- 21 Mayıs 2012
- 2.279
- 2.280
- 333
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #33.781
hoşbulduk canım.. yok şu an hamile değilim.. dondurduk temiz embriyoyu.. rahmin hazırlanmasını bekliyoruz.. histerskopi falan..
inş. canım bu 3. tedavim 2 de dondurulmuş tedavisi çok yorgunum inş. bu sefer olur..Hadi hayırlı haberlerin olur inşallah canım.
inş. canım bu 3. tedavim 2 de dondurulmuş tedavisi çok yorgunum inş. bu sefer olur..
İnşallah guzEl haberlerini alirizarkadaşlar mrb herkese, günaydınlar.. benimde 2 düşüğüm oldu maalesef.. bu yüzden doktor cgh önerdi.. yaptırdık iyi ki yaptırmışız.. 3 embriyomdan sadece 1 tanesi normal çıktı.. büyük ihtimal düşüklerim de kromozomlardan kaynaklı.. aslında eşim de ben de kromzom testi yaptırdık normal çıktı ama birleşince sıkıntılar çıkabiliyormuş.. keşke ilk tedavimde yaptırsaymışım.. naçizane tavsiyem özellikle düşükleriniz varsa ve bir sebep bulunamıyorsa cgh muhakkak yaptırın.. pgt yönteminde 9 kromozoma bakılıyormuş. ben cgh yaptırdım 46 kromozoma da bakıldı.. evet %5 yanılma payı da varmış ama yapacak bir şey yok en azından elimizden bu geliyor bunu yaptıralım. rabbim isteyen herkese versin inş. o kadar zor ki bu süreçler rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş.
Canım pgt de sık görülen 10 civarı gen bakılıyor cgh da ise 46 kromozoma da bakılıyor yani daha ayrıntılı benim bildiğim böyleArkadaşlar chg yle pgt nin arasındaki fark ne acaba bizdemi chg istesek ki Dr umuzdan anlamadım
Evet artık array yöntemiyle bakıyorlar zaten çoğu yerde. Topigimizin ablası embiriyolardan haber varmıEvet canım şimdi netten baktım array yöntemiymiş bizimde böyle olucak ama genelde hastaneler array Çalışıyor diye biliyorum
canım maşallah büyümüş ikizlerin ALLAH sağ salim kucağına almayi nasip etsin kuzulrının cinsiyetleri ne sağlıklı hayırlı evlat olur lar inşallahmrb kıslar bende gecen sene bu zamanlar sona kadar yazılanları kac kere okudum bılemem hep umut olsunlar dıye bana ... normal yolla sahıp oldugum bebegımı kaybettıkten sonra ogrendık bızde herseyı esım tranklasyon tasıyıcıydıı ve bı anda karsımıza pgt cıkmıştı.afalladım tabı normal yolla da olur dedıler ama yasadıklarımın tekrarlama ıhtımalı yuzde 30 dedıler tabı ben goze alamadımm hemen pgt ye başladım . ilk tedavımı bulundugum yerde yaptımm tabı sonuc negatıııııffyıkıldım yınee ... bı an once tekrardan tedavıye baslamak ıstedım cunku delı gıbı hamıle olmak bebegım olsun ıstıyordum .. 2. tedavımı memeorıal de oldumm .cok şukur pgt sonucunda 6 tane saglıklı embrıyomuz oldu , rabiim nasıp ettı 2 embrıto trasnfer edıldı ve suan ıkızlerıme hamıleyımm . 7 ay olduk elhamdulıılaah ...yaa bu surecde kolay gecıor mu hayıır hep bı korku stres .. pgt yapıldı dıye rahatlamıyorsun yanıı , sankı normal yolla hamıle kalmışım gıbıı her doktora gıttıgımde kalbım yerımden fırlıycak gıbı oluyordu olumsuz bıseyler duycam dıye .Allah emanet ettım kuzucuklarımı bugunume bınlerce sukurler olsun hep dua ettım edıyorum , sızlere anne olmak ısteyenlerede her zman dua edıyorum .Rabbım yardımcımız olsun yasadıklarımı yasayacaklarımız kolay degıl . sabır ve dua ıle Rabbım hayırlı zamanda nasıp etsın kıslar . sabır ve dua ıle .... burda yardımcı olan arkadaşlarımızda oldu onlardan da Allah razı olsun . bıze set up yapılmadı genetık sonuclarımız vardı ona gore tedavı uygulandı
hadi bakalım hayırlısı kesin sağlıklı çıkar hiç merak etme. evet maalesef benim 20 haftalık gebeliğim sonlandırıldı sonrada eşim ve bende taşıyıcılığı öğrendik . şuan beklemedeyim canım pgt ye cesaret edip başlayamadım henüz napcam bilmiyorum.Ferdacım yirmiside gayet güzel istediğimiz gibi gidiyor diyorlar salı Gününe belli olucak kalanlar sonra genetiğe gidecek asıl o zaman başlayacak Heyecanlı bekleyiş bakalım hayırlısısenin durumun ne canım seninde bir gebeliğin sonlanmış değilmi şimdi nasıl bir tedavi olucak
evet canım öyle doktorum söylediği de bu şekildeCanım pgt de sık görülen 10 civarı gen bakılıyor cgh da ise 46 kromozoma da bakılıyor yani daha ayrıntılı benim bildiğim böyle
evet canım tüp bebekHadi ya, düşüklerin tüp bebekleymiydi?
Panikli güzel haberlerini bekliyoruz.
hadi bakalım hayırlısı kesin sağlıklı çıkar hiç merak etme. evet maalesef benim 20 haftalık gebeliğim sonlandırıldı sonrada eşim ve bende taşıyıcılığı öğrendik . şuan beklemedeyim canım pgt ye cesaret edip başlayamadım henüz napcam bilmiyorum.
evet arkadaşım çok zordu hala rüyalarıma giriyor herşey çok güzel hamileyim derken böyle birşeyin rabbim kimseye vermesin. eşim birkere daha doğaldan yana %75 büyük şans diyor ama ben korkuyorum , ama burada seçkin arkadaşımızında tek gen hastalığı var onun ilk çocugu sağlıklı ikinci de fark etmişler kafamda karışmıyor değil. benim için en iyisi pgt yada doğal karar vermeden önce psikolojimi düzeltmekİnşallah kızlar hayırlısı ne ise o olsun Ferda hiç kolay değil canım yaşadığın Allah göstermesin bir daha biraz kendini toparladıktan sonra pgt deneyin sizde inşallah zamanı vardır seninde insan artık Herşeyden korkuyor ben bile kaç yıl sonra deneyebildim cesaretimi toplayıp pgt de en azından içiniz rahat olur normal düşünmeye korkuyor insan bunları yaşadıktan sonra tekrar olur diye
Alıntı yapamayın dedim beceremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?