Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Kaygilarinizi tahmin edebiliyorumm...ayni seyleri yasadim...bendede bayan dr takintisi var... bende medipoldeki dr umla devam ettim...drum..merkez olarak eurofertilde yapdi tup bebekleri..3 tane..3ude olmadi..kimyasal...

Ayni merkezde ve dr da devam edemezdim..

Bahceciye karar verdik..gittik..kimyasal oldugu icin 3 de.. acgh uygulayalim dediler...13 embriyonun2 sini gonderdik..temiz geldi..nasip olursa 13 gun sonra felan transfer olacak...

13 undende sivi alindi..ama maddi yonden beni zorladigi icin sadece 2 tanesini gonderebildik..

Embriyo basi bin tl alindi...2 embriyo acgh testi...ilaclar.. dondurulma ucreti...hepsi icinde 11 bin tl odedik...

Memorialde cok yakin arkadasim tedavi goruyor..oda suan karar asamasinda...

Rabbim yardimcimiz olsun..yureklerimize ferahlik versin..

canım onu diyen benim. evet maalesef öyle tedavi ortalama 20 bin tl. ye çıkıyor. maddiyat yüzünden maalesef bende başlayamadım pgt ye. bildiğim kadarıyla anlatuyım sana önce hastalıkla ilgili mutasyonu saptıyorlar ve set up aşaması yapılıyor. sonuçlar çıkınca kısa protokolde iğne ve ilaçlara adetinin 2 yada 3.başlıyorsun ortala 10-15 gündede yumurta toplama oluyor sonra oluşan embriyoların 5.güne gelenleri pgt ye gidiyor . sağlıklı olanlar transfer yapılıyor.

bana da umut - bahçeci yakın o yüzden aklım biraz orda ama sizin ilaçlar tüp bebek tedavisi ve 2 embriyo chg toplam 11.000 mi tuttu

Suan ben burdayimm..sormak istediklerini sorabilirsinn...

2009 da evlendim..2010 gibi bu siteye uye oldum..pkodan dolayi arastirmalarla..bende cok sorular sordum cok cvplar aradim...elimden geldigince cvplamak isterim...

Uzun suredir tedavideyim..sorunumuz basda cok basit gorunen pko...ama bende ki biraz inatci sanirim..

bana da umut - bahçeci yakın o yüzden aklım biraz orda ama sizin ilaçlar tüp bebek tedavisi ve 2 embriyo chg toplam 11.000 mi tuttu
Evet canim.. bende bahceci umuta gidiyorum...selen hanimin pek methini duymusdum..ve memnunda kaldim..pozitifligi benim gibi hayattan sogumus birine iyi geldi...ayrintili fiyat istersen bi kagit vermislerdi onu bulup yazarim..

Evet canim.. bende bahceci umuta gidiyorum...selen hanimin pek methini duymusdum..ve memnunda kaldim..pozitifligi benim gibi hayattan sogumus birine iyi geldi...ayrintili fiyat istersen bi kagit vermislerdi onu bulup yazarim..
ay gerçekten mi çok sevinirim canım ya iş yerinden izin alıp gidemiyorum birtürlü görüşmeye valla çok iyi olur sende kağıt varsa. sen memnunsan bende selen hanımı isterim ozaman bana pozitif biri lazım

Mutasyon saptama aşamasında ne yapılıyor,set up dediğin şey bu mu?sonra ilaçları alıyorsun ve göbüşten yapıyosun dimi?:)) ilaç sonrası mı yumurtalar toplanıyo?kaç yumurta toplanıyo?toplama işlemi nasıl bişe?transfer öncesi dondurma işlemi oluyor mu?yumurtalar toplandıktan sonra ilaç kullanılıyo mu?transfer için belli bi gün var mı işte adet olduktan şu kadar gün sonra falan?ve transferden sonra her şey normal gebe takibi gibi mi ilerliyo yoksa ayrı mı oluyo ?ve bu işlemler ne kadar tutuyo aşama aşama...hesap kitap yapacağım daha:))çok soru sordum çok...ama atlamadan sorularımı beni aydınlatın noooolur...herkes bildiği kadarını yazsa bile yeter..geçmiş sayfaları okuyorum yarım kalıyo her şey kopuk kopuk..ferda88 canım seni buldum ilk sana ve WAWa yöneltiyorum sorumu sonra eastnbull u bunaltmak niyetindeyim..kusuruma bakmayın nolur:)

ay gerçekten mi çok sevinirim canım ya iş yerinden izin alıp gidemiyorum birtürlü görüşmeye valla çok iyi olur sende kağıt varsa. sen memnunsan bende selen hanımı isterim ozaman bana pozitif biri lazım

Fiyat listesini buldum... tup bebek ucreti..5.500 tl...
Ilaclar paket kampanya...1500 tl
Embriyo dondurma...1500 tl...ki bu transferden sonra embriyon kalirsa aliniyor...

