- 3 Temmuz 2015
- 54
- 35
- 288
- 38
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #34.101
iki kere tarnsfer yapıldı ikisinde de hemşireye elimi tutmasını rica ettim. ağrı eşiğim çok düşük. çığlık bile atıyorum aleti takarken. hatta 2. transferde çok canım yandı ve kendimi kasınca dr demir aleti çıkarıp plastik alet taktı. ama anlık birşey geçiyor şükür. birinin elini tutmak bana güç veriyor. sen de dene:)Ay birde benim o saçma sapan tedavi korkum var. Alttan Muayne göbekten iğne hele hele hepsini geçtim ayık transfer. Transfer bayıltıp yapılsa yine belki cesaret edebilirim ama işte nebiliyim ya
Allah doğru yolu göstersin inşallah.
bir de ben anesteziden çok kötü uyanıyorum. ilk anestezi aldığımda 9 haftalık gebeydim. kalp atışı duyulmamıştı. ölmüştü yani bebek. ameliyathaneye girdiğimde aslında fena değildim. dr 2seneye de inşallah doğuma girersin burda2 demişti amin felan demiştim. gayet pozitiftim aslında. ama bayıldıktan sonra kürtaj bittiğinde kendi ağlama sesime ayıldım. "annemi istiyorum annem nerde" diye ağlıyordum. hasta bakıcı felan susturmaya çalışıyordu. ama çok fena ağlıyordum anlatamam. susamıyordum. kendi ağlamama yabancıydım sanki .odaya çıkarmak için yeniden bayıltmışlar. odada ayılttıklarında yine ağlayarak uyandım. eşim, ablam şok olmuşlardı. neyse yavaş yavaş kendime geldim. ben ankaradaydım annem istanbuldaydı o zamanlar. sonra ertesi yıl istanbulda tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işlemi için anestezi yaptıklarında yine ağlayarak uyandım. yine annemi istiyorum diyerek. yine hasta bakıcılar hemşireler susturmaya çalışıyordu. eşime 'Annesiyle görüşmüyorlar mı, annesine çok mu düşkün, Allah yardımcınız olsun' dediklerini duyuyordum :) neyse bi posta ağlayıp sustum. Ama bir kaç gün kısık sesle dolaştım. öyle bağırarak ağlamışımiki kere tarnsfer yapıldı ikisinde de hemşireye elimi tutmasını rica ettim. ağrı eşiğim çok düşük. çığlık bile atıyorum aleti takarken. hatta 2. transferde çok canım yandı ve kendimi kasınca dr demir aleti çıkarıp plastik alet taktı. ama anlık birşey geçiyor şükür. birinin elini tutmak bana güç veriyor. sen de dene:)
iştee bir yıl sonra felan önce eşim varikosel ameliyatı oldu 4 ay sonra felan tüpe geçtik
biz hiç korunmadıkki
bende 28 yaşındayım diyorumya ben kendimi çok yıprattım
göğüslerimde bezeler oluştunapıcam bilmiyorum şimdidde 1 ay antibiyotikten böbreklerim mahvolacak off offfff Allah sonumuzu hayır etsin
kısss korkacak ne var
sen nasıl evlendin kısss hayret
canım benim bir oğlum var.Sonra iki hamilelik geçirdim,biri 6 buçuk aylık kalp atışı durdu,diğeri sekiz aylık erken doğdu ve küveze alındı,orda kaybettik.İkisinde de sorun vardı ve aynıydı.Dr pgt ile tüp bebek önerdi ama onun için de kesin bişey söylemedi.Onda da risk varmış oyüzden 'bence tekrar doğal düşünün'dedi.Ama kafamızda net bişey yok.Neden pgtde de risk varmış anlamadım.Burdakiler pgtde ki riskin %2 %3 olduğunu söylüyor,drum mu yanlış söyledi bilmiyorum.Ama tüpbebek dru olmadığı için net bilgisi olmadığını söyledi.Artık önümüzdeki ay gidip aslını detaylı öğrenicez ve bir karara varıcaz.
