Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

demek ki önlem almak istiyorlar zeynep. kullanmasında hayır var demek ki. hiç duymamıştım devamlı birşey öğreniyoruz burdan
Valla bende ole bu dr cok farkli seyler uyguluyo diger 3 tedavimde boyle ayrintiya hic girilmemisti transferden sonrada kan sulandirici igne yapicakmisim

Ferda arkadasim teşhis belli fakat genetik mutasyonu DNA dizi analizi yontemi ile bulunamadi .MLPA yontemi ile bakiliyor yurt disinda herhangi bir sonuc gelmedi.Bu durumda PGT Olmaz ancak hamile kaldiktan sonra bebege CVS ve amniyosentezden bakilabilir eşim de aldirmak gunah diye yanasmiyor. Benim de ucuncu sezeryanim olacagi icin hasta cocugu dogurursam 4. Için riskli yani dini acidan arastiran var mi diye soruyorum

Valla bende ole bu dr cok farkli seyler uyguluyo diger 3 tedavimde boyle ayrintiya hic girilmemisti transferden sonrada kan sulandirici igne yapicakmisim
transferden sonra kan sulandırıcıyı herkese veriyorlar önlem almak için. bana de öyle söylediler canım.

ay birde öyle birşey mi var sezercan ya ben hastalık teşhisi konup hangi gende sorun olduğunu bilmek yeterli sanıyordum. çöktüm şuanda arkadaşım dini açıdan şöyle biliyorum eğer anneye zararı varsa günah değil ama anneye zararı yoksa günah

Sezercan merhaba, geçmişi biraz okursan burda bazı arkadaşlar mutasyon için baya beklemişler. Mutasyon bulunmadan pgt olmuyor maalesef. Şansın %75 ve bence denemeye değer gibi. Ama tabi çok çok çok zor kararlar. Allah yardımcın olsun. 3. Sezeryanınmış sağlıklı çocuğun var mı?

Evet canim elhamduliilah bir saglikli var ikinci hasta dogdu ve yasamadi maalesef yani ben PGT istiyorum insallah mutasyon raporu gelir

Kızlar naptınızkan sulandırıcı iğneyi önceki iki hamileliğimde kullandım çok kolay Yapımı Göbek bacak nereye gelirseferda annen ne için kullanmıştı ki bu iğneyi normalde rahatsız olan kan pıhtılaşması olan hastalar corasprin kullanıyor diye biliyorum birde Ferda sezercan tek gen hastalığı nasıl oluyormuş bilmediğim için soruyorum sezercan maşallah bir tane çocuğun var Allah bağışlasın ilkinde çıkmadı mı problem ikincide mi belli oldu yanlış anlama beni canım ama ben olsam ikinciyi bu durumda düşünmezdim bir tane var Şükürler olsun o riski Göze alamazdım sanada yazık değil mi tabi herkesin düşüncesi farklı

Canım benim annem kalp hastasıydı kan sulandırı ilaç kullanıyordu belli zamanlarda hapın yetmediği yerşerde de clexin iğne kullanıyordu. tek gen hastalığını doktor bana şöyle açıkladı : her insanın vücudanda taşıyıcı olduğu 5-6 adet hastalık varmış fakat akraba evliliğinde yada tesadüfen taşıyıcı olan biri ile evlenildiğindde ondada bu hastalık taşıyıcı ise birleşip hasta çocuga neden oluyormu. aslında bu oran %25 ama maalesef bana ilk gebeliğimde denk geldi sezercaa ikinci de denk gelmiş

Tek gen hastalığı taşıyanlar bizden çok çok şanslılar ne güzel bizde bir kişi bile Taşıyıcı olsa bebekte direk anomali oluyor

kalp hastasıydı dedin annen vefat mı etti

Istanbul CNm sizdeki problem neydi o zaman biz daha mı şanslıyız traslokasyonlular allahım çeşit çeşit daha neler duyacağız

Istanbul CNm sizdeki problem neydi o zaman biz daha mı şanslıyız traslokasyonlular allahım çeşit çeşit daha neler duyacağız
Yaaa hazirdan cocugu bulan vicdansizlar bu sorunlari bilmez sonra aa zeynepcim neden cocugunuz olmuyo .aa sorun kimdeymis .oda ne demek kiz .aa benim kocam uzrime ceket atinca bile hamile kaliyorum. Siz iyi doktora gitmiyosunuzda ondan olmuyo .boyle öküzler var etrafimizda ama onlar bunlarin hicbirini bilmeden kucagina cocugunu alan ev gezmesine geliyo iste sonra sana ahkam kesiyo

Bizde bende translokasyon var canım. 2 ile 13 birbirinemi yapışmış nolmuş öyle birşey. Bebeğimdede aynı kromozomlarda birinde azalma birinde Artış vardı ve yaşamla bağdaşmıyordu işte biz translokasyonlular daha şanssızız bence çünkü tek gen hastalığında bir kişi Taşıyıcı olunca birşey olmuyor, ama bizde Eşlerden biri taşısada bebekte anomali olabiliyor maalesef bide üstüne kadındaysa daha zor filan diyorlar nebiliyim işte ya

Tek gen hastalığı taşıyanlar bizden çok çok şanslılar ne güzel bizde bir kişi bile Taşıyıcı olsa bebekte direk anomali oluyor
ah ah canım öyle deme..herkesin derdi başka..bir süredir ben de takip ediyorum bu konuyu.tek gen hastalıkları da kolay değil..mesela benim hastalığımı ilerletiyo çocuk sahibi olmak...ama anne olmadan ölmek istemiyorum....yalnız olmadığını bilmek,tanımasak da birbirimize destek olmak ne güzel..dua ediyorum Allah hakkımızda hayırlısını versin,gönlümüzdekini bizim için hayırlı kılsın,yumuk yumuk bebişlerimiz olsuuuuun,onları büyütmeyi de nasip etsin inşallaaaaaah...:)

Allah hepimize saglikli bebisler kisa zamanda verir insallah bunun icin sabretmemiz ve bol bol dua edip umutlu olmamiz gerekiyor sorunu olmayanlar ne buyuk nimete sahip olduklarinin farkinda bile degiller ben PGT deneyecegim insallah ama Rabbim hepinize Annelik duygusunu tattirsin Insallah herşey Rabbimin elinde cocugu olmayan akrabamin normal yolla 22 yil sonra çocugu oldu evlatlik buyuttukten sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…