Pgt yondemi bi kisim kromozoma bakiyor en fazla 11.. acgh bi ustu..daha cok kromozomu daha fazla inceleyebiliyor...embriyo basi oda 1000 tl idi...

Fiyatlar boyleydi..bikac tahlil istediler esimden ve benden ben onlari saglik ocaginda ve devlette yaptirdim..

Senin hsg varmi rahim filmi...?? Ve genetik kan testin...??

Set up aşamasında senden ve eşinden kan alınıyor sadece. sonra da iğne ilaç canım evet göbüşten. sonra yumurta toplama.kaç yumurta olacağı kişiden kişiye değişiyor ne kadar çok o kadar iyi.toplama işleminde uyutuyorlar. dondurmak gerekirse dondurulabiliyor. toplamadan sonra kan sulandırıcı ve pregesteron ilaç veriyorlar rahimi transfere hazırlamak için.transfer için belli gün yok sağlıklı çıkarsa o gün hemen transfer oluyor.normal gebe takibi canım.valla canım bnim hesabıma göre ortalama 15-20 bin tl arası ve 15 gün gibi bir süre. ne kusuru canım birbirimize yardım için burdayız ne istersen sorabilirsin

çok çok teşekkür ederim valla çok iyi oldu bunları bildiğim. yok canım ben rahim filmi çektirmedim. ama genetik kan testim var eşim benim ve bebeğin.

Bak ben sana herseyi yazayimm..atladigim bisi varsa sen sor yine...

Ben pko hastasiyim..3..yil kadar bekledim..olmadi dogal..sonra ilaclarla yumos gelisdi dogal yine olmadi...sonra asilama...yine olmadi..

Bu arada hsg cekildim..rahim filmi..dogal gebe kalamadiysan bunu cektirmek zorundasin...bu 1..

Tup bebek yaptik 2 kere tutmadi..sonrasinda..histeroskopi cekildi rahimde bi sorun varmi diye...oda temiz cikti...

Sonra genetik test istedim..normal hastanelerde pahali...devletin genetik bolumunden randevu alip gittim durumu anlattim..esimde yanimdaydi ondanda alalim dediler..ikimizde kanda genetige bakildi...oda temiz cikti..bende hafif kan pihtilasmasi cikti...bu 2..

3. Tup bebekde tutmadi merkezi degistirdim..ve elimdeki bu tetkiklerle baska bi merkeze gittim..

3 tupde kimyasal olunca drum cgh yi istedi..cgh..pgt nin daha gelismisi..bende oyle onceden bisi felan alinmadii..

simdi basdan sona anlaticam asamalari...

Gittim merkeze drumla tanisdim orda baslamaya karar verdim..

Ben ilacsiz adet olamiyorum..ilac ictim..adet oldum..ve adetimin 2. Gunu dr gittim..muayene oldum..hersey yolunda dedi dr..ve ilaclarimi yazdi..ilaclarimi merkezden aldim paket kampanyali...

Hemsireler dozlari ayarladi ve bana verdi..4 gun sonraya randevu verdiler..ilaclar..gobekten igne..folik asit..d3 vitamin..ve previt diye bir vitamin daha..ve pkodan dolayi glukofen..yumos kalitesini arttiriyor diye...

Arada muayenelerim oldu..ben 11 gun bu ilaclari kullandim..baska baskilayici ignelerde verildi..onlari hemsireler anlatiyor sana..

12. Gunu catlama ignesini vurdum..14.gunu opu oldu yani yumurta toplama...

Merkeze gittim..ameliyata girer gibi hazirlaniyorsun..merkezin ameliyathanesine girdim..psikolog yanimda benimle konusurken damar yolundan narkozu verdiler ...ve uyandigimda merkezdeki odamdaydimm...

Hemsirem agri kesicimi yapti..ve iltihap olusmamasi ici verdigi ilaclari anlatti..

Dr geldi..27 tane yumurtamin alindigini soyledi..

O arada esini aliyorlar..sperm icin..

Embriyolog geldi..yarin gelismelerden haberdar edicez dedi..

1 saat sonra hemsirem lavobaya goturdu..kanama varmi diye..sukur bisi yokdu ve ciktik..

