende 2,13 translokasyon var. 2 ve 13 Numaralı kromozomlarda Parça Değişimi olmuş. İşte aylardır algılamaya çalışıyoruz. Sebep işte Allah yardımcımız olsun.
Allah sana da sabr versin canim. Benim bebegim de kollar da ve bacaklar da ekstremite eksikligi vardı canım ellerde parmakları eksikti küçük çene ve gözlerde de problem vardı . Zaten Türkiye sadece bizde varmışMerhaba canım, bende aynen 1. Sayfadan bu sayfaya kadar okudum. Gerçekten hem heyecanlandım,hem üzüldüm, hem sevindim hemde acayip şoklar uğradım. Benimde 24 haftalık gebeliğim sonlandırıldı maalesef. Beler yapacağım çok şaşkınım genetik sonucumuz çıktı bizimde ben translokasyon taşıyıcısıymışım. Sizin sendromu ilk kez duydum. Neye sebep oluyormuş?
Arkadaşım eğer maddi gücün varsa doğal deneme bence çünkü burda birçok arkadaş pgt ile bebegin kavuştu hata payı var ama çok dusukArkadaslar mrh ben de gecen gün konu acmistim hatta bu konuyla alakali.Benim de iki gebeligim olumsuz sonuclandi.Suan bir oglum var,bir hamileligimde alti bucuk aylikken bebegimin kalp atisi durdu,sonraki sekiz aylik dogdu digeriyle sorunlar ayniymis ve küvezdeyken kaybettik.Drum pgt ile tüpbebek dedi ama tüpbebekte de yanilma payi oldugu icin "bosuna masrafa girmeyin bence tekrar dogal düsünün,11.haftada yapacagimiz testle
kesin sonuc belli olur ama geldiginiz zaman tüpbebek druyla da görüstrürm sizi o detayli bilgiyi verir"dedi.Simdi pgt de hata payi var mi arkadaslar hicbir bilgim yok.Dogal deneyip o riske girecek gücüm de yok.Lütfen aydinlatin beni.Hicbir sey bilmiyorum çünkü bu konuda.
Selam arkadaslar ;
Bir arkadas ozel mesaj atinca siteye girip konuya baktim. Kizim dogduktan sonra buralara fazla giremiyorum. Allah sizlere de nasip etsin.
Akasya Merhaba seni burda gördüğüme sevindim çünkü ilk sayfalardan itibaren senin mücadelenin görüp bebeğinin yanında olduğunu bilmek vok guEl cimcimen iyidir ins.
Pgtde yanilma payi olup olmadigi sorulmus. Cok dusuk ihtimalle yanilma payi var. Sonucta en gelismis sistemlerde bile yanilma payi oluyor. Ancak normal yolla denenirse bebekte sorun olma ihtimali nedir ? Bunu tespit ettikten sonra pgt yaptirip yaptirmayacagina kisinin kendisinin karar vermesi gerekir. Ornegin normal yolla hamilelikte benim bebegimin riski yuzde 50 idi. Ben bu riski alamayacagim icin %1 yanilma riski olan pgt yi tercih ettim.
Allah sana da sabr versin canim. Benim bebegim de kollar da ve bacaklar da ekstremite eksikligi vardı canım ellerde parmakları eksikti küçük çene ve gözlerde de problem vardı . Zaten Türkiye sadece bizde varmış
Canim maddi gücüm yok ama pgt yönteminde risk düsükse bir sekilde yapmak isterim.Peki acaba neden doktorum risk fazlaymis gibi bosuna masraf yapmayin dogal deneyin dedi anlamadim.Ya da tüpbebek dru olmadigi icin mi yanlis biliyor?Riski düsükse saglikli olan oysa pgt yöntemiyle düsünürm.Bizim dr mu net konusmuyor bizim ki farkli bir problem mi?Arkadaşım eğer maddi gücün varsa doğal deneme bence çünkü burda birçok arkadaş pgt ile bebegin kavuştu hata payı var ama çok dusuk
Evet canım eşim ben tasiyiciyiz . %25 tekrarlama riski var istanbulda yaşıyoruz. Sen nerdesinSaol canım teşekkür ederim, siz taşıyıcımıymışsınız? Allah yardımcımız olsun bu yolda. Nerede yaşıyorsun?
Doktorun neden öyle söyledi bilmiyorum ama belki sizin durumunda doğal denemektede fazla risk yoktur bilemiyorum tabi genetik ci ile bir konus mutlaka. Sizin hastalık neydiCanim maddi gücüm yok ama pgt yönteminde risk düsükse bir sekilde yapmak isterim.Peki acaba neden doktorum risk fazlaymis gibi bosuna masraf yapmayin dogal deneyin dedi anlamadim.Ya da tüpbebek dru olmadigi icin mi yanlis biliyor?Riski düsükse saglikli olan oysa pgt yöntemiyle düsünürm.Bizim dr mu net konusmuyor bizim ki farkli bir problem mi?
Genetik ci pgt diyor ama kadın doğum doktorum normal dene dedi suan bekliyorum merkez araştırıyorum normal yoldan bizim için risk her gebelik için %25Hayat canım en iyi cevabı genetikçi verebilir. Muhtemelen sizin hastalığınızda risk daha yüksek. Bence bi görüşme yap. Bakalım ne diyecekler bende merak ettim.
Ferda merhaba, sen tüp bebek mi yapacaksın?
Genetik ci pgt diyor ama kadın doğum doktorum normal dene dedi suan bekliyorum merkez araştırıyorum normal yoldan bizim için risk her gebelik için %25
Bwnde öyle arkadaşım maddi manevi korkuyorum tüp bebekten ama normal yoldan da korkuyorum Rabbim ins bizi doğru olan yıla yöneltsin.Bende istanbul cnm, hepimiz için riskler aynı aşağı yukarı. Ben tek tesellim bu forumda veya çeşitli yayınlarda okuduğum kadarıyla benimle aynı olup normal yolla bebeğine kavuşanlar olması. Onun haricinde zaten çok korkak biriyim tüp yaparsak Sürecin altından kalkamamaktanda korkuyorum
Bwnde öyle arkadaşım maddi manevi korkuyorum tüp bebekten ama normal yoldan da korkuyorum Rabbim ins bizi doğru olan yıla yöneltsin.
3 ay oldu canim suan tedaviye başlayabilir misimÂmin cnm, senin ne kadar oldu bebeğini kaybedeli?
Aysbas Merhaba başladın mi tedaviyeBen uanda bahçeciye bşaladım.idğerlerinden en büyük farkı doktorları samimi ve parayı 2.planda tutuyorlar.bir de 2 arkadaşm daha burada hamile kaldı.ben perşembe başlıorum:bakalım hayırlısı
3 ay oldu canim suan tedaviye başlayabilir misim
kıslar bizim sonuçta çıktı kompleks anöploidiğ diyo 22 kromozomun 10 tanesi hasta çıktı 4 embriyom kaldı sizce iyi çıkma ihtimali varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?