Istanbul dediğin testler nasıl aynı oluyor hiç bilmiyorum böyle konuyu
Yaa canim cahilligimden iste halbuki esimde dedi bak yaptirmayalim daha cok erken dedi amaaa iste dyramiyoki insan ucunda annelik var bende yengec burcuyumAy Canım valla dikkatli ol. Sen iyi olmazsan Bebek hiç olmaz sonra. Belki oluruna bırakmakta fayda var. Hani derler ya sen dünyanın peşine koşma bırak dünya senin peşinden koşsun. Ben ilk hamile kaldığımd hiç beklemediğim bir andı. 1,2 ayda kaldım. Şimdi düzenli olmasada korunmuyoruz yaklaşık 4-5 ay oldu ama tık yok. Hep takıntıdan.
Yaa canim cahilligimden iste halbuki esimde dedi bak yaptirmayalim daha cok erken dedi amaaa iste dyramiyoki insan ucunda annelik var bende yengec burcuyum
Cok sıkısık oluyosun canim biraz aci veriyo tabi spekulum takarken bide uzun kil gibi bisek girdiriyo onla kurcaliyo temizliyomuymus embriyoya yermi aciyomus pek duyamadiydim dr demistide ama bende o kadar acimadi yazi sizin aci esiginizi bilemem hemen kalkma en axindan yarim saat yatAy transferden korkmam diyordum da vallahi bi Telaş aldı sankiokuduklarımdan garipçim gerçekten acı oluyormu kaç dk sürüyo iki üç dakikalık diye duymuştum amilyat ortamındamı oluyor o da bir de idrara sıkışık olunucakmış aletle açıyorlar tabi diymi amannn transferden sonra yatıyormusun biraz dinleniyormusun hemen tuvalete giderim ben tutamam ki
Kasma kendini oluruna birakHaha sorma sorma. Çok kasılıyorum sanki ne varsa ortada :)
transfer kısa sürüyor. 3-5 değil ama 15-20 dakika felan. ameliyathanede oluyor. giysilerini çıkarıp ameliyat önlüğü giyiyorsun. idrara sıkışık olmalısın. ben ilkinde çok sıkışmıştım transferden sonra çok tutamadım kendimi. gittim lavaboya. 2. transferde daha az sıkışmak için suyu abartmadım. dr da karından bakıp bu kadar sıkışman yeterli dedi. transferden sonra memorial 30 dk felan dinlenip taburcu olabilirsiniz diyor. hastaneye göre değişiyor bu. Ama acele etmenize gerek yok. gitmezseniz kovmuyorlar :) sonrası ümit ve heyecanla bekleyiş. sonu da güzel olur inşallah :)Ay transferden korkmam diyordum da vallahi bi Telaş aldı sankiokuduklarımdan garipçim gerçekten acı oluyormu kaç dk sürüyo iki üç dakikalık diye duymuştum amilyat ortamındamı oluyor o da bir de idrara sıkışık olunucakmış aletle açıyorlar tabi diymi amannn transferden sonra yatıyormusun biraz dinleniyormusun hemen tuvalete giderim ben tutamam ki
Dedimya canim bilemedik o zaman hemen olup bitecek zannettik ama dondursak ne olucaktiki 3.gun embriyosuyduZeynep tedavilerinde keşke kalanları dondursaymışsınız ya sonra eziyet çekmeZdin bir daha Dr lar söylemedimi dondurun diye bir tüpe üç embriyo donduruyolarmış bizim hastanede bir tüp 500lira üç tüp oldu bizim bir buçuklara verdik inşaallah onlara gerek kalmazsa sende demi göğsünde beze var benimde var belki aynıdır fibrokist var bende iki kez alındı belli büyüklüğe gelince alıyorlar genel cerrah hormonlar büyüme yapar dedi tedavi sonrası gel dedi ona gidicem daha Allah korusun ya insan korkuyor köyü bişeye çevirir diye tüp yapan Dr bişey olmaz dedi bilmiyorum artık Allah'a emanet birde ben antidepresan kullanıyorum şuan hamile kalırsamda onu bırakıcam onu bırakmasıda çok zor Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun ya vallahi çok zor heryerden stres Allah beterinden kırusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?