Drum vucudumunda beyniminde arinmasi icin 1 ay ara vermek istedi bidahaki adetknin 2. Gunu gel dedi..

1 gun sonra aradilar..23 yumurtaniz dollendi...embriyolariniz embriyoskppda dedi...3.gun yine aricaz dediler...

Bunlar heycanli bekleyisler..

3. Gun hersey yolunda diye aradilar..5. Gun yine aricaz dediler..

5. Gun aradilar..6 embriyonuz iti kalitede 5. Gunde dondurmak istiypruz onayiniz varmi..digerleri dedim..7 tane daha iyi var ama 6. Gune gideceklermi gormek istiyoruz dediler..tmm dedim..

Ve isde o sirada cgh devreye girdi..

Cgh istiyormusunuz dediler..drumla konusmusduk zaten evet dedik..5. Gunde 13 embriyomu bi delik actilar..diger gun..onlardan cikan sivilari aldilar..

6 embriyomu 5. Gun dondurdular...

6. Gun aradilar ve 7 tane 6. Gun embriyomun oldugunu soylediler..

Onlarida dondurdular..

Ve daha sonra arayip yine..13 embriyodan kac tanesini gonderelim dediler..bende 2 tanesini dedimm..

2 tanesi gitti..yurt disinda yapilacakti tahlilin bi kismi..

O arada ben adet oldum..2.gunu gittim..sonuclar daha gelmemisdi ve..drum yumustaliklarimin rahmimin biraz daha dinlenmesi iyi olur 1 ay daha erteleyelim dedi..o an cok zor gelmisdi..kendimi hazirlamisdim..

Ama tmm dedim mecbur..

Ve 15 gun sonra sonuc geldi..temizdi ikiside..yine bekleyis basladi..

Adrt tarihimde olmadim ilac kullanip..adetin 2. Gunu dr a gittim..hersey guzeldi..ve ilaclarim verildi..

Gunde 3 estrofem...1 previt vitemin..1 folbiol.. 1 ekimde basladik..13 ekimde randevum var transfer tarihim belli olacak..simdilik boyle..

cvplanmamis sorun varsa yaz..seve seve cvplarim..bende cokk dolandim bu sitede..o yuzden anliyorumm..

Masallah destan olmuss...

Diger 3 tup bebek adetimin 20.gunu transfer edilmisdi...5. Gunu embriyosu oldugu icin...

Buda tahmini adetimin 19...gunu yada 20. Gunu olacakk..bi aksilik cikmazsa

çok çok teşekkür ederim valla çok iyi oldu bunları bildiğim. yok canım ben rahim filmi çektirmedim. ama genetik kan testim var eşim benim ve bebeğin.
Senin dogal gebeliklerin var dimi...ozaman senden istemezler rahim filmi...bak yazdim umuttaki sureci..okursun sende...

pür dikkat okuyorum inan görsen gülersin:))ilk ilaç kullanmaya başladıktan sonra 15 gün içinde her şey sonuçlanıyor yani?her yumurta için ayrı ücret ödeniyor sanırım, buna da kişi karar veriyor..opk gibi bi terim var mı zor oluyor o diye yazmıştı biri,nedir o?pgt veya cgh neye göre yapılıyor?hangisi iyi?çok sağol canım..yaşasın kızlar dayanışması:)

canım WOW sağolsun ayrıntılı olarak yazmış. o dediğin opu (yumurta toplama) zaten onu yaparken uyutuyorlar. WOW un yazısını okursam o daha güzel anlatmış

Masallah destan olmuss...

Diger 3 tup bebek adetimin 20.gunu transfer edilmisdi...5. Gunu embriyosu oldugu icin...

Buda tahmini adetimin 19...gunu yada 20. Gunu olacakk..bi aksilik cikmazsa
maşallah destan olmuş ama çok da süper olmuş:)aklı karışık ve cevap arayan herkes böyle çırpınıyo sanırım,anladığına sevindim,çok teşekkür ederim.inşallah güzel olur devamı da:) ferda88 sana da çok teşekkürler canım:)

Yaa dedim yaa ayni yollardan gectik..yardimci olduysam ne ala...

Pgt 11 kromozoma bakiliyor..cgh de daga cok 24 kromozom belki dahada ustu..gerek gorulursee...

WAW bu polikistik over ne enteresan bişe ya,çok yaygın,bende ekstradan o da var..geçen bişe mi bununla birlikte mi hamile kalınıyo?bi de öğrendiğim kadarıyla kilo almamak gerekiyo,çünkü şekerle birlikte şiştikçe şişiyosun ve kistler giderek kendine yer ediniyo hainler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…